בס"ד
א. יש לי שאלה: האם על ליטמן רצוי לומר שר"י ? או שלא
ב. כדאי להפנים את המקורות הללו והדברים שכתובים בקישור כדלהלן. זה נותן תמונה
מה הטעם בזעקה.. אני מצרף את זה לדבריך על חובת לימוד חוכמת האמת, אני ברוך השם לומד תע"ס וכן משתדל לצעוק כל יום במקום פתוח, כדי להחליש הסיטרא אחרא,
http://m424.com/2aa.htm
הנה קטע
כ י ב ו ש י ר י ח ו ב י ד י י ה ו ש ע :
"ויהי בפעם השביעית תקעו הכהנים בשופרות ויאמר יהושע אל העם הריעו כי נתן ה' לכם את העיר... וירע העם ויתקעו בשופרות ויהי כשמוע העם את קול השופר ויריעו העם תרועה גדולה ותפל החומה תחתיה ויעל העם העירה איש נגדו וילכדו את העיר..." (יהושע פרק ו' פסוקים טז', כ')
חומות האבן הבצורות של יריחו נפלו – על ידי שבע הקפות עם תקיעת שבעה שופרות היבלים בכל אחת משבע ההקפות, כאשר בהקפה השביעית נוספו הזעקות הרמות של כל העם – שהפילו את החומות!!
כלומר: שילוב של זעקה ותקיעות שופר – בקוד שמים שקשור לשבע הקפות – יכול להרוס מבנים אדירים בלי שימוש בכח פיזי !
על חומה בצורה אפשר להפעיל כוחות פיזיים רבים אבל היא לא תיפול! מצד שני ה' בורא העולם נתן פה קוד מסודות הבריאה איך אפשר להפיל אפילו חומה אדירה תוך שימוש בשבע הקפות עם שופרות וצעקות רמות – בלי כל כח פיזי וללא מגע פיזי בחומה!
תדר תהודה
באופן דומה ידוע גם בפיזיקה – שלכל מבנה יש תדר תהודה – שהוא תדר מסוים המיוחד לכל מבנה - שאם מרעידים את המבנה בתדר זה, אפילו בעצמות כח זעירות - אז תוך זמן קצר של הרעדה – מוגברות ההרעדות המושקעות לעוצמה אדירה שמזעזעת את המבנה עד להריסתו המוחלטת !!
לכן נדרש מחיילים הצועדים על גשר, שלא יצעדו בקצב אחיד – כי אם קצב הצעדה תואם את תדר התהודה של אותו מבנה - אז הגשר סופג אנרגיה שמוגברת פי כמה ממה שהושקע בו – והוא מתפרק בפתאומיות !!
החוקים הקיימים בעולם הפיסי – זהים גם בעולם הרוחני:
בגן העדן, לפני החטא – היה הקשר בין האדם לבורא ישיר וללא מחיצות, האדם ביקש - והקב"ה שמע וענה!
אחרי החטא – נגזר "בזיעת אפך תאכל לחם" = האדם צריך להתאמץ , להזיע כדי להשיג מה שקודם התקבל בלא מאמץ ויש כבר מחיצה, חומה החוצצת בין האדם לבורא= חומת הסיטרא אחרא, היצר הרע והמקטרג – שיש להתגבר עליהם כדי להגיע ישירות אל הבורא!
איך האדם יכול לשבור את החומה החדשה שחוצצת בינו לבין הקב"ה?!
בדיוק כפי שהפיל את החומה הפיסית ביריחו הבצורה: על ידי ביצוע הקפות בקבוצות של שבע הקפות כל פעם,
תוך השמעת הבקשות בצעקות בקול אדיר כאשר כל מילה מודגשת בצעקה באורך הזמן המקסימלי האפשרי
(מבחינת הנשימה) – ובין בקשה לבקשה תוקעים בשופרות, בחצוצרות ומכים בתופים לסרוגין!!
הרמב"ם – בהלכות תענית (פרק ד' פסוק יז') מזכיר למקרה של צרות שבאות על הישוב:
ש ב ע ברכות שמריעין ותוקעין לסירוגין – בחצוצרות ובשופר כאחד!