בית פורומים החרדים והאינטרנט

חב"ד דרך האמת על מנת להבין את תורת הבעש"ט הקדוש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/9/2009 22:52 לינק ישיר 
חב"ד דרך האמת על מנת להבין את תורת הבעש"ט הקדוש

תורת חב"ד היא האמת אני קורא קריאה נאמנה לכולם להתחיל ללמוד בקביעות תורת חב"ד את כל ספרי ומאמרי רבותינו נשיאנו,ובזכות זה יתגלה בפניכם מעינות האמת בהבנת החסידות והחיים בכלל ובפרט.

תוקן על ידי נתן70 ב- 24/09/2009 22:47:18

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2009 22:57 לינק ישיר 
תפסיקו לחשוב שהאמת נמצאת אצלכם כל הזמן

בעז"ה.

תורת חב"ד היא תורה נפלאה אין ספק,אבל להגיד שזאת האמת היחידה, זה מוגזם ביותר.
ואין לי ספק שכיום אנחנו נצרכים יותר לתורת ארץ ישראל מאשר לתורת חו"ל,ותורת א"י זאת האמת לאמיתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2009 00:59 לינק ישיר 

החסידות וספרי החסידות של חב"ד בפרט זה עולם אחר, עולם של רוחניות והבנת התודה מדרך חדשה.
אף אחד לא אמר שזה מחליף את התורה ואף אחד לא אמר שזה האמת היחידה ותפסיק לעורר מריבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2009 01:34 לינק ישיר 
אין ספק שתורת חב"ד זה עולם אחר ונפלא מאין כמותו.

בעז"ה.

תורת חב"ד היא מלאה בעמקות ושכליות עצומה בחסידות,אבל יש עוד הרבה שיטות יש כאלו חב"דניקים שחושבים שדרכם היא הדרך היחידה בעולם,אז יש עוד הרבה שיטות.

ויש גם את דרך בעל הסולם זיע"א,שהיא דרך נפלאה וסוללת דרך ברורה בעבודת ה' יתברך.

יישר כוח לר' שי בוארון על הפצת שיטת האמת על פי דרך אשלג בפורום הזה.

י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2009 01:46 לינק ישיר 

תורת חב"ד אמת
תורת ברסלב אמת
זה בצד השכלי יותר ~~ וזה בצד של הלב יותר

תורת בעל הסולם אמת...... זה ההשתלשלת של הדברים מלמעלה בפועל

הכל זה אחד ומוביל בסופו של דבר לאותה מטרה,

אהבת ה' - רצון לתת ולא רצון לקבל - אהבת ישראל

א י ן   ע ו ד    מ ל ב ד ו............ 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2009 14:59 לינק ישיר 

זה כנראה מה שהתכוון ר' שי כשהביא את הגאון מוילנא שאמר על
החסידויות למיניהם את הפסוק המדבר על החסידה ומדוע היא לא כשרה,
ופירש"י חסידה-שעושה חסידות רק עם חברותיה למזונות...

וזה כנראה סוד העניין של כל החסידויות למיניהם, ומבחינתי גם ש"ס זו סוג
של חסידות, וגם התימנים שאני נמנה עליהם שמתפללים במבטא תימני
אחרי 60 שנה בארץ הקודש...גם הם חסידות...וצריך להיות "חבר מן המניין"
ולהאמין בין היתר בעליונות כביכול של אותה חסידות אליה אתה משתייך.

ואין זו הדרך בארץ ישראל, וחבל שזה כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2009 15:10 לינק ישיר 

בס"ד יום ו ז תשרי התש"ע
חז"ל אמרו "שהאמת תהא נעדרת" אתם מעיזים להגיד שהאמת רק עצמיכם ולחלוק על דברי חז"ל
תפסיקו עם האמירה הזאת שדרך תורת ה"חסידות" היא הגואלת ,יש הרבה סוגיות שלר נתבארו כל צרכן בחסידות ויש ללמוד את כל חלקי פרד"ס התורה ולא חלק אחד כולל לימוד גמרא בעיון עם פירוש רבנו הרס"ג והרמב"ם הרמב"ן ומהר"ל מפראג ז"ל ומהרש"א ז"ל ואין לחלוק על תורתן של ראשונים כמלאכים ,יש תורת ארץ ישראל וחכמת האמת הירושלמי הזוה"ק הרמ"'ק זצ"ל 
ורבנו האר"י הרש"ש והרמח"ל הגר"א ותלמידיו עד אחרון רבנו בעל הסולם האר"י אשלג הלוי זצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2009 15:37 לינק ישיר 
תורת א"י היא דרך האמת.

בעז"ה.

כל הרעיון של הצדיק שלי הוא העיקר והצדיק הזה הוא העיקר,זה תורת חו"ל, בארץ ישראל זאת מציאות שונה לגמרי זה תורה שמאחדת את כל השיטות בצורה נכונה,ליטאים וחסידים,אשכנזים וספרדים,לימוד בקיאות ולימוד עיון וכן הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2009 22:32 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום א ט תשרי התש"ע 
הגיע הזמן לאחד את עם ישראל תחת תורת אחת בעם ישראל ולא חצרות ואנ"ש והצדיק שלי
והאדמו"ר שלי והמרן שלי,סלח לנו אבינו כי חטאנו ר"ת סל"ח ספרדים ליטאים חסידים כמו שאמר הרב מאיר מאזוז שליט"א המכונה נאמ"ן ס"ט ומתפללים בראש השנה ויוהכ"פ "ויעשו כלם אגודה אחת לעשות רצונך בלבב שלם" ,וברור לענ"ד שתורת החסידות סיימה את תפקידה בארץ ישראל
והגיע הזמן לעסוק בתורת ארץ ישראל ולא בתורת חו"ל .כפי שהסביר הראי"ה קוק זצ"ל שתורת ארץ ישראל עוסקת בעד הכלל ולא הפרט בעד הנפש הכללית ולא הנפש הפרטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2009 22:42 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום  א ט תשרי התש"ע
כי טוב אכן אתה צודק התימנים בימינו הושפעו מהערב רב של העיריות  והעדיפו להיות פקחי עיריה והיות "והמוברחים" בחרו להיות שוטרים ושוטרות חרמנים היות ואין להם  כח
להיות חמי מזג על פ]רשת חטיפת ילדי תימן בלקן ומזרח ,והם אמונים על הפס' "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך" וגו' ומכאן הגענו למסקנה נחרצת וגורלית עליהם שיש לשים אותם בגבול לבנון סוריה מצרים איראן ישראל וכמו שנאמר "אמור מי חבריך אומר לך מי אתה "?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2009 22:49 לינק ישיר 
אכן נכונים דברי ר' שי בוארון שיש לעסוק בתורת א"י.

בעז"ה.

אבל איך אתה מסביר שהיום הרבה נמשכים דווקא ללימוד תורת החסידות ותורת חו"ל? יש פה משהו מעניין מאוד כנראה שמושך נפשות שלמות לברסלב ולחב"ד בשנים האחרונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2009 23:07 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום א ט תשרי התש"ע
ידידי היקר יוסי
קודם כל אקדים שבתורת החסידות לא תמצא רשע ובתורת ברסלב ישנה עוד בעיה "לימוד כף זכות על רשעים" זה פשוט ההפך מהתורה וההלכה וכל ההבטחה הזאת שאצלי תקבל תיקון בראש השנה איפה זה מופיע בחז"ל ? בראשונים בחכמת האמת בזוהר הקדוש חיפשתי לא קיים
אף צדיק לא הבטיח גן עדן לתלמידיו ויש עבודה ועמל התורה ואין שום מתנות חינם !!
על כל  נקודת אור התייסרתי על מנת לגלות את האמת ואור השם יתעלה !! תורה שלמדתי באף היא
 שעמדה לי !!!ועל עלבונה של תורה לא אוכל למחול לשום אדם ואין משוא פנים בתורה ואין שום התגלות דרגת יחידה בחו"ל זה הפך דברי הרשב"י ורב המנונא סבא בזוה"ק ודו"ק 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2009 23:26 לינק ישיר 
מסכים איתך שכל הנהירה הזאת לברסלב מוגזמת.

בעז"ה.

וכל הנהירה הזאת לברסלב צריכה עיון גדול,וגם בתוך החסידות יש כאלו שלא קיבלו את שיטתם בכלל,וכמובן שרבי נחמן זיע"א היה ענק ועצום ולזה אין חולק.

אלא כל השאלה היא העמדת הדרך הנכונה בדורנו דור עקבתא דמישחא שיא הבלבלול והחושך,וברור שתורת א"י היא הדרך הנכונה כל האנ"ש והסגידה לצדיקים היא מוגזמת,אדם רוצה לראות אור בתורתו ובעבודתו צריך עמל ויגיעה אין מתנות חינם,רק ביום כיפור זוכים להגיע למדרגות נשגבות בצורה פשוטה,כי כל מציאות היום הזה נובע ממקור שאין בו רע בכלל.

ובוודאי צריך להבין שצריך אלף בית בלימוד התוה"ק תנ"ך גמרא פנימיות,אל יחסר המזג משניות גמרא זוהר,מצד שני אנשים רוצים היום חסידות מכל מיני סיבות וצריך להבין למה באמת דווקא חסידות היום, מלא אנשים לומדים תניא קדישא ונהנים עד מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2009 00:50 לינק ישיר 

ידידי היקר יוסי
הדרך הנכונה בימינו היא דרכו של רבנו בעל הסולם האר"י אשלג הלוי זצ"ל לימוד התנ"ך מפרשים משנה ספרא ספרי מכילתא מדרשים וגמרא ירושלמי בבלי בעיון עם פירוש הרמב"ם הרמב"ן מהר"ל מפראג הרמ"ק רבנו האר"י הרמח"ל הגר"א ותלמידיו הגרמ"מ הגר"ח מולאז'ין הגרי"א חבר ולימוד חכמת האמת בעיון  והזוהר הקדוש ע"פ הסולם  אין לי בעיה אישית  עם זה שלומדים תורת ה"חסידות" אבל לא רק להגיד שזאת הדרך המובילה ,גם אני למדתי תניא קדושת לוי בני יששכר ודרך פיקודיך וליקוטי מוהר"ן ,אבל בתלמידי הגר"א זצ"ל ראיתי יותר חדות בביאורים על הזהר והקבלה .וחובה ללמוד הלכה למעשה ולעסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא ולא פילפולים של הבל כמ"ש מהר"ל מפראג זצ"ל ובארחות צדיקים שער תלמוד תורה עש"ה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2009 01:00 לינק ישיר 
דבריך נכונים,אכן זאת דרך האמת.

בעז"ה.

לא להפוך טפל לעיקר!! חובה ללמוד את כל חלקי התורה,אבל כל העניין של כתות ואנ"ש והצדיק שלי והרבי שלי זהו דבר שמקומו בחו"ל פה בארץ ישראל זאת מציאות שונה,ודרך האמת שאיתה צריך ללכת עד הסוף היא תורת א"י ועליה גם לבנות נדבך של לימוד חסידות וספרי הגר"א ושאר חלקי התורה.

לא כתוב באף מקום שצריך להיות חב"דניק או ברסלבר,צריך להיות יהודי עובד ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2009 01:17 לינק ישיר 

יוסי היקר 
יפה אמרת  והבנת בדיוק את הרעיון צריך להיות עבד ה' לא כתוב בשום מקום בחז"ל שצריך להיות חסיד של רב פלוני או של רב אלמוני אלא חייב להיות עבד ה', וכמו שכתוב בבריך שמיה מהזוהר הקדוש פרשת ויקהל "אנא עבדא דקדשא בריך הוא דסגידנא קמה" פירוש מילולי "אני  עבד של הקב"ה שמשתחוה לפניו", ואסור בהחלט להיות עבד לשום בשר ודם גם לא של צדיק מסויים ,ומי שהופך את האמצעי לעיקר פשוט קרוב לעבוד עבודה זרה ואלהים אחרים והופך את הרב שלו או הצדיק שלו לאלוהים אחרים, ועל זה צווח הגר"א זצ"ל ש"רוב בני ישראל לפני בוא המשיח יעבדו עבודה זרה" ועיין בגנזי הגר"א עמ' רנז פתחי שערים ח"ג להגרי"א חבר תלמיד תלמידו של הגר"א זצ"ל ובאבן שלמה פרק יא על חמש המינים של הערב רב שסימנם נג"ע ר"ע המוזכרים בספר הזהר בראשית דפו"י דף כה ע"ב ובתיקונים תיקון נ ובהקדמת מוהר"ח ויטאל ז"ל ובתיקונים חדשים להרמח"ל ז"ל עש"ה.והשי"ת ינחנו בדרך אמת ויחתמנו בספר החיים עם הצדיקים האמיתיים אמן כן יהי רצון והנלע"ד כתבנו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > חב"ד דרך האמת על מנת להבין את תורת הבעש"ט הקדוש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext