בית פורומים החרדים והאינטרנט

מפירוש הגר"א על שחורה אני ונאוה שהעיקר הוא המעשה !!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2010 17:28 לינק ישיר 
מפירוש הגר"א על שחורה אני ונאוה שהעיקר הוא המעשה !!

בס"ד יום ד ג אדר התש"ע
מפרש הגר"א ז"ל על הפסוק בשיר השירים "שחורה אני ונאוה" וגו' וז"ל: "אע"פ ששחורה אני בפנימיות של המצוה ,אעפ"כ 
נאה אני במעשה של המצות עיין בזוהר ח"ב (צג ע"ב ) ,אם מזדמן לו מעשה (מצוה) ויכוון בה ,הוא צדיק .ואע"פ שאינו מכוון בה ,צדיק הוא ,שעשוה מצות אדונו .אבל אינו חשוב כמו שעושה רצונו לשמה ,ומכוון בה ברצון של הסכלות בכבוד אדונו 
(לענ"ד מתכוון על יראת הרוממות) וכו' .הקב"ה רוצה הלב והרצון של האדם .ואפילו הכי ,אם אין שם רצון הלב שהוא העיקר 
הכל,על זה התפלל דוד ואמר (תהלים צ) "ומעשה ידינו כוננה עלינו "וגו' שאין כל אדם יודע לשים הרצון והלב לתקן הכל ולעשות מעשה המצוה,על זה התפלל ת פלה זו ,"ומעשה ידינו כוננה עלינו " מאי "כוננה עלינו " ? כוננה .ותקן תיקונך למעלה כראוי 
. "עלינו ",אע"פ שאין אנו יודעים  לשים הרצון,אלא המעשה בלבד . "מעשה ידינו כוננהו" ,למי למדרגה ההיא שצריכים לתקנה וכו' ע"כ ועיין בספר נפש החיים (שער א פכ"ב) אין לנו אלא לשמור ולעשות ככל הכתוב בתוה"ק שבכתב ובעל פה ,ככל משפטם וחקתם ובזמנם ופרטיהם ודקדוקיהם, בלי נטות מהם כל דהו וכשיקיימם איש ישראל כראוי ,אף אם לא יכוין וגם לא ידע כלל טעמי המצות וסודות כוונתם ,עם כל זה נתקיימו המצות ויתוקנו על ידיהם העולמות,ויתרבה בהם קדושה ואור בכל מצוה לפי שעתה ומקורה ועניינה .ויותן עוז לאלד'ים יתעלה שמו ,שכן הבורא יתעלה שמו טבעם של העולמות ,שיתנהגו ע"י מ עשי האדם ,וכל מצוה היא העולה  מעצמה לפעול פעולתה המיוחד לה.
ומי שזיכהו יתעלה שמו להשיג נסתרות תוה"ק,אשר השאירו לנו ברכה קדישי עליונין חכמי התלמוד ,כגון רשב"י וחבריו
 ותלמידיו ,וששותין מימיו בדורות האחרונים ,כמו הרב הקדוש איש אלד'ים נורא האריז"ל ,אשר האירו עינינו בקצת טעמי וכונות המצות, רק כדי שיתבונן כל אחד ,לפי שכלו והשגתו ,עד היכן מגיעים כל פרטי מעשיו ודבוריו ומחשובתיו וכל ענייניו ,בהעולמות 
והכחות עליונים ותחתונים ,ויתפעל ויתעורר מזה לעשות ולקיים כל מצוה וכל עניני עבודתו  לבוראו  ית"ש ,בתכלית הדקדוק ובאימה ויראה עצומה ובקדושה ובטהרת הלב ,ועי"ז יגרום תקונים יותר גדולים בהעולמות מאם היה מקיים המצוה בלא קדושת וטהרת הכוונה. אמנם העיקר בכל המצות ,לעיכובא הוא פרטי המעשה שבהם .[וחלילה לנו לדחות שופ פרט מפרטי המעשה ,אף דקדוק אחד מדברי סופרים ,וכ"ש לשנות זמנה ח"ו בשביל מניעת טהרת המחשבה " עכ"ל 
הרי בהדיא שיש חשיבות לפרטי המעשה לעכב את המצוה לעשות רצון הבורא ית"ש אף אינו מבין את עומק הכוונות וסודות קיום המצות .                 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 18:07 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום ה ד אדר התש"ע
מפורש מדברי הגר"א זצ"ל חיוב קיום תורה ומצות גם למי שזכה להשגות בסודות התורה ולא פוטר אותו השגות רוחניות יהיו אשר יהיו אפילו ידע מעשה מרכבה ומעשה בראשית אין לזוז כקוצו של יו"ד מהלכות עולם למעשה
ודו"ק היטב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 19:54 לינק ישיר 

אכן כן...

דברים נפלאים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 21:59 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום ה ד אדר התש"ע
קיטוב
היום פתחתי בדיוק את הספר אצל זקן שטיפלתי אצלו נפתח על פירוש הגר"א ז"ל בשיר השירים בהשגחה פרטית
ממש

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > מפירוש הגר"א על שחורה אני ונאוה שהעיקר הוא המעשה !!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext