בית פורומים החרדים והאינטרנט

הזמנה לשדולה בכנסת נגד חטיפת ילדים ע"י פקידי הסעד !!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/5/2010 04:57 לינק ישיר 
הזמנה לשדולה בכנסת נגד חטיפת ילדים ע"י פקידי הסעד !!

בס"ד אור ליום א י סיון התש"ע

ה ז מ נ ה

ישיבת שדולת עמותת ע.ל.י.ה. בראשות פרופ' אסתר הרצוג וגב' איילה שטגמן, למניעת הוצאת ילדים בכפיה מהוריהם, בחסות ד"ר מרינה סולודקין, ח"כ (קדימה) תתקיים ביום שלישי כו סיון התש"ע 08 ביוני 2010, בכנסת ישראל, ירושלים, אולם "נגב", בין השעות: 18:00 - 20:00.

פעילים המעוניינים להצטרף לישיבה, מתבקשים לשלוח אלי את פרטיהם הכוללים: שם פרטי,  שם משפחה, מספר טלפון סלולרי, לצורך קבלת אישור כניסה.

כתבי עיתונות – בבקשה לציין כי מדובר בכתב עיתונות, על מנת לקבל אישור לצלם ולהסריט את הארוע.

מספר מוזמנים – מוגבל. עימכם הסליחה.

בכבוד רב,

לורי שם טוב

עמותה לזכויות ילדים והורים - ע.ל.י.ה.

050-8846712

----- Original Message -----
Sent: Thursday, May 20, 2010 11:21 AM
Subject: RE: כת העובדים הסוציאליים - משתלטת על מדינת ישראל ! מי הוא זה שמתעשר על גב הילדים של האמהות והאבות ? מי דופק קופה על גב הילדים שלנו ?

לכבוד
לורי שם טוב

קודם כל, רוצה להודיע לך שקבענו תאריך לישיבה נוספת של הלובי - 8 ליוני 2010, בין השעות 18:00 ל-20:00.

לגבי המקרה שתיארת (העברת תינוק שנולד פג למשפחת אומנה מייד אחרי הלידה). על פי כללי האתיקה הפרלמנטארית, ח"כ סולודקין תוכל לטפל במקרה זה אך ורק לאחר פנייה ישירה מצד ההורים בבקשת סיוע. הם יכולים להעביר בקשה כזאת עם כל הפרטיים הרלוונטיים בדואר אלקטרוני.

בברכה,

ד"ר רעיסה חיריק - ע"פ של ח"כ ד"ר מרינה סולודקין.

על פשעי משרד הרווחה, בכתבה מיום 20.5.10 "הארץ":

"נשיאת בית המשפט לנוער: הדיונים על אימוץ ממושכים, ואז הילדים גדולים מכדי למצוא בית".

השופטת גלית מור ויגוצקי, נשיאת בית משפט לנוער ברח' שוקן 2, תל-אביב, מספרת כי ילדה גדלה 5 שנים במתקן חרום!!!

שימו לב, על פי חוק הנוער (טיפול והשגחה), תש"ך-1960:

"

11. אמצעי חירום (תיקון: תשנ"ה)

(א) היה פקיד-סעד סבור כי קטין הוא נזקק ונשקפת לו סכנה תכופה או שהוא נזקק לטיפול רפואי או אחר שאינו סובל דיחוי, רשאי הוא לנקוט בכל האמצעים הדרושים, לדעתו, למניעת אותה סכנה או למתן אותו טיפול אף ללא הסכמת האחראי על הקטין, ובלבד שלא יוחזק קטין יותר משבוע ימים מחוץ לרשותו של האחראי עליו אלא באישור בית המשפט.

(ב) אין בהוראות סעיף קטן (א) כדי להסמיך פקיד סעד להורות ללא הסכמת האחראי על הקטין, כי הקטין ייבדק בדיקה פסיכיאטרית או כי יאושפז בבית חולים, אך רשאי פקיד הסעד לנקוט אחת מאלה:

(1) לפנות בענינו של הקטין לפסיכיאטר מחוזי, על מנת שישקול אם להורות כי הקטין יובא בדחיפות לבדיקה פסיכיאטרית לפי סעיף 6 לחוק טיפול בחולי נפש;

(2) להביא קטין לבית חולים לשם בדיקה רפואית, נפשית וגופנית, בידי פסיכיאטר מומחה לילדים ולנוער, לצורך החלטה לפי סעיף 5 לחוק טיפול בחולי נפש.

12. החלטות ביניים

רשאי בית המשפט, בהחלטת-ביניים, אף לפני שמיעת הקטין או האחראי עליו ולפני קבלת תסקיר, להורות על נקיטת אמצעים זמניים לגבי הקטין ולאשר אמצעי-חירום שננקטו לגביו על ידי פקיד-סעד; החלטת-ביניים כאמור תפקע כעבור שלושים יום מיום הינתנה אם לא הוארכה תקופת-תקפה כאמור בסעיף 14.

13. תקופות החלטות

החלטה של בית המשפט לפי חוק זה לא תינתן לתקופה העולה על שלוש שנים; אולם רשאי בית המשפט להאריך תקפה מדי פעם לתקופה שלא תעלה על שלוש שנים."

על פי חוק הנוער, ילד יכול לשהות במתקן חרום למשך שלושה חודשים בלבד. בית המשפט רשאי להאריך את תקופת שהותו של הילד במתקן החרום לשלושה חודשים נוספים. בפועל, ילדים גדלים במקום זמני זה, שנועד להיות לטווח קצר במשך שנים ארוכות.

במתקן חרום הילדים לא לומדים, בניגוד לחוק לימוד חובה.

החלטות בית המשפט לא יעלו על תקופה העולה על שלוש שנים.

נשיאת בית המשפט מודה: השופטים מפרים את החוקים שחוקקו על ידי חברי כנסת.

פקידי סעד סוחרים בילדים, כאילו מדובר בגוש בשר באיטליז, וכל בי - בי - רב - כת העובדים הסוציאליים וחבריהם התמהוניים עושים כל העולה על רוחם בילדים שלנו, קורבנות משרד "הרווחה".

שימת לבכם,כי פקידות סעד לובשות שמלות פרחוניות ענקיות, מורחות ליפסיק אדום על שפתותיהן הדקיקות, עונדות שרשראות עם חרוזי פלסטיק על צוואריהן ומשפריצות על גופן המדושן בושם "פויזן" מתקתק, כאילו מדובר בסינדרלות, בעוד שהתפקיד המתאים להן, זבניות בסטה בתחנה מרכזית לוד.

ההועדה נשלחה מגב' לורי שם טוב עמותת עלי"ה עיתונאית

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 05:11 לינק ישיר 

בס"ד
אכן הגיע הזמן לבטל את החוק הנוער המאפשר לפושעי משרד הסעד לחטוף ילדים מהוריהם הביולוגיים
בחותמת גומי של ביהמ"ש לנוער נעשים פשעים חמורים ע"י פקידי הסעד ובית המשפט לנוער כל שופטי הנוער
הם תובעי משרד הסעד ומאמינים בדרך כלל לגירסת פקידי הסעד ובכך הם הופכים שותפים לפשע של חטיפת ילדים  מהוריהם וניתוקם מהם ,הגיע הזמן להעמיד לדין את פושעי משרד הסעד בהגשת תביעה בינלאומית בביה"ד הבינלאומי בהאג לדרוש לשים את שופטי הנוער פקידי הסעד ושר הסעד על ספסל הנאשמים בהאג על פשעים נגד האנושות ולדרוש נגדם צו מעצר בינלאומי על נסיונות בבני אדם סחר בילדים תמורת בצע כסף וטובות הנאה .
בית המשפט לנוער עובר על החוק הנוער בעצמו ולא מקיים את סעיף 9 ב "דיני הראיות קודם להכרזת הנזקקות "
מפר חוק יסוד כבוד האדם וחירותו מסתמך בעיקר על תסקירי הסעד וועדות ההחלטה שאין להם שום תוקף חוקי
גם נשיאת בית המשפט ויגוצקי מור גלית היא שותפה לפשע של חטיפת ילדים מהוריהם גם השופט אברהם שיינפלד שותף לפשע של חטיפת ילדים מהוריהם הביולוגיים נגד כל הנ"ל חובה להגיש תביעה בינלאומית בהאג ולחשוף את הפשעים שעשו
משרד הסעד בישראל 62 שנה מתקופת דוד בן גוריון יוסף בורג יצחק בן צבי שר"י כל הנ"ל חוקקו את החוק הפושע
זה המאפשר לחטוף ילדים מהוריהם הביולוגיים אותה שטה לא השתנתה מאז קום המדינה פשוט בשם "עבודה סוציאלית " נעשית כאן שואה שקטה ע"י משרד הסעד גיטאות של פקידי הסעד לילדים רכים בשיטות אכזריות ביותר  
שמזכירות את המשטר הנאצי בגרמניה עושים כאן שואה שקטה לילדי ישראל הכל בשם "טובת הילד" הגנת הילד שלום הילד ילדים בסיכון למעשה ברוב המקרים מדובר בכתיבת  תסקירים שקריים ומגמתיים אותם פקידי הסעד בעצמם אינם ראוים לגדל את ילדיהם כלל!!! והם חורצים גורלות בדיני נפשות עוקרים ילדים מהוריהם הביולוגיים !!!
בחסות השר הסורר יצחק בוז'י הרצוג  המגבה על פשעי משרד  הסעד ויש להעמידו לדין ביחד עם פושעי הסעד ושופטי הנוער !! 

תוקן על ידי shay98 ב- 23/05/2010 20:46:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 21:34 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום ה יד סיון התש"ע
הודעה מעדכנת

ישיבת שדולת עמותת ע.ל.י.ה. בכנסת ישראל, למניעת הוצאת ילדים בכפיה מהוריהם, יתקיים ביום שלישי 15.6.10,

שעה 18:00, באולם "נגב", במקום תאריך קודם 08.6.10.

נא עדכנו אצלכם ביומנים.

אבות ואמהות נפגעי החלטות פקידי סעד מלשכות ה"רווחה", מוזמנים להגיע ולהשפיע.

על ניתוק אבא "גוי" מבנו, תוכלו לקרוא כאן. 

מעניין שהאמא הפמיאנרכיסטית התחתנה עם גוי מרצונה החופשי, ילדה את בנה עם אביו "הגוי", וכשביקשה להתגרש,

התחרדה או התחרדנה בשביל לנתק את הילד מאביו.

צדק צדק תרדוף... בטח תרדוף, אין סיכוי שתשיג אותו.

דרמה משפטית: ביהמ"ש לטובת ילד שנחטף מאביו; יישאר בחב"ד

חדשות חב״ד - 󈗳/05/2010‏

לאחר שמיעת טענות האם, מינה בית המשפט פסיכיאטר בכיר, למורת רוחו של האב, אשר ערער על ההחלטה פעמיים בביהמ"ש המחוזי ובבית המשפט העליון- ונכשל, לבדיקת השאלה: האם העברת הילד לאב תגרום לו נזק נפשי חמור ובלתי הפיך. בחוות הדעת שהגיש הפסיכיאטר נקבע חד משמעית כי ניתוק הילד מסביבתו הטבעית ומחינוכו הדתי (הילד לומד במוסד חב"ד בבאר שבע), תגרום לו נזק נפשי חמור ובלתי הפיך. לפני כשבוע אימץ בית המשפט את חוות דעת הפסיכיאטר ופסק כי הילד היהודי לא יועבר אל אביו הגוי, אלא יישאר בארץ בחזקת אמו. יצוין, כי פסה"ד אשר קבע כי הילד ...

לורי שם טוב
עמותה לזכויות ילדים והורים - ע.ל.י.ה.
050-8846712

רעיסה שלום רב, כבר הודעתי בתפוצה נרחבת על ישיבת השדולה ביום 8.6.10 והתאריך מתאים ואושר על ידי פרופ' אסתר הרצוג. אני מבקשת לא לשנות את המועד.

לכבוד
לורי שם טוב

המועד של ישיבת הלובי שונה ל-15 ליוני. אין באפשרותינו להעביר אותו בחזרה ל-8 ליוני 2010.

בברכה,

רעיסה.

ההודעה נשלחה ע"י לורי שם טוב ונערכה ע"י מנהל הפורום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 15:51 לינק ישיר 

בס"ד יום ו טו סיון התש"ע
בואו להביע מחאה על פשעי משרד הסעד החוטף ילדים מהוריהם בשם "טובת הילד" וחוק הנוער
יש לבטל את החוק המקנה סמכויות לפקידי הסעד יותר משופט שהוא המוציא לפועל הוא חוטף את הילד
ואח"כ בתי המשפט משמשים כחותמת גומי ולא יותר אפילו לא בודקים את הנטען בתסקיר
חקירת פקידת הסעד כנדרש בחוק הנוער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2010 16:12 לינק ישיר 

בס"ד יום ג ג תמוז התש"ע
השדולה מתקיימת היום בכנסת באולם נגב בשעה 18:00 -20:00
בראשות ח"כ מרינה סולדוקין הגיע הזמן לפעול נגד חטיפת ילדים מהוריהם הביולוגיים ולבטל את חוק הנוער המקנה סמכיות יצתר
לפקידי הסעד ובית המשפט לנוער משמש "חותמת גומי" לפשעי משרד הסעד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2010 19:12 לינק ישיר 
עכשיו בשדולה מדבר הרב שורץ

בס"ד יום ג ג תמוז התש"ע
הרב שוורץ מדבר עכשיו בשדולה שאם אלד'ים נתן את הילדים למשפחה יש להם  את הזכויות
לגדל את ילדיהם בתורה כתוב "ושננתם לבניך " חז"ל אמרו  אפילו לבני בניך
חז"ל אמרו "פתח פיך לאלם" בכל דין חייב להיות צד שני לא רק עובדי הסעד
חייבים לתת להורים לדבר חייבים לרענן את העוסי"ם בימי עיון .
חשוב לשמוע את שני הצדדים הלחץ של העבודה גורם לטעויות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2010 19:21 לינק ישיר 

בס"ד
איילה שטגמן שואלת מדוע לא יושמו המלצות דו"ח ועדת גילת 
עכשיו מדבר שמעון תאג'ורי מדבר בענין דו"ח ועדת גילת יש מינהל תקין במדינה
ישבו 14 מומחים ביניהם היתה פרופ' אסתר הרצוג מוטי וינטר וחבריו צוחקים עלינו 
השילטון במדינה אמרו לשר אחנו זורקים את תעודות של פקידות הסעד 
הכח של פקידי הסעד יותר מחברי כנסת שירותי הרווחה הם עוברים על החוק 
ויש תיקים שהם פליליים מביא דוגמא ילדה בת שנה וחצי שירותי הרווחה הולכים למסור ילדה יהודיה לבדואי 
לא מבינים לא בתרבות לא בדת שאני יושב עם פקידי סעד נורמליות חנה סלוצקי
אפשר בכלל לדבר איתן הלא נורמליות  לא מדברים בגובה העינים .
הגוף היחיד שאין עליו ביקורת ואין נציבות קבילות הציבור עשו בית ספר לעבודה סוציאלית
איך לדבר עם בני אדם ? מספר ראיתי פעם דו"ח על אשה "לא טוב" שאלתי את היועץ המשפטי 
מדוע כותבים דו"ח לא חיובי ממש כתב אישום אין שום דבר חיובי רק שלילי שלילי
לטענתו (שמעון תאג'ורי היה עו"ס )הם לא עובדים לפי עבודה סוציאלית .
עושים צחוק מהחוק .

תוקן על ידי shay98 ב- 16/06/2010 01:30:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2010 19:22 לינק ישיר 

בס"ד
המשך דברי שמעון תאג'ורי
צריכים להתלונן למה לא מיישמים את דו"ח ועדת גילת לועדת ביקורת המדינה
מינהל תקין אין במשרד ה"רווחה" יש אנשים שמחכים להוראות אין מי שיתן את ההוראות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2010 19:30 לינק ישיר 

בס"ד
עכשיו מדברת איזבלה אשר היא התנגדה למערכת ילד שסובל מפי.די.די 
התנגדה לחינוך מיוחד  בניגוד למשרד החינוך אני מניחה שזה כסף טוב התחלתי לערער
במיוחד שכפר סבא קיבלה שנתיים פרס הצטיינות  עירבו את שירותי הרווחה ורצו לשים את הילד
בפנימיה הם רשמו את ההתנגדות אמרו שיש לה ביום ראשון דיון בביהמ"ש לנוער בשעה 9:00
לא שלחו הזמנה לא נתנו לה עו"ד אמרו לה דיון לרבע שעה עשרים דקות כתבה בקשה לשופטת
לבקש סיוע משפטי כתבה בקשה לדחות את הדיון קיבלה דחיה לשלשה חודשים
פנתה למשרד החינוך ולחכי"ם מודה לח"כ מרינה סולדוקין קיבלו מכתבים ונכנסו ללחץ 
והם הבינו מול מי הם עומדים . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2010 19:34 לינק ישיר 

בס"ד 
מוטי וינטר טוען שפנה לדב גולדבר יישם את דו"ח המלצות ועדת גילת מגבה את שר הסעד יצחק הרצוג
לא ייתכן שישמיצו את משרד הרווחה ואת השר במשך שעתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2010 19:38 לינק ישיר 

בס"ד
ד"ר ישראל גילת מתגאה שמקצים יותר משאבים בקהילה לטענת מוטי וינטר
שאלה שהגישה איילה שטגמן לשר הרוחה מדוע מגדירים ילדים ממשפחות עניות כילדים בסיכון ?
לטענתה זה שחד כלכלי בפנימיות ומדוע לא לעזור בתוך המשפחה .

תוקן על ידי shay98 ב- 15/06/2010 21:34:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2010 19:50 לינק ישיר 

בס"ד
מדברת עו"ס שלוה ליבוביץ'  מה היה בעבודה שלה שאין לה לב? על מה אנחנו מתמודדים אתמול היה רצח באשדוד
נשארו בלי אמא שלשת הילדים הועברו לידי האבא אם שירותי הרווחה נתנו לאבא אז הם בדקו .
התפקיד שלנו הוא מאד מאד קשה חלק מהילדים הועברו למשפחת קלט חירום .
"אין לי שום צל של ספק שהאקט מאד קשה ומאד מורכב "

תוקן על ידי shay98 ב- 16/06/2010 20:33:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2010 20:01 לינק ישיר 

בס"ד
מרינה סולדקין לא מקבלת תשובות עניניות בענין חטיפת ילדים מהוריהם הביולוגיים אסתר הרוצוג מסיימת את השדולה
מסכימה עם מוטי וינטר "שאין לו כח" למרבה הצער גם אם הוא רוצה לעשות דברים טובים פקה"ס המקומית כפופה לפקה"ס הארצית הוא יכול לעשות כלום . אין לזה הרבה חשיבות לגבי השר הרצוג להוציא מכתב חריף השר מזלזל 
בביקורת המושמעת בשדולה בכנסת . שהוא לא מופיע לדיונים בשדולה צריך לסגור את כל המוסדות איך אפשר ילדים ותינוקות בקלט חירום אין לקבל שאין פתרונות בתוך הקהילה . אנשים עושים דברים והם לא יכולים לקחת אחריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2010 20:06 לינק ישיר 

בס"ד
מרינה סולדוקין אומרת שפנתה לועדת ביקורת המדינה שיהיה ייצוג משפטן בועדות ההחלטה
יש מקרים שאתם מייעצים לאנשים אנשים ראו איך בית המשפט "חותמת גומי " של פקידי הסעד
מבקר המדינה לא חוקר נגד פקידי הסעד לטענת יעקב בן יששכר הפיתרון הוא תביעה בינלאומית בהאג
כולל צוי מעצר בינלאומיים נגד בכירי הסעד .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2010 21:55 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום ד ד תמוז התש"ע
אני חושב שעלינו לפנות בתביעת ענק בביה"ד הבינלאומי בהאג לעצור את הוצאת ילדים במירמה ע"י לשכת הרווחה
בשם "טובת הילד" ילדים בסיכון שיוכיחו את הסיכון ממשי ולא ימציאו מצבי סיכון .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2010 20:20 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום ה ה תמוז התש"ע
סיכום השדולה של ד"ר מרינה סולודקין מ- 15.6.10 - למניעת הוצאת ילדים בכפיה - היה סוער !  בקרוב יורדו הסרטונים ליו-טיוב על ידי המהנדסת גב' רונית G. יש למה לצפות!
נציגי משרד הרווחה עו"ס מוטי וינטר ועו"ס שלווה ליבוביץ הממונה על אומנה בישראל,

תקפו בברוטאליות מילולית חסרת תקדים את חברת הכנסת ד"ר מרינה סולודקין, ונציגות עמותת ע.ל.י.ה. פרופ' אסתר הרצוג, ד"ר איילה שטגמן וגב' נחמה דיכנה, בשדולה למניעת הוצאת ילדים מביתם לאומנה ופנימיות, שהתקיימה אמש 15.6.10 בכנסת ישראל

"את – תשתקי, את תשתקי עכשיו! אני לא מכיר אף משפחה שלקחו לה סתם כך את הילדים. לא אתן לך להשמיץ את השר שלי את בוז'י הרצוג. הוא שלח אותי כנציגו לכאן, ואני לא אגיע לכאן יותר, כי אני רואה שאתם לא משתפים פעולה עם משרד הרווחה. תשתפו פעולה ואז נוכל לדבר, ולנסות לפתור את הבעיות של המשפחות. אי אפשר לנהל דיאלוג כשהמשרד שלנו מותקף כל הזמן". כך פתח העובד הסוציאלי מוטי וינטר, את דבריו, כשהוא מניף את ידיו באזהרה, לעברן של פרופ' אסתר הרצוג וגב' איילה שטגמן.

העובדת הסוציאלית שלווה ליבוביץ, הממונה על שליחת ילדים לאומנה ואימוץ, הצטרפה למתקפה חסרת התקדים של חברה מוטי וינטר ואמרה: "לפני כל שליחת ילד לאימוץ, אני לא ישנה לילה שלם. תאמינו לי שמתהפכת לי הבטן כל פעם לפני שאני מחליטה אם ילד ישלח לאומנה או לאימוץ. כל המקרים שילדים נשלחו לאומנה או לאימוץ נבדקו בפרטנות ונמצאו מוצדקים. אני בעצמי אמא ל- 4 ילדים וסבתא ל- 8 נכדים. העבודה שלי היא לא קלה, וקשה מאוד לבצע אותה כשאני מקבלת כל כך הרבה ביקורת. חברי, מוטי וינטר הותקף כאן בברוטאליות...".

גב' לורי שם טוב נציגת עמותת ע.ל.י.ה. אמרה לעו"ס אלינור, אם לך מתהפכת הבטן, מה יגידו ההורים שילדיהם נחטפו מהם, ומה יאמרו הילדים שעולמם חרב עליהם בין רגע, כשאת מחליטה לשנות סדרי טבע ודין, ולהוציא ילדים בכפיה לאומנה ולאימוץ. את קורעת את הרחם של האמהות. את לא ישנה לילה אחד. להורים אין בכלל לילות שלא נדבר על ימים. כל המקרים של שליחת ילדים לאומנה נכשלים כשלון חרוץ. למה את זה את לא מספרת? אתם סוחרים בילדים לצורך מילוי מכסות לפנימיות ולצורך תעסוקה לעובדי משרד הסעד.

גב' איילה שטגמן: "לא יתכן לשלוח ילדים לפנימיות, רק בגלל שההורים עניים. יש לתת להורים סיוע בתוך הקהילה. אסור לנתק ילדים מהוריהם. שכללתם את השיטה בה אתם מוציאים ילדים מהורים בהליכי גירושין למרכזי חרום לצורך אבחונים, ומשם, הופ, אחרי שניתקתם את הילדים מההורים שלושה שבועות, הסתתם את הילדים נגד ההורים, אז אתם אומרים "הילד לא רוצה לגור עם ההורים שלו, יהיה לו טוב לחיות בפנימיה. לא יתכן מצב כזה ואנחנו מתכוונים לעצור זאת באמצעות חקיקה".

חברת הכנסת ד"ר מרינה סולודקין שהקימה ביחד עם חברי עמותת ע.ל.י.ה. את השדולה בכנסת למניעת הוצאת ילדים בכפיה ממשמורת הוריהם, קיימה אתמול בערב מפגש נוסף עתיר משתתפים שכלל רבנים, חברי כנסת, נציגי התנועה למען עתיד ילדינו בראשות מר יעקב בן יששכר, נציגים חברתיים מארגונים שונים ונציגים של משרד הרווחה.

ד"ר מרינה סולודקין, העליתי את החוק של הרכב ועדות ערער. דרשתי כי למשפחות ימונה נציג משפטי על חשבון המדינה. לצערי הרב החוק נפל אבל לא היתה תשובה ענינית. החוק נפל בגלל גלעד ארדן שאמר שאין מסמך כתוב על ידי משרד הרווחה בענין הרכב ועדות ערער. החוק נפל בגלל בעיות טכניות.

גב' נחמה דיכנה מנכ"ל עמותת ע.ל.י.ה, ביקשה להגיש את החוק שוב.

ד"ר מרינה סולודקין הבטיחה כי תעשה זאת. אני מתעקשת שבראש ועדה ישב נציג משפטי. אני לא יכולה לומר שאני מרוצה לחלוטין מהחוק. החוק הזה הוא שלב התחלתי. חבר הכנסת רוברט טיבייב, התחיל לחבר את החוק באדיבותה של עו"ד ורוניקה ברומברג.

בענין השאילתא שהגשתי לשר הרווחה בנושא תגמולים לעובדים הסוציאליים על משלוח ילדים לפנימיות ואומנה. שלחתי את התשובה של שר הרווחה לגב' לורי שם טוב ולפרופ' אסתר הרצוג מעמותת ע.ל.י.ה.

קיבלתי תשובה מוזרה וערטילאית וזאת בלשון המעטה משר הרווחה. כל מי שנתתי לו לקרוא את התשובה על השאילתא אמר שמדובר בהתחמקות ולמעשה השר לא ענה על השאלה עליה נשאל.

עו"ד טלי תמרי, השאילתא בנוגע לתגמולים כספיים של עובדים סוציאליים יכול להיות שהיתה מצומצמת בנוסחה. השאלה היא מה מעורבותם של העובדים הסוציאליים בהליכים של קבלת התגמול.

מצאנו המון תקלות בשהיה של ילדים מחוץ לביתם. גילינו החלטות של עובדים סוציאליים שהתקבלו שלא כדין, כאשר במסמך שאני קיבלתי על הוצאת ילד ממשפחה, נכתב כי העובדות הסוציאליות התיחסו לדיווח של שכנים, ללא ציון שמות השכנים. מוציאים ילדים מביתם על סמך דיווח לא מאומת של פקידי הסעד.

אני מדגישה, כי אלה הפקידים שממומנים מכספנו! על חשבון משלמי המיסים. זה יוצא מהכיס שלכם! אין כאן יסוד חוק המשפחה. זה לא קיים בחקיקה בארץ.

אין חוק ברור שמגן על המשפחה. אין אינדיקציות בנוגע לטובת הילדים. אני אחראית על המילים שלי. בוועדות החלטה משקרים את ההורים. בועדות החלטה מואשמים ההורים על מנת להוציא את ילדיהם מהם.

כל עובד סוציאלי שלא מצא את הדרך לגשת אל המשפחה מבצע עבודה "מתחת לשטיח". העובד הסוציאלי מדווח לוועדת החלטה שקרים על סמך תחושותיו הסוביקטיביות. חברי הועדה אינם מכירים את המשפחה. נעשה כאן עוול מקומם למשפחות.

ד"ר בנימין אקבשב, אני מתרגש מאוד מהמעמד. אני ורעייתי רופאים. גם הוריי רופאים. אני מגיע ממשפחה מכובדת מאוד מתחום הרפואה. אחותי מרגריטה שעבדה במסירות במשך 20 שנה כאחות בכירה בבית חולים בתל אביב, הרתה והחליטה לתת את כל עולמה למען בנה. הבן שלה בהיותו בן 6 שנים, התחיל לקלל בגן הילדים.

בשעת לילה מאוחרת לפתע דפיקות בדלת ביתה. אחותי ובעלה נבהלו מאוד. לא הבינו מי דופק על דלת ביתם בשעת ליל. פתחו את הדלת, כשפקידת הסעד ויקי היינה מלשכת הסעד תל-אביב בליווי שוטרים העירו את בנה, ואמרו לאחותי: "הילד שלך נלקח למרכז חרום".

אחותי ובעלה נותרו המומים. תסלחו לי שאני בוכה. עד היום אני לא מאמין על הקלות בה נלקח בנה של אחותי ממנה. נמצאת כאן איתנו אמא שלי. הבן של אחותי נשלח למרכז חרום, שם ספק אלימות קשה ממדריכים. כשאחותי שאלה למה פניו של בנה מנופחים, אמרו לה כי הם מנופחים בגלל בעיות בשיניים... שקר מוחלט. 

הסבתא דיברה בהתרגשות גדולה ובכאב רב על הוצאת נכדה מביתה. הקלות הבלתי נסבלת בה הואשמה ביתה בהזנחת בנה, שקר מתועב מעין כמוהו וסיפרה על דין השדה שעשו בביתה.

אני מודה לגב' איילה שטגמן, שמלווה ותומכת בי ובמשפחתי.

ח"כ יריב לוין, מדובר בנושא שחברי כנסת בורחים ממנו. העובדים הסוציאליים עושים טעויות גדולות ויש בהם המון עובדים סוציאליים שאסור שיהיו במשרד הרווחה. הוצאת ילד הוא המקרה הקיצוני המובהק. הזכות של הילד הוא להיות עם הוריו ובטח להתראות עימם. התפיסה הזו צריכה להיות בסיסית. מערכת הרווחה איננה ערוכה לכך והיא איננה משקיעה את המשאבים שהנושא מחייב.

צריך לנסות לייצר כאן מהלך חקיקתי נרחב. שר הרווחה בוז'י הרצוג, איננו ממפלגתי. אני מהליכוד. אני מוכן לבצע קואליציה למען קידום בנושא חברתי זה.

הרב שוורץ, אנחנו חייבים לרען את העובדים הסוציאליים לגבי המוסריות של עבודתם. אני רוצה להאמין שעובדת סוציאלי איננו אכזרי סתם כך, ושזה נגרם לו מלחץ עבודה רב, זה מה שגורם לו לטעות.

גב' נחמה דיכנה, מדוע מסקנות ועדת גילת לא קוימו?

הרב שוורץ, זה התפקיד שלנו להפעיל לחץ ציבורי.

עו"ד שמעון תאג'ורי, אני למדתי משפטים רק בשביל העובדים הסוציאליים. עו"ס מוטי וינטר וחבריו צוחקים עלינו ועושים מאתנו קרקס גדול. יש מינהל תקין במדינה ודווקא העובדים הסוציאליים לא מקיימים שום מינהל תקין. 14 מומחים ישבו ודנו ועשו צפצוף אחד גדול ממסקנות ועדת גילת.

הנזק שהעובדים הסוציאליים – עובדים, הוא נזק גדול יותר מאשר הם לא עובדים. מי שלא מיישם את החוק הם דווקא שרותי הרווחה. הכח שיש בידיים שלהם הוא לא יאומן.

תנסו לדבר עם עו"ס מוטי וינטר ולבקש להיפגש איתו. האם תקבלו איתו פגישה? אף פעם! אפילו על בית משפט העליון יש נציב קבילות שופטים. על עובדים סוציאליים אין מי שיפקח.

ד"ר מרינה סולודקין, אני מסכמת את הישיבה בכך שנדאג ליישם את ועדת גילת באופן מיידי. אעלה מחדש את החוק על ועדות ערר.

הישיבה נסגרה וד"ר מרינה סולודקין הודתה למשתתפים.

עמותת ע.ל.י.ה. מודה לד"ר מרינה סולודקין על הסיוע למשפחות בהשבת ילדיהם למשמורתם. תודה.

רשמה: לורי שם טוב

050-8846712

ההודעה נשלחה ע"י גב' לורי שם טוב עמותת עלי"ה עיתונאית .

תוקן על ידי shay98 ב- 21/06/2010 22:02:28

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > הזמנה לשדולה בכנסת נגד חטיפת ילדים ע"י פקידי הסעד !!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext