| נשלח ב-15/7/2010 11:14 |
|
| |
מדוע אף אחד לא מדבר על אירוע אמש בתל אביב?
כתוב על זה בכל מקום, מדברים על זה בכל תחנת רדיו, טלויזיה, ורק אצלנו אין אזכור לכך. מרדכי לביא, שדרן בקול-חי דיבר היום ברדיו ואמר:"אנחנו בקשורת החרדית רוצים לשמור על ילדנו - לא נדווח על התאבדות!" קשה לי להבין למה זה קורה.
האם אין זה משום הטמנת הראש בחול?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 11:19 |
|
| |
ב"ה
זה משום שאף אחד לא יודע מה קרה, רב הנסתר על הגלוי, גם בתקשורת החולנית. יתכן ורצחו את היהודים והטמינו להם אקדח, שאגב לא נתגלה כ"כ מהר ואם היתה זאת "התאבדות" איך "המתאבד" הספיק לאחר מותו להטמין את האקדח הרחק מהישג ידו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 11:32 |
|
| |
| dobit כתב: |  | כתוב על זה בכל מקום, מדברים על זה בכל תחנת רדיו, טלויזיה, ורק אצלנו אין אזכור לכך.
מרדכי לביא, שדרן בקול-חי דיבר היום ברדיו ואמר:"אנחנו בקשורת החרדית רוצים לשמור על ילדנו - לא נדווח על התאבדות!"
קשה לי להבין למה זה קורה.
האם אין זה משום הטמנת הראש בחול?
|
|
לגבי מה שאמר השדרן מבלי התייחסות למקרה עצמו שכאמור יש איפול גדול אודותיו, ה"שמירה" של החרדים על ילדיהם היא שמירה שמביאה לכל המחלות שמהם הם כביכול שומרים אותם מהן.
השם ישמור אותנו מהשמירה שלהם.
יושב ליצן חרדי ברדיו חרדי ונותן גושפנקא לכל הליצנות המחטיאה שבעולם, ומה שמערער את "חרדיותו" הוא מסתיר.
"אצלנו לא קורים דברים כאלה" הוא לשומעיו מפטיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 12:54 |
|
| |
אכן יש איפול גדול על המקרה, אבל הידיעות נובעות מכיוונים של חקירת המשטרה.
כך או כך, התעלמות מהמקרה, היה אשר היה, אינה מבטלת אותו. לא ברור לי ממה הם מנסים להתחמק...אני לא קונה את הצהרות ה:"דיבורים על תופעה רק מגבירה אותה". זה לא הוכח אף פעם וגם אינו עושה היגיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 13:25 |
|
| |
ב"ה
אם זה בגדר 'תופעה' אכן יש לדבר עליה ולא לטאטא, ראי את תוכחות הנביאים על נגעי דורם. דווקא ההתעלמות מתופעות נרחבות הפושות במחנה החרדי גורמת להתעצמותן.
אבל 'התאבדות' נלענ"ד שאינה תופעה אצל החרדים בא"י, וגם אם המקרה הנוכחי הוא או היה כזה, אין בזה כדי להשליך ממקרה יחיד על הכלל כדי להפכו ל'תופעה'. ברם, מה שיכול להסתתר מאחורי מקרי 'התאבדות', כגון התמודדות עם מצבים נפשיים קשים - זוהי תופעה.
אבל הבה נמתין כדי שנדע אם בכלל לקשר את המקרה הספציפי ל'תופעות' המתחבאות בעטיו.
כפי שאני מכיר את הלך הענינים ינסו כל מיני גורמים מגמתיים לתרץ את מותם של הנפשות המעורבות בתופעות שונות, ובכך אולי לעשות עוול למתים שאולי באמת נרצחו (?).
ולכן טוב עשה השדרן החרדי שלא דיבר על כך, כמו שבתקשורת החולנית יוצאים באופן מגמתי עם "חדשות" לבקרים חשוכים, ועל מה שצריך להתריע באמת לעולם אינם מתריעים, אלא אם זה משרת אינטרסים של כל מיני אישים נבחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 18:24 |
|
| |
הנסתרות לה' והנגלות לנו, יש חרושת שמועות מה התגולל בינהם,יש האומרים סכסוך כספי,יש האומרים סכסוך על רקע שידוך שהתבטל, ויש אומרים כל מיני שמועות. אין אנו יכולים לדעת מה קרה, אלא פשוט מבינים שבשנים האחרונות ישנה ירידה חמורה ומשמעותית בצורה הרוחנית התורנית של הציבור החרדי על שלל חצרותיו קהילותיו ובתי מדרשותיו,לצערנו,הציבור החרדי והחסידי נעשה הגמוניות הגמוניות שלכל אחד יש מערך ומעמד בפני עצמו,מנסים להציג את עצמם כמושלמים מכל הבחינות והצורות,משפחות עם כסף ,מעמד,כבוד וכו',והכל בצורה חיצונית מובהקת, אליטות ,גאווה מעמדית וכו' זה מצב של חורבן,זוהי אינה התורה,והבעיה שמנסים בכל הכוח ליצור רושם שזוהי באמת התורה. ולכן המצב הזה יכה על שכמם כל זמן שאינם הולכים בצורות האמיתיות של תורתינו הק', ולא יחפשו להדמות לחילונים ולגויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2010 02:03 |
|
| |
בס"ד ערב טוב,ר' אמנון היקר והחשוב, לא ברור לי מדוע כבודו עסוק כ"כ אם פרטי המקרה הטראגי והעצוב הזה? לענ"ד עלינו אך ורק ולהתעסק אם שורש הבעיה הרוחנית בלבד עד כמה שה' מזכנו. אך לענ"ד ברור ע"פ דרכו של בעל הסולם זצוק"ל וזיע"א שמדובר פה ב"שבירת הכלים" כתוצאה מריבוי ה"רצון לקבל" האגואיסטי גם שלנו,רצון אכזרי של כבוד ושה"חבר",ה"אשה",ה"ילדים" וכו' יעשו בדיוק את רצוננו. זאת הבעיה הגדולה של התפתחות החומרית של עולמנו ושל עיוורון חושנו להמליך את קוב"ה עלינו,זהו חורבן ביהמ"ק של ימנו,שנאמר"דור שלא נבנה בימיו ביהמ"ק בימיו,כאילו נחרב בימיו", בברכת "והוא רחום יכפר עוון" ו-"ותחזנה עיננו בשובך לציון ברחמים"
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2010 10:55 |
|
| |
ב"ה
שבוע טוב ידידי הנכבד אהרון, קצת מוגזם יהיה לומר שאני 'עסוק' בפרטי המקרה הספציפי הזה, כיוון שהאשכול כבר נפתח ובשאלה שיכולה לעורר ספקולציות, מה שהנחה אותי לכתוב תגובה באשכול היתה האמת ותו לא. מהי הסיבה האמיתית לארוע המצער, ולא כל הבוקי סריקי המגמתי של התשקורת שמנסה להוציא את הרוח מהמפרשים של המאמינים בדת האמת ושומרי מצוותיה. והכל כדי להביאם למסקנה שהדרך האפיקורסית היא הפיתרון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2010 22:57 |
|
| |
בס"ד
ר' אמנון היקר,שלום רב,
שוב פעם אני חוזר,
(בלשון אחרת) מה אכפת לך מהתשקורת?
הרי זה צד של הס"א בלבושים שונים,בהתאם לקלקול בעולמנו זה דרך השורשים הרוחניים העליונים.
עלינו בס"ד מוטל התיקון העצמי בעל מנת השפיע נחת רוח לבוראנו כן לדאוג לצורכי חברנו.
ולא להתעסק בענפים אלה בשורשים "בלגלות את פני ה' יתברך",
הקשר את הפטרת פ"ש וכן פרשתנו "דברים" (אנו נמצאים עדיין בהארת פ"ש),
בפסוק הסיום של ההפטרה מציג מיכה את דרישות ה' מהעובד אותו: "הגיד לך אדם מה טוב ומה ה' דורש ממך, כי אם עשות משפט ואהבת חסד והצנע לכת עם אלוקיך" (מיכה ו', ח').
לתומנו סברנו, שעל השאלה "מה ה' דורש ממך" ניתנה בתורה תשובה בדמות תרי"ג מצוות. כך ענה משה על שאלה דומה "ועתה ישראל מה ה' אלוקיך שואל מעמך כי אם ליראה את ה' אלוקיך ללכת בכל דרכיו... לשמור את מצוות ה' ואת חוקותיו..." (דברים י', יב'-יג').
מדברי המשגיח הרב אברהם ריבלין שליט"א
תוקן על ידי a123456 ב- 18/07/2010 23:01:29
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2010 11:02 |
|
| |
ב"ה
שוב פעם בלשון אחרת,
לא אכפת לי מה התשקורת אומרת וגם לא מה אתה אומר,
כיוון שהאשכול נורה לחלל האוויר,
ונחשפו חלק מהגולשים כולל הכותב לעניין שאגב שמעתי עליו מאוחר יחסית דרך האשכול כי אין לי זמן לקרוא\לשמוע\לראות 'חדשות',
והוציאו דיבת הנרצח (וגם הרוצח) רעה כאילו היו קשורים בקשר של תועבה שחמורה פי כמה וכמה יותר מרצח, וכי זו כביכול "תופעה" בעולם החרדי לכאורה עקב אי-פתיחותו לתועבות הגויים כמו שנהוג אצל התשקורת שמהללים עושה תועבה כאילו היה חסיד אומות עולם,
יצאתי להגן על האמת ונגד ההכפשות, שמדובר ברצח על רקע אחר.
הנושא הזה סגור מבחינתי , ואתה יכול להמשיך לכתוב אלי תגובות משל היית פסיכולוג או רב שלא ביקשתי על עצמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2010 15:44 |
|
| |
בס"ד מו"ר היקר, אינני רב ואינני פסיכולוג,אני אדם יותר פשוט ממה שכבודו חושב, אבקש להתנצל מעל דפי דיון זה על כך שכבודו חשב שאני טוען דברים אישיים כנגדו, רק סבורני לדבר באופן כללי למסר מתוך הדיון הנ"ל. על כך שאין צורך לדבר בנושא התקשורת שמטרת להוציא "מאיפוס" (מגמתיות,שקרים ושאר "מרעין בישין") הקדושה והטהרה ולהכניסה לטומאה הקשה. ולהתרכז ולהתמקד באיחוד וייחודו של קוב"ה . אני הקטן מאחל לכבודו ולכבוד שאר משתתפי הדיון וכלל ישראל הקדושים והטהורים, ברכה והצלחה רבה וכן "יהי רצון שיהפכו ימים אלו לימים טובים לישראל" א.כ.י.ר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2010 20:46 |
|
| |
התקשורת החרדית לא צריכה לפרסם דברים כאלה, זה מרגיל את הנפש לדברים רעים..................
|
|
|
|
|