בית פורומים החרדים והאינטרנט

מה דעתכם? יש מישהו שמשווה את הד"ל לנוצרים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2010 11:23 לינק ישיר 
מה דעתכם? יש מישהו שמשווה את הד"ל לנוצרים.

מצאתי באתר שנקרא "אזמרך בלאומים" השוואה המראה כביכול על התאמה חד ערכית בין התובנות של הנצרות הפרוטסטנטית לאלה של הציונות הדתית. הטבלה כוללת חמשה סעיפי התאמה. אשמח לדעת מה דעתכם בנושא.

ההתאמה החד-ערכית בין היסודות והתובנות המילנאריות של התנועות  הנוצריות-פרוטסטנטיות יוצרות תרבות המערב(לותרנית, קלווניסטית, ליברלית, פוריטנית, והאוונגליסטית), לבין היסודות והתובנות של תנועות הציוניזם והציוניזם הדתי  (המזרחי, הפועל מזרחי, תורה ועבודה, חרד"ל, וכו' )

נצרות פרוטסטנטית

הציוניזם והציוניזם הדתי

א.

הנצרות הפרוטסטנית: זיקוק התנ"ך- "ביקורת המקרא" של התנ"ך ויש להתייחס אליו כמסמך היסטורי וסוציולוגי ולא מסמך שניתן על ידי האל. "תנ"ך בגובה העיניים". כתבים מאוחרים לתנ"ך והברית החדשה אין להם כלל קשר ישיר לאל.

הציוניזם והציוניזם הדתי: "ביקורת המקרא" נחשבת לביקורת אמיתית החל בכתבי ר' א.י. קוק והמשכו בכל מוסדות ההסדר ו"ישיבות" הציוניזם הדתי.

ביקורת התלמוד ותנ"ך "בגובה העיניים" במקומות הנ"ל.

ב.

הנצרות הפרוטסטנטית: חיי אישות בין כל המינים, וכל אחד על פי הבנתו.

הציוניזם והציוניזם הדתי: "המרד הקדוש" של "הפועל המזרחי" בתחום המוסר והחברה, גמישות בנושאי חיי אישות וטהרת משפחה, ושהיחסים בין כל מיני בני האדם הם לגיטימיים.

ג.

תיקוני הדת

הנצרות הפרוטסטנטית:הרוחניות אינה כוללת את כל המציאות ויש "לנסר" בין רוחניות ע"פ התנ"ך והברית החדשה הכוללת רק טקסים ותפילות וחוקי אמונה וגם זה גמיש וכפוף לתחושת היחיד ביחס ל"חיים" בהתחברותו לאל והיותו "דתי בלב". רוחניות זו נקראת רק "דת" והשאר- חברה, מדעים ולאום הם דבר חיצוני ל"דת".

הציוניזם והציוניזם הדתי: החל מר' א.י. קוק ועד ימינו השאיפה היא "לנסר" בין "דת" הכוללת רק מצוות ועיקרי אמונה לבין ה"חיים" ושכאילו התנ"ך ותושבע"פ מנוסחות רק כפי שרצו לראות זאת נביאים וחכמים וגם זה כפוף רק לתקופתם ולא ניתנו לנצח וכוונת האל היא שבכל תקופה המצוות הם רק המלצה וניתן לשנות אותם או לא לקיימם בהתאם ל"חיים", "מדע" ו"חברה". לכן יש לחיות על פי התפיסה של "דת ולאום" "דת ומדע" "דת וצבא" וכו'

ד.

הנצרות הפרוטסטנטית: כיוון שיש"ו ימ"ש אמור לפי הזיותיהם לנחות על כדור הארץ בסביבות שנת המילניום- 2000 ובכך מתחיל עידן הגאולה המשיחית,לכן צריך לעודד שכל היהודים יגיעו במהרה לארץ. רצוי לנצרם לפני כן ואם זה קשה ניתן לבוללם כאן בארץ עם נוצרים כדי שיהיו פרוטסטנטים. כדי לבסס עליה זו יש לתת להם שלטון כך שהערבים לא יפריעו לתהליך זה וכן הם צריכים לבנות בית מקדש כהכנה לכך.

הציוניזם והציוניזם הדתי: חובה לעבור על שלש השבועות (ש"בטלו") ולכן כל היהודים חייבים מיד לבוא לארץ ישראל ולהתגורר בכל הארץ המובטחת עם שלטון רבוני משיחי של מלכות ישראל כמו בזמן התנ"ך ובכך מתחיל עידן הגאולה.יש לעשות הכנות לבניית בית המקדש, ולכן יש לבנות מזבח וטמפל (על פי רצונו של הרצל) על קודש הקודשים ויצירת כלי מקדש ובגדי כהונה, ולנצר את היהודים ע"י חיתון עם גרים פיקטיביים מסוג "גיורי דרוקמן" והצבא.

ה.

הנצרות הפרוטסטנטית: שלילת מוסד "הנזירים".   גם מי שעוסק ברוחניות חייב "לתרום את חלקו" לצרכי החברה: צבא, תעשייה ואקדמיה. האקדמיה כשלעצמה חייבת להיות חלק אינטגרלי מלימודים רוחניים ומוסריים ורק מי שלמד באקדמיה יכול להבין ולנתח בצורה אמיתית את ה"דת". אפשרי אך אין צורך להאמין ביש"ו כמשיח או אל, אך מומלץ להעריך אותו כנביא או בעל כוחות גדולים.

הציוניזם והציוניזם הדתי: שלילת הישיבות על טהרת הקודש, כיוון שחייבים "לתרום גם לחיים ולחברה".חז"ל "הראשונים" ו"האחרונים" טעו כשאמרו שכוונת ה' היא שרק על ידי לימוד התורה בטהרתה כל המציאות קיימת ושרק על ידה ניתן לנצח את האויבים עפ"ל. מומלץ לסלף את דבריהם, כדי שיתאימו לתובנה פרוטסטנטית זו.כמו כן חייבים לשלב את לימודי היהדות עם אקדמיה ורק מי שלמד באקדמיה מבין ביהדות ורק מי ששירת בצבא יכול להיות מנהיג. ר' א.י. קוק החליט שלאותו האיש היו כוחות נפש ומוסר גבוהים וכן לנצרות בכללה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2010 15:45 לינק ישיר 

שאלות ותשובות מאת הג"ר אורי עמוס שרקי שליט"א על ספר "דת הציונות"

ג' בתשרי, י"ד וכ"א בכסלו, י"ח בטבת תשס"ז

שאלה 1 (ג' בתשרי תשס"ז):

לאחר קריאה באתרו של יואל אלחנן נפגשתי במבוכה גדולה לגבי כל מיני דברים רציתי לדעת אם יש תשובות לכל השאלות שמועלות כלפי הציבור שלנו... רציתי לדעת אם כבוד הרב כתב תגובות לספרו של יואל אלחנן דת הציונות או למאמרים אחרים באתר.

תשובה 1 (ג' בתשרי תשס"ז):

שמו האמיתי הוא אברהם חזן. האיש מפיץ שקרים על גדולי ישראל ואף טען בשיחה עם אברך מישיבת מרכז הרב שהוא קיבל היתר מגדולי הדור לשקר. הרמה של ספרו כל כך רדודה וזולה שאינו ראוי להתייחסות פן נתלכלך בזוהמתו. הפסקתי להתכתב אתו אחרי שהערתי לו על שאינו כותב לי "שלום" כתקנת חז"ל. אחרי שהשיב לי שלאנשים כמוני אסור לומר שלום, (כנראה על בסיס הכתוב "אין שלום לרשעים") הסתפקתי בהפסקת ההתכתבות שחשבתיה בתחילה כבאה מרצון לברר האמת, והנחתיו לשפלותו במקום לנדותו כפי שהיה ראוי לו, כי אין דרכי לנדות.

שאלה 2 (י"ג בכסלו תשס"ז):

האם קיים ספר ספציפי שהוא מהווה תשובה הולמת לספר "דת הציונות"? הכוונה לא לאוסף משפטים סתמיים (כמו למשל "ספר מעורר שנאה") אלא טיעונים קונקרטיים כנגד כל אחת ואחת ההאשמות הקשות שבספר הנ''ל.

תשובה 2 (י"ד בכסלו תשס"ז):

לא, כי אינו ראוי להתייחסות מפני השקרים המרובים שבו והעבירה של ביזוי גדולי ישראל. הוא בעצמו טוען שיש לו התר מרבנים לשקר.

שאלה 3 (כ"א בכסלו תשס"ז):

לפני חצי שנה הזדמן לי לקרוא את הספר "דת הציונות" של יואל אלחנן. שמעתי הרבה עלבונות וסיפורים על הספר ולקח הרבה זמן לשכנע אותי לקרוא אותו (חבר טוב שכנע אותי). אחרי שהספר היה אצלי שבועות מספר התיישבתי שבת אחת והתחלתי לקרוא אותו. אני חייב לציין שכל הסיפורים על הביזויים ועל השקרים שיש בספר ניראו לי פתאום כהמצאה של אנשים שלא זכו לפתוח את הספר. הספר מכיל אך ורק ציטוטים של גדולי ישראל כמו החפץ חיים, החזון איש ואפילו פסקי הלכה של הרב קוק שהציבור שלנו מתעלם מהם לחלוטין(!!) המחבר עצמו לא מביע שם כלל את דעתו האישית!

מאז שקראתי (עדיין לא סיימתי את כולו אך את רובו המוחלט כבר קראתי ואפילו לא פעם אחת), נותרתי עם שאלות גדולות והתחילו סדקים לא קטנים להסדק בקיר שבנו מחנכי במשך כל השנים (אני בן 31 ולמדתי כל השנים במסגרת החינוך הממלכתי-דתי ובישיבה תיכונית בפתח תקווה).

היום יצא לי לקרוא שאלה שמישהו שאל את כבודו על אותו ספר ותשובתך היתה שהספר לא ראוי להתייחסות בגלל השקרים וביזויי גדולי ישראל הרשומים בו. הופתעתי מאד מתשובתו של הרב, ניסיתי מאד להבין אותה אך ללא הצלחה. יכול להיות שהרב לא קרא את הספר ושמע כמוני שמועות על הספר או המחבר? אם כבודו קרא את הספר (או חלקו) האם אתה יכול להצביע או לתת דוגמא ספציפית לשקרים שיש בספר? אשמח מאד לדעת שהספר משקר כי מבחינתי הוא די הרס אצלי הרבה דברים...

תשובה 3 (כ"א בכסלו תשס"ז):

לדוגמא: הוא טוען שהרב נזרק מישיבת וולוז'ין ושהתקשרו לכל הקהילות ביבשת ארופה כדי שלא יקבל רבנות ולכן לא היתה לו ברירה אלא להתקבל בלונדון. כל זה אינו עומד במבחן הביקורת ההיסטורית המינימלית. כאשר שאל אותו הרב יצחק דדון ממרכז הרב על כך שהוא משקר במכוון, ענה שיש לו היתר מרבנים לשקר. מכיוון שהשקר הזה גס במיוחד, הוציא אותו מהמהדורה השניה. אציין אגב שכשיצאה מהדורה חדשה השנה של הספר "עינים למשפט" של הרב יצחק אריאלי זצ"ל, והמו"ל השמיט את כל הציטוטים מהרב קוק ונודע הדבר לגרי"ש אלישיב, הורה לגנוז את המהדורה ולהדפיס מחדש, עם דברי הרב קוק. כך שאצל גדולי הרבנים החרדיים האמת ידועה. יש לי עוד רבות לומר על כך, ועוד חזון למועד.

אוסיף שגם אם כל הציטוטים והמעשים המובאים היו אמת, אין זה נוגע כלל בשאלה האם הקב"ה גאל את עמו על ידי הציונות או לא. יש לבדוק את טענותיהם של הרב קוק וגדולי ישראל שהלכו בעקבותיו לגופן, ואם הם צודקים אז יש לקבל את דבריהם, יהיה מצבו של הציבור הדתי-לאומי אשר יהיה.

מכתב מקורא (כ"ד בכסלו תשס"ז):

רציתי רק לעדכן את הרב שלאחר קריאה של הספר הדת הציונית ועיון במקורות ניתן לומר רק שני דברים: האיש או שקרן או לא יודע ללמוד, הדברים אף עברו תחת ידיו של הרב יחיאל פאוסט והוא ראה את המקורות וציטוטים.

מכתב מקורא (ו' בטבת תשס"ז):

בשאלה 2 ביקש השואל ספר עם תגובות קונקרטיות. אמנם הרב הסביר שאין כזה, אבל יש בידי ספר מעולה המקיף בצורה עמוקה ורצינית את הנושאים בהם נוגע הספר "דת הציונות" בצורה עלובה. שם הספר "המדינה היהודית" ובנוי בצורת שו"ת. המחבר הינו יעקב משה ברגמן, נין לגרי"מ חרל"פ. ניתן לפנות למחבר בטלפון 0506732996 או ******* type="text/"> \n [email protected]******* type="text/"> (ולציין כנושא:"המדינה היהודית").

שאלה 4 (י"ז בטבת תשס"ז):

לפני כשבוע נתקלתי במקרה באתר באינטרנט ששמו "אזמרך בלאומים" זה אתר ששם לו למטרה להחזיר בתשובה את אנשי הציונות הדתית, בעל האתר אחראי לפרסום הספר "דת הציונות" באתר הושמו הרצאות של רב ששמו אברהם חזן שהוא מדבר כנגד שירות לאומי לבנות וכן על מצוות יישוב הארץ, הרצאותיו מטובלות במקורות וציטוטים מגדולי הרבנים בתקופתו של הרב קוק וכן לאחריו.

לא הייתי מתייחס יותר מדי ברצינות לדבריו לולא מקורותיו וציטוטיו מתלמידי חכמים ידועים מחברי ספרים מפורסמים (כגון הרב הנצי"ב, רבי חיים מבריסק, הרב קאלישר, החפץ חיים ועוד). מקורותיו וציטוטיו לא היו ידועים לי ונוכחתי לדעת שהוא ועוד רבנים ודרשנים אחרים בימינו לא בדו את דיעותיהם הקיצוניות ביחס לציונות ולתנועת המזרחי מעצמם אלא דברים אלו נכתבו ע"י רבנים גדולים שחור על גבי לבן בראש חוצות לא פעם.

לדוגמא צרפתי מאמר שכתב וציטט בתוכו הרב חזן מדברי גדולי תלמידי החכמים בתקופתו של הרב קוק ולאחריו ואשמח לקרוא את תגובותיו של כבודו על מאמר זה. [מצורף מאמר ארוך מהאתר המוזכר לעיל]

תשובה 4 (י"ח בטבת תשס"ז):

לגבי האיש יואל אלחנן. הוא בעצמו המכנה עצמו "הרב אברהם חזן". הוא פירסם שקרים גסים על הרב קוק. כששאלוהו מדוע הוא משקר, הוא ענה שיש לו היתר מרבנים לשקר. (רח"ל). הוא קיבל על עצמו כרב אדם שסולק מישיבת מרכז הרב ע"י הרב צבי יהודה קוק זצ"ל שאמר עליו שהוא "תלמיד שאינו הגון". ולגופו של ענין, ובהנחה שהציטוטים שהבאת מדויקים, הרי ידוע שיש מיעוט קנאי שהתנגד לרב קוק, לפעמים משום שלא הבינו את דבריו (למשל, במכתב המיוחס לרב דיסקין זצ"ל ראיתי מספר ציטוטים מתוך אורות שאינם קיימים כלל שם, וחלקם שלא הובנו כראוי). מספר הרבנים המצוטט שם הוא מועט, ואין שם רוב מנין מענקי ישראל הרבים של אותם הימים. יצויין שכאשר החפץ חיים היה מקבל כתבי שטנה נגד הרב קוק היה ממאן להסתכל בהם (עדות בנו). יעויין גם הסיפור המובא ע"י הרב נריה זצ"ל שכאשר ניגשו נציגי אגו"י הירושלמית אל החפץ חיים באסיפת אגו"י בוינה, סרב ללחוץ את ידם, בגלל שהם ביזו את הרב קוק, וגם עזב במחאה את האספה הכללית. על יחסם של גדולי ישראל לרב קוק כדאי שתעיין בספר "אגרות לראי"ה" שיצא לאור בהוצאת מכון הרצי"ה, בהנחיית מרן הגר"א שפירא שליט"א, ותופתע. אציין גם שלאחרונה יצאה לאור מהדורה חדשה של הספר עיניים למשפט, בהשמטת המובאות מהרב קוק. משנודע הדבר לגר"ש אלישיב שליט"א, ציוה לגנוז את המהדורה ולהדפיס מחדש את הספר עם דברי הרב קוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2010 22:29 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום א כח אב התש"ע
הגיע הזמן לשנות את החשיבה וההשקפה הציונית הדתית שדומה לתרבות האירופאית מאד ומקדשת את מדינת הערב רב של הכופרים באלד'י ישראל חייבים להתנתק משלטון הכנסת הארורה הזאת ומפלגות של סטרא אחרא באיצטילא תורנית "חרדית" ,"דתית" אין להם שום יראת שמים שמתחברים עם רשעים ארורים שעושים מרד באלד'י ישראל ,אלו מחטיאי הרבים מסיתים ומדיחים מתורת השם יתעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2010 16:48 לינק ישיר 

שלום לכולם..

בעיקרון, אני באה ממשפחה חרדית למהדרין... אך אני עצמי, לאחר הרבה (ואני שמה דגש על ה-ר-ב-ה!) בירורים וחקירות, הבנתי שאם אני רוצה לעבוד את ה' מהמקום האמיתי שלי, ובאמת להתחבר אליו, העולם החרדי- הוא לא הכתובת.

כמובן- שכל סביבתי היקרה והנכבדת, מנאים אותי מלעשות 'טעות קריטית', 'לפסוח על שני הסעיפים' ועוד כהנה וכהנה הגיגים...

אני, תמיד עונה, שאין לי בעיה, ואם יוכיחו לי שאני טועה- אדרבה ואדרבה, אשמח מאד!! אז כך, במסגרת הכוונתי אל 'דרך האמת', ביקשו שאכנס אל האתר שלכם, אזמרה בלאומים...

מה אומר ומה אדבר... קודם כל אתם מדברים על מזרוחניקים!!! ולא על החברה העילית האמיתיים כדוגמת יצהר וכו'- הרי ברור שהדת"ל הפושרים חיים בטעות עמוקה, ולכך אין צורך לא בהוכחות ולא בהוצאת ספר כדוגמת: "דת הציונות".

האם אתה, יואל, ביקרת פעם בחוות מעון??? בעדי-עד? בישוב-הדעת? ביצהר או בגבעותיה??? דיברת עם בחורים מישיבה מרמת השרון או רמת גן??? עם בנות ממעלה לבונה???

(ולא, אל תגיד לי שהם לא דוגמא, כי באותה מידה אני יכולה ג"כ לתת את השבבניקים כדוגמא ל-כ-ל החרדים...)

מדובר בחברה שלוקחים בקלילות וללא מאמץ את מיטב בחורי הישיבות החרדיות!

חוץ מהמקום הרוחני העילאי שבו הם נמצאים, כל השקפתם טהורה ואמיתית. ואין להם שום שיג ושיח לא עם הציונות וק"ו שלא עם המדינה. בעיקרון, אפשר אפילו להשוות את השקפתם במידת מה לר' יואליש טייטלבוים מסטמאר! הם בועטים בכל דבר שקשור למדינה, לציונות או דומיהן. (מה שנקרא: לא ממלכתים)

בחור/ה חרדיים שרוצים למצוא את דרכם הפרטית בעבודת ה'- אין להם מקום בכלל!!! אם לדוג' ה יתקרבו לברסלב, כבר החברה החרדית תביע את מורת רוחה, וחסל סדר העבודה האישית.

והצביעות... אוי הצביעות... אם אתה לבוש ע"פ הקודים החברתיים, לומד בישיבה המוצלחת (האשכנזית, א וודאי...) יש לך ייחוס טוב, אתה יודע להפציץ קושיות בשיעור הכללי ולעשות פרצופים מיוסרים בשמועסים- אז אשרייך וטוב לך. אתה בחור מצויין. ה-שפיץ. תקבל ג"כ בחורה שפיצית מסמינר שפיצי פלוס דירה במרכז גאולה.

אה.... אתה לפעמים קם רק בתשע ורץ ישר לבית-מדרש בלי תפילה??? נו... לא נורא... בלילה הלכת לישון מאוחר כי אתה וחבריך לחדר צפיתם בסרט חדש במחשב הנייד שמוחבא היטב-היטב מעיני המשגיח?? נו... שויין... יש לך שני פלאפונים, אחד כשר ואחד לא-כשר, מוצנע היטב מעיני המשגיח? לא נורא...

או, המורות הדגולות שכ"כ חשוב להן הצניעות, עד כדי כך שילדה עם חולצה בחוץ- תענש, ובחורה עם גרביים שחורות- שתשלח הביתה להחליף לגרבים בצבע רגל, כי זה הכי צנוע... ותוך כדי נזיפה תעביר את אצבעותיה הענוגות (והצנועות!) על פוני פאת הקאסטאם הבלונדינית הטבעית שלה...

עוד נקודה מאד (הכי!!) חשובה: למה נחרבו לנו שתי בתי המקדש??? אך ורק בגלל שנאת חינם!!! תחשבו: יהודים עברו על ג' מצוות יהרג ואל יעבור: ע"ז, ג"ע וש"ד ובכל אופן החטא העיקרי שהיטה את הכף היה שנאת חינם! ולצערי הרב, השנאת חינם כ"כ חוגגת שם... אחד מרכל על השני, נגד השני, שכנים נגד שכנים, חצרות כנגד חצרות (ואף חצרות מפולגות בתוככן) ומאן דכר שמי כל עניין הגזענות של האשכנזים נגד הספרדים.. איי...

איייי... יש לי עוד מיליון דוגמאות, והסברים פשוטים והגיונים שגדלתי על ברכיהם, ושאני מכירה אותם כ"כ טוב ולעומק שפשוט כואב לי הלב, לראות אותכם, כאן באתר, במקום לדרבן יהודים יקרים להתקרב כמה שיותר להקב"ה, להקפיד יותר במצוות, לאהוב אותו, ל'תפוס' את הקב"ה כאבא טוב, יקר ורחמן שרוצה אותנו... במקום זה, אתם מתעסקים בזוטות של הגדרה מגזרית ושאר ירקות של חיצוניות...

הרי, לא סתם יש לנו יהדת כ"כ מגוונת- כדי שכל אחד יוכל למצוא את דרכו שלו בעבודת ה', וכך יוכל להגשים את יעודנו העקרי בעוה"ז לעשות להקב"ה דירה בתחתונים ונחת רוח..

במאמר מוסגר: ולא, אני לא חושבת שצריך עכשיו ללכת אל כל החרדים ולדת"ל אותם.. (=

אדרבה, יש כאלה שר-ק תחת המטריה המגזרית הזו שנקראת "חרדים" יוכלו להתקרב אל ה', רק מה, שבאותה מידה אין מקום ללכת ולשרוף אנשים סתם ולתאר להם את החרדים כגן-עדן עלי אדמות..

את האמת... שיש לי כ"כ הרבה מה ומר ולהוסיף, וגם צינזרתי חצי ממה שרציתי לכתוב ולומר, כי באמת שאני לא באה ממקום של 'לתקוף' ונגד וכו' (בניגוד ל...) אלא באמת שזה כואב...

אז אני ממש מתנצלת מצטערת אם מכתב זה לא היה במקום, לא מתכוונת להוציא דיבה על החרדים, אלא באמת לעלות נקודות כואבות, וכמובן מסתייגת מראש ולא מכלילה את כ-ל החרדים...

בשורות טובות!!! רק טוב לכולם!!!

מקור ********

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 09:58 לינק ישיר 

אכן מכתב כואב מאד של הנערה המציינת בפורטרות את המציאות בציבור החרדי שעוסק אך ורק בדימויים ולא בתוכן מהותי.
הציבור החרדי אכן פשט את הרגל בכל הנושא של הקשר בין האדם לבורא  יתברך, מה שנקרא עבודת ה' אישית.
מתעסקים בדימויים,ענינים טכניים של התורה, חיצוניות, ושטחיות.
מציאות זו תובעת מהם המון קלקולים,אסונות, ובעיות.
אכן הבעיה היא לא אם אדם נפל וחטא בחטא, אבל שורשו הפנימי אמיתי ומשורש איתן.
 אלא בצורת חיים חיצונית העוסקת אך ורק בדימויים ולא בתוכן פנימי אמיתי, זה מה שמצוי בחברה החילונית זה מה שמצוי בחברה החרדית, זה מה שמצוי בבן אדם שלא חושב ולא מתבונן, אבל באלו המתבוננים אזי הם מתחילים להכיר את האמת ומימלא מתחילים להתנוצץ בהם ניצוצי אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 15:28 לינק ישיר 

בס"ד יום ג ל אב התש"ע
הגיע הזמן להתעורר לא חרדי לא מזרחי לא חסיד ולא ליטאי הכל סטיגמות מטופשות גלותיות ,יש רק עובדי ה' ולא עובדי ה' ודי למבין .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > מה דעתכם? יש מישהו שמשווה את הד"ל לנוצרים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext