בית פורומים ויזניץ החסידות

'חנוכה' - בצל הקודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/12/2005 17:20 לינק ישיר 
'חנוכה' - בצל הקודש

ממנהגי והליכות מרן אדמו"ר שליט"א בימי החנוכה

הרבי שליט"א נוהג להדליק את נרות חנוכה בביהמ"ד (חוץ מערב שבת) כשעה וחצי אחר זמן צאה"כ (אז יש יותר 'פרסומי ניסא').

נוהגים לטבול במקוה לפני ההדלקה.
הרבי חובש את ה'קולפיק' לכבוד קיום המצוה.
לפעמים מתחיל הרבי את הניגון 'לעשות רצונך' לפני הדלקת הנ"ח.
הרבי שליט"א אומר את ה'לשם יחוד' מסידור היעב"ץ (הסידור מירושת האהב"י זי"ע נעלם בעת חלוקת הירושה אחר פטירת האמרי חיים זי"ע, לאחר הרבה שנים מצא הרבנית ע"ה את הסידור מונח על מפתן חלונה. עשו חלוקה, ששנה א' משתמש בו הרבי שליט"א ושנה א' הרבי ממונסי שליט"א)

הרבי מדליק במנורה עם קיר, מנורה שהרה"ק ר' פנחס מקאריץ זי"ע הדליק בה (כידוע ענין 'אור הגנוז בימי החנוכה' גילה ר"פ מקאריץ כמובא בבני יששכר). המנורה שייכת לאחות הרבי.

אחר ההדלקה אומר הרבי שליט"א ח' פעמים ויהי נועם ועוד מזמורים, ואח"כ שרים 'מעוז צור' 'על הנסים' 'הנרות הללו' וניגוני שמחה.

מקדם הדליק הרבי בפתח ה'היכל'. מחמת רוב הצפיפות עבר הרבי להדליק בביהמ"ד, שם בונים 'חדר זמני עם פתח' בתוך הביהמ"ד בצד צפון. החדר שנבנה רק לשמונה ימים פטור ממזוזה, אבל מניחים מזוזה בלא ברכה, כדי שיוכל להיות 'נ"ח בימין ומזוזה בשמאל'. כך עשו ע"פ פסק הגרמ"ז לוריא דומ"ץ קרית ויזניץ.
יצויין, מאז שהרבי מדליק בביהמ"ד, יש רמקול ע"י הרבי כדי שכל הציבור יוכל לשמוע את הלשם יחוד והמזמורים.

בעוונותינו הרבים ב3 שנים האחרונות, מחמת חולשתו, הרבי מדליק בביתו, ועולה לאחמ"כ לביהמ"ד לשירת הזמירות.

הרבי נוהג להתפלל בימי החנוכה בביהמ"ד הגדול (לא כימות החול שמתפלל בביתו), ומחלק דמי חנוכה לציבור אנ"ש, לבחורים וילדים.
הרבי שליט"א מצטט הרבה מדברי ה'בני יששכר' בדברי תורה שנאמרים ע"י בימים אלו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 17:23 לינק ישיר 

מצורף קובץ

*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2005 22:22 לינק ישיר 

מצורף קובץ

תמונות מאתמול בלילה,
היום הרבי שליט"א לא עלה לבהמ"ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2005 22:23 לינק ישיר 

מצורף קובץ

עוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2005 12:38 לינק ישיר 

תמונות יפות

הרבי שליט"א הי' ב"ה במצב טוב כפי שלא ראינו הרבה זמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2006 14:41 לינק ישיר 

מישהו שלא מאנ"ש כותב בתגובות ב'אתר' בחדרי חרדים:

מגביה שפלים עדי מרום (לא יאומן) כנסו

בעילום שם 26/12/2005 23:19:54

במקרה הלכתי בערב ברח´ הרב הירש אני רואה תעמולה של בחורים אברכים וכו´ אני שואל שם משהו מה קרה כאן אומרים לי ההדלקה של בנו של האדמו"ר מויז´ניץ (ר´ ישראל הגר) אני כמובן נכנס לבנין לא תאמינו מה שאני כותב פשוט כל החדר מדרגות מלא אנשים אני שואל משהו שם אפשר להכנס אומרים לי תנסה ואני בכל כוחתי נדחף עד שהצלחתי להכנס לים האנשים את המעמד כמובן לא הצלחתי לראות מפני הדוחס שבבית אבל חיכיתי לסיום פשוט לא יאמן נהר של אנשים יוצאים מהחדר הקטן שבו הדליק ר´ ישראל הגר בנוסף לחדר הסמוך שהיה מלא אנשים שגם הם לא הצליחו לראות את המעמד, בחדר שבו מדליק הרב הגר בנו פרענצעס, ואני פשוט עד לרגע זה לא נרגעתי מה שעיני ראו.
נראה לי כדי להבין את הפסוק של "משפיל גאים עדי ארץ ומגביה שפלים עדי מרום" אפשר לראות את זה אצלו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > ויזניץ החסידות > 'חנוכה' - בצל הקודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext