בית פורומים חדשות נייעס

חדשות המוזיקה החסידית - גליון 55- אדר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/2/2006 10:25 לינק ישיר 
חדשות המוזיקה החסידית - גליון 55- אדר

בס"ד | חדשות המוסיקה החסידית | גליון 55 ער"ח אדר תשס"ו | www.chasidinews.com | [email protected]

חודש טוב!

שוב תודה לכל המשיבים על הסקר - תוצאות ההגרלה בגליון הבא בעז"ה - אז מי שעדיין לא שלח - עשו זאת בהקדם, בגליון החודש מיכל קורן יצאה לראיין את ישי לפידות, מקים ומייסד להקת אוף שימחעס - "כשהם עולים לבמה - כולם על הרגליים - הידיים נשואות מעלה - הכוריאוגרפיה מושלמת ואחידה - כבר 10 שנים שהם מקפיצים אותנו בקצב הדאנס - על דאנס אוף שימחעס הלהקה, על האיש המוכשר והזמר, ומעל הכול על הבן אדם שעומד מאחורי כל זה ואחראי גם להפקת הענק הקינדרלעך, ואפילו על אלבום הצפייה שבדרך" , חני שוורץ מסקרת את "אודי 3" החדש של אודי אולמן, יבול מבורך של דיסקים חדשים ומפתיעים, מופע מיוחד בהיכל התרבות, דיסקים לצפיה וקלטות לילדים, סקיצות מסרטים חדשים העומדים לראות אור בקרוב והפעם שלושה חדשים מחבורת "בלי שטויות" של שאול חיון וניסים ורטה, אתר מומלץ ועוד. מקווים שתהנו מהעיתון. הפורום שלנו הולך ומתפתח הכניסה דרך האתר או פשוט ללחוץ כאן. אתם מוזמנים להכנס ולכתוב.

חידושים, רעיונות, מאמרים, הערות, תגובות, וכל מה שעולה לכם בראש לשלוח ל: [email protected] . מנויים לשלוח ל: [email protected].

מערכת "חדשות המוזיקה החסידית"

--------------------------------------------------------------------------------

מקבץ חדשות

◄ לאחר 3 שנים על עבודה קשה ומאומצת של בחירה מתוך אלפי שירים ועבודה על עשרות מהם, לבסוף הסתיימה העבודה הקשה של מרדכי בן דוד והצוות על האלבום החדש שיקרא "אפשר לתקן". האלבום הופק ע"י שרון דניאל ועובד ע"י אלי לאופר. לחצו לשמיעת דוגמיות מהאלבום.

◄ סנדי שמואלי יוצא באלבום חדש – "הללו" וחוגג 20 שנות מוזיקה חסידית שהם שבעה אלבומים. באלבום עשרה שירים שהולחנו ע"י סנדי שמואלי, בינהם: שהחיינו, הוא יפתח ליבנו, יהי שלום – ה' עוז (שיצא כסינגל), לרקוד את השמחה ("רוקד מהנשמה, רוקד את השמחה, כך אני רוקד" – במילים שכתבה חמוטל בן זאב), שיר לרבי – שיר מיוחד שכתב סנדי שמואלי על הרבי מליובביטש – "כבר עשר שנים מאז שהלכת...רוצים לראות את משיחנו...ברוך הבא מלך המשיח" ועוד. עיבודים: אשר לוגאסי. בגליון הבא בע"זה יתרפסם ראיון מיוחד עם סנדי שמואלי. הפצה בארה"ב: שמח מיוזיק. הפצה בישראל: גרינטק.

◄ אלי גרסטנר מגיש את "ישיבה בויס – LIVE!" – אלבום כפול מהופעה חיה של להקת "הישיבה בויס", "להקת מנוחה" ואלי גרסטנר מהופעה מקווינס קולג' לפני שנה ומברוקלין קולג' שנה לפני. לחנים ועיבודים: אלי גרסטנר. באלבום עשרים וארבעה שירים, בניהם שיר חדש "אין כאלוקינו" שהולחן במיוחד עבור ההופעה ורימיקס מיוחד לשיר "כל המתפלל" שעיבד שי ברק. עוד באלבום: ואהבת, שיר המעלות, בר הא הא, אדון עולם, קול ה' (ישיבה בויס), ואני, רוממו, קווה אל ה', ובא לציון (מנוחה), זכרני נא, ואישי ישראל, זכרני נא (אלי גרסטנר), יהא שלמא בביצוע דוד נחמן (החבר'ה) ואלי גרסטנר ועוד. מקהלה: יוסי ניומן. לווי מוסיקלי: תזמורת נשמה ותזמורת ישיש. הפצה בארה"ב: שמח מיוזיק.

◄ דוד הולשטיין מגיש "בצוותא 4 – כמעט שבת (ועוד מעט)" - מיקי רוזנבאום מארח את הזמר והיוצר אוהד חתוכה. האלבום מכיל בתוכו מקבץ שירים אהובים בביצועים מיוחדים ויצירות מקוריות פרי עבודתם באולפן. שילוב זה, של שני אומנים, הידועים כיוצרים מקוריים מהמובילים בתחום המוסיקה היהודית האלטרנטיבית, הוביל ליצירות בעלות גוון ייחודי המשלב חדשנות, רעננות ומקצועיות יוצאת דופן. האלבום מכיל שירי שבת, בעיבודים חדשים בשירה ובנגינה משוטפת על כלי הנגינה השונים של השניים, 'ועוד מעט' שירים שהתווספו תוך כדי עבודה משותפת על האלבום. הפקה מוסיקלית: מיקי רוזנבאום. "זהו אלבום שנעשה בהרבה אהבה, מקווים שימצא חן גם בעינכם" אומר מיקי רוזנבאום ל"חסידיניוז". הפצה: נועם הפקות.

◄ לאחר המתנה ארוכה דב הנדלר יוצא עם האלבום החדש- "נאלמתי דומיה". באלבום לחנים של משה בלייכברד, לוי יצחק רוזנשטיין, יהושוע שולץ, דניאל בנסמיאן, ר' נחום עובדיה, מאיר שיף, ר' ישראל לנדא ודב הנדלר עצמו. בין השירים: חי וקיים, שוועת עניים, היום הזה (שיר שכתבה אבישג ג.), אשא עיני, נאלמתי דומיה, נעימת היום ועוד. עיבודים: ג'ף הורביץ,יוסי דיין, שלמה ברונר ורולי אזרחי. הפצה: גל-פז.

◄ אליעד אליהו יוצא באלבום בכורה – "שירת הא-ל". האלבום הוא שילוב של מוסיקה יהודית עכשווית בו משולבות מילים מקוריות עם טקסטים מהמקורות – כולם עטופים בלחנים פרי עטו. אליעד, יוצא להקת פיקוד צפון, עבד על האלבום בתקופת שירותו הצבאי, תקופה במהלכה גם חזר בתשובה, דבר הבא לידי ביטוי באופן מובהק בשירים אותם יצר באותה עת. השיר "ויהי נועם" –מבליט את השילוב הייחודי שיוצר אליעד בין המקורי למקורות, בין הקודש והחול, בהגשה קולית מלאת רגש ועוצמה. השיר "התעוררי"- משלב מילים מ"לכה דודי" ומילים מקוריות בלחן מקורי של אליעד הנע בין מלודיה שקטה למקצב מהיר ועוצמתי. עוד באלבום: באתי לגני, מעיין, האזינו השמיים, ונהר היוצא מעדן ועוד. עיבודים והפקה מוסיקלית: דורי שבת. הפקה: פרסומי ניסא. הפצה: התו השמיני.

◄ להקת לב טהור – ארי צוקר, גדי פוקס ואלי שוובל – יוצאים עם אלבום חדש – "לב טהור 4". באלבום המוקדש בעיקר לשירי שבת אחד עשרה שירים, בינהם: עם לבן גרתי, חברים, אבינו, הגיע הזמן לומר "שבת שלום" – שיר באנגלית שהלחין איבי רוטנברג, אתה אחד, גוט שבת ועוד. לחנים: גדי פוקס. עיבודים: אלי שוובל, לייב יעקב ריגלר וג'ף הורביץ. הפצה בארה"ב: שמח מיוזיק. הפצה בישראל: גל-פז.

◄ "אנו לה' ולה' עינינו" – אלבום חדש לר' דוד רפאל בן-עמי (פיינשיל). באלבום שמונה שירים, בינהם: "י-ה אכסוף" – של רבי אהרון הגדול מקרלין, "שם במקום ארזים" – שיר געגועים גדולים לארץ הקודש, "כי הנה החומר" של ר' שלום חריטונוב, "י-ה ריבון" שניגן הרה"ק ר' צבי אלימלך מדינוב- בעל ה"בני יששכר", "ר' מיילך טאנץ", "קדיש" של רבי לוי יצחק מברדיטשוב שהיה אומרו לפני הקדיש של מוסף ראש השנה. באלבום המלצה מהרה"ג ישראל גרוסמן שליט"א. מעבד ומנצח: יגאל חרד. הפצה: גרינטק.

◄ "על חומותיך ירושלים" – אלבום חדש שיוצא בקרוב לר' משה גוטמן. משה גוטמן, איש עסקים וזמר מניו-יורק הביא לנו בקיץ שעבר את "מיט קוז'ניץ גישמעק" שהפך לרב מכר בתוך שבועות מספר. באלבום החדש "על חומותיך ירושלים" מפגין גוטמן יכולות וירטואוזיות כמלחין וכמבצע. "הגיוון בין שלל הסגנונות הוא מפליא", אומר לנו ג'ף הורוויץ מי שהופקד על מלאכת העיבוד באלבום, "אחרי שהקהל פגש בו עם ניגונים חסידיים עתיקי יומין, גוטמן מוכיח שהוא גם זמר ומלחין משובח בזכות עצמו, היה לי תענוג לעבוד איתו" מוסיף הורוויץ. את הקולות לאלבום עיבד כשרון מבטיח חדש העונה לשם מוישי רוט (בן דודו של רובי בנט, הכל נשאר במשפחה...) ושומעי האלבום יבחינו כי מדובר בהפקה מושקעת ומשובחת מהשורה הראשונה. משה גוטמן: "שילבתי מגוון סגנונות בתקליט החל מחסידי אותנטי ועד למזרחי אסלי דרך פאנק והורה כי אני חש בעוברי לפני התיבה שדווקא השילובים המיוחדים והניגודים השונים הם שיוצרים את העניין בקרב המאזינים". באלבום החדש 10 להיטים מבטיחים בהם הלהיט "אשר ברא" בתיבול המזרחי שהוא שלאגר חתונות מבטיח ומקפיץ ושירי רגש הפורטים על נימי הנפש דוגמת "הרנינו גויים עמו" בו ניכרת השירה היוצאת מן הלב ומשתפכת. את השירים באלבום חיבר גוטמן במשך מספר שנים והתוצאה מרשימה בהחלט.

◄ אלי גרסטנר מגיש אלבום בכורה ללהקת "טק-נוי". בלהקה חברים: יוסי ניומן, יוסי שארף ואלי גרסטנר. באלבום עשרה שירים שהולחנו ע"י אלי גרסטנר, בינהם: שנאמר, דע לפני, אני קראתיך, אז בקול, הוא יתפח ועוד. עיבודים: רון תיכון ואלי גרסטנר. הפצה בארה"ב: שמח מיוזיק.

◄ דוד הולשטיין מגיש את "אין כערכך" – פרקי חזנות מעזבונו של החזן לייב גלאנץ ז"ל בעריכת עקיבא צימרמן. באלבום חמישה עשר יצירות, בינהם: אין כערכך – מההקלטות הראשונות של גלאנץ משנת תר"צ, שומר ישראל, ברך עלינו, הוא יפתח ליבנו בתורתו, בשוב ה' שיבת ציון, מי שעשה ניסים – מיצירותיו האחרונות ועוד. הפצה: נועם הפקות.

◄ "קרן אור" – סינגל חדש לדוד יצחק ועופר הלוי. דוד חוזר בתשובה, מאחוריו קריירת זמר גדולה בתחום החילוני בה הופיע בכל מיני מועדונים, עופר חוזר בתשובה , שחקן וסטנדאפיסט בוגר "הבימה" שזכה בתואר שחקן השנה בהצגת יחיד. השניים הכירו על הבמה במסגרת סבב הופעות עם עמותת "ערכים" ומשם קצרה היתה הדרך לשיתוף פעולה מוסיקלי ואכן הם הוציאו שני אלבומים משותפים "יהללו" ו"יח"ד. בימים אלו חזרו השניים לשתף פעולה על אלבום חדש שיצא בקרוב. את המילים לשיר כתב יוסי גיספן, הלחין שמואל אלבז ועיבד יניב בלאס.

◄ אלבום הבכורה של הזמר דוד גבאי יוצא ממש בקרוב ויקרא "לגבי". האלבום הופק ע"י אבי ניומרק ועובד ע"י איצ'י באלד. באלבום יהיו שנים-עשר שירים במלחניהם של איצ'י באלד, אבי קולא, יוסף חיים בלוך, מלחין חדש בשם משה קלוגהפט ועוד. בין השירים: לגבי, שוש אשיש, אב הרחמים, עננו, חביבי ועוד. בקרוב בחנויות.

◄ "חגיגה 2" – סינגל חדש לאביעד גיל לקראת "אחות קטנה"- האלבום שיוצא לחניות בימים הקרובים. "חגיגה 2" מהווה המשך ל"חגיגה בשטח" עם הראפר התימני אודי דמארי מהאלבום הקודם, כשהפעם חובר לאביעד ואודי דמארי הראפר החסידי ישראל נחמן חזין בקטע מיוחד באידיש.

◄ "כיצד מרקדין" – סינגל חדש ל"תזמורת ברית עולם" עם הסולן יניב זרוק. יניב זרוק חוזר בתשובה מזה כ-6 שנים, יוצא בית הספר למוסיקה "רימון" מנגן בגיטרה ופסנתר, לפני כשנתיים ייסד את "תזמורת ברית עולם" עם מיטב הנגנים ומונה כ-7 נגנים ומופיעה אצל מגוון סוגים במגוון סגנונות. עיבוד: אהרון רוני זרוק ואריק (לוקי) גבאי.

◄ יחיאל אריה פליגמן, חסידי ויז'ניץ-מונסי המתגורר בליקווד מוציא בקרוב אלבום בכורה שיעבד דודי קאליש. באלבום יהיו לחנים של פינקי וובר, שלמה קאליש, יוסי גרין ועוד.

◄ "רק עליך" – סינגל חדש לזמר ברק כהן במילים ולחן של ברק כהן לקראת אלבום שישי וחדש. באלבום הנוכחי ברק כתב והלחין את כל השירים למעט שיר אחד. שכתב והלחין שמואל יונה ("יתגדל ויתקדש"). מעבד ומפיק מוסיקלי: אלי מלמד.

◄ לחיים הפקות עובדים במרץ על "לחיים טיש 2" שיוקדש לשירי שבת בבוקר. את האלבום כקודמו יעבד יוסף משה כהנא.

◄ יחיאל ליכטיגר יוצא בסינגל חדש "מלך עליון" בעיבודו של מלכיאל אברהם.

--------------------------------------------------------------------------------

הופעות

◄ המופע הענק של השנה - המחזמר "משפחת ג'מילי" - כמידי שנה מארגנת עמותת "אמנים משמחי לב" מופע גדול המשלב בין מוסיקה ושירים עם מיטב האמנים הפופולארים להומור וסטנד-אפ יהודי ע"י עופר הלוי וחברים. את התסריט למופע השנה כתב עופר וחבר ליהודה שוקרון, ניסים ורטה, אביתר לזר וחברים מן העבר. הקטע האומנותי לא יקופח, יופיעו: דוד יצחק - בהופעת בכורה ישיר את "קרן אור", ישי לפידות, יאיר גדסי ("לך אלי") ארז יחיאל ועוד. מנחה: מנחם טוקר. המופע יתקיים אי"ה ביום רביעי, ב' דר"ח אדר תשס"ו בהיכל התרבות תל אביב. כרטיסים: 03-9074028.

דיסקים לצפיה / קלטות לילדים

◄ "סידיש 52" – תכנית הארוח עם מנחם טוקר וקובי סלע לחודש אדר. אקטואליה- הלווית הרב כדורי זצוק"ל, פולטיקה – פינוי עמונה, פורים – הנהגות האדמו"רים, חזנות – יצחק לוי טופורוביץ, בטחון- חילוץ הנחשול, עמירן דביר במחרוזת לפורים, הגרינטקיה, פינת הגמ"ח – תחפושות, קליפ של ליפא שמעלצר ועוד. הפצה: גרינטק.

◄ החזן משה שטרן יוצא באלבום חדש לצפיה- "פנינים ממיטב הרפרטואר החזני" עם התזמורת הסימפונית ירושלים בניצוחו של שמעון כהן והתזמורת הסימפונית ומקהלת "יובל" בניצוחו של ד"ר מרדכי סובול. באלבום עשרה יצירות, בינהם: "מזמור שיר"– משה שטרן, "הטה אלוקי אזנך"- ישראל שור, "עד הנה עזרונו"– יוסל'ה רוזנבלט, "ומפני חטאינו"– בצלאל ברון, "אב הרחמים"– בראונה-מכטנברג, "ברח דודי"-משה שטרן ועוד. עיבודים: ד"ר חנן וינטרניץ, ד"ר מרדכי סובול ומשה שטרן. הפקה: דב הלר. הפצה: נועם הפקות.

◄ "סידיש 51" –תכנית הארוח עם מנחם טוקר וקובי סלע לחודש שבט. ראיון בלעדי- טוקר מדבר, פוליטיקה- אריק שרון ובחירות תשס"ו, אקטואליה- אנטישמיות מחרידה במוסקבה, מוסיקה- אודי אולמן וקליפ "הבוטחים", חסד- יחידת האופנועים של הצלה ישראל, ראיון- הזמר הבא 2 משה ברגר, תלמוד תורה- סיום מסכת בבניני האומה, בטחון- צוללות וצוללנים, ראיון- צוות סופאש להטוטני הישיבה, נפלאות הבריאה- הצ'יטה המהירה, ארועי החודש עם שוקי לרר- שריפת הפתילות ב"שומרי אמונים", כנס דגל התורה, אסיפת הועד לחינוך עצמאי, חתונה בחצר פרימישלאן, בריאות- עדשות ועדשות מגע, שו"ת עם הרב אברהם יוסף קליפ- עמית ליאני "בשורות טובות" ועוד.. הפצה: גרינטק.

◄ יעל לוינשטיין מגישה: "שיר מספר 1" – "המיטב" – שירים נבחרים, חדשים ומקוריים מבית "פזמון חוזר". הקלטת מיועדת לבנות בלבד. בקלטת שנים עשר שירים, בינהם: יום הולדת לפזמון חוזר, רוצה לישון, ג'ינג'ית, ההפסקה, צב צבוני, ילקוט ועוד. המלים לשירים נכתבו ע"י נחמה ברונר, לאה גליס, שרה ברונר, יעל לווינשטיין ועוד. הלחנים של אריה ברונר, נחמה ברונר, רולי אזרחי, אלי לאופר וישי לפידות. הפצה: גרינטק.

פינת הטעימות

לחצו על עטיפת הדיסק וצפו בתקציר הסרט שבקרוב יגיע למדפי החניות.

והפעם - שלושה סרטים חדשים מבית חבורת "בלי שטויות" של שאול חיון וניסים ורטה שיוצאים בקרוב בהפצת "נועם הפקות"

עשור לאוף שימחעס/ ראיון: ישי לפידות

כשהם עולים לבמה - כולם על הרגליים - הידיים נשואות מעלה - הכוריאוגרפיה מושלמת ואחידה - הם גדולים - הם התחילו עם "דור מצוין" והמשיכו עם "פיה פתחה" אתם אוהבים אותם - כבר 10 שנים שהם מקפיצים אותנו בקצב הדאנס - משמחה לשמחה כל פעם מחדש - על דאנס אוף שימחעס הלהקה, על האיש המוכשר והזמר, ומעל הכול על הבן אדם שעומד מאחורי כל זה ואחראי גם להפקת הענק הקינדרלעך, ואפילו על אלבום הצפייה שבדרך ,יצאנו לראיין את ישי לפידות---

מיכל קורן

הימים ימי שבט סגרירי וקר, ברחובות תל אביב רמת גן הכול שוקק חיים אפילו המזג האוויר יכול לגרום לך לחשוב כאילו אתה נמצא באמצע תקופת האביב, את הזמר ישי לפידות אני פוגשת בשעות הערב המוקדמות בכיכר המדינה, אני מוצאת מולי בן אדם מוכשר מפזם לו שיר, מנסה להתרכז בו, אולי אפילו בדיוק ברגע הזה הוא יוצר לנו לחן חדש של הלהיט הבא של כולנו. אני יושבת מולו נפעמת מהעוצמה הרבה שהוא משדר!!!

אמצע שנות ה- 90 הלהקה היהודית הישראלית הראשונה ששילבה בין מוסיקה חסידית לבין מקצבים עכשוויים כמו דאנס, האוס וראפ מוקמת בקדם אירוויזיון חברי הלהקה ישי לפידות, שמשון דלבקוביץ ,ויענקי אלפא הלהקה הוציאה עד היום חמישה אלבומים כולל האוסף האחרון. הראשון : "דאנס אוף שימחעס", "עליכם ועלינו","עם ישראל חי", "אוף שימחעס וחברים", והתקליט האחרון "דאנס אוף שימחעס האוסף הגדול".

עשור שנים עברו על הלהקה וגם על העם הזה,לדברי ישי לפידות גם בן אדם לכשעצמו משתנה זה כמו שקונים נדל"ן והוא משתנה ב- 10 שנים,כך גם כאן זה מקצוע שכשאתה משתנה גם המקצוע משתנה אתה איש, אתה זמר,אתה רוקד, אתה מזדקן ,הרבה דברים שמשפיעים על היצירה שלך, ז"א שאם לפני 10 שנים הוצאנו שיר כמו "דור מצוין" היום אני לא יודע אם אני יוציא אותו ולאו דווקא משיקולים דתיים,היום ולפני 10 שנים אני לא יודע אם הייתי מוציא את "פיה פתחה", האישיות שלך היום היא שונה לא לפני מה שהיה לפני עשור שנים . אתה רואה ב10 שנים האלה הרבה דברים משמחים וגם הרבה דברים עצובים,הדברים שעוברים על העם שלך גם דברים שמאוד משפיעים עליך, לפני 10 שנים היה אפשר לעלות על אוטובוס בלי פחד,אף אחד לא היה יודע מה זה פיגועים ,בדיוק שהתחלנו היה אז את הפיגוע הראשון של קו 5, ובירושלים קו 18,אז באנו נקיים ותמימים, והיום אנחנו למודי סבל כמו כל אחד בארץ .

תחילת הדרך

היום כשישי לפידות מסתכל אחורה הוא שואל את עצמו איך היה לנו אז את התעוזה, את היוזמה, ובהחלט את העוצמה הרבה, לקחת ולעשות את הדברים בצורה שלא ניפול בה,כי זה היה סיכון הכי גדול של אוף שימחעס, שהקימו אותה היה לאבד את שני הקהלים, מצד אחד לאבד את החילונים כי אנחנו "דוסים", מצד שני הדתיים יגידו הם חילוניים מידי,החכמה הייתה להרוויח את החילונים ואת הדתיים.

קצב הדאנס לאן ?

תראי אני לא יודע,לפעמים גם נורא כייף לחזור למקורות ,אנשים אוהבים את זה,אבל כנראה שאנחנו אחראיים לגל מסוים שדווקא עכשיו שמלאו עשור לאוף שימחעס זה מתעורר. יש איזה אתר גדול באינטרנט שקרא לו שם "המפץ הגדול" במוסיקה החסידית וזה נכון כי פעם זה היה "יערב" ואז באו "החברה" היום אם ליפא שמעלצר מוציא אלבום עם מקצבי דאנס ובכלל מוסיקה חדשנית ,ואני יודע עוד שיש פרויקט ענק מטורף של אחת מהחסידיות הגדולות של דאנס וראפ מטורף,אז פתאום אתה רואה את הקונצנזוס נכנס משהו שבהחלט הולך לנפץ את המוסיקה החסידית הקונבנציונאלית שזה בעצם מוסיקה דיסקו ז"א המוסיקה שנעצרה בשנות ה70 ,אני חושב שבשנות האלפיים נוצר פה מפץ גדול ולמה אני קורא לזה מפץ גדול כי פעם זה היה פה ושם היום אוף שימחעס נתנו פה דאנס, ואם ליפא שמעלצר הוציא אלבום שחציו דאנס וחלקו ג'ייס, וחלקו ראפ,ואם אומנים גדולים כמו מרדכי בן דוד, ופריד משתמשים במקצבי הדאנס לשירים מסיומים לא להכל, והיום אם אברהם פריד מוציא שיר בעברית, ואוף שימחעס עם אלבום שלם של שירים בעברית, ואם חיים ישראל מוכר אלבומים שלמים בלי שום מילה מהמקורות אז זה בהחלט מפץ גדול,כנראה שאנחנו שותפים לשינוי.

אז אתה מרוצה מהשינוי הזה?

זה טוב כי גם הציבור שהיה בשנות ה70 היה אז מאוד מוגדר,היום יש את הזרמים וחלקי זרמים ואני חושב שלכל אחד מגיע את שלו,ובעיני זה פשוט לא הוגן מצד כל מיני גורמים חרדיים לנכס לעצמם את המוסיקה החסידית .

על הייחוד של הלהקה הזאת ניתן לכתוב הרבה ראשית אין עדיין להקה כזו, זאת להקת הדאנס החסידית היהודית הראשונה שהייתה בעולם,זה שעל הבמה יש רקדנים וגם זמרים רוקדים, וכיראוגרפיה אחידה,היום יש עוד כמה שצמחו אחרינו גם "החברה" וזה לגיטימי, אבל ללא ספק המקור הוא הכי טוב.

על האלבום האוסף והשיר המיוחד תולדות המוסיקה הרעיון מן הסתם שלך?

הרעיון היה בדיחה ,מן לתת כבוד לכולם,אנחנו כאילו בעמדה קצת מתנשאת שאנחנו יכולים להצדיע לכולם.

כמה מילים על "הקנידרלעך", עליך ועל פדידה, העבודה הייתה רבה?

הקינדרלעך היה במוחי הקודח,ואז הייתי צריך מישהו שיפיק בפועל כי נורא קשה לעשות את זה לבד,אז גייסתי את דוד פדידה שהוא בעצם כמו עובד שלי אבל אני מרגיש אותו יותר כמו שותף,כי הוא ממש כמו אבא שלהם ואמא שלהם לגמרי ומנהל אותם,זה פרויקט מאוד יקר וחשוב לליבי,אני מאוד נהנה,יש המון סיפוק כי זה שבעה ילדים שיוצאים תותחים ומקצוענים לטוב ולרע,ויש עם זה הרבה נחת ויחד עם זה הרבה עבודה והופעות ב"ה.

חסד

אומרים עליו שהוא בחיים לא סירב לשיר בפני ילד חולה,כשאני פונה אליו בשאלה על החסד הרב שהוא עושה לילדים חולים, הוא מסרב לדבר על זה,ולא כי הוא מצטנע אלא כי (לדבריו) חסד זו הזכות שלנו לגרום למישהו לחייך אחרי שבועיים ללא חיוך ,לא לאבא ,לא לאמא, וגם כשמתנות לא עזרו, ולא מצליחים לגרום לו לחייך, ואני פתאום בא ומצליח לגרום לו לעלות חיוך על פניו זה כוח עצום שאין ספק שחייבים לנצל זאת.

חוויה מסוימת שזכורה לך?

החויות הכי טובות באמת זה המפגשים עם הקהל גם בארץ אבל בייחוד בחו"ל,שם להגיע ולראות פתאום בקהל גויים,ויש באופן קבוע גויים שקונים כרטיסים להופעות שלנו בניורק ומגיעים בטיסה ממקומות יותר רחוקים ולראות כל פעם המפגשים ברחוב עם החילוניים הם מצחיקים ומרגשים כאחד ביטויים כמו: "חולה עליכם","אמא שלי חולה עליכם",וכאשר רואים אותם קהל חילוני שבא ומשתתף ופתאום נכנס לאקשן ואז אתה יכול להחדיר בו את המוסיקה החסידית הקונבנציונאלית יותר, למשל השיר "תניא" מה הם מבינים בשיר הזה ?! אבל להסביר להם את המילים ולשיר איתם ולקבל מהם שיתוף פעולה זה כוח ,כנראה שהצלחנו לתת איזה חותם ולפרוץ החוצה.

משהו שמתבשל בדרך?

לא בנושא של מוסיקה הפעם,מתרחב בתחום אחר תחום המדיה,אבל מה שכן חשוב לי זה הדבר הבא חייב להיות אלבום צפייה לילדים עם "הקינדרעלך",עם ריקודים משהו כמו בסגנון "בגן של דודו".

"יש עוד חרדים היום ועוד דתיים היום, ועוד עובדי ה' היום שהם בסגנון אחר וברמה אחרת ורוצים את המוסיקה שלהם"

מה שהכי חשוב לי היום זה להוציא אנשים מסוימים שאני לא יכול לסרב במקרה הרע אני מרחם עליהם שמנכסים את המוסיקה החסידית לעצמם וחושבים שהמוסיקה ששומעים אנשים מסוימים ולא משנה של מי הם מאיזה חוג הם זה המוסיקה החסידית. לא יעזור מוסיקה החסידית זה כל דבר שיש בו טקסט מהמקורות צליל או משפט מתהילים וכד'.

יוצא איפה שהקונצנזוס שהיה עד לפני שנים אחדות ,טען שמוסיקה חסידית זה לא דיסקו, זה משהו שרגילים לשמוע ממרדכי בן דוד ,פריד,חצרות חסידים, והרי גם לזה לא כולם מסכימים, לכן אני חושב כשם שיש היום נערי הגבעות ,וחרדים ו"שערי יושרניקים",שהם לא בדיוק הטעם המוסיקלי של בחורים מישיבת לובלין, אבל גם שם יש כאלה שאוהבים אחרים ויש כיפות סרוגות ,ויש אולפנות וסמינרים,בסופו של דבר הציבור ככל שהוא גדל יש בו רבדי רבדים,ועוד רבדים ולכל אחד לדעתי מגיע שיהיה לו את המוסיקה שהוא רוצה לשמוע,ולכן כל הפקה מוסיקלית שיוצאת ,בין אם זה פריד, או בן דוד,או גד אלבז,או ג'רופי,לכל אחד מגיע משהו, ועובדה שקונים וצורבים בלי סוף את כולם,ז"א אם אתה טוב יהיה מי שיקנה אותך, וזה חשוב לדעת שלכולם יש את מה שצריך,וככל שיש שפע מוסיקלי בציבור שלנו זה טוב,וברור לי שיש אנשים שאוף שימחעס הוא לא בשבילם,לא ברמה הרוחנית,ואולי גם לא בטקסטים, אבל ברור לי גם שיש אנשים שלא יכולים לשמוע היום מוסיקה חסידית אותנטית ולחלק הזה להם אוף שימחעס נוצר.

סקירת דיסקים: "אודי 3" אודי אולמן. הפקה: שימיקס.

הביטוי "צוות מוצלח-לא מחליפים" הומצא אולי, רק בכדי לתאר את השילוב המנצח של צוות החיפאים שמפתיעים זו הפעם השלישית באלבום שההשקעה הרבה ניכרת בו היטב. מדובר כמובן ביובל סטופל-שממונה כמעט בקביעות על ההפקות המוזיקליות של הזמר הצעיר והמבטיח-אודי אולמן.

אודי אולמן, צעיר חיפאי, החל את דרכו המוזיקלית בהיותו בן 10 בתור ילד במקהלת "רננו חסידים" האגדית של ר' חיים בנט וכן כמלווה לאביו, החזן המפורסם ר' דוד אולמן. לפני כשש שנים הוא פרץ עם אלבומו הראשון, "אגודה אחת" עם מוזיקת דאנס קצבית ושמחה. שנתיים אחר כך יצא לאור אלבומו השני "דברי שיר", עם הרבה פחות דאנס ויותר מוזיקת נשמה. בין לבין יצא לאור חידוש של האלבום הנוסטלגי "יהודים הם בני מלכים" והנה אנחנו כאן בסיקור לאלבומו השלישי והמשובח לא פחות מקודמיו - אודי 3.

אז מה יש לנו באלבום?

6 שירים בלחניו של יובל סטופל, הידיד הוותיק שגם עיבד את רוב השירים, לחן אחד של יהודים דים, האיש ושירי הנשמה, לחן נוסף של יוסי גרין ועוד שני לחנים של אודי אולמן עצמו. סך הכל 11 שירים מצוינים. העיבודים כאמור, הופקדו בידיהם הנאמנות של יובל סטופל ורון תיכון.

נתמקד בכמה מהשירים הבולטים יותר שבאלבום:

השיר הפותח - הבוטחים בה', שיר מצוין לפתוח בו אלבום מצוין. קצב מעולה. מילים מוכרות אך לא נדושות. מקהלה מקצועית ועיבוד חביב ביותר.

אחריו מגיע שיר מקסים בלחנו של יהודה דים - אשר ברא. לחן שקט שמסתמא יושר בהרבה מאוד חתונות בתקופה הקרובה. לאחרונה תופעה זו של שירי-חתונה-שקטים הולכת וצוברת תאוצה וגם כאן יש לנו מילים שמחות בלחן שקט.

השיר נפלתי קמתי בא להזכיר לכולנו כי אודי אולמן הישן והטוב לא ברח לשום מקום, ולמרות שהמוזיקה שלו התמתנה קצת, הוא עדין יודע לעשות דאנס באופן הייחודי לו. לא מופרע אבל בהחלט דאנס. עיבוד של רון תיכון ומקהלה גדולה המלווה את השיר, בתוספת ביצוע מקסים של אודי, עושים חשק לשמוע את השיר שוב ושוב.

אשת חיל. לראשונה, לחן מרגש של אודי אולמן, שמוכיח לנו שהוא לא רק זמר טוב, אלא מלחין מוצלח לא פחות. השיר הולחן על ידי אודי לזכרה של ידידת משפחתו, הגב' שושנה זילברשטיין ז"ל ומשתתף בו גם בנה, הילד נדב זילברשטיין.

קול מבשר, לחן נוסף של אודי, קצבי הפעם. שיר קצבי, קליט וחביב ביותר. קטעי המעבר בין חלקי השיר המבוצעים בעיקר על ידי המקהלה, עשויים היטב. אפשר לומר שזהו השיר האהוב עלי באופן אישי, יותר מכל השירים באלבום. אודי, תמשיך להלחין. יש לך את זה.

ציון. אח! איזה שיר! לחן מדהים של הרב חיים בנט, המלחין האגדי שלא נס ליחו. לחן וביצוע שמבטאים בעוצמה רבה את המילים המוכרות כל כך "ציון הלא תשאלי לשלום אסיריך...." ונוסכים בהן נופך חדש, עצוב משהו. מרגש. בהמשך הופך השיר לקצבי יותר, מעורר מחדש את התקווה של העם היהודי, עם הנצח.

חברים איך אפשר בלי שירים עם מילים מקוריות?

אז הנה, אודי אולמן שר לנו את מילותיו של יונה דוד. ואם חשבתם שאין נושאים חדשים לכתוב עליהם מילים לשיר, מוכיח לנו פה יונה דוד שחברות היא נושא מורכב דיו בשביל לכתוב עליו שיר מקסים.

בנוסף ניתן למצוא באלבום את השיר כאיל תערוג בלחן מרגיע של יוסי גרין, עושה שלום, עוד ישמע ויענך – ללחניו של יובל סטופל.

הפצה בארץ: גל-פז חמ"ד. סיקור: חני שוורץ.

אתר מומלץ: עדי רן http://www.adiran.up.co.il

בשיתוף עם ההפקה של עדי רן - הינדיק הפקות הוקם אתר חדש לזמר עדי רן. באתר ניתן למצוא חדשות ועדכונים, ביגורפיה וראיונות, אקורדים (בקרוב), גלריית תמונות וקליפים, הופעות. האתר כרגע בראשית דרכו. צפו להתפתחויות. ציון: 7.

אודות ותודות:

כותבים ומשתתפים: יוסי אשרי, שניאור ג'רופי, ישי לפידות, חיים שמעיוביץ, דוד פרוידיגר, בני יפה, חני שוורץ, אודי אולמן, יונתן כץ, קובי רוטמן, פיני פרוינד, מיכל קורן, עדי רן. עיצוב: יעקב בן דוד. לוגו: לב-טוב גרפיקה.

תודה מיוחדת ל: אריאל וולף, קובי סלע, מנחם טוקר, פרסומי ניסא, בני יפה, נועם הפקות, גל-פז חמ"ד הפקות, גרינטק שיווק, שמח מיוזיק, יוסי אייזנטל, שימיקס, סטודיו רוט, שרון דניאל הפקות, שלום טויטו, יעקב לוי, עוזר דרוק, מענדי בן חמו, אלעזר פרץ, ליאור גבאי, תומר כהן, ישראל מיוזיק, מורשת, מינדי והחבר'ה. תודה גם ל: המחלקה לתרבות תורנית בעירית פ"ת, אלי דולינסקי, בחדרי חרדים.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חדשות נייעס > חדשות המוזיקה החסידית - גליון 55- אדר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext