| נשלח ב-12/6/2005 13:28 |
|
| |
מישהו כבר קנה את "רווח"???
חברה, האלבום כבר בחנויות, מחכים כאן לתגובות עליו.
חג שמח!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2005 14:51 |
|
| |
את מוזמנת להתחיל, יושר. 
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2005 16:03 |
|
| |
בעזרת ה'... בקרוב ממש...
(יש לי סיקור חצי-מושלם על הדיסק שעדין מצפה לחצי השני שלו...)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2005 22:27 |
|
| |
ישששששששששש הדיסק "רווח" הגיעעעעעע
אני חייבת לקנות אותו!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2005 00:31 |
|
| |
בגדול: הוא נפלא! כיף להאזין לו. (הוא טוב יותר מהאלבומים האחרונים של המקהלה.)
המשך יבוא...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2005 19:50 |
|
| |
כולי ציפייה להמשך שיבוא .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2005 01:21 |
|
| |
מה נשמע?
זה אחלה דיסק!!!
קניתי את הראשון שהגיע לחנות שמתחת לישיבה שלי.
שירים מדהימים!
אני הכי אוהב את 'שירה', ויכול להשמיע אותו בלולאה, אבל אני מסתפק בלהריץ אחורה כמה פעמים, כי גם שאר השירים מעולים.
השיר הספרדי, די נחמד ורואים שאשכנזים עשו אותו, ככה שהוא לא כבד ומעיק (אבל מה הקטע של ה'הורה' המוזר הזה?), והוא די מזכיר את הסגנון של שוואקי.
השיר 'ואהבת' קצת מרוח, (כמו 'לא ברוח ה'', ב'בדרך התורה') אז למרות שהוא יפה, זה קצת מעצבן ואני נוהג להתייאש באמצע, ולעבור ל'יפה'.
את 'ממקומך' יקח לי קצת זמן להטמיע, ככה שאולי עד שאני אבריא ולא אהיה צרוד, אני אוכל להדגים אותו בתפילה, כדי שגם שאר העמך, שאינם מספיק חכמים בשביל לקנות את הדיסק, יהנו.
השיר 'רווח' לכשעצמו, ראוי שיקרא על שמו הדיסק, ואני הכי אוהב בו את הקטע של הסולו בחזרה על 'שלח תשבי לעם סגולה' בסוף הבית הראשון. (זה מזכיר לי את החזרה על 'והשיב לב אבות...' בשיר 'הנה אנכי' של 'צליל וזמר' למי שמכיר).
טוב, אני אעצור פה ואתן גם לכם להביע את דעתכם.
יושר, אני מניח שזו הוכחה מספיק טובה למה שדברנו כששלחת לי את 'ליהודים'.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2005 19:17 |
|
| |
ספיקס, זה בסדר. האמנתי לך גם אז...
בכל מקרה, אינ כ"כ שמחה שיש לך כבר את הדיסק...
נכון שהוא יפה???
בכלל, הגיע הזמן כבר שהוא יהיה בארץ, לא?
שירה חדשה, הוא אחד השירים הבאמת יפים שבאלבום.
מה אתם אומרים על "יחדשהו" ועל השיר "החסידי"-"השכיבנו"?
(או כמו שכתוב על הדיסק-"השכיבינו...)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2005 15:53 |
|
| |
הזמנתי את הדיסק, יששששש
אני מחכה בקוצר רוח לשמוע את הדיסק
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2005 04:54 |
|
| |
אל נא תהרגוני אבל זו דעתי:
את אלבומה החדש של המקהלה הנודעת בכל הזמנים א"א לפספס.
שירים קצביים, להיטים שקטים, סולנים טובים. נראה כי ביגון - המנצח - תפס את המושכות ומזכיר לכולם מי הם פ. מיאמי העליזים והטובים.
האמת היא שאין באלבום החדש 'רווח' שמו משום בשורה חדשה.
זוהי אותה מקהלה, אותו ירחמיאל ביגון, אותם העיבודים, אותו הסגנון... כ"כ מוכר ואהוב.
רק מה, האלבום בכל זאת הוא מן המשובחים של המקהלה. נראה, כי לאחר תקופת השפל המבזה זכינו למוצר טוב.
אין סולן מנצח הפעם (בעצם מי היה בשנים האחרונות?). קולות מתוקים יש הרבה. על קטעי סולו מצויינים גם אפשר להתענג, אך סולן ממש... זה שיאפיל על יונתן פלאי (בסיעתא דשמיא) או עודד קריטי ('סאן שיין') אין בנמצא. בכל זאת עשה עלי רושם ארי רוזנר בכמה מקטעי הסולו שלו.
להיטים יש והרבה אך אין משהו מיוחד במיוחד.
רווח - הלהיט הפותח, קליל, קצבי, שיר שלא נמאס מהר.
מקהלת הגברים (ולא רק בשיר הזה) נהדרת.
בכלל בשיר זה ולאורך כל התקליט בולט ירחמיאל ביגון שדואג להשתלב בכל שיר. אך הפעם - לשם שינוי - בטעם.
לראשונה אחרי 'תורה היום' נהנתי מהשתלבותו בתקליט.
ונהיה - סגנון מזרחי (ז'אנר שכנראה קשה היום בלעדיו..), חביב למדי. לא התלהבתי.
השיר מורכב מ2 חלקים שלא חבבתי במיוחד את הקשר בינהם (נסיון להיות מורכב ופחות פשוט ופשטני?).
הסולן הראשון (יוסף שיק?) מבצע את הקטע שלו נהדר. לרגע חשבתי שהוא ממוצא מזרחי.
הדבר הנחמד בשיר הזה זה הנסיון החביב של המקהלה האמריקאית לשיר בהברה ספרדית ובמבטא ישראלי.
מי אדיר - הנה קטע של סולן שבשיר הזה נהנתי מכל שניה להאזין לו ובשיר אחר (ההוא באנגלית) ויתרתי על הרעיון להעניק לו מזמני (זלמן פולק - הסולן הראשון בשיר).
שיר שמזכיר את מהרה המפורסם: מילים שמחות, לחן שקט. יפייפה.
ואהבת - שיר חביב ביותר עד כדי כך שאני ממעטת להאזין ומעדיפה להעביר לשיר הבא.
יפה - קול שני מעניין ומוצלח.
סיום מתוח ומיותר.
השכיבינו - שיר שמבוצע בהברה חסידית, נו... אולי בכל זאת ביגון מנסה לחדש ולגוון. נהנתי.
עד כאן על קצה המזלג.
(צר לי, אך לא טרחתי לסקר את כל השירים ולהתעמק בהם.. אתכם הסליחה )
רווח - אלבום שפשוט כיף להאזין לו ולא צריך סיבות עבור זה.
מומלץ בחום לכל אוהבי הז'אנר ולא רק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2005 19:55 |
|
| |
אולה, אני ממש שמחה על מה שכתבת לגבי ארי רוזנר.
ארי רוזנר, הוא אחד הסולנים היותר טובים במקהלה הנוכחית שמשום שם קיבל מעט מאוד קטעי סולו באלבום.
בהופעות, הוא אחד הסולנים הראשיים והתאכזבתי קצת כשראיתי את כמות ה"סולו" המעטה שהא קיבל באלבום "רווח".
הסולו הכי מקסים שלו הוא ללא ספר בשיר "ממקומך". עוצמתי ויפה. קצת פחות טוב, הוא נשמע, בשיר Lift Up Your Candle...
אבל הוא כ"כ מתוק... פשוט מ-ו-ת-ק!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2005 20:06 |
|
| |
לגבי יוסף שיק, אני יודעת שבניו יורק מחזיקים ממנו מאוד. הוא סולן חדש אבל מבטיח.
הוא מופיע עם המון ביטחון עצמי אבל לדעתי הקול שלו קצת חלש... כלמור, לא מספיק עוצמתי.
אם תשאלו אותי, הסולן הכי טוב כרגע במקהלה, הוא באמת שאול אלסן. יש לו קול ממש ממש יפה, הוא עולה לטונים גבוהים בלי שום בעיות וככל שהוא עולה יותר, קולו נעשה מתוק יותר.
זלמן פולק, הוא חיקוי לא כ"כ מוצלח למרדכי שפירא האגדי. הם אמנם נכנסו יחד למקהלה אבל עד שמרדכי לא עזב, לא נעשה זלמן סולן... (עד שלא שקעה שמשו של מרדכי לא זרחה שמשו של זלמן... )
שימו לב, לסולן השני בשיר "ממקומך"-שמחה קוץ' (אחרי זלמן פולק), זהו אחד הקטעים הטובים באלבום, למרות שלדעתי בעוד שנה-שנתיים הקול שלו יהיה הרבה יותר טוב.
לסיכום, יש דווקא כמה וכמה קולות טובים במקהלה. אף אחד לא יוכל להגיע לרמה של ג'ונתן פאלי (או עודד קריטי.. ) אבל יש בהחלט קולות טובים.
דניאל מוצ'ניק, שאיננו במקהלה כבר 2-3 שנים, היה לדעתי הסולן הטוב ביותר אחרי עודד קריטי וייצי ספינר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2005 10:51 |
|
| |
קניתי את הדיסק "רווח" דיסק יפה מאוד!!!!
ומאוד מרשים ומעולה
|
|
|