בית פורומים פרחי מיאמי

קול - דממה - דקה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/8/2006 11:41 לינק ישיר 
קול - דממה - דקה

בעקבות שיחה שהייתה לי עם מישהי, חשבתי לכתוב כמה מילים על נושא הסולנים והקולות השונים.

קחו למשל את הרשימה הבאה, שמורכבת מרוב הסולנים הבולטים של פרחי מיאמי בכל הזמנים:

יותנן פאלי
אלי לוונשטיין
אברהם וויליג
סטיוארט ביינסטוק
יעקב זחטר (we need you)
אברהם סלומון
יונתן מורגנשטרן (TorahToday)
נחום סטארק
ארי גולדווג
עודד קריטי
ייצי ספינר
אריק שטרן
זייבל פרלמן
דניאל גובר
דובי שפירא
אייזיק בנישי
דניאל מוצ'ניק
נתנאל מואלר
מרדכי שפירא
דוד קסטנבאום (ירושלים-שמעו לקולנו)
זלמן פולק
ארי רוזנר
שאול אלסן
שמחה קאץ'
יוסי שיק
אילו ניסינו לחלק אותם לקבוצות לפי סוג הקול (וסוג הסולן), נראה לי שהייתה מתקבלת תוצאה בערך כזאת:

~ יש את הקולות הנמוכים, הצרודים משהו שהטון הטבעי שלהם הוא נמוך, אך לא חסר מקים בהם הם מקבלים קטעי סולו גבוהים. נראה לי שלקבוצה זו משתייכים באופן טבעי, בראש ובראשונה, האחים שפירא: מרדכי ודובי. לאותה קטיגוריה נשייך גם את אברהם וויליג ששבר שיאי צרידות שלא נשמעו כמותם אפילו אצל מרדכי שפירא.
למרות שבאותה קבוצה ניתן לכלול גם את דניאל גובר, דוד קסטנבאום וזלמן פולק, עדין זו מחלקה נפרדת בתוך קבוצת הקולות הנמוכים, כי קולותיהם הרבה הרבה יותר נעימים לאוזן.

~ סוג אחר של קולות, הוא מחלקה לא כ"כ מודגת שכוללת לעניות דעתי, את  אייזיק בנישי, ארי רוזנר, נחום סטארק ואריק שטרן. סולנים מוצלחים מאוד, לכל הדעות, שאיכותם הקולית לא מרשימה במיוחד למרות שטונים גבוהים זאת לא בדיוק הבעיה שלהם. יסלחו לי אוהדי נחום סטארק, אבל למרות שהוא נחשב סולן מוצלח במיוחד, תצביעו לי על שיר אחד בו ניתן לשמוע את איכות קולו.

~ לכאורה נשארה קבוצה אחת של סולנים בעלי טונים גבוהים וקולות מרשימים, אבל תרשו לי לעשות גם כאן חלוקה קטנה.
נתחיל בקולות הגבוהים החזקים, העצמתיים, מלאי הרגש. כאלו שאולי לא עולים בקלות לטונים הגבוהים ביותר, אבל כשהם שם, התקווה היא שלא ירדו לעולם. לדוגמא: אברהם סלומון ויונתן מורגנשטרן-סולנים שלא מספיק מוערכים, עודד קריטי-שלמרות שאני משוחדת ברור שאין כמותו, ייצי ספינר-כנ"ל, אלי לוונשטיין-כבר שנים שלא נשמע קול כמותו.
מחלקה נפרדת באותה קבוצה, היא הקולות הגבוהים, שחסרה להם עצמה ורגש בשירה, ביניהם: יעקב זחטר-קול נפלא אבל חלש, שמחה קאץ'-כנ"ל,  נתנאל מואלר (מישהו התרגש מהסולו שלו ב"לא ברוח ה'"?), זייבל פרלמן, וכן-גם יוסי שיק הדייקן שלנו, שלא מזייף אפילו בחצי טון, אבל חסר לו בקול את ה"משהו" הזה שתופס אותך ומשאיר אותך עם דמעות בעינים (טוב, אולי זה המדד הזה עובד רק אצל נשים...).

~ לסיום, יש קבוצה נוספת שטונים גבהים הם הישג פעוט בשבילה, אבל ההישג הזה עובר דרך האף. נתחיל בגדול המאנפפים-יונתן פאלי, נמשיך במתחרהו - סטיוארט ביננסטוק ונסיים בגדול סולני "רווח" -שאול אלסן (שאולי, אל תעזוב!!!) 
לגבי ארי גולדווג, קצת קשה לי לסווג אותו, כי אולי באופן טבעי הוא משתייך לקבוצה הראשונה, אבל גם שם הוא לא ממש בן בית. כך שאני פתוחה להצעות בענין.

במוכן שיש עוד רבים וטובים שלא קיבלו התייחסות, פשוט היריעה קצרה מלהכיל הכל. אבל אתם מוזמנים להביע את דעתכם.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/8/2006 15:15 לינק ישיר 

דבר אחד בטוח!!! למרדכי שפירא יש קול צרוד (ומעצבן קצת...), אני אישית הייתי מעדיף שלא ישיר שירים בקול נמוך...
בכל אופן, הייתי מעדיף לשמוע במקומו את זלמן פולק, למרות שטווח התנועות שלו בהופעות לא גדול במיוחד. אבל מצד שני גם למרדכי, שמצמיד את המיקרופון לפה וזהו, אין כל כך הרבה תנועות...
ולבסוף קצת דברי הסתייגות, הוא באמת נראה חמוד כשכל הזמן מתמקדים עליו בהופעות... וכהוא שר גבוה הקול שלו דווקא די נסבל... תוקן על ידי - seffix - 25/08/2006 15:16:46

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/8/2006 15:40 לינק ישיר 

.... המון זמן לא יצא לי לשבת מול המחשב ולצחוק ככה...  (אני חושבת שהפעם האחרונה היתה ב 'מה אהבתי ב DVD החדש של רווח...')
לגבי יוסי שיק את ממש צודקת, יש לו קול מקסים, אבל בכל זאת חסר לו משהו.
ולארי רוזנר דווקא הייתי מפרגנת להיות בקבוצת הקולות המרגשים, לפעמים יש לו  את זה מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/8/2006 16:03 לינק ישיר 

לארי רוזנר יש את זה כשהוא מופיע על הבמה. המאמר (אם אפשר לקרוא לזה כך) הנ"ל מתייחס לקולות ולא להופעה על במה.

ואם הצלחתי להצחיק אותך-אני שמחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2006 01:12 לינק ישיר 

yosher2005   א) נראה לי ששכחת את חנניה אברמוביץ' (מופיע במיאמי 26 ו25) שלדעתי אחד הגדולים של המקהלה ב) בנוגע לקול "הצרוד" של מורדי (מרדכי) שפירא נראה לי שאתם לא בדיוק שומעים טוב אולי כדאי שתאזינו שוב לקולו השובה לב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2006 09:16 לינק ישיר 

תשמע את מורדי שפירא בדואט עם שוואקי בשיר רחם במיאמי 25 ואז תחזור אלינו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2006 14:16 לינק ישיר 

יכול להיות ששם באמת קצת צרוד בגלל ההתרגשות (אולי) אבל תאזין לסולו שלו בשיר כל ישראל במיאמי 26 ותראה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2006 21:47 לינק ישיר 
איזה מחקר...

אני הכי אוהב את המאנפפים...ובמיוחד את...אתם יודעים מי. (אל תעזוב!!!)

בכל מקרה, לדעתי אני אוהב את המקהלה לא בגלל הקולות של הסולנים, כאלה לא חסר לנו (ע"ע צליל וזמר/פרחי לונדון וכו')
מה שעושה את המקהלה למצליחה היא השירה כמקהלה. תוקן על ידי - coeur - 27/08/2006 21:51:26

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2006 14:56 לינק ישיר 

נכון, באמת אין על המקהלה כמקהלה!!!
ולקוקו770, אם תקשיב למורדי באותה הופעה (מיאמי 26) בסולו של "טוב להודות" במחרוזת השירים השקטים, תמשע אותו צרוד כמו תמיד. וזה רק מחזק את מה שאני אמרתי: בסולואים גבוהים הוא בסדר גמור, אבל בנמוכים הוא צרוד כמו אנ'לא יודע מה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2006 15:49 לינק ישיר 

טוב מה עם חנניה אברמוביץ' ההענק נראה לי ששכחתם אותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2006 18:27 לינק ישיר 

אולי הוא מתאים לשמש חבר לארי גולדווג (וי"א גם ליהושע בנדר), שישי להם קולות חזנותיים כאלו... הוא באמת סולן גדול, במיוחד בקולות השניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2006 21:37 לינק ישיר 

קוקו, שמעת פעם את הסולו של מרדכי ב "אתה אחד" (בדרך התורה)?
זה אחד הקטעים היותר זוועתיים שנתקלתי בהם בחיי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2006 22:20 לינק ישיר 

לריבי
האם יש לבדרך התורה וידאו ואם כן (ויש לך את זה) אז אנא שילח לי את זה בבקשה לאישי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2006 18:39 לינק ישיר 

וידאו? אין לי.
אבל בעיקרון אם אתה רוצה הופעה עם שירים מ"בדרך התורה", זה מיאמי 25.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2006 17:43 לינק ישיר 

גם לאייזיק בנישי אפשר לפרגן ולשייך אותו לקבוצת הקולות המרגשים...לפעמים יש לו את זה..(הסולו שלו ב'טוב להודות', לדוגמה)..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2006 02:08 לינק ישיר 

לא תאמינו, אבל  יש לי חיבה לצרוד של שפירו הקטן... איגוד בנות יוצרות http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=13108

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > פרחי מיאמי > קול - דממה - דקה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext