איך להתחיל?
קודם אני כבר מתנצל על שגיאות בעברית אני חושב שכולכם יודעים כבר למה...
אז כך...היה מאוד יפה. המקהלה. התזמורת. הזמרים. הכול היה יפה.
שמולי ברוין כבר לא במקהלה אח שלו מאיר לקח את מקומו אבל בנתיים לא סולו...
גם שמעתי שזה היה ההופעה האחרונה של דורון לוין ואני חושב גם של יגאל ספרסטין בגלל הקול שלו ממש התחלף מאוד.
בהקליפים כל הצעקות שאתם תשמעו זה מ"גרשי אדלר"(היה פעם במקהלה)הוא ישב ממש מאחורי...
ביום ששי שאלתי את יגאל ספרסטין איזה זמרים היה חוץ מפריד. אז הוא ענה אחד אני קורא HAPPY FEET הוא התכוון ליהושע קסין - זמר חדש פגשתי אותו היום ושר מאוד יפה ורוקד מאוד יפה ומוציא אלבום עוד לפני פסח.
והשני הוא אמר אני לא זוכר את שמו אבל קורא לו:אוהב לאכול סופגניות...גדעון לוין.
היגעתי בשעה 8:55PM ההופעה היה אמור להתחיל ב9:00 אבל בסוף הדלתות נפתחו ב9:10 ומיד כשהדלת נפתח פגשתי את ירחמיאל אבל הוא לא רצה לדבר איתי...(אייקון עצוב)
וגם באותו זמן כמו כל ההופעות אני פוגש את יאיר ספרסטין. דיברנו כמה דקות עד שההופעה התחיל.
ההופעה התחיל בדיוק ב9:20 עם הזמר יהושוע קסין הוא נכנס וניגן עם harmonica הליל קטן השיר שהכוהנים שרים בעת ברכת הכוהנים(אני חושב רק בחו"ל שרים)ומיד נכנס למחרוזת סוכות ואח"כ שר את אנא ה' - קרליבך.
ומיד אחרי אנא ה' הוא אמר שמישהו ביקש ממנו להלחין שיר אז הוא הלחין את השיר אם אתה מאמין שאפשר לקלקל וכו' ושר אותו - שיר מאוד יפה וקצבי.
ע"כ עם יהושע קסין.
עכשיו נכנס גדעון לוין עם השיר לא נתנבאו החכמים והנביאים(שיר שלו?) שיר יפה וקצבי.
אחרי לא נתנבאו הוא התחיל לשיר קלי אתה ואמר שהוא לא יכול לחשוב על חג בלי ה"אדמו"ר" שלו ר'שלמה קרליבך ושר את השיר לולי תורתך של קרליבך.ואח"כ "יברך את בית ישראל" גם של קרליבך ואח"כ "שמחה לארצך.הקהל שר איתו יחד במשך כל המחרוזת. וכאן הוא סיים.
ועכשיו אברהם פריד נכנס עם השיר No jew will be left behind מתוך האלבום הראשון שלו בהחלט שיר מדהים ויש לי קליפ קצר של השיר הזה(לכמה מפה כבר באימייל)ומיד אחרי זה שר את "ירושלים אורו של עולם" היה לי קליפ ארוך אבל בטעות מחקתי אותו!!!(עצוב)ומיד כשהוא סיים הוא התחיל עם הורה!השיר דידה ביה. יש לי קליפ של כל השיר...
אח"כ הוא שר את השיר למה מתוך מונה 4 ובאמצע הוא קרא לגדעון לשיר איתו ביחד והם שרו את השיר למה בדואט.
ופה התחיל לרקוד עם השיר "חזק" יש לי קליפ כמובן אבל בסוף השיר הכרטיס היה מלא אז זה הפסיק ממש בסוף השיר.אז מחקתי כמה תמונות ישנות על המצלמה שיהיה לי עוד קצת זיכרון אבל עכשיו אני עצבני כי עד שסיימתי למחוק הוא התחיל עם שיר חדש:you are playing with fire.ורציתי להקליט את כל השיר ובסוף יש לי כמה קליפים קצרים...(אייקון עצוב).והוא אמר שהוא חתם contract שהוא חייב לשיר שיר חדש...
והוא סיים עם השיר "ברוך הבא מלך המשיח" מתוך האלבום שטר התנאים.(מאוד אוהב את השיר הזה)
הפסקה של 15 דקות!
וכאן היה פתיחה של התזמורת כמה צלילים של פרחי מיאמי.
והמקהלה נכנס עם השיר רווח. היה מאוד יפה יושי וכמובן יאיר קניג.
ואחרי רווח שרו את השיר "when" סולנים כמה שאני זוכר יושי ויאיר היה עוד כמה רק אני לא זוכר את השמות...
אחרי WHEN שרו את שבת משוש ונקדש את שמך היה מאוד יפה והיה גם דואט יפה של יגאל ספרסטין ורבינה אברמביץ(אח קטן של חנינה ועקיבה)כמובן יש לי קליפ...
ופה נכנס רק כמה ילדים לשיר את "בעבור דוד עבדך" ביניהם יושי בנדר. יאיר קניג. יגאל ספרסטין. דורון לוין ועוד כמה שאני לא זוכר אבל אתם תראו את זה כבר בהקליפ ויושר או אחד של המנהלים תמיד יכול להוסיף את השמות.
ואחרי "בעבור" רק יושי נשאר בפנים להתחיל את החזנות של "ירושלים" הרים סביב לה אבל אני יגיד לכם את האמת שהוא כבר לא יכול לעשות את זה כמו פעם...(עצוב).וכמובן שאר המקהלה נכנס ושרי את ירושלים הרים סביב לה.
אח"כ שרו את השיר אחת שאלתי עם יאיר קניג ודוד הרשקוביץ.(מאוד יפה)
אח"כ דורון לוין ודוד הרשקוביץ שרו את ואני תפילתי ובאמצע נכנס יגאל ספרסטין ושר את הקטע השלישי של השיר"ואני".
ואח"כ נכנס שוב יאיר קניג ויושי בנדר ושרו את השיר "הבט ימין" ואח"כ נכנסו שאר הילדים ששרו בהמחרוזת הזאת וסיימו את השיר ביחד.
וירחמיאל שאל כמה שאלות וחילק כמה דיסקים.
עכשיו עשו מחרוזת ונכנס יגאל. ונפתלי ג'קובסון. יאיר. יושי. דורון לוין. ודוד הרשקוביץ. ושרו את השיר לא ישא גו. ואח"כ שרו עם קבוצה אחר ושרו את עוד ישמע. ואח"כ השיר "כל מי" ואח"כ השיר "תהילת ה'.ואח"כ השיר "כי ה'אלוקיך". ופה הסתיים המחרוזת.
ופה"נכנס שוב את "כל" המקהלה ושרו את "אשא עיני" מתוך האלבום החדש שאמור לצאת בר"ח כסליו בעזרת ה'.
ואחרי אשא עיני שרו מחרוזת אנגלית והתחילו עם השיר כלל ישראל together עם יושי בנדר. יאיר קניג. דורון לוין. ודוד הרשקוביץ.
שחכתי לרשום איזה עוד שירים(אם בכלל)ששרו בהמחרוזת הזאת.
וסוף סוף ירחמיאל הכריז כל השמות של הילדים(וכמובן יש קליפ)ושרו את השיר אני מאמין איך שירחמיאל אמר הנה מה טוב שלנו ושל זמר אחר...התכוון להנה מה טוב של המופע אוהל. וירחמיאל נכנס עם בעקיטשע שיחק כמו מרדכי בן דוד.
ועכשיו הוא אמר לכולם לקום וסיימו את ההופעה עם השיר משיח!
ופה הלכתי החוצה עם יאיר ספרסטין ופגשתי כמה ילדים יאיר קניג ויושי בנדר(עשיתי תמונה ממנו) דורון לוין ועוד כמה. ונהנתי מאוד לדבר איתם.
ע"כ הסיקור שלי.
מי שרוצה להגיב יכול להגיב אשמח מאוד לשמוע את דעותיכם.
עכשיו לגבי התמונת אני ישתדל מאוד להעלות אותם כמה שיותר מהר אני עדיין צריך להוריד את המשקל של התמונות כדי להעלות אותם לפורום.
ואני אומר כבר עכשיו שאני מרשה להעתיק את התמונות שאני יעלה כאן בתנאי שיבקש ממני לפני שהוא מעתיק ולהגיד לי איפה שהוא יעתיק אותם ובתנאי שהוא יתן קרדיט.
אני קיבלתי את הקליפים, אבל יש כאלו שלא. אז מה, אנחנו נגיב והם לא יבינו על מה???
(אם אומר שאהבתי בשיר "הנה מה טוב" את הרצינות המופרזת של דוד הרשקביץ בהתעסקות עם השליש שלו, יש מישהו כאן שיבין למה כוונתי בלא שהוא ראה זאת???)
נשלח ב-23/10/2008 23:56
אני לא עצבני סתם צחקתי...אני עובד כרגע להעלות את הקליפים לאתר כלשהו...
איך אני אמורה לשלוח את הכתובת אימייל?(זה בכלל יעזור עכשיו?)
נשלח ב-25/10/2008 19:22
תודה רבה לאלי על התמונות ועל הסיקור.
נראה שהיה ממש יפה, אם כי קצת חוזר על עצמו מבחינת השירים. כנראה בפסח, לאחר שייצא האלבום כבר יהיו הרבה יותר שירים חדשים.
גם התמונות של col מאוד מאוד יפות.
נשלח ב-25/10/2008 23:39
תודה אלי.
קראתם את הסיקור של ג'וש? נשמע ששתי ההופעות היו קצת שונות.
נשלח ב-26/10/2008 01:33
תודה לכולם...
אגב התמונות של ג'וש הם שלי הוא ביקש אותם ממני אז שם יש לכם את השם שלי המלא...
(גם בפייסבוק יש לי אותו שם)