בית פורומים פרחי מיאמי

המופע הקרוב של פרחי מיאמי בחנוכה (בניורקה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/12/2008 09:52 לינק ישיר 
המופע הקרוב של פרחי מיאמי בחנוכה (בניורקה)

המופע יערך לקראת צאת אלבומם של פרחי מיאמי בחנוכה הקרב ובא
תשימו לב שנעלמו מהמודעה כמה סולנים גדולים מהמקהלה....הערכה שלי השתנה להם כמעט הקול,
במקום לדבר תסתכלו במודעה ..........

תוקן על ידי זמרולו ב- 04/12/2008 9:50:38

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/12/2008 17:29 לינק ישיר 

זמרו לו, במקום לדבר תן לנו לדבר....
אתה מעודכן בסולנים של מיאמי כמו שאני מעודכנת בסולנים של ישיבה בויס (זאת אומרת - לא מעודכנת). אבל תודה על העידכון, בכל מקרה.

יש לי ביקורת קשה על מי שעיצב את המודעה:
א. למה באמת לשים תמונה לא עדכנית? במודעה של "אוהל" הייתה תמונה מעודכנת יותר.
ב. למה לחתוך לחמוד ההוא מצד ימין את הרגלים? במה הוא חטא?
ג. יש איזה ענין לשרוף לירחמיאל את הכובע? אז מה אם הוא לא הוציא את הדיסק בתאריך שהוא הבטיח?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/12/2008 17:34 לינק ישיר 

יופי, אבל חצי מהילדים שבתמונה כבר לא במקהלה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/12/2008 20:09 לינק ישיר 

יושר, מעדיפה את בפעם הבאה לעצב ת'מודעה? :)

(אם היתה סתם הופעה רגילה והיו שמים את התמונה הנ"ל, זה היה עוד נסבל. <בקושי...>
אבל זו הופעה לקראת אלבום חדש.
כאילו, הם לא עשו סט חדש של תמונות לקראתו?
מה הם בכלל מתכונים לשים על עטיפת הדיסק?
לא הגיוני יותר לשים במודעה תמונה חדשה ומעודכנת כמו בעטיפת הדיסק "שאמור לצאת"?!
הגזימו. באמת.)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/12/2008 09:05 לינק ישיר 

אולי נפתח בתחרות עיצוב בפורום??? נראה לי שהדובר לא יתנגד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/12/2008 21:35 לינק ישיר 
למה לא...

דומני שהייתה כזאת תחרות.
גם באתר באנגלית הייתה תחרות ולא זכיתי והם בחרו שם משהו הרבה פחות יפה ממה ששלחתי להם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/12/2008 12:35 לינק ישיר 

תתפלאו לשמוע אבל את המודעה ששלחו לי במייל ראיתי גם באתר thejewishinsights.com

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/12/2008 17:30 לינק ישיר 

מישהו הבין למה אנחנו אמורים להתפלא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/12/2008 20:55 לינק ישיר 

(יושר, שמת לב שהפעם אני יודעת מתי יוצאת ההופעה?)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/12/2008 12:25 לינק ישיר 

יושר, אם אני מנסה להבין אותו בלי שום פילוסופיות מיותרות, זה נראה שהוא חושב שהטלנו ספק באמינות המודעה...

תהילה, קנית סוף סוף לוח שנה...?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/12/2008 15:09 לינק ישיר 

מה עובר על להקת הילדים 'פרחי מיאמי' ?

שירים חדשים, וערב מיוחד בעליל מבטיחה המודעה למי שיגיע למופע חנוכה השנתי של 'ירחמיאל ביגון ומיאמי'. אבל האמת שלנו היה חסר משהו במודעה, לאחר עיון מדוקדק שמנו לב שאחרי עשרות שנים של קלאסיקה אמריקאית חסידית נעלם לו שם הלהקה 'פרחי מיאמי'.

משה שטיפל | שלאגר

בכלל אותנו מאוד מעניין הנושא של להקות ילדים, אצלנו ההתעניינות התחילה מזמן אבל כשלהקת הילדים פרחי מיאמי באה לעשות נפשות בארץ לפני שנה או קצת יותר, כתב מטעמנו  הוזמן לצפות ובעיקר לחוות, חמוש בחברים קרובים ובציפיות רבות הוא הגיע, ואז התחילו האכזבות.

כשאתה מגיע לצפות בהופעה של פרחי מיאמי, בראש אתה נזכר בעשרות ילדים עומדים צפופים ובדיוק של אולימפיאדה סינית עושים עם הידיים תנועות מעוף, מוחאים כפיים ושרים בדבקות, ילד חינני סמוק לחיים עוצם עיניים ופותח את הפה כשמקהלת דרדקים עושה לו קולות מאחור, והכל באקסנט הכי אמריקאי שיש.

התיאור לעיל היה מרתק במיוחד, אבל זהו שהוא מרתק רק בתיאור מכיוון שעל הבמה פתאום נעמדו עשרה דרדקים שהם בעצם רק 13 אחוז מהלהקה המקורית, כשמייד לאחר מכן התחיל מצעד הפתאטיות על הבמה, הרפטואר כלל כמה ריקודים שחזרו על עצמם והזכירו יותר מכל הפעלה שכונתית במסגרת 'מסיבות שבת'. לא נטריח אתכם על העיצוב של התלבושות או השירה של הילדים כי זה באמת טרחנות לשמה.

כשאנחנו רואים שגם בניו יורק להקת הילדים המיתולגית התכווצה למניין יחד עם המנצח 'ירחמיאל ביגון' זה כואב, זה כואב כי זו להקה שאמריקאים רבים קושרים בה את ילדותם, זה כואב כי פעם הם היו הכי טובים בשוק, וזה כואב כי סתם הרבה אמריקאים באים לראות להקה ורואים דרדקייה.

כשמשהו שאנחנו כותבים נוגע באמריקאים, אנחנו ישיר מרימים טלפון למקור שלנו בניו יורק, בדרך כלל הוא בדיוק מנשנש קרקרים עם כבד קצוץ דק, ועסוק בלכוון תנועה בכניסה לאמנון פיצה בבארא פארק.

אתמול שצילצלנו הוא לא היה עסוק, הוא הסביר לנו שירחמיאל ביגון כבר לא יכול לקרוא לעצמו 'מיאמי בויס' או 'פרחי מיאמי' בדיוק בגלל שיש בשוק כל כך הרבה להקות דומות. רק לאחרונה הוקמה להקה חדשה בשם 'איצי בולד בויס קואייר'.

למען הגילוי הנאות, מצבם של להקות הילדים הוא בכלל בכי רע, הז'אנר לא מתפתח במיוחד וממחזר את עצמו לדעת. למרות שדווקא אצל להקות הילדים האמריקאיות משהו חדש חדש קורה בזמן האחרון, ויתכן שאולי משם תצא בסוף הבשורה.

פורסם: ח' כסלו ה'תשס"ט - 05/12/2008

http://www.shlager.net/?articleID=1449

אתם הבנתם משהו מכל זה, או שזו רק אני עם הקושי בהבנה???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/12/2008 15:25 לינק ישיר 

תסלחו על העממיות שבביטוי, אבל אין מה לומר חוץ מאשר "שטויות בלחץ"!!!

ועכשיו, אחרי שאמרתי את דעתי על הכותב ועל הכתבה הנ"ל (שטויות בלחץ כוון לשניהם), אז באמת רציתי לכתוב כבר אתמול, שתהיתי איפה נעלמו ה"boys choir" שתמיד מגיעים אחרי "miami"?
זה באמת קצת מוזר שירחמיאל הפסיק להשתמש בביטוי Miami Boys Choir.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/12/2008 15:28 לינק ישיר 

ועוד משהו, מתחשק לי לכתוב איזה פוסט נגדי למה שהוא אומר והכותרת שלו תהיה "רק הטובים שורדים".

תתפללו שהמצב רוח הקרבי שלי יימשך גם ביממה הבאה, ושיהיה לי זמן להקדיש לכתיבה יוצרת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/12/2008 18:01 לינק ישיר 

1. כבר הרבה זמן שה- boys choir לא מופיע בצמוד ל miami.
2. הכתבה היתה נראית הרבה יותר טוב אם היו "מלבישים" אותה לקינדרלך או משו בדומה. טעו בכתובת הפעם.
3. זה אולי חוק מרפי או משהו כזה. אבל תמיד כל מי שכותב על מיאמי "כתבות מתוחכמות, מלאות בינה, דעת ודעות" (גם בגליונות שירו לו זה היה, וגם כאן בשלאגר) הוא אחד כזה שההכרות שלו איתם מסתכמת במינימום הכרות שאפשר עם המקהלה. 
יושר, תציעי להם שבפעם הבאה אם יש מחסור בכתבים, שיפנו אליך.
4. מצב רוח קרבי זה טוב?

מצפה ומחכה. בלי אכזבות בקשה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/12/2008 19:34 לינק ישיר 
הטובים תמיד שורדים, מנסיון.

טוב, אז הבעיה הראשונה של כל אלו שמנסים להבין בפרחי מיאמי ובעצם ספק אם הם יודעים לנקוב בשמות של לפחות 10 סולנים מכל הזמנים, היא שהם מעולם לא ראו את פרחי מיאמי בהופעה מעבר לסדרת ה"מיאמי אקפיריאנס". סדרה שהייתה ללא ספק מוצלחת ביותר והשאירה את כולנו עם טעם של עוד.
אז מגיע הבנאדם, חמוש בחברים שפרחי מיאמי מעולם לא עניינו אותם, בעט שנונה שמראש יודעת שזהו הטרנד החדש, לכתוב ביקורת על פרחי מיאמי ובעיקר מלא ציפיות כמו רימון בשל, לראות פה איזה 'אקפיריאנס' אחד.

אז לא, יקירי. מיאמי אקפיריאנס זהו מושג שחלף מן העולם לפני למעלה מ-10 שנים. איפה אתה חי, תגיד לי? ירדת למחתרת וציפית לראות אחרי עשר שנים את העולם עדין משתמש בפנטיום 2?

הדבר שהם הכי אוהבים במיאמי (הם - הכוונה אלה שלא שרדו, הסבר יבוא בהמשך), זה את המבטא. כמו שמציין הכותב הנ"ל "באקסט הכי אמריקאי שיש". הוא אפילו יודע איך אומרים 'מבטא' באנגלית. לא מעניין אותו אם זה שיר יפה, אם העיבוד מקצועי. העיקר שיהיה מבטא. וכמה שיותר אמריקאי, כך יותר טוב.

הפסקה הבאה, היא זו שגרמה ללחץ דם שלי לעלות בכמה רמות, תקראו אותה שוב לפני שנגיב עליה, ותשתדלו שיהיה כוס מים או כדור הרגעה באיזור: "התיאור לעיל היה מרתק במיוחד, אבל זהו שהוא מרתק רק בתיאור מכיוון שעל הבמה פתאום נעמדו עשרה דרדקים שהם בעצם רק 13 אחוז מהלהקה המקורית, כשמייד לאחר מכן התחיל מצעד הפתאטיות על הבמה, הרפטואר כלל כמה ריקודים שחזרו על עצמם והזכירו יותר מכל הפעלה שכונתית במסגרת 'מסיבות שבת'. לא נטריח אתכם על העיצוב של התלבושות או השירה של הילדים כי זה באמת טרחנות לשמה."

עשרה דרדקים - הוא לא יודע לספור? היו רק 9. וממתי 9 הם 13 אחוז של 30?

מצעד הפתאטיות על הבמה - תגידו, הוא היה שם בכלל? אני אמנם לא הייתי, אבל בהחלט ראיתי את הוידאו ולדעתי היה ממש טוב. ממש ממש טוב. אז מה אם היו קצת ילדים? העיקר שהם שרו יפה, ורקדו יפה. למה פתאטיות? למה סתם להשמיץ? נראה אותו מרים 'הפעלה שכונתית' אחת כזאת? הוא חשב פעם מה זה לאמן ילדים שיגיעו לרמה כזאת?

ומה בענין התלבושות - מישהו יכול להסביר מה בדיוק הפריע לו? למה התלבושות של היום גרועות כל כך לעומת השלייקס של 1992?

אז באמת, אל תטריח אותנו לקרוא סיקור כל כך עלוב. זוהי טרחנות לשמה.

מה כואב בזה שאמריקאים רבים קושרים בה בלהקה את ילדותם? הם בגרו, ועכשיו ילדיהם נהנים מהמקלה לא פחות ואולי אפילו יותר ממה שהם נהנו כשהיו ילדים. מה כואב פה?

אז מה? יש כאלו ששורדים. יש כאלו שאהבו את פרחי מיאמי כשהיו ילדים או נערים ואפילו בתחילת הבחרות, ואח"כ עניינים אחרים תפסו את עולמם. ויש כאלו, ששרדו, והשאירו לפרחי מיאמי פינה חמה בלב, למרות שיש להם היום עיסוקים ותחומי ענין שונים ומגוונים.

אני לא יכולה לומר היום שפרחי מיאמי זה "החיים שלי", למרות שעל אותה שאלה הייתי עונה בחיוב אם הייתם שואלים אותי לפני 7 או 8 שנים...

לדעתי יש רק מדד אחד להצלחה של מוזיקאי: כמה הוא מצליח למכור דיסקים ועד כמה הוא מצליח למלא אולמות. וההוכחה היא שפרחי מיאמי מוכרים עשרות אלפי עותקים מכל אלבום, ומידי שנה הם ממלאים אולמות ומרימים הופעות מוצלחות.

לא שאין לי ביקורת על מיאמי, ולא שאני חושבת שאין מה לשפר. גם אני מתגעגעת לשנות התשעים של המקהלה, אבל כמו כל זמר, גם כאן, לא בטוח שאפשר יהיה לשחזר את ההצלחה. כמו שמרדכי בן דוד עד היום לא הצליח לשחזר להיטים כמו "משיח", "תמיד בשמחה" ועוד, וכמו שאברהם פריד לא הצליח לשחזר להיטים כמו "דדא ביה", "לבנימין אמר" ועוד, כך גם ההצלחה של פרחי מיאמי, ככל הנראה לא תשוחזר.

ולגבי "הגילוי הנאות" שהכותב הנכבד נאות לגלות לנו, אז דווקא שוק ה"פרחי" כן פורח. יש את ישיבה בויז, את הקינדרלך, שירה חדשה, שלשלת ג'וניור ועוד מקהלה חדשה של ייצי באלד שהוא בעצמו הזכיר בכתבה. אז תודה רבה מראש, אנו מוותרים על "גילויים, נוספים מפרי עטך.

מילה לסיום,
זה לא אישי נגד הכותב, אבל לפעמים זה ממש מעצבן שמישהו כותב גיבובים של שטויות (בלחץ) רק כי הוא צריך למלא כתבה. אז אנא ממך, פעם הבאה חסוך לך את הטירחה לכתוב על פרחי מיאמי, (אפשר תמיד לכתוב על מצב החסה בשטחים) ולנו את הטירחה להגיב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/12/2008 21:07 לינק ישיר 

נהדר כתמיד.
ניהנתי מכל מילה.
תודה.

(יש הרבה מה לומר. אבל נראה לי שלאחר כל זה, כל מילה שנוסיף רק תגרע.)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > פרחי מיאמי > המופע הקרוב של פרחי מיאמי בחנוכה (בניורקה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext