| נשלח ב-29/3/2009 20:17 |
|
| |
אשכול הדמיונות
חבר'ה מה המצב?!
במהלך ההאזנה לדיסק האחרון, שמתי לב לתופעה מעניינת.
חדי האוזן בינינו יבחינו במוטיבים מוזיקליים כמעט מכל שנותיה של מיאמי שירחמיאל "הצפין" בשירים!
לכן חשבתי לפתוח אששכול על שירים שדומים אחד לשני, לא במילים אלא בלחן/עיבוד/ביצוע.
אז ככה:
האזינו במטותא לשיר "זמן שמחתינו" לקראת סופו (בואו נגיד 3:20 מההתחלה)
איזה שיר (של מיאמי) מזכיר לכם הקטע המוזיקלי הנ"ל?
רמז עבה במיוחד - שיר של ביגון...בביצוע המקהלה...אך הדיסק הוא לא של המקהלה אלא של...
(יושר אל תעני!)
תוקן על ידי הדובר ב- 29/03/2009 20:17:03
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 22:30 |
|
| |
קשור משהו אולי להאסק 7?
או שהרחקתי מידי לכת בדמיונותי?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 19:37 |
|
| |
לא אמרתי כלום, אם כי הבנתי למה אתה מתכוון.
העיבוד באמת קצת דומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 19:55 |
|
| |
הדובר, בגדול קשה לי להאמין שירחמיאל דאג "להצפין" משהו בשירים שלו (אולי הוא סוכן שב"כ ואנוכי לא ידעתי?), הוא לא מונח בעבר בכלל. ירחמיאל עומד עם הפנים לעתיד.
בכל דיסק יש מוטיבים מוזיקליים שמזכירים שירים מהעבר. ולאו דוקא מהעבר של פרחי מיאמי.
בסה"כ יש במוזיקה החסידית כ-10 מעבדים, 2-3 מהם הם המובחרים שרוב העיבודים של ה"גדוילים" נעשים על ידם, אז למה כבר אפשר לצפות? שלא ימחזרו את עצמם?
אבל אם כבר דיברנו עם דמיונות, אז יש לי סוג אחר של דמיונות (ומחילה אם אני קצת סוטה מהנושא).
תמיד כשיוצא דיסק חדש, אני מדמיינת את הדיסק הנוכחי בתקופה מוקדמת יותר, וכמובן מי הילדים שיקבלו את הסולואים.
לדוגמא, אני מדמיינת את המקהלה בזמן של עודד וייצי, רוברט לואי ואריק שטרן.
או את התקופה של אייזיק בנישי ומורדי שפירו.
למשל, הסולו של יושי בנדר בשיר "מעם ה'", ברור שאם הוא היה יוצא בתקופה של "בדרך התורה" - אז הסולו הזה היה של אייזיק בנישי - מה אתם אומרים?
גם על הסולו של ארי רוזנר בשיר "ממקומך" (רווח), תמיד אני מדמיינת את עודד קריטי שר אותו...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 21:18 |
|
| |
עוד לא בדקתי בדיוק את מה ששאלת, (מאיפה יש לי זמן בערב פסח?!)
אבל מבחינת לחן, השיר ברך עלינו מאד מזכיר את כיוון השירים של צליל וזמר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 21:49 |
|
| |
וכמובן השיר "יבא".
בקיצור, התכוונתי לשיר "קל עליון של שרול ויליגר, שזה בעצם אלבום של ירחמיאל ביגון, פרחי מיאמי וויליגר...
דרך אגב, השיר ההוא - "קל עליון" מזכיר שיר שיצא שנה לפני "מי ידמה לך" עם אותם מילים וגם אותו לחן..."קונה שמיים וארץ"...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 10:25 |
|
| |
יושר-הסולו של יהושוע בנדר "במעם ה'" תפור על איזיק בנישי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 19:38 |
|
| |
בהמשך להודעה הפותחת את האשכול, שמתי לב בשיר "ברך עלינו", בסיום השיר יש קטע שיהודה גורקין שר "אהה---אההה" ואח"כ כל המקהלה חוזרת על הקטע הזה, תוך כדי שהסאונד מונמך - זה מאוד הזכיר לי את סיום השיר "ברכת הבית", שעודד שר "ברכת הבית" ואחריו כל המקהלה...
סתם ככה, יהודה גורקין הזה מזמן הזכיר לי את עודד קריטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 19:54 |
|
| |
זה לא סולו של דוד קרנזר?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 20:05 |
|
| |
יהודה גורקין באמת מאד מזכיר אותו. גם בשירה וגם חיצונית- משהו בתנועות ראש/ גוף.
אגב, בשיר "מעם ה'" הסולו של בנדר עדין מידי בשביל אייזיק בנישי. אם הוא היה שר את זה, זה היה נשמע מן הסתם קצת אחרת, עם הרבה יותר קולות וברקים.
אבל דווקא אתמול ששמעתי את השיר "אשא עיני" (נראה לי... מקווה שלא טועה...) הסולו שם של בנדר מאד נראה לי היה יכול להתאים לבנישי.
תהילה, למה הוא? לפי סדר הסולנים זה לא אמור להיות כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 20:06 |
|
| |
לא, זה יהודה גורקין.
דוד קרנזר שר את הפעם הראשונה של ה"אהה", בתחילת השיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 22:12 |
|
| |
וכמובן שהתכוונתי שהתנועות ראש שלו מזכירות לי את שאול אלסן.... (רק שהעיפות הזו - - - - מעבירה אותי קצת על דעתי.)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 23:08 |
|
| |
מי הוא זה ואיזה הוא שזכה בתואר הנכבד היורש של שאול אלסן??
ואני מדבר על מי ששר בשיר "מעם ה'"!
זו לא חידה! אני באמת שואל, כי מרוב סולנים קשה לדעת מי זה מי. מי?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 23:17 |
|
| |
מי, זה ששר דואט עם דורון לוין? (אריה משה האריס)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2009 01:19 |
|
| |
אם בדמיונות עסקינן...יש כמה סולנים שלא הצלחתי להבין מי הם אבל הם נשמעים בדיוק כמו שאול אלסון,ארי רוזנר,וג'ורדון אודינסקי! יש שיר אחד שזה פשוט נשמע שהוא הוקלט ע"י המקהלה הקודמת...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2009 10:26 |
|
| |
הדובר, בשיר "מעם ה'" מי ששר קול שני ליושי בנדר זה משה יעקב בראון. כנראה זה הוקלט לפני די הרבה זמן כי היום הוא נשמע הרבה יותר מבוגר. באמת הוא קצת מזכיר את שאול אלסן (בעיקר במבטא ), אבל למעשה, בשאר השירים הוא נשמע אחרת לגמרי. יותר בכיוון של ארי גולדווג, וכבר אפרט על זה...
ריבי, באיזה שיר את מתכוונת?
אם זה בשיר "אשא עיני" אז את צודקת. זה באמת אריה משה הריס, וזה כתוב במפורש על העטיפה.
למעשה, אריה משה הריס, לדעתי ולטעמי הוא הסולן הבא של מיאמי. אני מקווה שאני לא טועה בהימור שלי, אבל נראה לי שאני צודקת. אחרי שיאיר קניג יעזוב, או שקולו יתחלף - הריס יחליף אותו. יש לו קול ממש יפה!!! אין מצב שמשה יעקב בראון יהיה היורש, כי הוא כבר די גדול, ולדעתי תוך שנה הוא בחוץ.
באופן כללי לגבי הסולנים. יש בדיסק בעצם שלושה סולנים עם קולות די דומים שאפשר להתבלבל ביניהם והם: שמולי ברוין, דוד הרשקוביץ ומשה יעקב בראון. בעיקר השניים האחרונים הם המבלבלים.
כדי להבדיל ביניהם כדאי לשמוע את השיר "זמן שמחתנו", שם יש לשלושתם סולו ברצף אחד אחרי השני.
הסולו הראשון בשיר ("ושמחת") הוא של נפתלי ג'קובסון.
מיד אחריו שמולי ברוין ("אי אי ושמחת אי אי בחגך")
אחריו משה יעקב בראון ("אי אי ושמחת אי אי בחגך, אי הוי והיית") - הוא עם הקול הבכייני מעט.
ואחריו מיד דוד הרשקוביץ, שיש לו קול דומה, אבל הרבה פחות בכייני ("זמן שמחתנו זמן").
בנתם?
אם יש עוד שאלות לגבי הסולנים, אני אשמח לענות.
 |
|
|
|
|
|