אז כמו שהבטחתי, הנה הסיקור (כמעט) ככתבו וכלשונו, למעט תיקוני ניסוח קלים:
ההופעה התקיימה באולם תיאטרון המרמייד עם 600 מקומות ישיבה שהיו מלאים עד אפס מקום.
קעמפ כיף – קעמפ מקומי, בלונדון – שמפעיל קעמפ בקיץ עבור ילדים בעלי צרכים מיוחדים ארגנו את בואה של המקהלה ללונדון. ההופעה התקיימה בכדי להתרים כסף עבור הקעמפ ואף הוקרן סרט במהלך הערב עם שיר מיוחד המלווה בתמונות מפעילויות הקעמפ עם החניכים.
בתחילת הערב הופיעה מקהלה של ארבעה גברים – שימי גולדשטיין ולהקת הלחיים. הם שרו שני שירים, אחד לא מוכר והשני 'המלאך הגואל' – של דביקות. הם שרו יפה אך לא היה מלהיב במיוחד.
לפני שהמקהלה עלתה לבמה, הקרינו את הסרטון:ARE YOU READY
שהתפרסם ב-DVD של יבא. הקהל הגיע מולהב ומוכן להופעה וההתלהבות הייתה גדולה כבר בתחילת קרינת הסרטון, בפרט שניגנו את השיר 'יבא'.
הילדים שהגיעו הם: שלושת האחים לבית אייל – אלברט, סול וריצ'י, יאיר קניג, אהרן שלום כאהן, האחים לבית הרשקוביץ – דייויד וג'רמי, שרולי רובין, יהודה גורקין, עקיבא ג'ייקובס, ודייויד פרלמן (לפחות כך היה נשמע ששם משפחתו כאשר ירחמיאל ביגון הציג אותו – ילד קטנטן אשר הופיע גם בהופעה בפסח).
בלטו בהעדרם : האחים לבית אברמוביץ.
המקהלה עלתה בריצה אל הבמה ופתחו בשיר 'רווח' – הסולנים הבולטים היו: יהודה גורקין וג'רמי הרשקוביץ. מייד בסיום השיר, הם התפזרו לצדדים ושרו את 'ירושלים' – צר לי, לא זכור לי אלו סולנים שרו את השיר הזה.
לאחר מכן שרו מחרוזת שירים באנגלית: פתחו ב'שירו לו' אח"כ עברו ל- 'שיר השמחה', שבת ירושלים ובס"ד. – כמעט כולם שרו סולו אך הבולטים היו – יהודה גורקין, שרולי רובין וג'רמי הרשקוביץ.
צר לי על הזכרון הקצר, למרות שזה היה רק אתמול בערב. לא זכור לי במדויק הסדר של כל השירים.
בחלק הראשון של הערב שרו גם את 'מעם ה'' – בשיר הזה, בין השאר הסולנים היו גם יאיר קניג ודייויד הרשקוביץ.
הם סיימו את החלק הראשון של הערב עם 'משיח' – סולנים בולטים: אהרן שלום קאהן, יהודה גורקין ושרולי רובין.
לאחר רבע שעה הפסקה – ולאחר הקרנת הסרט של הקעמפ, הקרינו את הסרטון של מיאמי בחנות 'פומגרנט' – שהיה די קיטשי אבל חמוד, אך מכיוון שחצי מהקהל היו ילדים נדמה לי שזה התקבל די בהתלהבות.
שוב סליחה על הזכרון הקצר, אך אנסה לפרט כאן את שאר השירים שהם שרו עפ"י מיטב זכרוני הרעוע:
שלושה סולנים שרו את שלושת השירים: 'פתח ליבי' – ג'רמי הרשקוביץ, 'אני מאמין' – יהודה גורקין, 'כי אתה הוא' – שרולי רובין.
היתה גם מחרוזת שירים: 'לא ישא גוי' – האחים הרשקוביץ, 'עוד ישמע' – אלברט וסול אייל, 'כל מי', 'תהלת ה'', וסיימו עם 'כי ה'' – כאשר הסולן הבולט היה יהודה גורקין. – לאורך המחרוזת הזאת ירחמיאל נכנס ושר יחד עם הילדים בכל השירים.
ירחמיאל עשה כאן הפסקה ושאל כמה שאלות בקהל על פרחי מיאמי וחילק כמה דיסקים ושטר של עשרים פאונד ליודעים את התשובה.
כאן הציג ירחמיאל את השיר החדש אשר יופיע באלבום החדש לאחר החגים – כדבריו: 'הטוב' – שיר מאד מאד יפה, שרו אותו יפה, כמעט כולם שרו כאן סולו, לא זכור לי מי היו היחידים שלא. בלט כאן הילד הקטנצ'יק דייויד – מתוק עם קול מהמם.
מחרוזת של מהרה הישן – מהרה החדש ונקדש כאשר ירחמיאל ניגן באורגן – סולנים: שרולי רובין, אהרן שלום קאהן, יהודה גורקין, סול אייל ועוד כמה.
אשא עיני – יאיר קניג, דייויד הרשקוביץ, יהודה גורקין ועוד כמה סולנים.
THE HAND OF HASHEMכאן הסולנים היו: יהודה גורקין ושרולי רובין.
שיר חדש נוסף – מלך: היו הרבה סולנים גם כן.
היתה מחרוזת נוספת של שירים באנגלית שכללה את WE NEED YOU ועוד אחד (לא זכור לי אם רק שירים באנגלית) שכללה את שבת ירושלים.
ההופעה הסתיימה עם – איך לא? עם יבא – הם עשו ביצוע מדהים לשיר ירחמיאל הקים את הקהל – הקהל השתגע!!
כמה הערות, ואנקטודות משעשעות מההופעה:
- באחד השירים, נפלה הכיפה מראש של אלברט אייל, הילד הקטנצ'יק החמוד דייויד שעמד לידו, לא היה בטוח מה לעשות והרים את הכיפה וזרק את זה לעברו, לבינתיים אלברט הסתובב ולא מצא ולא היה בטוח אם לחזור אחורנית במקום להמשיך לרקוד או לא, לבסוף הסתובב ובינתיים ילד אחר הגיע לעזור, לבסוף אלברט חזר להרים את הכיפה – זה היה מצחיק מאד למרות שזה היה ממש ענין של כמה שניות.
- כאשר ירחמיאל הציג את הילדים, והגיע תורו של ג'רמי הרשקוביץ, ג'רמי ניגש לקדמת הבמה עם פנים רציניות, ירחמיאל ככה סימן לו עם הפה כאשר עשה חיוך – כדי שיחייך – כל הקהל ראה את וכולם פרצו בצחוקJ לבסוף המטרה הושגה וג'רמי חייך גם חייך.
- אלברט אייל כמעט ולא שר סולו לאורך הערב וגם כאשר שר, פעמיים יחד עם אחיו סול, בקושי שמעו אותו. מעניין אם היה צרוד, חולה או שקולו הלך.
- יאיר קניג קיבל בדיוק שני סולואים לאורך ההופעה.
- שרולי רובין ללא ספק היה כוכב הערב. קולו השתבח ומשובח, הופיע בחיוך לאורך כל ההופעה ותרם רבות לאווירה.
- יהודה גורקין קיבל את מרבית הסולואים – כמעט בכל שיר – קולו מתוק מאד.
- הילד הקטנצ'יק דייויד פרלמן הקסים את הקהל. יש לו קול מיוחד ומתוק ולא זייף אפילו פעם אחת!!!! כאשר הוא ניגש להצגת השמות הקהל השתולל.
- חבל, חבל, חבל שהאחים אברמוביץ לא היו – הם היו כל כך חסרים!!
- ריצ'י אייל קיבל מספר מכובד של סולואים ושר יפה מאד.
- עקיבא ג'ייקובס אף הוא קיבל מספר לא מועט של סולואים ויש לו קול מאד יפה.
- ירחמיאל שר הרבה מאד לאורך ההופעה הפעם, הרבה יותר מבכל ההופעות בשנים האחרונות.