בית פורומים א חרדים ספרדים

דברים כהוויתן אודות הרנטגן איפרגן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2005 14:27 לינק ישיר 
דברים כהוויתן אודות הרנטגן איפרגן

כבוד הרב או רני רהב

יחסי ציבור הם עניין לחברות מסחריות ולפוליטיקאים, לא להילולות צדיקים. ירעם אטיה על עירוב תחומין מסוכן
17/7/2005

פרטי האישיים רשומים בחברת "יפעת", המספקת מידע למשרדי יחסי-ציבור. בשל כך, לכתובת הדוא"ל שלי מגיעות ידיעות מידיעות שונות, כמעט מכל משרדי יחסי הציבור האפשריים, ידיעות אשר אינן קשורות בהכרח לתחום סיקורי.

וכך, קיבלתי בשבוע שעבר הודעה לעיתונות, אשר נשלחה ממשרד יחסי-ציבור מסוים, אותו שכר הרב יעקב ישראל איפרגן – "הרנטגן" או מישהו מטעמו, וזו לשונה: "ההילולה ה- 11 לזכר הרב המקובל שלום איפרגאן זצ"ל תתקיים... ברחבת הציון הקדוש בנתיבות. הילולה, בסימן אחדות ואהבת ישראל, תחל בשעה 18:30 בעצרת המונית, כששיאה ב'תיקון' המרכזי שיחל בשעה 23:00. ההילולה תיערך ע"י בנו וממשיך דרכו, הרב יעקב ישראל איפרגאן שליט"א (הרנטגן), שישא תפילה מיוחדת לאחדות עם ישראל, לשלום חיילי צה"ל ולפרנסה טובה. הציבור מוזמן".

ההודעה הזו, גרמה לי לזוע בחוסר נחת בכסאי. תמהתי אודות הקשר המוזר בין הילולת צדיק למשרד יחסי-ציבור. ניסיתי לעמוד על קושיות כגון למי זה טוב, מדוע רב זקוק למשרד יחסי ציבור, והאם יש לראות בתופעה זו, ההולכת וגדלה, סימן מבורך הממחיש את התקרבותה של היהדות אל עבר המודרנה והקִדמה.

השאלות הללו צצו ועלו במוחי שוב כאשר, בתוכנית "היום שהיה" בישראל 10, אזכרו את קיום ההילולה. לכאורה, חשבתי לתומי, בזכות החשיפה הטלוויזיונית, אנשים רבים יותר יוכלו לדעת על דבר קיום ההילולה, ובכך לזכות לעלות לקברו של הצדיק. מי ייתן, הוספתי וחשבתי, כי היו מודיעים בטלוויזיה על כל הילולת צדיק, כפי שנוהגים בהילולא דרשב"י.

אבל מיד בחלוף מחשבה זו, הבנתי שעניתי לעצמי על כל שאלותי. הרי אין זה סוד שהנהירה ההמונית אל קבר רשב"י גרמה לתופעות שליליות רבות: חוסר הצניעות המשווע, המסחור המזעזע, והניצול הפוגע - כולם מחזות מוכרים מיום ההילולה. עד כדי כך, שרבנים רבים קראו, לא אחת, כי אין לעלות לקבר ביום ההילולה, וכי הצדיק מתהפך בקברו בשל מה שקורה במתחם שמעליו.

הבנתי כי השאלה האמיתית היא מה מסתתר מאחורי המודעה או הידיעה בדבר קיום ההילולה. האם רצון כן ואמיתי לשתף את הציבור בזכות ההשתתפות בהילולה, או שמא רצון "לעשות כסף קל" מציבור העולים לציוּן.

כאשר רב בוחר לשכור משרד יחסי-ציבור, שבאמצעותו הוא זוכה לקבל אייטם בטלוויזיה או אזכור עיתון, התשובה ברורה וחדה - המניע המוביל הוא הרצון לגרוף כסף מפשוטי העם, מהם קל לקושש כסף שנשפך על חוטים אדומים, מים קדושים וקמעות למיניהם, יותר מאשר הרצון הכן בשיתוף הציבור בהילולה.

אין לראות בדברי אלה הטחת אשמה כלפי "הרנטגן" באופן אישי, ואין לי כל כוונה להיכנס לשאלות הנוגעות בהיסטוריה הפרטית שלו ומעמדו התורני - האם בכלל הוסמך לרבנות, האם באמת ניחן בכוחות קבליים או אחרים, האם טקסי זריקת הנרות לתוך כבשן נוחים ליהדות או שמא זרים לה. מטרתי היא להצביע על הריח הרע הנודף משכירת משרד יחסי-ציבור בהקשר יהודי-דתי. אף רב מקובל אחר מעולם לא עשה זאת, אפילו לא הרב אבוחצירא, שגם סביבו נשמעים רינונים מרינונים שונים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 14:29 לינק ישיר 

ביננו הבן אדם תותח
או ביגלל שהוא מקובל ויש לו כוחות על טיבעיים
או ביגלל שהוא סוחף המון אנשים אחריו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 14:32 לינק ישיר 

וכמאמר המשורר הבאבא תור.
אני הייתי ממליץ לכותב השורות הנפלאות הללו לבדוק מה בכלל היה הקשר בין הרנטגן לאביו?
ולאחיו?
ולא פחות מרתק מה אירע בכניסתו של אביו אל הבאבא סאלי זיע"א.
מה אמר הרב גרשונוביץ זצ"ל על הרנטגן?
וכמובן בחינה בסיסית של "אמור לי מי חברך ואומר לך מי אתה" בסביבתו הקרובה.
ועוד ועוד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 15:46 לינק ישיר 

הדברים אינם רחוקים מן האמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 15:49 לינק ישיר 

דנה, מעודכנת בפרטים של מה שרמזתי עליו בעובי שקשה להתעלם ממנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 17:17 לינק ישיר 

לא כוחות קבליים .... ולא כוחות על טבעיים ... ולא כוחות תורניים

כוחות הכסף והעושק !

ללא הדברים הכנים של כותב המאמר הייתי אומר שצריך למחוק את השם של " השדים" הללו המכנים את עצמם בשם "מקובלים ".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 18:23 לינק ישיר 

כסף יש לו הרבה אבל למה עושק??

תוקן על ידי - איש_החשיש - 17/07/2005 18:24:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 19:04 לינק ישיר 

הכל טוב הכל יפה *עושק* *כסף* ושאר ההשמצות!

אני הייתי אצלי (ולא אני לא ספרדי) ואמנם רוב הציבור פשוט ותמים אבל איך תסבירו לגבי "בכירי" המשק שמסתובבים אצלו בתדירות גבוהה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 19:09 לינק ישיר 

פשוט יש לבן אדם כריזמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 19:10 לינק ישיר 

משאלתך ניכר שאתה נמנה דווקא על אלה הראשונים שניתן לפגוש שם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 19:11 לינק ישיר 

למה לא ??
אם נוח לו שם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 21:43 לינק ישיר 

הרב גרשונוביץ זצוק"ל מעולם לא המליץ על מאחזי העיניים ותעשייני הממון בשם היהדות כביכול.

ואכמ"ל....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 21:45 לינק ישיר 

למה להכניס ראש בין גדולי עולם???
מי אנחנו ביכלל??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2005 12:39 לינק ישיר 

חשיש
....
גדולי עולם ? תגיד כמה אצבעות לקחת בלילה שכבודו כותב על " שדים " גדולי עולם ?

כל היניקיה שלהם זה מכוחות " טומאה " וכל המשפחה הנ"ל שלמה העוסקת לכאורה במתן יעוץ ועזרה .

יש גם איזה אחות בירושלים ואיזה אח שפתח חצר ומתחרה באחיו מנתיבות . ששון ושמחה בעולם השדים .

הרב גרשנוביץ ע"ה הידוע כשתקן גדול אם אמר את דבריו הללו תבין כמה " משקל " הם מבטאים .

תפסיקו לעלות אשכולות המבישים את היהדות ולומדיה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2005 15:19 לינק ישיר 

ביררתי היטב והתבטאותו של הרב גרשונוביץ זצ"ל היתה בלשון הזו "לא בטוח שהוא פועל מכוחות הקדושה"
כל מי שזכה ולו רק לראות את היהודי הקדוש הזה הרב גרשונוביץ זצ"ל יודע כי את מילותיו הוא ברר בקפידה רבה מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2005 15:24 לינק ישיר 

אבל מי אמר שהרב גרשנוביץ אמר את זה אולי סתאם המצאה???

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > דברים כהוויתן אודות הרנטגן איפרגן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext