בית פורומים א חרדים ספרדים

מומלץ: על הסרטים והשריטות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2005 00:33 לינק ישיר 
מומלץ: על הסרטים והשריטות

מאמר מצויין על החינוך בעידן ההנתקות שהגיע לידי היום
נכתב על ידי הרב יוסף בן משה כמאמר המשך (מקווה שאשיג גם את הראשון) במדורו הכל כך מוצלח "חנוך לנער" בעיתון "יום ליום".
לקרוא ולהפנים.

להשקיף טוב, מגיל צעיר
הוא היטיב את משקפיו בעצבנות בפעם המי יודע כמה להיום.
הוא מצפה עכשיו לפגישה חשובה מאוד , למעשה הוא כבר בחדר ההמתנה, לפני פגישתו עם האיש שעימו יש לו את הסיכויים לעשות עסקים גדולים, ואולי אפילו שותפות שתניב לו רווחים בטוחים בקנה מידה גדול וללא סיכונים כלשהם.
הנה, קוראים לו והוא נכנס. כבר בשנייה הראשונה הוא מתקשה לתאר את הבעת פניו הראשונית של האיש שישב מולו ורואהו כעת לראשונה בחייו.
באורח תמוה מיד לאחר שהחליפו את מילות הנימוס הראשונות ביניהם פנה הלה לדבר דווקא על משקפיו.
"מהיכן קנית אותם?" שאל המארח כשעל פניו ניכרת עתה היטב הבעה משתוממת, "עברתי ליד חנות אופטיקה, ראיתי שישנם מבצעים רציניים על זוגות המשקפיים מתוצרת חברה מסוימת יחד עם עדשות ממספר חמש ומעלה, אז רכשתי לי זוג".
"שמת לב שמסגרת המשקפיים הזו גדולה מידי יחסית למבנה הפנים שלך?" שאל המארח בעדינות. "לא כל כך התייחסתי לזה" השיב הלה תוך שהוא מתפלא על נושא השיחה המתפתח בד בבד עם הבעת התמיהה הגדלה והולכת על פני מארחו הנכבד.
"מהו מספר העדשות לו אתה זקוק לצורך שיפור ראייתך?"
"שניים וחצי בכל צד", מגיעה התשובה.
"ומהו מספר העדשות אותן מרכיב הנך כעת?"
"חמש וחצי" מגיעה התשובה, "עליהן היה המבצע המדובר".
רק עתה מתחיל המארח לשוחח על נושא הפגישה המיועד שלהם אך... "אולי כדאי שתפנה למישהו אחר לצורך ניהול העסקים המדוברים, אני בכל אופן לא כל כך מעונין לעשות עסקים עם אדם שזוהי מערכת השיקולים המנחה אותו בטיפול בליקוי הראיה שלו...".
תגובות רבות נתקבלו במהלך השבוע האחרון על מאמרי הקודם שעסק בהתייחסות הנכונה של ילדינו אל הסרטים הכתומים.
רבות מאותן תגובות נכתבו בסערת נפשם של אנשים שטענו כי תחושת הערבות היהודית הידועה, אמורה להכתיב התייחסות ההפוכה בדווקא מזו שהוצגה על ידינו.
אחרים, טענו בפניותיהם כי אין זה נכון לערב את הילדים בעולמם הכל כך מסובך של המבוגרים. "דיים במה שהם מבינים מעצמם, אין לנו צורך להוסיף להם מעבר לכך" היתה טענתם.
היה גם מי שטרח לגלות לאזני בחיוך את מחיריהם של הסרטים הכתומים והכחולים לפי "שער הגוגואים" המקובל, בתלמוד התורה בו לומר בנו היקר...
נסעתי השבוע עם אחד מידידיי, אברך יקר ועדין נפש ברכבו. שלא במתכוון שמעתי את שיחתו הטלפונית עם בנו בה נשאל "האם הבאת לי סרטים כתומים מבני ברק"? והוא בצער משיב שהיום "הם" לא עמדו משום מה בצומת של קוקה קולה... למול אנחת הצער של בנו לא יכול האב שלא להבטיח להשתדל יותר בפעם הבאה בהשגת הסרטים הללו.
סוערת במיוחד היתה פנייתו של אחד מהתושבים המועמדים שלא ברצונם לאותו פינוי מביתו, זה שכהזדהות עמו ממש נועדו הסרטים הללו על צבעם הכתום - בוהק.
"איך אתם מסוגלים", הוא שאל, "להתעסק בדקדוקי עניות שכאלו בזמן שאנחנו כל כך דואגים וחרדים לעתידנו? מדוע אתם משאירים את הדו-שיח כל כך רחוק מאיתנו בזמן שאצלנו - יהודים שומרי מצוות- המונח על השולחן הוא כל כך משמעותי לגבינו?" וכן הלאה טענות כאובות ו... בהחלט מכאיבות את הלב.
בכוונה הבאתי את כל הטיעונים הללו (ויסלחו לי כל אלה שאליהם לא התייחסתי, שבכלל דבריהם דבריכם) שכן מבחינתנו קשה הוא הרגע דווקא בגלל הבאת כל הטיעונים הללו ועוד רבים בחשבון.
איננו בורחים מהם חלילה, איננו עוצמים את עיננו לנגדם, אך כאשר המדובר הוא על השקפה ועוד יותר בניית ההשקפה הנכונה אצל ילדינו, איננו יכולים ורשאים להניח לעצמנו שלא לחשבן היטב את צעדינו.
ההתייחסות לתכשיטי הזהב היקרים כל כך שלנו חייבת לעבור בחינה וצירוף ברמה הגבוהה ביותר שכן שזהו עתידם וזהו חלק בלתי נפרד ממה שינחה אותם בהמשך דרכם בחיים הרבה אחרי שההינתקות תבוצע, או שלא.
אמת ויציב הוא הדבר שתחושת הערבות שלנו אמורה להכתיב רגישות גבוהה לצרת אחים.
נכון גם לומר שילדים אינם צריכים לכאורה לשמוע על פוליטיקה והסובב לה.
נחמד יהיה להשאיר לילדינו את ההתייחסות התמימה כל כך אל הכתום הכתום הזהואל עוד נושאים רבים.
ומעל לכל: אכן כן, קשה עד מאוד לעמוד מול כאבם החי כל כך של המפונים עצמם.
אך מנגד חשוב מאוד שנזכור בצורה הפשוטה ביותר כי השקפה - כמו משקפיים, איננה נושא לשיקולים שאינם ממין הענין!
הנושא האמור להעסיק אותנו כאן הוא כושר ראייתם של ילדינו היום ובעתיד, והוא בלבד.
אדם המחשיב את ראייתו ככזו שניתן להתייחס אליה כמו לכל סחר-מכר בו מערכת השיקולים עלולה להיות מושפעת בהחלט משיקולי רגש, ("לא מתחשק לי לקנות את זה" או לחילופין "זה מאוד שבה את ליבי, אני מוכן לשלם על זה יותר") בל יתפלא אם יגלה בהמשך כי כושר ראייתו נפגם וכבר אינו מבחין בין דקויות.
ברור גם כי "אמור לי מהי השקפתך ואומר לך מהו עולמך הרוחני בתחומים רבים אחרים".
בלשון מושאל אפשר לומר בחריפות "כי לא כצורנו צורם", מן הבחינה הזו שהתייחסותם לתרי"ג המצוות שונה משלנו.
הם העמידו בראש סולם העדיפויות שלהם עניינים כמו יישוב ארץ ישראל, הרבה מעל לעניינים המסורים לנו מדורי דורות כיסודות היהדות הצרופה כך שלמעשה סופרים הם את תרי"ג המצוות בסדר שונה לחלוטין משלנו.
שבת, כשרות, טהרת המשפחה והייחוס ועוד נושאים שכאלה אף פעם לא הציקו להם בעת שאצלנו היוו הם את הקו האדום, זה שמעבר לו כשל כוח סבלנו בהוראת גדולי ומאורי הדור שליט"א.
אף פעם לא ראינו אותם מתייצבים לצידנו כתף אל כתף בעת המאבקים הגדולים שהיו בקונצנזוס כאבה של היהדות הנאמנה.
שלא לדבר על התקופה בה ישבו הם בעמדת השפעה לה היה משקל רב על קיומנו הגשמי והרוחני - ולא לטובתנו.
איננו משיבים להם כגמולם חלילה אבל זוהי הנקודה בה עלינו לחדד כי הכאב שלהם נובע ממקום אחר מזה המוכר לנו. הם כואבים קודם את השבר הגדול שלהם באובדן דרכם, דרך האתחלתא דגאולה המתנפצת להם בשחיטת פרותיהם הקדושות בזו אחר זו.
אסונם, בו ראשי אותה מדינה שנראו להם כמשיחי ה' - עליהם יש להתפלל בדביקות, הם הם המנפצים להם את החלום, איננו אסוננו.
אצלנו הכאב הוא כזה הניזון מסדר אחר של התרי"ג מצוות, איננו יכולים לוותר על השקפתנו בעקבות הרגש גם אם הוא נשמע משכנע.
אין אדם בר דעת שיוותר על השקפתו וכושר ראייתו בגלל שיקולים שאינם רפואיים, בפרט כשידוע שהרכבת משקפיים שאינן מתאימות במאת האחוזים מזיקה בהחלט לראייה בטווח הקרוב או הרחוק.
בודאי אינני מעלה על דעתי שיהיה מי שיוותר על כושר ראייתו של בנו בטענה שעדיין קטן הוא ואינו מבין.
גם אם הוא בגיל צעיר בשביל זה זוהי ההזדמנות לוודא לפחות שהוא אינו מבין את הדברים בראייה עקומה.

תוקן על ידי - tcyhj - 28/07/2005 0:35:18

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 10:50 לינק ישיר 

הרב מאזוז סובר אחרת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 11:36 לינק ישיר 

לדלת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 13:17 לינק ישיר 

למי יש את הכתבה "שחור לא סותר כתום" על הרב מאזוז? נא להעלות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 14:29 לינק ישיר 

והרב מרדכי אליהו הידוע בגדלותו התורנית סובר שמותר לצעוד לגוש קטיף בשבת.
אז מה?
אנחנו הרי לא נמנים על שומעי לקחו בהשקפה כידוע ולכן אין לדברים משמעות מעשית לגבינו.
הרב מאזוז סובר אחרת וסבר אחרת בהרבה נושאים אחרים.
ידוע שמלבד תלמידיו בישיבה ועוד יהודים לא רבים באופן יחסי, רוב ציבור בוגרי הישיבות הקדושות מתחלק בין אלה הצועדים בעקבות הרב עובדיה יוסף לבין אלה הממשיכים לשמוע בקול רבותיהם מן הישיבות.
אלה השומעים לרבנים יודעים לשמוע להם בכל מצב וללכת לאורם לכל אורך הדרך.
אני חושב שניתן לומר כי ההיסחפות בישיבת כסא רחמים לכיוון הכתום - מזעזע היא ההמחשה הטובה ביותר להליכה אחרי הרגש עליה כתב הרב בן משה במאמרו.
אבל עבורם זוהי השמיעה לרב שלהם.
מי שאיננו שואל על כל צעד ושעל לדעתו של הרב מאזוז, אינו יכול לאמץ אותה כשזה מתאים לרגש שלו!!!
אני מצהיר בזאת שאינני מתיימר להכניס ראשי בין גדולים אלא רק מחדד את המסרים אותם קיבלנו מרבותינו כפי שהם מופיעים במאמר הנפלא הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 15:24 לינק ישיר 

יפה אמרת- כל אחד יפעל לפי דעת רבותיו

ולכן אין מקום להתבטאות שההסחפות לכיוון הכתום ב"כסא רחמים" היא מזעזעת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 18:45 לינק ישיר 

"אני חושב שניתן לומר כי ההיסחפות בישיבת כסא רחמים לכיוון הכתום - מזעזע היא ההמחשה הטובה ביותר להליכה אחרי הרגש עליה כתב הרב בן משה במאמרו."
במחילה מכבודך הרם והחשוב באמת. קיראי נא שוב את הפיסקה הזאת ותראי שלא כתבתי שההיסחפות מזעזעת, אלא הכתום...
ההיסחפות ממחישה הליכה אחרי הרגש.
ובזה דעתי נשארה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 19:23 לינק ישיר 

זה לא משנה את התמונה לפיה אתה מותח ביקורת על הרב מאזוז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 20:47 לינק ישיר 

הבנת הנקרא בבקשה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 20:49 לינק ישיר 

הבנתי ממך שאמרת על הכתום שהוא מזעזע ושההליכה בעקבות הכתום היא הליכה בעקבות הרגש
הבנתי נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 01:22 לינק ישיר 

למר tcyhj

הרשה לי לתקן אותך כי השקפתך הפסולה בעיני נובעת מחלק קיצוני בזרם הליטאי הטוען כי כל מי שאיננו כמוני במאת האחוזים הוא אינו חפפן אלא כופר ולכן אין לכם סנטימנטים אליו
הוא יכול להיות חסיד או ברסלבער או חבדניק ,ואם הוא לא בדיוק כמותי אז אין לי שייכות אליו ולא אכפת לי ממנו כלל- עד כאן מבית מדרשו של ס"מ

הטענה כי מאבקם הוא אינו מאבקנו -והיכן הם היו בזמן שהפגנו על שבת וקברים-אינה נכונה מכיוון שיש פה נקימה ונטירה שכידוע לך אסורים מן התורה.ובנוסף היכן אתם עכשיו שרוצים לחלל שבתות בזמן הפינוי ולפנות קברי קדושים?????

האם רק קברי אנ"ש חשובים בעיניכם??????

האם לא מפחיד אותך המדרש שאיוב נידון ביסורי תופת מכיוון שעשה חשבון פשוט שהצעת החוק להשלכת ילדים תעבור ממילא ברוב קולות ולכן אין מה לעשות,ואז הקב"ה הביא עליו יסורים שיראה שכאשר כואב ,בין אם זה לך ובין עם זה לאחרים אז צועקים ולא מתפלפלים בשאלות האם המאבק הוא שלי או לא.

לא שאני חושב שצריך לסמפט את המדינה כמו שהם היו עושים עד עכשיו ואני מקווה מאד שיתעוררו מכך, אך אין לצור מחלוקת ופרוד ושנאת חינם בגלל השקפה שונה,ובזמן שאתה רץ לרשום את ילדך לת"ת הקרוב תחשוב על השמד שהמדינה רוצה לעשות לעצורות מעשיהו,אם היית דואג להשקפה שלהם היית יוצא לפעילויות הסברה ,אך יותר נוח לבקר ולהשמיץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 03:09 לינק ישיר 

משה יקר מאוד, הפורום הזה הינו חרדי בהגדרתו!
ואתה, באשר הינך מנסה להכניס דעות דתיות לאומיות עליך לפחות להתנסח ביתר תחכום שיסתיר זאת מעיני הקוראים הפחות מנוסים...
ישנם פורומים של דתיים לאומיים מן הסתם בהם תוכל להרגיש יותר בבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 06:08 לינק ישיר 

tcyhj,

לשיטתך כל מי שתומך בתושבי גוש קטיף הוא "מזרוחניק"?

אז תקרא כאן:
http://www.shabes.net/haredim.htm

אז לשיטתך, גדולי הדור מכל העדות והחוגים, ספרדים ואשכנזים, חסידים וליטאים, כולם כולם "מזרוחניקים", רק בגלל שדעת תורה שלהם היא שזה מרושע לזרוק יהודים מבתיהם, ושזה פיקוח נפש לתת פרס לטרור.

אז אנא הסבר לי מה הקשר בין עזרה לזולת לבין "מזרחוניקים"??? מה הקשר בין השתתפות בצער הזולת לבין "מזרוחניקים"??? ואם קרוב חילוני שלך יהיה בבית חולים ח"ו ואתה תלך לבקר אותו ותאחל לו רפואה שלמה, אז זה עושה אותך "חילוני"???

די עם השנאת חינם הזו!!!

ולגבי ההערה שאמרת על הרב מרדכי אליהו שליט"א: הרב מעולם לא התיר לצעוד לישובים בשבת. (היתה שאלה שהוא נשאל בשידור ולא שמע את השאלה כמו שצריך ואח"כ הוציא הבהרה, אבל משום מה הטעות פורסמה והתיקון לא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 07:33 לינק ישיר 

שים לב מר tcyhj הנכבד

לא הבעתי מעולם דעה כי זו ראשית צמיחת גאולתנו וכו'

גם לדעתי יש לשמור על חינוך ילדינו ולהמנע מלגייסם לצבא ,אין לי אמון במדינה זו לאור אכיפת החוק הסלקטיבית שלה.
בניגוד אולי להשקפת הציבור הד"לי שיש "לחזק את הצבא והמדינה"-אני בז למי שיורק לי בפרצוף והלוואי שיפסיקו להתחנף לחילונים הרשעים

אבל אני סובר שיש פה מלחמת דת והם בצד שלנו,ואם לא נבין שבעצם אין עיניין של ימין\שמאל או סרוג חילוני\שחור אלא
מלחמה על כל הקופה בין דתיים לחילוניים לגבי דמות המדינה הזאת ב10 שנים הבאות.ואם לא נבין את זה אז הם ינסו לצעוד גם לשערי בני ברק ולצור עליה גם.

בנוסף ובלי קשר,אהבת ישראל אומרת שכולנו אחים ואם כואב לשני אז צריך לעזור לו ולהזדהות עמו ולא לראות אם הוא מהמגזר שלי או לא ,ואין לי בעיה עם ההזדהות של הגאון רב מזוז נגד הגירוש,הרב לא תומך בצבא וכו' אלא מגלה אחריות לאחיו,כמו מרן הרב עובדיה שלמרות דעותיו בעד החזרת שטחים מגלה חיבה גדולה למתנחלים במיוחד לאור מעשה נפשע זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 07:39 לינק ישיר 

משה_רבנו
אילו מילים המשך כך ובקשר לרב עובדיה
שהוא מגלה חיבה מאוד גדולה למיתנחלים אני חושב שאם ישאלו אותו הוא יהיה נגד ההיתנתקות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 09:27 לינק ישיר 

חשיש תודה רבה,
ובאשר לדעת מרן הרב עובדיה ,עיין באתר www.maran1.com ששם במשך חודשים!!! הלינק הראשי לשיעורי הרב הוא : דברי מרן שליט''א החריפים לגבי אכזריות הגירוש ומשאל-העם.
וזוהי הקלטה שבה הרב מתבטא נגד ההתנתקות ואכזריות הטיפש שרון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > מומלץ: על הסרטים והשריטות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext