| נשלח ב-28/7/2005 16:50 |
|
| |
לא כל אוכל של אמא בריא..
חשד: אם הרעילה בתה במכוון
אם נעצרה בחשד שהלעיטה את בתה התינוקת ב"אקמולי" בשל תסמונת פסיכיאטרית שבה לקתה
דורון נחום
28/7/2005 12:26
תושבת אילת, ששהתה במרכז הארץ, נעצרה בחשד שגרמה לבתה בת השנה וחצי הרעלה של תרופת אקמול במזיד.
הפעוטה אושפזה בבית החולים שניידר במצב בינוני, אך יציב, בעקבות חשש שנגרם לה נזק בכבד מעודף בתרופת "אקמולי", שנועדה להורדת חום והקלה על כאבים. הצוות הרפואי מיהר להזעיק את השוטרים כיוון שחשדו שהאם, בת 35, גרמה להרעלת בתה במכוון בעקבות תסמונת פסיכיאטרית שממנה היא סובלת.
ד"ר אפרת הרלב, רופאה בכירה ויו"ר הוועדה לילד בסיכון בבית החולים שניידר סיפרה על הרקע לחשדות: "אנו חושדים שהאם סובלת מתסמונת מינכהוזן בייפרוקסי. המשמעות של התסמונת הזו היא שאדם פוגע בעצמו בכל מיני דרכים, בדרך כלל על-ידי הכנסת תרופות ורעלים על מנת שיופיעו אצלו סימפטומים קליניים של מחלה".
להערכת ד"ר הרלב, האם סובלת מהתסמונת הקשה ופוגעת בבתה. "תסמונת בייפרוקסי מושלכת על קרוביך, בדרך כלל הילד שלך. ההורה שחולה בתסמונת פוגע בילד באופן סדרתי. במקרה האמור החשד חמור ביותר. התופעה אינה נפוצה במיוחד וקשה להוכיח אותה. בדרך כלל מדובר באנשים אינטליגנטיים שמתמצאים ברפואה, ולא אחת מדובר באחיות או רופאים. לעתים ההורים יכולים להרעיל את ילדיהם עד כדי מוות, גם בארץ וגם בעולם היו מקרים של מוות בעבר. מאחורי הבעיה הפסיכיאטרית הזו עומדת זעקה לתשומת לב ורצון להגיע לטיפול בבית חולים".
קצין משטרה ממרחב השרון סיפר כי "מדובר במקרה חמור מאוד. הילדה יכלה בקלות למות. בשלב זה אנו מעריכים שהאם תישאר במעצר והמקרה דווח לרשויות הרווחה".
האם החשודה תובא היום להארכת מעצרה בבית משפט השלום בפתח-תקווה.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/964/254.html
במקום לעצור את האם, הייתי ממליצה למסור את התינוקת למשפחה אומנת או אפילו לאימוץ..
אבל כנראה שבמדינה שלנו חושבים שמקומם של חולי הנפש הוא בכלא ושל ילדים שחוסמים כבישים בקיבוצים, לצורך "חינוך מחדש"..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 17:55 |
|
| |
במקום לעצור את האם, הייתי ממליצה למסור את התינוקת למשפחה אומנת או אפילו לאימוץ
ומה לעשות עם האם???
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 18:28 |
|
| |
טיפול פסיכיאטרי הולם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 21:15 |
|
| |
אל דאגה יעשו לה את זה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 21:26 |
|
| |
מגעיל למדי..
מה היא אשמה? היא חולה שזקוקה לטיפול
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 22:15 |
|
| |
חשיש- לא עלתה התמונה כולנו מסוקרנים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 22:21 |
|
| |
לא בבית שאגיע הבייתה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 22:30 |
|
| |
לאחרונה יש יותר מידי סטיות מנושאי אשכולות, אז להזכירכם במה עסקינן:
תסמונת מינכהאוזן
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית.
תסמונת מינכהאוזן היא תסמונת נפשית בה האדם מכור לתשומת לב של הזולת ומוכן לעשות מעשים יוצאי דופן ומוזרים כדי להשיג אותה. היא קרויה על שם הברון מינכהאוזן שסיפר סיפורים דימיוניים ויוצאי דופן, כנראה כדי להשיג תשומת לב.
בספרות הרפואית מתועדים מקרים של אנשים שהגיעו לחדרי מיון של בתי חולים, כשהם מביימים מחלות שונות, רק כדי לזכות לתשומת לב מהרופאים.
לעיתים הצורך העז בתשומת לב מוביל לפגיעה באנשים אחרים התלויים באדם הלוקה בתסמונת. ביטוי קיצוני של תסמונת זו, הוא הורים הפוגעים בילדיהם, כדי לגרום לאשפוזם בבית החולים, מתוך צורך כפייתי לזכות בתשומת לבו של הצוות הרפואי. תופעה זו שהינה בעצם התעללות, עלולה להסתיים לא אחת בפגיעה חמורה בילד חסר האונים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 22:32 |
|
| |
דלת יפה דיברת
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 22:34 |
|
| |
שתף פעולה והגב לענין האשכול..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 22:37 |
|
| |
הקטע שזה לא נושא שמעניין אותי ואני מעדיף לא להפגין בורות ובכך להוריד את הרמה לכן מה אני לא מבין לא מדבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2005 22:38 |
|
| |
חשיש יפה דברת
|
|
|
|