| נשלח ב-24/9/2005 23:11 |
|
| |
קריאה לשינוי מהותי בש"ס
אני עוד זוכר ימים יפים מאשר 5000 איש בכל כנס אקראי ככל שיהיה.
מי שאחראי לכל החרפה הזאת הם אך ורק פעילי ש"ס עמי הארצות שאינן בני תורה הסובבים כשועלים סביב הכרם.
עד שבוחרי ש"ס לא יתפקחו ויבעטו לכל הרוחותאת כל עמי הארצות שמנהיגים את התנועה הזו,תדמיתו של הרב שליט"א רק תלך ותתדרדר!
עמי הארצות משלו בנו -פורק אין מידם!
צריך לעשות שידוד מערכות יסודי בכל התנועה הזו,שלהזכירכם החלה כתנועה דתית של ת"ח,והפכה כיום למוקיון בהנהגתם של עמי הארצות בכל מיני ערים.
צריך להחזיר את עטרת ש"ס ליושנה,את המטרות הראשונות שלה ואת צורת ההנהגה שבה היא חפצה מראש.
הנהגה תורנית לש"ס ומהר!
לא ייתכן ובלתי מתקבל על הדעת,שבהנהגת ש"ס בכל התחומים המוניציפליים ואף הכלל מערכתיים,ישבו אנשים שאינם בגדר "תלמידי חכמים" ואף גרוע מכך בהרבה.
תנועה שמזוהה עם מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א,חייבת לעצמה מנהיגים בני תורה.שיודעים צורת התלמוד,ולא כסילים ובועריםהחפצים ביקרת עצמם גם על חשבון הזילות שבכודו של הרב שהיא זילות בכבוד התורה לעיני כולם.
זכורה היטב קריאת הרב,הצהרתו, כי יעדיף תנועה עם 5 מנדטים של שומעי לקח התורה,מאשר מנדטים רבים ללא מרות תורנית.
לצערי ולצער כולנו,מעמדו של הרב פוחת והולך בגלל מחללי שמו ושם התורה ברבים.אלו אותם כסילים ובוערים אינשי דלא מעלי,שבתחבולות ואלימות חוצפה רבה,הגיעו למעמדם בהנהגה.
אני מצפה שכל בני התורה של שס יעלו לרגל לכבוד הרב שליט"א וימחו בפניו על כל מה שעובר.
אין די בסמכות תורנית עליונה בדמותו של הרב,כאשר בכל הרמות הזוטרות יושבים נבערים מדעת תורה וכסילים מכל הבנה ואחריות תורנית.
חייבים לעשות מהפכה בכל המינויים המוניציפליים וגם ברמה הארצית,ולשדרג את המישרות לאנשי התורה והיראה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2005 23:17 |
|
| |
גם אני קורא לעשות שינוי מהותי.
ללחוץ DELETE ואז ללחוץ אישור.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2005 23:20 |
|
| |
כמה שזה כואב
אבל חלק מהדברים נכונים
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2005 23:31 |
|
| |
אני מסכים באופן עקרוני עם הדברים. אבל העניין הוא לא ממש שחור לבן.
יש נציגים במוניציפלי שהם אברכים בני תורה, יודעים לתת שיעורי יהדות וחיזוק לעילא ולעילא, אבל בתחום המוניציפלי הם 0. לא יודעים לעבוד ולפעול.
אבל מאידך יש נציגים שהם לא בני תורה ולא למדו בישיבות אבל פעילותם ותרומתם למען היהדות גדולה ועצומה.
אפשר לתת כדוגמה את ח"כ אמנון כהן, שאינו בן תורה, אבל יודע לעבוד ולפעול בצורה יוצאת מהכלל, כ"כ הוא עם כל החזות הלא תורנית שלו ממושמע לדעת תורה יותר מהנציגים עם הזקן הארוך עד הריצפה.
למעשה קשה מאוד למצוא נציג שהוא בן תורה וגם יודע לעבוד, ומוכן להיות נציג פוליטי.
והבעיה הקשה יותר, שאת הזן הזה של הנציגים, במקום לחזק אותם ולקדם אותם, עושים הכל, אבל הכל כדי לפגוע בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2005 01:23 |
|
| |
רגע רגע.
לא הבנתי על מה הרעש?
האם בש"ס הנציגים לא נבחרים ע"י מועצת החכמים?
א"כ אז מה הדיון בכלל, מה זה משנה אם הם בני תורה או לא, אם הרבנים בחרו אותם אז זה מה יש והם הנציגים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2005 13:10 |
|
| |
אור וחושך ישר כוחך על הדברים המדויקים
ממש שפכת אור על הרבה חושךךךךךךךךך
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2005 21:39 |
|
| |
אור גש לרב ותאמר לו את טענותיך
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2005 21:46 |
|
| |
אם יתנו לו להיכנס לרב...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2005 21:47 |
|
| |
גם צודק
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2005 00:08 |
|
| |
אור חושך
האם אלי ישי נכנס אצלך להגדרה של בן תורה או להגדרה של הפעילים עמי הארצות?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2005 00:12 |
|
| |
מה זה משנה בן תורה או עם הארץ....
כשל בתפקידו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2005 00:17 |
|
| |
האיש החושש
ידידי היקר.
את דעותך ועמדתך אני מכיר היטב.
אולם השאלה מופנית לאור וחושך שהציג תאורייה מענינת, ולכן רציתי לשמוע לשיטתו מה ההגדרה שהוא מגדיר את אלי ישי, בן תורה או עם הארץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2005 12:31 |
|
| |
נתן יקירי,
קטונתי מלקבוע מי הוא ת"ח ומי איננו.
אבל לזהות עם הארץ חסר אחריות,אפילו אני יכול.
לגבי אלי ישי,הרושם שלי למראה עיני לפי הופעותיו בטלויזיה (מה שכמובן אינו מספיק) הרי שהוא אדם צנוע מאד שאינו מתלהם.אינני יודע מי כשיר להיות בהנהגה ומי לא באופן פרטני,אבל ברור לי שצריך שיהיה אדם שיודע להנהיג עם אחריות ציבורית כאשר יסודו התורני העמוק עוטף את הכל.
כיום המצב איננו כך כלל ועיקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2005 12:34 |
|
| |
אור וחושך
אם כך אני שואל, למי אתה מתכוון כשאתה אומר "עמי ארצות"?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2005 12:46 |
|
| |
לנציגים מסויימים שברור בעליל לעיני כל רואה שהגדרת "תלמיד חכם" רחוקה מהם כרחוק מזרח ממערב.אני חושב שלא קשה למצוא כאלו בעיר שלך.אם כן,צא לעיר הקרובה למקום מגוריך,ודי בקלות תמצא.והם הם אלו שמייצגים את תורת ישראל!.אשרינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2005 13:50 |
|
| |
אכן כואב
איפה המטרות שלשמן קמה ש"ס?
כמו אל המעין בזמנו שהיו עושים מועדוני נוער אחה"צ ללימוד משניות וד"ת איפה כל זה מה כבר לא צריך מהפכה דתית מישהו פוחד מהתחזקות הדתית של אוכלוסית הפריפריה מישהו חושב שעדיף להקפיא את המצב כדי שלא תהיה לו תחרות???
|
|
|
|
|