בבית הדין הרבני בבאר-שבע מגדירים זאת כבר כתופעה: עשרות נשים מהפיליפינים עברו באחרונה הליך של גיור, בדרכן להינשא בחתונה יהודית לישראלים המתגוררים בנגב.
עד לפני מספר שנים רווחה התופעה הזו בעיקר סביב נשים מאוקראינה, ואילו באחרונה הפכו נשות הפיליפינים ללהיט החדש. מדובר בגברים רווקים אשר נואשו למצוא להם כלות ישראליות, ומבקשים לנסות את מזלם בקרב נשים מן המזרח הרחוק, במטרה להקים בית בישראל.
בחודשים האחרונים מאות מתושבי הנגב טסו לפיליפינים דרך משרדי שידוך ומתווכים מקומיים. מרביתם חזרו לישראל מצויידים בכלה פיליפינית. המחיר הכולל של העסקה נע סביב 5,000 דולר. אחד מהנוסעים, שמצא אהבה בפיליפינים ואשתו נמצאת כעת בתהליכי גיור מתקדמים, מספר שפשוט נואש מהבחורות הישראליות.
"שמעתי מחבר על הבחורות הפיליפיניות, והחלטתי לנסות את מזלי," הוא אומר. "טסתי לשם והכרתי סטודנטית בת .21 יצאנו קצת, והיא היתה מוכנה לבוא לישראל כדי להתגייר ולהתחתן איתי. הישראליות עושות עליך פוזות, משחקות אותה קשות להשגה. הפיליפיניות הן פשוט נוחות, נחמדות, שקטות ויודעות לפנק את הבעל."
מזכיר בית הדין הרבני בבאר-שבע, הרב יצחק דהאן, מספר: "זו תופעה חדשה, שמעולם לא נתקלנו בה עד היום. כשהרבנים שאלו את הגברים מדוע דווקא פיליפיניות, הם חייכו ואמרו שזה עדיף להם על פני הישראליות הצעקניות."
נשלח ב-16/11/2005 02:29
והנה טוקבק חמוד בעניין :
מי שמחפש צרות - יתחתן עם מישהי מהפיליפינים.
הן אמנם מאוד כנועות וצייתניות, אבל מי שמחפש כנועה וצייתנית, שיתחתן עם כלבת לברדור ( והיא גם נהדרת עם ילדים... )
ועכשיו ברצינות. הפיליפינית מתחתנת עם ישראלי מסיבה אחת בלבד - אזרחות ישראלית ודרכון ישראלי. זאת הסיבה היחידה. רובן מתגרשות תוך שלוש עד חמש שנים. זה מתחיל במפגשים שלהם בכנסיה ביפו, ואח''כ סופי שבוע שלמים ולבסוף הדרישה הבלתי נמנעת לגרושין. בסופו של דבר, הפיליפינית לא מטומטמת. היא גם רוצה גבר צעיר, פיליפיני, שמדבר באותה השפה ואוכל את אותו האוכל. אין לה עניין בגברים מזדקנים שבלית ברירה הלכו על האופציה האסייתית. הן לומדות את חוקי המדינה, ויודעות שלהיות גרושה חד הורית עדיף מאשר להיות נשואה לאיזה דפוק שחיפש כלה זולה וכנועה.
שיהיה ברור - מי שמעוניין ליבא סחורה זולה מחו''ל, שיכיר קודם את היצרן. לא נעים לגלות שהקהילה הפיליפינית בארץ, שהיא גדולה ומקושרת בינה ובין עצמה, יכולה להסתייע יפה בעורכי דין מקומיים כדי לסייע לפיליפינית הבורחת.
כמו שאמרתי - זהירות. עדיף ישראלית '' עזר כנגדו '' מאשר פיליפינית ממזרה.
נשלח ב-16/11/2005 08:37
גם הנשים האוקראיניות קיבלו שכל תוך שנה מיתגרשות וקונת לעצמן מעמד של ישראלית
אני מכיר מישהו שעשה את זה עד היום מסובך ביגלל זה
הם מיתלוננות במישטרה שמרביצים להם וכ"ו
מי שמביא לארץ אישה זרה דמו בראשו
נשלח ב-16/11/2005 09:53
חבל שלא מפרסמים את זה
נשלח ב-16/11/2005 10:16
קדימה קח פרוייקט
נשלח ב-16/11/2005 11:07
רג
אני מכיר מהיכרות אישית מקרה של נישואין למופת עם פיליפינית
אני חושב שבמקום לתקוף את התופעה שזה גם ככה לא יעזור
צריך לעשות חשבון נפש בקשר להתנהגות הנשים היום!!!!!!
מה שאתה אומר על זה שהן רק רוצות אזרחות אולי היו כאלו מקרים אבל יש המון נישואים וחיים תקינים של אהבה
פוק חזי נשים יהודיות וישראליות ומ"בתים טובים" איך שהן מוציאות את הנשמה לבעליהן וכל שכן לבעליהן לשעבר.
אינני מתיחס לסוגיא הדתית הכרוכה בנושא.
נשלח ב-16/11/2005 14:50
גם וגם, זה לא סתירה
נשלח ב-16/11/2005 14:58
davrir
אצל 70 אחוז זה לא עובד
בדוק
נשלח ב-16/11/2005 21:05
כוונתי בעיקר היתה שאם יש כוונה לתקוף את הנושא באמת די לתקוף אותו מההיבט ההלכתי של גיור כזה ונסיון לתלות את הבעיה שבזה בתוצאות הנישואין רק ממעיטה מחומרת הבעיה ההלכתית שבגיור לצורך נישואין ובלי כוונה לקבל עול מצוות באמת.
היום לצערנו מוסד הנישואין צריך הרבה תחזוקה ובדק בית ויוכיחו על זה ריבוי הגירושין גם או בעיקר בציבור החרדי.
כל הדברים נאמרים מתוך היכרות קרובה וכאובה של הנושא.
נשלח ב-16/11/2005 21:10
אז למה אתה לא מספר לנו יותר?
נשלח ב-16/11/2005 21:18
עזוב אשדוטוב
למרות שמן הסתם כוונתך טובה כשמך
זה נושא בפני עצמו אשר יכלה הזמן והמה לא יכלו
אבל אולי באמת הנושא הזה יעלה הבאת לי רעיון רק שיתכן שזה יעלה בפורום מתאים יותר לנושא
"הנושא" שאני מכוון אליו כאן הוא לא נושא הגיור אלא כל הקשור לנישואין שהתפרקו על כל הכרוך בכך.