| נשלח ב-16/11/2005 18:13 |
|
| |
האם אריה דרעי חוזר לש"ס?
כך אומרות השמועות.
בכל מקרה מה שבטוח שבבחירות הקרובות אריה יהיה פעיל מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2005 18:13 |
|
| |
השמועות הם כניראה נכונות
קיבלו שכל שמה??
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2005 20:03 |
|
| |
סתם ספקולציות מופרחות
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2005 20:12 |
|
| |
לא ממש
כי זה מה שהם צריכים עכשיו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2005 20:14 |
|
| |
אין סיבה שישי יוותר על תפקידו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2005 20:16 |
|
| |
אם הוא טיפש אזי אתה צודק
אבל אולי לא...
גם שלא חייב לוותר ..
אפשר לאלץ אותו..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2005 21:15 |
|
| |
למה לאלץ אריה יוכל להיות נשיא נטול סמכויות וזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2005 21:33 |
|
| |
המקור אולי בעיתון ארבע כנפות של אמנון יצחק שם היה ראיון עם דוד טל שאמר שבעוד שבועיים יהיה זעזוע גדול בתנועת ש"ס
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2005 21:34 |
|
| |
דוד טל בש"ס??
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2005 21:34 |
|
| |
בשבת היה דרעי אצל מרן ובישר לו שעומדים לסגור את התיק של הרב מצגר
וביום ראשון רץ כילד אלי ישי למרן ואמר לו יש לי בשורה חדשה לרב שמע הרב ואמר לו כבר שמעתיה מאריה דרעי
חמתו של ישי בערה בו וכעס ורתן על דרעי שחותר מתחתיו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2005 23:03 |
|
| |
טוטח, מניין לך הסיפור הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2005 23:04 |
|
| |
מישהו שלח לי באישי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2005 10:51 |
|
| |
כניסת השבת: קרע בגוש המזרחי
התייצבותו של עמיר פרץ במקום שרגל אדם שחור לא דרכה בו הביכה את ש"ס. מבחינתם, במקרה הרע - יפסידו מנדט או שניים; במקרה הטוב - אם האליטות ילעגו לו, אולי עוד יקטפו את פירות העלבון המזרחי. ואריה דרעי בינתיים לא חוזר
18/11/2005
ביום חמישי בשבוע שעבר, רגע אחרי שעיכל שעמיר פרץ עשה את הבלתי נתפש ונבחר ליושב ראש מפלגת העבודה, הודה פעיל תוסס ובולט מהדור הצעיר של ש"ס: "אני מתוסבך, תסבך אותי לגמרי עמיר פרץ. הוא הולך להנהיג את מפלגת העבודה! מזרחי! אני לא יודע מה לעשות, אם אתה שחור ומזרחי, עמיר פרץ צועק לך. אני חושב שאני הולך לעבוד לו. בוא'נה יש מהפכן מזרחי חדש, תחליף לאריה".
יום שישי, אותו פעיל: "פרץ יאכל לש"ס את הדרום, אם הייתי רכז אזור של ש"ס בדרום, הייתי שם את המפתחות".
יום ראשון השבוע, אותו פעיל: "תשמע, עשו לי היום שיחת מוטיבציה, הסבירו לי מי הבנאדם. שמאלן קיצוני, מדבר 'חברתי, חברתי', אבל הוא דואג רק לוועדי העובדים הגדולים ולא לעובד הקטן ולשכבות החלשות. תמך בתקציב".
יום שני, אותו פעיל: "עזוב, עזוב אותי מפוליטיקה. מה אתה אומר על הניצחון של בית"ר? ארקדי גאידמק מתאים, מתאים לבית"ר. איזה חיבור עצבני יש לו עם הקהל. למה? כי לרוסים גם יש כבוד, הם כמונו. הנה תראה במג"ב: רוסים, מזרחים ואתיופים, כולם שחורים".
הצלחתו של עמיר פרץ להתייצב על מדרגה רמה, שרגל אדם שחור לא היתה צפויה לדרוך בה, זרעה לא מעט בלבול בש"ס. תחילה אפשר היה לשמוע לא מעט קולות שמחה ש"סניקיים על המרוקאי שדפק את המערך אצלם בבית. "בכל זאת הוא דיאלנה" (משלנו, במרוקאית), הסבירו . אחר כך התחילו ההסתייגויות. בהנהגת
התנועה הספרדית ניסו השבוע להפגין ביטחון מול האיום החדש מצדו של יושב ראש העבודה המזרחי-חברתי, והצהירו כי אינם חוששים "אפילו ממעבר של מצביע ש"ס אחד לפרץ".
החריג הפומבי היחיד היה חבר הכנסת הרב שלמה בניזרי שאמר בריאיון לתחנת הרדיו החרדית קול חי כי אכן ייתכן שש"ס תפסיד לפרץ מנדט, אולי שניים.
בהנהגת ש"ס תקפו את פרץ מכל זווית אפשרית והבטיחו לחשוף את עמדותיו השמאלניות של המנהיג החדש, בפרט את תמיכתו בהסכם ז'נבה ובאוסלו, ואת הצהרותיו על "ממשלה עם ערבים". אפילו את מהלכיו של פרץ מול הליכוד השמיצו בש"ס, וטענו כי האולטימטום שהציג לראש הממשלה אריאל שרון הוא טעות גדולה ומביכה, שעלולה לגרום לאנשים לומר שהנה, ככה מתנהג "מרוקאי עצבני".
התקווה הגדולה בש"ס היא שעמיר פרץ יעלה בעל כורחו את השד העדתי והחברתי על הבמה. האליטות לא יתאפקו וילעגו למשל לאנגלית שלו וש"ס תקטוף את פירות העלבון של המזרחי בבית שיגיד לעצמו "גם דאגו לשלוח אותנו לבתי ספר מחורבנים וגם מסתלבטים שאנחנו לא יודעים אנגלית? ". מנגד, החשש בש"ס הוא שהמפלגה היום לא מספיק מסעירה ומושכת.
ואי אפשר ש"ס, בחירות, עדתיות, בלי להעיר הערה חשובה: היום, אתמול, מחר ואם לא מחר אז מחרתיים, בטח תשמעו או שמעתם על דיווחים כאילו אריה דרעי חוזר לש"ס, מקים מפלגה חדשה, דברים כאלה. אל תאמינו, זה עדיין לא קורה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2005 10:53 |
|
| |
חחח
בדיוק פתחתי אשכול...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2005 11:00 |
|
| |
כמנהל תמחק אחד מהם...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2005 15:43 |
|
| |
איש סודו של עובדיה: דרעי, חזור הביתה
החשש מ"גניבת" קולות של עמיר פרץ מביא לקריאה נרגשת מצדו של עו"ד דוד גלס: אריה, שלב זרועות עם אלי ישי. היוזמה: דרעי ייהנה ממעמד של "נשיא" המפלגה, תחת הנהגתו של יריבו המושבע. האם עבריין מורשע יחזיק בעמדת מפתח באחת המפלגות המרכזיות בישראל? דרעי לא ממהר להיות מספר 2
אילן מרסיאנו
אריה, חזור הביתה! - קריאה דרמטית זו נשמעה היום (ו') מפיו של עו"ד דוד גלס, איש אמונו וסודו של הרב עובדיה יוסף מזה שנים. המשמעות: אחרי ה"חתול השחור" שעבר ביניהם, מבקש מנהיגה הרוחני של ש"ס לפייס את אריה דרעי, יושב הראש המיתולוגי של התנועה, ולהפוך אותו שוב - חרף היותו עבריין מורשע ואסיר משוחרר - לגורם בעל השפעה רבה באחת המפלגות המרכזיות בישראל.
עו"ד גלס מציע למנות את דרעי כ"נשיא" תנועת ש"ס. בראיון לרדיו "כל חי" הוא אמר כי על דרעי ואלי ישי לשלב זרועות לטובת התנועה, וזאת מבלי לפגוע בסמכויותיו של היו"ר הנוכחי. בשיחה עם ynet טען גלס כי דרעי מעולם לא עזב את ש"ס, ו"בהחלט יש מקום לחזרתו". לדבריו, "מדובר באיש מוכשר מאוד ויש לתת לו תפקיד, אולם אין כל כוונה להחליף את ישי שהוא המנהיג שהוכיח את עצמו, ועליו להמשיך".
אשר לאיום החדש משמאל, גלס דווקא טוען כי "יש יתרון גדול בפרץ. אפקט בחירתו יצר מגמה של בריחת קולות מהליכוד, ואלה עשויים לעצור באמצע הדרך - בש"ס, לאור עמדותיו היוניות של יו"ר העבודה".
דובר ש"ס לשעבר, יצחק סודרי, הסביר: "מערכת הבחירות מתחממת, ומול עמיר פרץ - ש"ס צריכה את עזרתו של אריה. הגיע הזמן לשילוב מנצח". לדברי סודרי, ברור שעו"ד גלס אינו פועל בחלל ריק, ו"הוא לא מדבר ללא אישורו של הרב עובדיה".
למרות ההצהרה המפתיעה, קשה עדיין לראות את דרעי מוחל על כבודו ושב לתנועה תחת הנהגתו של ישי, רק בשל האיום של פרץ. כדי שבכל זאת יסכים "לבלוע את הצפרדע", ש"ס תצטרך לתפור עבורו תיק מרכזי, עם סמכויות ויכולת השפעה וקבלת החלטות. אלא שאלי ישי מצידו לא צפוי לוותר בקלות, לאחר מאבק ממושך שניהל מתוך האופוזיציה.
האם ייענה דרעי לקריאה? בסביבתו הדעות חלוקות. כמה מהמקורבים אומרים כי מאז נבחר פרץ, הוא "רק מחכה שעובדיה יקרא לו", אך לדעת אחרים, אין כל סיכוי שישוב מבלי להיות מספר 1. ל-ynet נודע כי קריאתו של גלס התקבלה דווקא בטינה מצידו של דרעי, לאור המחשבה שיסכים לכהן תחת יריבו המובע. דרעי עצמו מסרב לפי שעה להתייחס לדברים.
ומה באשר לאפשרות שאריה דרעי ישוב ויכהן בתפקיד רשמי במערכות השלטון בישראל? הוא הורשע במארס 99' בעבירת שוחד, שיש עמה קלון. בספטמבר 2000 החל לרצות עונש מאסר בכלא מעשיהו, עד שחרורו ביולי 2002. לפי החוק, בשל סעיף הקלון, אין הוא רשאי לכהן כשר בממשלה במשך עשר שנים מיום ההרשעה, וכחבר-כנסת - במשך שבע שנים מאותו מועד. לגבי "נשיא מפלגה", אין התייחסות בחוק
 |
|
|
|
|
|