| נשלח ב-9/12/2005 06:16 |
|
| |
למה אתם שונאים אותנו?
בתור אשכנזיה שנשואה לספרדי, אני שוב ושוב שואלת את עצמי מה הקטע של ש"ס נגד אשכנזים.
הנה עכשיו שמכינים את הרשימה לכנסת, כל המפלגות הדתיות והחרדיות רצו להתאחד, ורק ש"ס לא מסכימים, למה????
מה יש לכם נגדנו?
הרי עברנו שואה. הרי הנאצים שלחו את המשפחות שלנו לתאי הגאזים ואחר כך למשרפות. הרי רבים מאיתנו עם מספרים על הידיים. אז איך אתם יכולים לשנוא אותנו כל כך????
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 07:41 |
|
| |
אלעדית
בתור נשואה לספרדי אני מקווה שלפחות לבעליך אין שינאה כמו כל הספרדים
תביני אין ספרדי ששונא אשכנזים ואם יש זה אחד שניפדע מאשכנזי
אבל יש אשכנזי ששונא ספרדים ויש בערימות ( ואל תגידי לי שלא למדתי בתלמוד תורה וישיבה אשכנזית )
לעניין ש"ס אם הם ישימו אשכנזי הם יאבדו את כל הערך שלהם
כי הם מיפלגה עדתית
אבל אל תישכחי שיש הרבה אשכנזים שעובדים בש"ס שהבכיר שבהם היה הרב צביקה יעקובזון ההוא ממיבחן בוזגלו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 07:56 |
|
| |
אז חושש, אתה חושב שהבוחרים של ש"ס הם עד כדי כך שונאים אשכנזים, שאם הם יראו אשכנזי אחד ברשימה שלהם, ישר הם יברחו למפלגה אחרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 08:27 |
|
| |
לא רק אני אומר שש"ס היא מיפלגה ספרדית לכן יש נציגים מישלנו
זה כמו שאת אומרת למה באגודה אין נציג ספרדי
או למה במיפלגה של שרנסקי אין תימנים
כל אחד ומה שהוא מייצג זה ממש לא דוגמא לגיזענות
גיזענות זה שביגלל מוצא של ילד אתה לא מקבל אותו לבית הספר
ובזה לאשכנזים יש הרבה זכויות
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 09:07 |
|
| |
אלעדית את באה מדעות קדומות, משיחות שניהלתי עם בכירי התנועה דווקא אין להם בעיה עם זה רק שהם חוששים לאבד את הייחודיות והלוונטיות הספרדית
וחוצמיזה יש כבר לאשכנזים מי שידאג להם...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 10:02 |
|
| |
היחודיות של ש"ס היא בכך שהיא הכי הרבה עוסקת בקירוב רחוקים.
אבל יש גם אשכנזים שצריכים לחזור בתשובה: למה לא לעזור גם להם?
מה זה משנה איפה נולדו הסבים של הרחוקים שצריך לקרב?
הרי בהר סיני כולנו קיבלנו את התורה ביחד - אשכנזים וספרדים ועיראקים ומרוקאים ויקים ופולנים ביחד - אז כולם צריכים לחזור ולקבל על עצמם את התורה, אז למה לא לעזור גם לאשכנזים להתחזק?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 10:05 |
|
| |
מה קשור אם יהיה נציג אשכנזי בש"ס לקירוב רחוקים??
אגב את יודעת ביזמנו כמה אשכנזים הצביעו ש"ס ביגלל שאריה דרעי עזר להם??
למה ספרדי לא יכל לעזור לאשכנזי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 10:06 |
|
| |
את צודקת אבל אחוז האשכנזים שיצביעו לשס אין בו מנדט אחד
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 10:07 |
|
| |
מישהו פה לוקה בתמימות?
מישהו פה לא יודע עד כמה שלומר שהספרדים הם אלה הלוקים בשנאה כלפי האשכנזים, זו דמוגיה פשוטה ההופכת את המציאות על פיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 10:09 |
|
| |
שנאה זה מילה קשה מידי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 10:10 |
|
| |
תלוי את מי ישימו. נניח ישימו אנשים כמו הרב אורי זוהר: רק השם שלו מביא 2 מנדטים שהרבה מהם גם אשכנזים. אם מישהו כמו יהודה משי זהב מזק"א: גם הוא יכול להביא הרבה הרבה מצביעים אשכנזים.
ובנוסף, גם אפשר להגיד דברים שידברו אל היהודים מכל העדות. נניח להסביר להם איזה אור היהדות מכניסה הביתה. ולהסביר להם כמה זה מסוכן להיות היום חילוני, שיש 10% התבוללות, ולהביא להם סיפורים של חוזרים בתשובה מכל העדות. וככה לקרב את כולם אל הקדוש ברוך הוא כי כולנו הבנים של הקדוש ברוך הוא!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 10:12 |
|
| |
בעעע... אם ישימו משי זהב אני אשקול אם להצביע ש"ס...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 11:23 |
|
| |
אלעדית
אשרי הדור שאת בתוכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 12:14 |
|
| |
tcyhj,
תראה, נראה לי שאני "אוביקטיבית" פה, כי אני גם אשכנזיה, וגם נשואה לספרדי ונוהגת לפי מנהגי הספרדים. אז אצל האשכנזים אני ספרדיה, ואצל הספרדים אני אשכנזיה, ולכן אני יכולה לראות איך מתייחסים אלי בכל מקום ולפי זה לראות מי באמת שונא את מי. (כאילו יש לי "טרמוסטט").
אז אצל האשכנזים החרדים, מתייחסים אלי כספרדיה - ובכל זאת, יש מקום לספרדים גם במוסדות האשכנזיים. אולי רק 30%, רק 40% - אבל יש.
ואצל הדתיים לאומיים בכלל כולם ביחד וזה לא משנה מי בא מאיזה עדה כי כולם לומדים ביחד, גרים ביחד, מתחתנים ביחד - אין כבר שום הבדל מי בא מאיפה.
וגם אצל חב"ד, אוהבים כל יהודי באשר הוא יהודי, בן של אברהם, יצחק, ויעקב ולא מתחילים לבדוק כל אחד מאיזה ארץ ההורים שלו/הסבים שלו עלו. וגם אצל ברסלב זה ככה
אבל אצל הספרדים החרדים - שם, מרגע שאני אשכנזיה - זהו. נאדה. אין כניסה בכלל. כאילו מגרשים אותי החוצה וזורקים אותי לרחוב רק בגלל שסבא שלי מאירופה, יענו: את אשכנזיה? אז לכי תחפשי את החברים שלך. את לא משלנו וזהו.
וזו עובדה: וההוכחה: ראית פעם בית ספר ספרדי אחד שמקבל גם אשכנזים מסורתיים ולא רק ספרדים מסורתיים? לא.
ספרדי, אפילו אם כל מה שבראש שלו זה כדורגל, ברגע שהוא ישים כיפה שחורה על הראש שלו - זהו. הוא צדיק הדור. וישר אתם תקבלו אותו לכל דבר: לבית כנסת, לתלמודי התורה, לישיבות. לכל מקום. ואילו אשכנזי, אפילו אם הוא יהיה מל"ו צדיקים נסתרים - בגלל שהוא אשכנזי ישר אתם תפסלו אותו ותתחילו לחפש אותו ולבדוק "מה ההשקפות שלו" ו"מה הוא אוכל בצהרים" ו"באיזה גן למדה סבתא שלו" וזה רק בגלל שהוא אשכנזי כי אם הוא היה ספרדי הייתם סולחים לו על ה-כ-ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 12:29 |
|
| |
כל אשכנזי שיגיע ללמוד אצל ספרדים יקבלו אותו
ולך יש רגשי נחיתות לשמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 13:19 |
|
| |
ספרדי, אפילו אם כל מה שבראש שלו זה כדורגל, ברגע שהוא ישים כיפה שחורה על הראש שלו - זהו. הוא צדיק הדור. וישר אתם תקבלו אותו לכל דבר: לבית כנסת, לתלמודי התורה, לישיבות. לכל מקום. ואילו אשכנזי, אפילו אם הוא יהיה מל"ו צדיקים נסתרים - בגלל שהוא אשכנזי ישר אתם תפסלו אותו ותתחילו לחפש אותו ולבדוק "מה ההשקפות שלו" ו"מה הוא אוכל בצהרים" ו"באיזה גן למדה סבתא שלו" וזה רק בגלל שהוא אשכנזי כי אם הוא היה ספרדי הייתם סולחים לו על ה-כ-ל.
סוף ציטוט
תיסלחי לי מאוד אבל את אולי תמימה ואם לא אני לא רוצה לחשוב מה את אני לא מבין איך את יכלה ליכתוב דבר כזה בואי תיראי כמה אשכנזים חוזרים בתשובה יש בישיבות של חוזרים בתשובה ספרדים
מה זה ההאשמות האלה
להיפך מי שלא מקבל את הבעלי תשובה אלו האשכנזים שחושבים שהם סוג א אבל אל דאגה לכל אלה יש הרבה מקום בגיהנום
או אם יבוא המשיח ליפני שהם ימותו הם יהיו בשר טוב לשריפה שהוא יעשה לישרוף בה את הרשעים
וסליחה על המילים הקשות פשוט הקפצת לי את הפיוז
תוקן על ידי - האיש_החושש - 09/12/2005 13:18:59
|
|
|
|
|