שטסמן יהיה מועמד ש"ס לשר הבריאות http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/680966.html ישי אמר היום במסיבת העיתונאים כי ש"ס תדרוש את תיק הבריאות בממשלה הבאה וכי הפרופ' יוחנן שטסמן, מנכ"ל הביטוח הלאומי לשעבר, הוא מועמד ש"ס לתפקיד.
מדובר בשחקן חיזוק מפתיע, אף יותר מהרכישות האחרונות של מפלגות העבודה וקדימה. שטסמן הוא פרופסור, הוא אשכנזי, לראשו כיפה סרוגה - הוא ממייסדי ההתנחלות בית אל - ובשנים האחרונות מזוהה כ"חברתי". הפרופ' שטסמן קיבל אתמול שיחת טלפון מישי.
שטסמן, הנמצא בניו יורק, דחה את ההצעה, והביע באוזני ישי נכונות לתרום למסע הבחירות של ש"ס ואחרי הבחירות לשוב ולמלא תפקיד ביצועי אם ש"ס תיכנס לממשלה הבאה. "כרגע אני לא רוצה להיות ח"כ", סיפר שטסמן בראיון טלפוני ל"הארץ". "אני לא פוסל זאת בעתיד, היום אני רוצה להמשיך בעיסוקיי המקצועיים ומוכן לתרום באופן ביצועי", אמר.
שטסמן מקורב לש"ס זה שנים. הוא היה רופאו של הרב עובדיה יוסף והעיד לטובת יו"ר המפלגה אריה דרעי במשפטו. ב-1998 נכנס לביטוח הלאומי כמינוי פוליטי של ישי, אז שר העבודה והרווחה. לפני כשנתיים סיים את תפקידו וכיום הוא מנהל את האגף לשיקום גריאטרי ב"הדסה".
באחרונה ניסח שטסמן את מצעה החברתי של ש"ס. "זה לא סוד שאני שותף לתפישת העולם החברתית שלהם", אמר, "גם כמנכ"ל הביטוח הלאומי הבעתי את עמדותיי כלפי הממשלה הנוכחית שגרמה עוני כה גדול". לשאלה האם ש"ס לא היתה שותפה למדיניות דומה בעבר, השיב שטסמן, כי "הם התנגדו לכל הקיצוצים. אצל ישי, העניין החברתי הוא חלק ממהותו".
שטסמן, שהיה שותף לסיסמה "עוני - המגיפה השחורה 2006", אומר בתגובה לשאלה על בחירת ש"ס לשים בחזית את האפליה העדתית, כי "מעולם לא דיברתי על העדתיות כחלק מהבעיה". לדבריו, "נכון שיש במצב הזה יותר מזרחים, אבל אין לזה שום קשר לעדתיות. אני מעדיף את המסר שהעוני הוא מגיפה חברתית שניתן למנוע אותה".
תוקן על ידי - ונשךלשונרא - 09/02/2006 15:31:16
 |
|
|