זהירות, תרגיל הונאה לציבור במכירת אותיות בספר תורה !
לפני מספר דקות קיבלתי שיחת טלפון מאחת שהזדהתה בשם שרית ( לפני כחדשיים סיפור דומה מטעם גורם אחר ומישהי שהזדהתה בשם אחר) וניסו לשכנע אותי לרכוש אות בספר תורה לזכות רפואת ילדי ישראל בעלות 18 ש"ח לכל אות. תמורת ברכה מנתן בקובזה מנתיבות ( הוא עצמו חולה אנוש ).
הבהרתי למקדמת המכירות של תרגיל המרמה את הדברים הבאים : א. ס"ת מכיל 304805 אותיות ב. עלות ס"ת מהודר ביותר מגיעה לעלות של 35000$ לערך ולא יותר. ג. חישוב פשוט מראה כי באם נחלק מחיר עלות ס"ת במספר האותיות נותן עלות של 0.11$ לאות. ד. באם נחשב דולר ע"פ שער יציג של השקל ביחס של 4.7 ש"ח לדולר נקבל תוצאה כי אות בס"ת מהודר אינה עולה יותר ( כולל קלף וכל הנלווה) מאשר 42 אג' !!! ה. כלומר מנסים לעבוד על הציבור בעיניים ולחלוב ממנו למטרות מפוקפקות ( מי שמנסה לרמות בעלות מוצר ולהפקיע מחיר חשוד ע"פ ההלכה כי גם בשאר הדברים לא ניתן לתת בו אמון כלשהו) באם אכן כן יכתבו ס"ת שכזה ( דבר שמוטל בסימן שאלה גדול עקב מעשה המרמה הכוללני שבכך) סך של פי 42 !!! מעלות אמת של אות בספר תורה.
בשפה פשוטה וברורה מדובר בהונאה לשם הונאה ותו לא !!!
נשלח ב-9/2/2006 18:37
טעות נכון שהחשבון שעשית הוא כימעט מדויק ( לא החשבת את שכר הטלפנית הקבלות והאירגון...) אבל מה שאתה משלם הרבה יותר זה על הזכות שיש לך ליכתוב אות בספר רוצה תיקח לא רוצה לא צריך הרי כולם יודעים שזה עוד קומבינה לעשות כמה לירות הצליחו ? כל הכבוד להם לא הצליחו ? ינסו פעם הבאה... אתה אל תיקנה גם אני לא אבל הם ימצאו את הפראירים...
נשלח ב-9/2/2006 18:44
זה מה כתוב בפרקי אבות פרק ד משנה ה
לא לעשות דשברי תורה לחפור בהם.
ולדעת רבים ממפרשי המשנה והתלמוד והפוסקים מי שעושה זאת דינו מיתה בידי שמים !!!
נשלח ב-9/2/2006 19:00
החשבון שעשה ארבל הינו לספר תורה מהודר ביותר, אבל החישוב מעניין, אף פעם לא חישבנו כמה באמת עלות של אות בספר תורה. כעת מובן לי כשמבקשים 18 ש"ח וסכומים נוספים לאות לא רק שהם מקבלים יותר אלא מי אומר להם שכבר הגיעו לסכום ועליהם לעצור את ההתרמה....
אני קניתי אות בספר תורה אחר ועלה אחד ש"ח בלבד.
תוקן על ידי - ונשךלשונרא - 10/02/2006 2:45:09
נשלח ב-10/2/2006 08:01
שכחתי לציין בהודעתי המקורית.
אין איסור כלשהו לתרום לצרכי צדקה/מצוה. ההיפםך הנכון.
אך ע"פ דעת כל הפוסקים (למעט המגמתיים/אינטרסנטיים) קיום מצות כתיבת ספר תורה (כמובא במצוה האחרונה מתרי"ג מצוות בתורה) כלומר שכל אחד מבני ישראל יהיה לו ספר תורה, כלל לא שייך ברכישת חלק בס"ת ציבורי, הואיל והס"ת אינו שלו. וכתיבת אות ס"ת שכזה אינה בגדר כל המגיהה אות אחת מעלה עליו כאילו כתבו. המצוה שייכת רק בס"ת פרטי בבעלות פרטית בלבד.
נשלח ב-10/2/2006 08:21
ארבל יש לך מקור ?
נשלח ב-10/2/2006 13:54
האיש החושש.
בשביל זה צריך ללמוד הלכה לשמה ולא להסתמך על גיבובי מנהגים מפסקי בורים ועמי הארצות.
השאלה אם שמה כתוב שהספר צריך להיות בבעלות פרטית ולא בשותפות וצע"ג
נשלח ב-11/2/2006 21:00
התשובה בכל ספרקי ההלכה ותשובות הפוסקים מכל העדות (למעט בעלי ענין) הינה חד-משמעית ***************************************************************** הלכה לא לומדים משדורי רדיו - הרצאות לטיפוסים רדודים - עיתונות ואינטרנט. אלא בעיון מעמיק במקורות