בית פורומים א חרדים ספרדים

הערב: מרן שליט"א במונולוג אישי!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/4/2006 21:37 לינק ישיר 
הערב: מרן שליט"א במונולוג אישי!

הערב, יום ראשון כ"ה ניסן, מרן דיבר בקודשו בין מנחה לערבית הרבה מחייו האישיים.

בשיעור הקבוע בביתו, בין מנחה לערבית, סיפר מרן רבינו שליט"א בגילוי לב נדיר על תחילת דרכו במסירת שיעורים ברבים - כבר מגיל 18.
בתיאור נרחב ועסיסי סיפר הרב על השיעור בבן איש חי שהתבקש למסור בבית הכנסת 'אוהל רחל' של העיראקים. "אני אמרתי, מה? אני אלמד רק פסקי הלכות? ומה עם עיקר גופי תורה? לכן, כל פעם לפני תחילת שיעור הייתי יושב להכין אותו שלש שעות. שלש שעות! הייתי יושב ופותח ספרי ראשונים ואחרונים לראות כל מקור ודין מהשורש שלו, מדברי הגמרא והפוסקים, ככה לומדים הלכה"!
"ואז ראיתי שלא בכל מקום דברי הרב בן איש חי מסתדרים עם מרן השולחן ערוך. הפעם הראשונה זה היה בדין הפרשת חלה שהרב הבן איש חי רצה להוסיף שליש בכדי לחייב הפרשה. אני לא הבנתי אותו, איך יתכן? הרי השו"ע לא פסק ככה, הרמב"ם לא פסק ככה, אז איך הוא נסמך רק על ר' חיים פלאג'י?

גם על המחלוקות הרבות שרדפו אותו בגין מחלוקתו עם הבן איש חי, לא פסח הרב. הוא סיפר בהרחבה על כל ההשפלות שספג מנכבדי העדה הבבלית ועם כל זה לא שינה את דעתו בשום אופן. "ככה אמר לי רבי עזרא עטייה, אל תפחד! אם אתה רואה שצריך לחלוק על הבן איש חי, תחלוק עליו, אל תפחד!"

בסיום דבריו עודד הרב שלא ללמוד "פסקי הלכות מכל מיני קיצורים". אפילו לא מהבן איש חי לבד. אלא "לשבת וללמוד את הדברים לעומק". הוא גם ציין לדברי הירושלמי שכל תורה שאין לה בית אב, אינה תורה.

"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"...
(רבי נחמן מברסלב)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 21:57 לינק ישיר 

דברים מדהימים!

תוקן על ידי - ac22 - 23/04/2006 23:05:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 22:24 לינק ישיר 

.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > הערב: מרן שליט"א במונולוג אישי!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext