בית פורומים א חרדים ספרדים

ספרדים משתוקקים לאשכנזים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/5/2006 13:25 לינק ישיר 
ספרדים משתוקקים לאשכנזים

הריני מעלה פה נושא לעוס אשר דנו בו הרבה והוא:
העניין שספרדים\ות משתוקקים ללמוד במוסדות (תלמודי תורה בתי ספר ישיבות סמינרים כוללים ואפילו גנים) אשכנזיים.
יתירה על כך, הרבה ספרדים\ות משתוקקים או די חולמים לפחות להתחתן עם אשכנזים או לפחות להסתופף בחברתם אפילו ההורים מתגאים שהנה צאצאינו נשוי\לומד\מתחבר ל\אצל\עם אשכנזים.
ואני שואל אם כך מה לנו כי נלין על אחינו האשכנזים הצרה נעוצה בתוכינו ?
ובנוסף אני תוהה אם לא הוטמע בתוכינו(הספרדים באשר הם) שאנחנו יהודים סוג ב "חוטבי עצים ושואבי מים" כגבעונים בזמן משה ויהושוע, עד כדי כך שאנו נרעדים מהתרגשות שמישהוא מבני משפחתינו בא בקשר כלשהוא עם העדה האשכנזית
לא לקנטר באתי אלא לכאוב אני ממלל

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 15:35 לינק ישיר 

אתה צודק, אם הספרדים לא היו רצים אחרי האשכנזים, היו האשכנזים רצים אחרי הספרדים, בשביל להראות שהמוסדות שלהם כ"כ טובים, שאפי' הספרדים רוצים ללמוד שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 15:38 לינק ישיר 

באמת נושא לעוס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 17:00 לינק ישיר 

למה אתה חושב שזה לא טוב. אחר שאחד ממפקחי הרשת ומקורב ליושב ראש חי בזהות כפולה. במקום עבודתו הוא מסתובב בשמו המקורי אולם בשכונתו הוא חי תחת שם אשכנזי מובהק למען יחשבו שהוא אחד מהם. אם כן מדוע תלין על 'עמך' ישראל... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 17:44 לינק ישיר 

איני יודע מי היא הדמות אשר אליה אתה מכוון אבל אם כך אזיי אדרבא ואדרבא זה מוכיח את תהייתי ומחזק את שאלתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 19:18 לינק ישיר 

הכל התחיל מקדמת דנא כאשר הספרדים רובם ככולם למדו במוסדות האשכנזים כי לא היה היכן ללמוד כפי שיש היום, ועד היום כוח ההתמדה עושה את שלו והספרדי ממשיך לחפש אצל האשכנזים.
מאז קום המדינה תעשיית המוסדות התורניים האשכנזים הייתה מפותחת, הבניינים מפוארים, ותמיד יש תקציב, תרומות מחו"ל זרמו למוסדות, המוסד לרוב עמד תחת דמות רבנית מפורסמת, והמוסד שידר חשיבות תהילה וכבוד.
הספרדים בעבר שלא היה להם כל זה כל כך התרגלו למוסדות האשכנזים עד שהחשיבו להצלחה כשבחור ספרדי למד שם וקשה מאוד לעקור ולשנות דעה זו מלבם עד היום.
לגבי הנישואים: לאחר שנים רבות שלא היה לספרדי יצוג כל שהוא ובקושי בעיריה, לא מוסדות, לא תקציבים, וגם לא מפלגה בכנסת (כפי שיש לאשכנזים מאז קום המדינה) ואת התקציבים המעטים היו מקבלים ממשרד הדתות האשכנזי, כל זה גרם שהספרדי איבד את זהותו והכבוד העצמי שלו כי בעדה שלו לא ראה התפתחות כזו לא תקווה ולא סיכוי להתקדמות, ומה שנשאר לו זה להתחתן עם אשכנזי כדי להרגיש קצת עם כבוד.
אבל היום שיש לספרדים ב"ה הכל והם טפסו ועלו והצליחו בכל דבר והקימו מוסדות רבים לתפארת והיד עוד נטויה, אין עוד שום סיבה שספרדי יחזור לימי הקדם החשוכים שבו היו הספרדים כאסקופא שהכל דורכים בה ועליו לשמוח ולהתגאות בטוב שניתן לו משמיים והכל כמובן בזכות מרן פאר הדור הרב עובדיה יוסף שליטא. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 22:06 לינק ישיר 

מי מישתוקק?
היום זה כבר לא ככה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 15:43 לינק ישיר 

א. "טוטח" כמו שכבר אמרתי בראשונה ואתה חזרת אחריי אמנם הנושא לעוס אבל הוא רלוונטי וקיים ולכן מוכרח לדון בו ולפי דעתי לנסות לעקור את השורש פורה ראש ולענה הזה.

ב. "בניין שלם" אחרי מחשבה נוספת, אני חושב שחשוב ואולי יותר מזה אתה חייב, לפרסם את שמו של      אותו עוזר.
  כי הרי הוא עושה מכל ה"אישו" של ש"ס חוכא ואיטלולא. הוא משתמש בכוח שהוא מקבל מאיתנו(לכל הפחות אני בחרתי ש"ס לכן יש לי עניין בזה) בציניות ובזדוניות כנגד כל הרעיון והדגל שמרן וש"ס נושאים.
  ובנוסף לכל הוא נותן לגיטימציה וגושפנקה לכל אותם גזענים ולהתנהלותם מול ספרדים.

ג. isratal ו"האיש החושש", נכון אתה צודק בזה שמרן וש"ס תרמו תרומה מכרעת למהפיכה במוסדות ובמחשבה הכללית ובזכותם היום בני תורה ספרדים אינם מלקטים פירורים מתחת שולחנם של ראשי ישיבות ותלמודי תורה אשכנזים, וכן בנות ספרדיות אינן עומדות כעניות אשר מחזרות אחרי פתחי סמינרים אשכנזים.
אבל דא עקא אני רואה את כל הגאווה הלאומית של בני משפחה ספרדיים(גם שסניקים שרופים) והעיניים הבורקות כשהם מדברים על בן\ת משפחתם שנשוי לאשכנזי\ה.
    וכשספרדי מתאר יופי חיצוני הוא תמיד יאמר שהוא\היא בהיר\ה לבן\ה כמו אשכנזי.
    או שתמיד יאפיינו את הספרדים כאנשים רגשיים שלא חושבים מהמוח אלא מרגשות ולא מפעילים את השכל לעומת האשכנזים אשר הם תמיד קרי מחשבה ואנליטים ואינם מערבים רגשות בדברי היגיון.
ישנם עוד המון דוגמאות לזה אז אל תגידו לי שזה כבר לא קיים.
כמובן שכל הדעות קדומות על ספרדים שמניתי פה הם רק גזענות לשמה וסטריאוטיפים שאשכנזים המציאו בכדי להסתיר את ערוותם ולייפות את הצדדים הדי מכוערים שלהם אבל זה לא הנושא פה אלא האם זה קיים אצל הספרדים ? האם זה מוטמע בהם ? והאם יש משהוא לעשות על מנת לעקור מהשורש את הדוגמה המחשבתית הזו 

ולכל מיני חבדנקים ספרדים או לא ששורצים פה, שמעמידים פנים כאילו איכפת להם מספרדים, אבל מה שאיכפת להם זה רק להכניס אנשים תחת כנפי מיסיון המשיחיות(דבר זה אגב לדעתי לא גורם הרבה נחת בשמיים לרבי מלובביץ זכר צדיק וקדוש לברכה), אני אומר להם חלאס דיי, תפזרו תשטויות שלכם במקום אחר אני חושב שיש לכם אתר אחד או שניים או עשרה של חב"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 16:06 לינק ישיר 

פעם אמרתי על מישהו שהוא לבן כמו רוסי זה אומר שאני מישתוקק ליהיות רוסי???
או פעם אמרתי על מישהו שהוא שחור כמו קוף אז אני מישתוקק ליהיות גורילה?
פשוט מדמים ויש הרבה אשכנזים אז משווים את זה לאשכנזים
לא ניראה שיש פרענק שהיה מעדיף ליהיות אשכנזי
פשוט יש אשכנזים שחושבים שהספרדים היו מעדיפים להיוולד אשכנזים
פה הטעות שלך חבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 17:33 לינק ישיר 

חוששש אני התכוונתי לזה שהוא מדרג יופי בצורה:
הכי יפה=עמה שיותר בהיר או לבן ->-> הכי מכוער=כמה שיותר כהה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 19:04 לינק ישיר 

nati7056

שאל נא את רבי דוד יוסף מדוע הוא לקח חתן אשכנזי לביתו ? (לא זו שהתארסה אתמול אלא אחח לפניה) אם כן תמצא זו במשפחות הכי טובות והכי מייצגות את עניין הספרדים  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 20:05 לינק ישיר 

לבן או לא זה  עניין של טעם לא של עדה..
ובקשר לרבי דוד מה הקשר שהוא מצא חתן אשכנזי לביתו?
מי אמר לך שהוא גאה בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 20:34 לינק ישיר 

בכלל זה הבת שלו שהחליטה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > ספרדים משתוקקים לאשכנזים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext