קבלתי כעת חומר מתוך כתבה שתפורסם מחר ביום ליום, שימו לב:
כל האמת שמאחורי המצעד*:namespace prefix = o />*:namespace prefix = o />
ישראל בן יעיש
מהי דעתו של הרב עובדיה על הפשרה המתרקמת, מדוע לא יוצא כרוז מסודר בעניין מטעם גדולי ישראל, מה הייתה עצתו של אריאל שרון לסיכול המצעד, וכן, מדוע הוא נגד המחאה המתוכננת של הרב אמנון יצחק.
לצורך הבנת הפעילות הענפה המתרחשת בין הקלעים, נפגשנו עם הרב יהודה לוין, האיש והשגריר של המחאה כולה.
הוא סיפר לנו על קורותיו בעסקנות מסוג זה ועל פעילותו הרבה כבר שנים רבות, עוד משנת תשל"ט, למניעת התגברות התועבה כמו גם עצירת ההפלות בעולם היהודי, מלחמת קדש בפני עצמה.
בעולם הגדול הוא כבר חבר גם עם בני דתות אחרות בעולם והשיג תמימות דעים גם עם האפיפיור ועם נכבדים ערבים, הוא הוזמן לשיחה בפני מאה אלף איש נוצריים על פי הזמנתם, וגם התערב בבחירתו של איש הכמורה מס' אחת באמריקה, והכל למען המטרה שאליה נשלח מטעם גדולי התורה ביבשת הזהב והדמוקרטיה הגדולה, לקדש שם שמים.
בסיבוב האחרון, בהקשר מצעד התועבה הנוכחי הוא החליט לשים את כל קשריו הענפים וכל כובד משקלו, הוא עזב את ביתו בניו ונכדיו בארצות הברית וכבר שבועות ארוכים הוא שוקע ראש ורובו, בשיטות מלחמה ייחודיות לו.
הרב לוין מרבה להשתמש דווקא בתקשורת ובמדיה הכללית, זו שיטת לוחמה מסוימת המנצלת את משקלו הסגולי של היריב לשם הטחתו ארצה, וחזק יותר.
אני רוצה להדגיש מספר דברים שיהיו ברורים בכל המלחמה הזאת, הוא אומר לנו: יש אנשים שאומרים לי תן להם לעבור באיזו שכונה בירושלים וחסל, אומנם הם טועים ואינם יודעים במה המדובר: התוכנית היא של "הבית הפתוח" שזה הספונסר שמתחזק את כל הפעילויות הללו, הם זוממים להשקיע בשבוע שלם של פעילויות בעיר בקודש. בין השאר מדובר ביום של פעילות לנוער באופן ספציפי, והתרגום של המזימה הוא פשוט להחדיר את התובנות השטניות הללו גם למי שלא קשור אליהם כלל וכלל.
מי שחושב, מבהיר לנו הרב לוין, שיש מה לשתוק שידע, שאנו שתקנו פחות או יותר בשנים שעברו וכך מאיזה שיגעון מקומי בתל אביב ואילת זה התרחב למשהו בקנה מידה ענק ולמצעד אחר כך בירושלים, וכעת הם אינם מסתפקים במצעד גרידא אלא רצונם להפוך זאת למפגן בין לאומי במלא מובן המילה, חושך לגויים תחת אור לגויים.
אני מבין שבמרקם העדין של הארץ קשה לפעול בעניין ובעניין זה יש לי סיפור מעניין: לפני כמה חודשים כשהיינו עוד בעניין המצעד הקודם בקשתי מאחד מחברי הכנסת להיפגש בעניין עם אריאל שרון ראש הממשלה דאז. הוא דיבר איתו בידידות ובהבנה רבה והסביר לו את חוסר האפשרות הפוליטית לפעול מול גדולי הפה הללו, לכשנשאל מהי עצתו השיב שרון שהיה כידוע גאון פוליטי בלתי מבוטל ש"עירובם של הערבים יכולה להוות עצה בלתי מבוטלת לפתרון הבעיה", כנראה שלערבים מותר להרשות לעצמם יותר, במדינת היהודים.
אנו קבלנו את האסטרטגיה של אריאל שרון ואכן שיתוף הפעולה הועיל הרבה מאוד, שכן אגב, פוליטיקאים רבים חוששים לדבר בשם הדת היהודית, בשביל הערבים הם כן עזרו לנו, כואב אבל זה המצב.
אחרי הכל אני שמח לספר על העידוד המיוחד שקבלנו מכבוד מרן מאור ישראל שליט"א, כאשר שהינו אצלו ביום שישי האחרון. קבלתי באופן אישי ברכות רבות וטפיחות של חיבה בלתי מבוטלות אך גם עידוד וכח רב להמשך הדרך. מעל במה מכובדת זו אני רוצה גם להודות לשר הרב אליהו ישי ועל תמיכתו בעניין כי הניגוד לאישי ציבור אחרים שטרפדו אותי באמצעים שונים, הוא נתן לי יד אמיצה ורחבה.
יש שמנסים לערוך מצעד נגדי יומיים שלושה קודם מצעד התועבה, אומנם אני אומר בפה מלא שאין בזה כל תועלת וחבל על הטרחה: אם רצונם כנה לערוך מפגן אדיר שכזה שיערכו אותו כעת בזמן שעוד ניתן לבטל וזה יעזור לפעילות הענפה, בעוד חודש זה רק ייתן פרסום לתועבה ולא הרבה מעבר, אומנם מה לעשות שלא כולם שומעים לעצתי, טענתי ונדחתי בעניין.
האמת על הפשרות
רבנים חשובים באמריקה הפקידו ביד הרב לוין מכתב ובו כתבו בין השאר: "לעת כזאת החובה עלינו להקהל ולעשות כל טצדקי שבעולם למנוע זמם להביא טומאה שפילה זו בפלטרין של מלך , להפוך ח"ו את ירושלים למקור מושחת להפצת טומאה ,אשר מלבד גודל העון בזה הדבר גם נוגע לציבור החרדי בארץ ישראל ובכל העולם כולו מההשפעה שיושפע עי"ז בקירור כל הרגשי הקדושה ר"ל ותוצאותיו מי ישורנה בגרמת השפעת הטומאה בכל מקומות מושבות בני ישראל ובכללה גם כאן באמריקה . ובאותו זמן עלינו להרים קול אדיר וחזק לגלות לכל העולם שעם ה" משקצים ומתעבים מעשי האנשים החטאים האלה בנפשותם ושאין האנשים האלה בכלל עם ישראל ושעם ה" הוא עם קדוש כי אם החרש נחריש לעת כזאת הלא חילול שם שמים יהי" גדול ונורא באמור עם ה" אלה ומארצם יצאו. ומה יאמרו הגוים שמהמדינות הראשונות שנתנו חיזוק לאנשים שפלים אלה הוא הארץ הקדושה והמקודשת לעם ישראל , עם ה" .
אנו שואלים את הרב לוין מדוע אין מכתב של כל גדולי ישראל בארץ הקדש המתאחדים תחת מטרה זו והוא מסביר לנו:
כמו דעתו של מרן מאור ישראל שליט"א כך היא דעתם הנחרצת של רוב מניין ובניין של עמיתיו, כך גם נאמר לי מאת הגרי"ש אלישיב והגראי"ל שטיינמן שליט"א וכמו כן מאת כבוד הראשון לציון הגרש"מ עמאר שליט"א, אומנם אחד מגדולי האדמורי"ם מתנגד לכך ומעכב את חתימתם וכמו שאותו אדמו"ר חשוב אמר לי באופן אישי שהוא מאמין וחושב שעדיף לילדי ישראל שהפעילות תהיה בשקט ולא ברעש שמא יבחינו בכך הילדים. האמת היא שרבים וטובים מעמיתיו אינם בדעה זו כיוון שלמרבה הצער כבר נפרץ הגדר והשמועה כמו המצעד ותועבותיו מתגלגלים בראש כל חוצות אך לצערי זה מה שמעכב.
כואב לי גם שבכירים שונים בפוליטיקה בוחשים בצורות שונות בכדי להראות כאילו הם לטובת העניין ובאמת כל מטרתם רק לייבש ולהכשיל את הפעילות, הם מעדיפים שקט תעשייתי שיאפשר להם אי פגיעה במשרותיהם, אין לי הסבר אחר לכך. דוגמא חיה היא הצבעת האי אמון שהוכרזה על ידי אגודת ישראל בנושא התועבה וכל מטרתה לא הייתה אלא לנגח את ש"ס ופעילותה בעניין, שכן מי שכאב לו המצעד, רשאי היה להכריז אי אמון בעוד ישב הוא עצמו בשנה שעברה בממשלה...
לסיום חשוב לי להדגיש דבר נוסף: כפי עצתו של מרן מאור ישראל לא תהיה כל פשרה בנושא וגם לאלו הזוממים להעביר את המצעד עצמו לתל אביב ואת הפעילות בת השבוע להותיר בירושלים אנו נתנגד. שכן מסוכנותו של שבוע הפעילות אינה פחותה ואולי אף עולה על זו של המצעד גופו, אנו אף מעדיפים שבחוסר ברירה הכל יהיה כמקשה אחת בירושלים ואז נמחה בכאב מר כך שלפחות נראה לעולם כולו שבירושלים עיר הקדש יש גם אנשים שפויים הנאמנים לה' ותורתו.
תוקן על ידי - ac22 - 13/07/2006 0:17:44