אני מכיר את היהודי הזה מזה שנים . היה היה איש שאת שמו איני זוכר שרצה לעשות קצת כסף בעזרתם של יהודים תמימים ואמונתם התמימה עוד יותר, הוא שכר את המופיע בתמונה שזכה בהדרת פנים, סיכם איתו על העיסקה הבאה: הם הגיעו יחד לאירועי הילולות גדולים ( של הבבא סאלי וכדומה) הזקן יושב על כסא בבגדי לבן הדורים והביזנס מן (האשכנזי) מכריז על כך ש"צדיק בא לעיר" ו "מי שרוצה להתברך מפי המקובל הנודע מוזמן לבוא" אני זוכר תור גדול של אנשים קשי יום שבאו, דלו מארנקם את שיכלו ו"זכו" להתברך מפי הנ"ל כש"כל ההכנסות קודש" לאיזו עמותה עלומת שם שקופתה הונחה על השולחן הסמוך. ראיתי את הסיפור הזה חוזר באותה המתכונת שוב ושוב באיזורים שונים של הארץ, כשבאחת ההזדמנויות ראיתי את המופיע בתמונה בסיטואציות שונות מהן השתמע בבירור כי הוא אינו יודע הרבה הלכה. ממש לאחרונה ראיתי את "היזם" הזה יושב על פתחה של התחנה המרכזית ומתרים לאותה עמותה שבראשותו... אני מזכיר בכל פעם את סיפור הצמד הזה כמשל והמחשה לכך שאפשר למכור להמון העם תותים בזול, והם לבסוף עוד חושבים שמדובר באיכות יצוא.... והתמונה תוכיח שאכן גם קצב בטיפשים... (או שהוא עושה את החשבון שלו - כמי שיודע שנתיניו טיפשים...)
 |
|
|