אריאל אטיאס לגלובס:
"במסגרת הענקת רישיונות VOB לתחרות בתחום הטלפוניה, בכוונתי לדרוש מהחברות שתהיה גם תחרות במגזר הפרטי, ולא רק איפה שהם מעוניינים בעיקר להתחרות במגזר העסקי". כך אומר הבוקר (חמישי) ל"גלובס", שר התקשורת, אריאל אטיאס בהתבטאות ראשונה שלו על הנושא החם, העומד כרגע על שולחנו לקראת הכרעה, פתיחת התחרות בטלפוניה לחברות חדשות.
בשלב זה, משרד התקשורת העניק למספר חברות המספקות שירותי אינטרנט ושיחות בינלאומיות אישור לניסוי שיווקי
<> show_ad() >
בשירות החדש, ניסוי הנגרר תקופה ארוכה, עקב חוסר היכולת של המשרד להכריע בעניין. רק לאחרונה אישר המשרד הארכה בת חצי שנה לניסוי של קווי זהב ובזק בינלאומי, פשוט משום שתוקף הניסוי הקודם תם, ועדיין לא התקבלה הכרעה בעניין.
שירות ה-VOB יאפשר לחברות תקשורת החפצות בכך לספק שירות טלפוניה למנויים על בסיס רשת האינטרנט, והן יהוו תחרות לבזק ול-HOT, המספקות שירות טלפוניה מסחרי.
תיאורטית, אישור ממשרד התקשורת יאפשר לחברות לספק את השירות רק ללקוחות המשתלמים להן, בדרך כלל עסקים. אולם, אטיאס מתכוון לייצר תחרות גם במגזרים נוספים, "סיימתי את סבב השיחות בעניין עם אנשי המשרד, ועכשיו אני משלים פגישות עם החברות שרוצות לספק את השירות. אני רוצה להבין את התוכנית העסקית שלהן, שיסבירו לי איך הן מתכוונות לשרת את מגוון האוכלוסיות, איך הם מתכוונים להגביר את התחרות. אני לא צריך הבטחות לתחרות, כי אלו לא שוות את הנייר עליו הן כתובות, אני רוצה לוודא שאכן יש כוונה לייצר תחרות". אטיאס אינו מוכן לקבוע כי אספקת השירות לכלל האוכלוסייה תהווה תנאי לכל מי שמבקש לספק שירותי VOB, אך יעמוד על כך.
בנושא אחר, ניידות המספרים, אמר אטיאס כי להערכתו, למרות שתקנות ניוד המספרים כבר נכנסו לפועל בתחילת החודש היישום שלהן בפועל יתרחש רק בעוד חודשים רבים, "אני הצעתי לחברות פשרה, לדחות את עניין ניידות המספרים עד מארס 2007 תמורת התחייבות בכתב על יישום התוכנית, למרות שידעתי שאני אחטוף על כך ביקורת ציבורית. הן לא הסכימו ולא הותירו לי ברירה. לדעתי גם במארס לא נראה ניידות מספרים", אומר אטיאס ומוסיף, "למעשה, היום החברות עוברות על החוק. הן הגישו עתירה לבג"ץ שתטופל בסוף ספטמבר, ובכל מקרה הכדור עבר עכשיו למגרש המשפטי. בג"ץ יגיד את מה שיגיד ואז נראה מה הלאה, בינתיים אני גם לא גובה את הקנסות על אי-עמידה בחוק של החברות".
אטיאס מוסיף כי "ההתרשמות שלי היא שהחברות טעו בי, וחשבו שאני לא רציני עם הרצון להגיע לפשרה בתחום הניידות. הם חשבו שנדחה להן בכל מקרה, ולא הביעו רצון ללכת לקראתי. אבל אני עובד ישר ולא בתרגילים, ואם הן היו מתאמצות ומקבלות את היד המושטת של המשרד, תוכנית ניידות המספרים בסופו של דבר היתה מיושמת הלכה למעשה מהר יותר
 |
|
|