שאלה לרב: "חבר שלי בוגד באשתו, מה לעשות?"
במקוםלענותהלכההואמתבלבל,תגידוזהבכללרבזה?
שאלה לא שגרתית הופנתה השבוע לראש ישיבת ההסדר בפתח תקוה הרב יובל שרלו. אחד הגולשים בפורום "שאל את הרב", של הפורטל הדתי כיפה: שאל את הרב כיצד עליו לנהוג עם חברו המסורתי שבגד באשתו.
השואל לא הזדהה, והפרט היחיד שנידב על עצמו הוא שהוא חוזר בתשובה: "לאחרונה דיברתי עם חברי לעבודה (שהוא לא דתי אבל גם לא ממש חילוני, אדם מאמין אבל מבולבל קצת) דרך אגב אני ממש דתי (אבל צריך עוד הרבה חיזוק, חוזר בתשובה) והוא סיפר לי שהוא בגד באשתו עם אישה נשואה אחרת, ושהוא רוצה להתגרש מאשתו ולחיות עם האישה האחרת".
"הדבר מאוד כאב לי", סיפר החבר, "ושוחחתי איתו ארוכות על הנושא. הסברתי לו כמה הנושא חמור ולבסוף שכנעתי אותו להמשיך עם אישתו, לפתור את הבעיות בינו לבין אשתו ולשכוח את האישה הנשואה השנייה. שאלתי היא האם נהגתי נכון? הוא לא ילך לרב להתייעץ, איך אני אמור לעזור לו בכדי לשקם את המשפחה ושלא חלילה שוב הכול ידרדר?"
"איני מכיר את המקרה, וגם אם הייתי מכיר אני לא בטוח שהייתי יודע מה לעשות. ברם, בדרך בה אתה הולך נראה שאתה הולך בדרך נכונה", השיב הרב שרלו הבוקר. "השקעת מאמץ רב כדי להדריך אותו לקדש את הברית בינו ובין אשתו, ולחדש את החיזור ביניהם, ולשכוח את האישה השנייה. בוודאי שזה הוא הדבר הנכון לעשות, וזה מה שהיית צריך לעשות. עכשיו אתה צריך להאיר לו פנים כל הזמן, ולעודד אותו לפעול באופן מתמיד כמחזר אחרי אשתו - שוב לקנות דברים, שוב לצאת ביחד לאירועים המחזקים את הקשר ביניהם וכדו´".
"כל מה שיעזור לו להבין יותר שזוגיות צריך לבנות באופן מתמיד ולא לחשוב כי אם הייתה חתונה אזי נגמרה העבודה - יעזור לו לבנות עוד ועוד את הקדושה שבביתו, ולהשכיח את הטעות הגדולה שעשה" סיכם הרב.
תוקן על ידי זיוי11 ב- 19/12/2006 17:54:00
 |
|
|