בית פורומים א חרדים ספרדים

אריאל אטיאס למען שידורים קהילתיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2007 19:54 לינק ישיר 
אריאל אטיאס למען שידורים קהילתיים

השר אריאל אטיאס: "עיזרו לנו לשמור על מפעל התקשורת הייחודי של השידורים הקהילתיים, לטובת מימוש חופש הביטוי והיצירה החברתית של 250 קבוצות שידור מכל חתכי האוכלוסייה: עולים, דתיים וחילוניים, יהודים וערבים, תושבי מרכז ופריפריה".

השידורים הקהילתיים המשותפים לכבלים וללווין, הנם מפעל יצירתי וחברתי ייחודי, במסגרתו נערכת פעילות הפקה ושידור של משדרים קהילתיים, המתבצעת ע"י אלפי אזרחים ובהם: גמלאים, בוגרים ובני נוער. הם פועלים במסגרת 250 קבוצות שידור (חילוניים, דתיים, ערבים, אוכלוסיות מיוחדות, עולים, תושבי מרכז ופריפריה ועוד).

הפעילות מתבצעת בלמעלה מ-100 יישובים מקרית שמונה בצפון ועד אילת בדרום, בכפרים, מושבים, קיבוצים עיירות וערים.

למעלה מעשור שנים נתמכו הגופים המשדרים ע"י וועדת התמיכות של משרד התקשורת והמועצה לשידורי כבלים ולוויין בסכומים שבין 2-3 מיליון ₪ בשנה.

הסכומים אפשרו קיומם של קבוצות השידור ע"י מימון חלקי של הציוד הנדרש, הדרכה והכשרה והפקת המשדרים הקהילתיים.

בגוף המכתב, ציינו, שני השרים, כי: "בשנת 2006 קוצץ התקציב באופן דרסטי ובשיעור של כ-70% והועמד על סכום של 800 אלף ש"ח. קיצוץ אכזרי זה הביא לסגירת קבוצות שידור, לצמצום משמעותי בפעילותן של קבוצות אחרות והוא עלול להביא לסגירת עשרות קבוצות נוספות ולהביא את הקץ על המפעל החשוב והייחודי הזה".

השרים ביקשו מרה"מ, משר האוצר ומיו"ר וועדת הכספים של הכנסת, לטפל בנושא לאלתר במסגרת ההצבעות על תקציב המדינה ולהוסיף תוספת תקציב של כ-2 מיליון ₪ לנושא, לשם הבטחת המשך הפעילות הייחודית וצורך מניעת סגירתה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2007 20:42 לינק ישיר 

גם אני למען יאללה למעשים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2007 15:39 לינק ישיר 

אני חושף כאן לראשונה מכתב שכתבתי לשר וגם מסרתי לו באופן אישי . נכון שחכם עדיף מנביא ואת שניהם אין בי אבל אני סבור שניסיון רב השנים למי שהיה היוזם והראשון בנושא יכול לשנות את התדמית . אנחנו אישית לא מתוקצבים מהרבה סיבות וחלקם הם אידיולוגיות בעיקרן אבל אם השר היה מקבל במחילה מכבודו  את הרעיון שהוצא לו בפניה שלי  הוא היה זוכה "לקרדיט" גדול יותר .

הנה המכתב לפניכם:

לכבוד

שר התקשורת

מר אריאל אטיאס

באמצעות פקס

מכובדי השלום והברכה.

הנדון : הצעת חוק ממשלתית בנושא פרסומות בערוץ המקומי .

1. עמותת שידור ישיר משדרת מזה 7 שנים בטלויזיה בכבלים תוכניות בנושא מסורת ישראל  תוך דגש על סובלנות וכבוד הדדי.

1. העמותה הפיקה עד היום עשרות תוכניות בנושא והיא היחידה המביאה ומשדרת מידע מקורי ואיכותי בנושא מסורת  ישראל מכל ערוצי הטלויזיה בישראל .

1.  העמותה אינה נתמכת כספית  ע"י גופים ממשלתים או עירוניים והיא יוזמה ברוכה של חברים הרואים בכך שליחות חברתית חשובה .

4.    לאחרונה ולאחר שנים של החלטות ודיונים עלה ערוץ "מכאן" המשודר בו זמנית הן בחברת הכבלים והלווין בעת אחת . אין ספק שזה תחילתו של מהפך מבורך אשר יכול לשפר את התדמית הירודה של הערוץ  המקומי לאחר שנים של זלזול מצד חברות הכבלים.

1. ראיתי חובה לעצמי ולעוד עשרות גופים קהילתיים לנסות לשפר את המצב הכספי של הגופים הקהילתיים המשדרים ע"י ההצעה הבאה :

מזה מספר פעמים ניסה ח"כ אמנון כהן חבר סיעתך להעלות הצעת חוק פרטית  במסגרת חוק התקשורת בזק ושידורים  תיקוני חקיקה אשר יאפשר ביצוע פרסומות ולא חסויות . הצעת החוק היתה רק בערוץ המקומי והן בחדשות של חברות הכבלים בערוץ המקומי .הצעת החוק נפלה ע"י גורמים אינטרסנטים ולובסיטים ללא כל הגיון כלכלי , חברתי וציבורי . אישור חוק המאפשר פרסומות  בערוץ המקומי לא יכול לעולם לפגוע  בערוצים המסחריים. אישור חוק כזה רק יכול להטיב עם הערוץ המקומי ולשפר את רמת ההפקות , רמת התוכן לטובת הציבור ,והחשוב את מצבם הכספי החמור של הגופים הקהילתיים. 

1. בדיקה אישית שלי העלתה שהגורמים המקצועים  במשרדך ישמחו להצעת חוק כזאת אשר תטיב עם הציבור .

1. כמו כן ע"מ להוריד את התנגדות נוספת ,אפשר בשלב ראשון לאשר אך ורק לערוץ המקומי ולא לחדשות המקומיות את שילוב הפרסומות . בנוסף אפשר להפסיק את הסיוע של המשרד לאותם גופים מקומים כל שנה במענקים הניתנים לגופים אלו ע"י משרד התקשורת  .

1. אני מציע שהשר יביא את ההצעה הנ"ל במסגרת הצעת חוק ממשלתית  ובכך הדרך לאישורה הוא מהיר ולא יתקל בהתנגדות קשה .הצעת חוק כבר תלויה ועומדת מהעבר .

9.    אשמח לעמוד לרשותך לכל אינפורמציה בנושא הנ"ל או בכל נושא לטובת הציבור  ולקבל את עמדתך להצעתנו הנ"ל .

בתודה ובברכה אני ממתין!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2007 15:58 לינק ישיר 

בעתיד הקרוב יהיו רוב השידורים דרך האינטרנט וכ"ז יהיה לא רלוונטי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2007 16:17 לינק ישיר 

22
.....
באיזה מימון  ?של ש"ס ?
לצערנו עוד חזון למועד  אבל כעת זוהי עובדה וגם מזה אל תנח ידך . יש מבין?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > אריאל אטיאס למען שידורים קהילתיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext