קטע ממקומון אשדודי
אמרתי לכל חברי העיריה שיחזיקו טוב טוב את הכיסא כי הם יכולים לעוף יחד עם הכיסא. האידאולוגיה והקו האדום שלהם זה הקומבינה. אבל הם יכולים להחזיק רק את הזקן שלהם, עטרת ראשם. בעיריה רגילים שהכלבים נובחים והשיירה עוברת, אבל הפעם הכלבים ינשכו". כך אמר השבוע אלי חדד, תושב רובע א' ויוזם מאבק נגד חנויות החזיר באשדוד. חדד: " נתתי לחרדים היושבים בעיריה שבועיים לעשות מעשה כמו פנחס בן אלעזר הכהן, שקידש שם שמיים שיגידו "עד כאן." אבל פני הדור כפני הכלב והם מעכבים את הגאולה".
בסוף השבוע הוא פנה לרב שמואל דוד הכהן גרוס-רבם של חסידי גור ולרב חיים אלמקיים המזוהה עם הרב עובדיה יוסף ורבה של בית הכנסת אהבה ואחווה ברובע א', בבקשה לטפל בחנויות החזיר.
הרב חיים אלמקייס: אנו מחכים ליעוץ משפטי ולתגובת חברי מועצת העיר. חבר המועצה עמרם כנפו אמר לי שיבדוק את הנושא, אך טען כי 70 אחוזים מתושבי רובע א' הם יוצאי חבר העמים. לכן, אם הם לא פותחים בשבת יש לנו בעיה כי יש ציבור גדול שצורך בחנויות כאלה. אבל ראיתי את הכאב אצל האנשים המבוגרים ברובע א' שמעולם לא נתקלו בחזיר בחלון הראווה. לא יכול להיות שזה יעבור ללא תגובה".
חבר המועצה משה בורנשטיין מסר בתגובה לאשדודnews כי לא קיבל כל פניה מהרב גרוס. בורשטיין: "אם הרבנים יחליטו שהמצב בלתי נסבל אשמח להתפטר מהקואליציה. בעבר הייתי 10 שנים באופוזיציה. אבל כל נושא חוקי העזר בנושא החזיר מאוד סבוך ולא ברור. מצד שני אין ספק שיש התדרדרות בסטטוס קוו בנושא. בית המשפט באשקלון פסק לאחרונה כי באזורים בהם יש רוב לצרכני חזיר לא ייסגרו חנויות חזיר.
מדוע אינכם יוזמים חוק עזר עירוני בנושא או לפחות מעלים הצעה לסדר?
"יש לכם זכרון חלש. זה לא חוכמה להראות שאנו נושמים וקיימים ובסוף מועצת העיר תפיל את ההצעות שלנו והמצב רק יחמיר. במועצת העיר מכהנים 8 חברי מועצה חרדים-דתיים ועוד שני חובשי כיפות: מ"מ ראש העיריה יחיאל לסרי ויצחק דרי שאולי יימנעו ולא בטוח שהצעת חוק כזו היתה עוברת. כבר היינו בסרט הזה".
מה לדעתך הפתרון בנושא?
"צריך להגיע להסכמה לאומית. מצד שני רבנים לא יכולים להגיד שברובע כזה לא יהיו חנויות חזיר ובאחרים כן כי הם ייכנסו למלכוד בכך שנתנו חותמת בעד חנויות חזיר באזורים מסויימים. עו"ד עתר בזמנו נגד טיב טעם בסטאר סנטר ונכשל. אני לא בטוח שפרסום מודעות ענק להדיר רגלינו מהסטאר סנטר יעזור. זה עלול להבעיר את העיר".
מה שהיה הוא מה שיהיה?
אולי כדאי ליצור מחאה ציבורית למרות שידוע לי שהרבנים מתנגדים להפגנות ועצרות. אבל המצב לא טוב וישנה הידרדרות גדולה בססטוס קוו. אני שוקל לשלוח בשבוע הבא מכתבים לרבנים וחברי מועצה לכינוס בו נדון בהתדרדרות ונבחן מה ניתן לעשות".