בשלב זה, אין רוב בוועדת הכספים להדחתו של יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב ליצמן ("יהדות התורה"), ולמינוי במקומו של ח"כ סטס מיז'ניקוב ("ישראל ביתנו"), אלא אם כן תקנה הממשלה את האישור בהטבות קואליציוניות.
בוועדת הכספים מכהנים 19 ח"כים, ו-10 מתוכם הודיעו, כי "לא יתנו יד למהלך". הח"כים מטעם ש"ס, אמנון כהן ויצחק ועקנין, קיבלו הוראה מהרב עובדיה יוסף למנוע את הדחתו של ליצמן.
"קיימנו דיון עם יו"ר התנועה, אלי ישי, והדברים הועברו לרב עובדיה יוסף. זה מסוג ההחלטות שמחייבות החלטה שלו. יש דברים ערכיים שאנחנו כחברי הכנסת מחויבים להם," אמר ח"כ כהן.
כהן הוסיף, כי בש"ס רוצים לשמוע נימוקים להחלפת ליצמן. "לא מחליפים סוסים באמצע הדרך. ליצמן לא מעד, לא מעל, ולא עשה שום דבר שלילי, שמצריך הדחה. להיפך, ליצמן הביא כבוד לוועדה, תמיד עמד לימין הממשלה בכל ההחלטות ובכל ההעברות התקציביות. הוא עשה את עבודתו על הצד הטוב ביותר".
על ח"כ מיז'ניקוב, אמר כהן: "אני מעריך אותו. יש לנו הצעות חוק שאנחנו מקדמים יחד".
ח"כ שלי יחימוביץ' ("העבודה") הוסיפה: "ליצמן הוא יו"ר ועדה מוערך ומשובח, ולא אוכל להצביע בעד הדחתו". על האפשרות שתוחלף בהצבעה ע"י ח"כ אחר מהעבודה, כדי לאפשר את הדחתו של ליצמן, אמרה: "ישנו תסריט כזה. להחליף אותי אפשר רק ברשותי. אי-אפשר להחליף אותי בכוח".
לעומתה, ח"כ אבישי ברוורמן (העבודה), אמר, כי הוא יצביע עם הממשלה ועם הקואליציה, בעד מינויו של מיז'ניקוב לראשות ועדת הכספים. "ליצמן הוא יו"ר ועדה מצוין. אבל מי שרוצה להפיל את הממשלה, שיצביע נגד הדחתו ונגד מינויו של מיז'ניקוב, לא אני. יש ממשלה ויש קואליציה, וכל עוד העבודה נשארת בקואליציה, היא מחויבת להחלטותיה גם להסכמים הקואליציוניים שנעשים עם כל השותפות. אנחנו דמוקרטיה ולא אנרכיה", אמר ברוורמן.
ליצמן עצמו ישוב מחר (ג') מגרמניה, מטקס הכנסת ספר תורה לבית-כנסת של חב"ד. לדברי מקורביו, "ליצמן יחזור לוחמני, ערוך ומוכן לקרב ההדחה. הוא יניף מחר את נס המרד".
בדיוני הוועדה היום (ב') התרשמו הח"כים, כי באוצר ישנה כבר תחושה של חילופי גברי בראשות הוועדה, ולכן המשרד נמנע מלהתייחס לבקשות הוועדה. זאת, ערב המתנת האוצר למינויו של מיז'ניקוב.