בית פורומים א חרדים ספרדים

מדוע אלי ישי מחבק שוב מתנחלים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2007 12:18 לינק ישיר 
מדוע אלי ישי מחבק שוב מתנחלים?

יו"ר ש"ס השר אלי ישי ביקר אתמול (יום ד') בצהריים בבית המריבה המכונה "בית השלום" בחברון והביע תמיכה חד משמעית במתנחלים והתנגדות לפינויים.

מש"ס נמסר כי עוד בטרם יצא השר ישי לחברון נפגש בבוקר עם ראש הממשלה אהוד אולמרט ואמר לו כי הוא בדרכו לבית בחברון , ולא יעלה על הדעת שלמרות שהבית נקנה כחוק יפונו יהודים מביתם . "אני משתומם. אזרחים רכשו במיטב כספם בית בארץ ישראל , ויש מי שחושב שראוי להוציא אותם מביתם ."

במפגש עם משפחות יהודיות בחברון, שם הוצגו בפניו מסמכים המעידים כי הבניין נקנה כדת וכדין אמר ישי: " אין עילה משפטית ואין גם מקום לפינוי הבית מבחינה צבאית ". עוד הוסיף "יש לי תחושה שמדובר בפרופוגנדה".

ישי הצהיר כי יוזמת הפינוי "תובא לפני ממשלת ישראל והממשלה לא תאשר את הפינוי . מדובר בקניין יהודי . חוקי כדת וכדין , ולכן הדבר תמוהה הבהילות להוציא את האנשים הללו מביתם" .

נציגי המשפחות והנהגת הישוב היהודי בחברון ביקשו מהשר ישי לפעול ולהעלות את הנושא בישיבת הממשלה ולהראות כי לשר הביטחון בודד בעמדתו.

לאחר מכן השר ישי התפנה לסייר בבית ואף עמד וצפה מאחת המרפסות לעבר קריית ארבע . בתום הסיור התפנה השר ישי לפגוש קבוצת נערים מתלמוד תורה הלומדים בתוך הבית שאמרו לו כי הם תכננו לפגוש לפני החגים את הרב עובדיה יוסף שליט"א והדבר לא עלה בידם . השר ישי הבטיח להם להגשים את משאלתם. עם צאתו אמר השר ישי: "אני מאמין ביכולת של התושבים להחיות את המקום הזה.

לא יעלה על הדעת כי אדם פרטי רוצה לקנות בית והדבר לא יתאפשר לו . הרכישה הזו אינה רכישה של מדינת ישראל זו רכישה פרטית , ויש מי ששכח את זה. מדובר בנחלת אבות. אני מבקש להזכיר לכולם כי גם בהסכם אוסלו עליו חתום עראפת  נקבע כי האזור יהיה בשליטה ישראלית . אז עם עראפת הסכים על זה אז למה אנחנו לא מסכימים על כך?" . יו"ר ש"ס ועוזריו סיימו את ביקורם בתפילה במערת המכפלה.

תוקן על ידי ac22 ב- 13/04/2007 15:05:58

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2007 01:05 לינק ישיר 

תיקון טעות! שם הבית הוא "בית השלום" המכונה בתשקורת העויינת בית המריבה!

http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=18615

http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=12472

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > מדוע אלי ישי מחבק שוב מתנחלים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext