נתונים טריים של משרד החינוך אודות הנשירה בגיל התיכון. ראש העין-1.6 אחוז פתח תקוה-3.4אחוז אלקנה-2 אחוז ג'לגוליה-8.6אחוז אלעד-9.3אחוז זה ההבדל בין בתי ספר המלמדים ליבה לבין אלעד שאין בה ליבה רוב הנושרים באלעד תלמידי אל המעיין החרב. בושה וכלימה, איזה סכוי יש לנו כאן בארץ עם ה"חינוך התורני".
נשלח ב-25/7/2008 12:39
כתבת
רוב הנושרים באלעד תלמידי אל המעיין
יש לך מקור לזה?
נשלח ב-25/7/2008 12:57
המקור הוא אלי ישי אשר רץ מהר לממשלה להשיג מליונים רבים לטיפול בנושרים, אילו לא היה מדובר באל המעיין החרב לא היה רץ להשיג כסף. רק אתמול פורסם כי העיר עם מספר הנושרים הגבוה ביותר בארץ היא ירושלים, ולמרות שרק 30 אחוז מתושביה חרדים, 90 אחוז מהנושרים חרדים, תוצר חוק החינוך החרדי ללא ליבה. שים נפשך בכפך והסתובב ביום שישי בערב ברחובות אלעד, וראה בעינך כי לא תעבור רחוב אחד בלי להתקל בנושרים וביום ראשון תספר לנו אם היו אשכנזים או ספרדים.
נשלח ב-25/7/2008 13:01
ככה צורת הטיפול בהם מה לעשות
נשלח ב-25/7/2008 13:38
דמגוג אמיתי.
אם אתה באמת כל כך בקי בנתונים.
כמה מהנושרים הם תלמידי החינוך ה"דתי לאומי" לומדי הליבה..?
נשלח ב-25/7/2008 13:45
מעיק
הסדר הוא לא דמגוג
הוא דוגמא לדביל המושלם
אני לא מוחק לו את ההודעות מהפורום למרות שבשניה אני יכל לעשות את זה
בישביל שיראו מה שקורה שיש אצבעות להקליד אבל אין מוח
נשלח ב-25/7/2008 13:53
אם היית קורא בעיון פרסמתי כמה אחוזי נשירה באלקנה שם זה דתי לאומי.
נשלח ב-25/7/2008 14:07
זה מה שקורה שכותבים בלי להבין.
באלעד ישנה בעיה אמיתית של נוער שאין לו פיתרון מתאים.
יש בעיר הרבה משפחות של בעלי תשובה בתחילת הדרך שחלק מילדיהם לא בדיוק חזרו בתשובה.
לילדים אלא אין מסגרת מתאימה בעיר.
לא בחינוך החרדי ולא בחינוך הדל"י בקימים בעיר.
לכן ישנה תופעה גדולה של נשירה בעיר הזאת יותר מערים אחרות.
בתל אביב לדוגמה לילד כזה ישנם הרבה יותר מסגרות שיוכל להתאים את עצמו ולא לנשור אבל באלעד אין.
וזה לא קשור בכלל לליבה!
נשלח ב-25/7/2008 14:17
זה הבעיה בעיר כמו אלעד
נשלח ב-25/7/2008 14:19
אם היית יודע את המציאות לא היית מקשקש.
באלעד יש גם דתי לאומי,
מאיפה הבאת את הנתון שהרוב הם בוגרי רשת החינוך של ש"ס..?
נשלח ב-25/7/2008 18:22
יש באלעד גם הרבה שבאו כככה מראש
נשלח ב-28/7/2008 15:54
זהו גלגל שמתגלגל מזה זמן רב.
משיחות רבות עם העוסקים בתחום עולה שאכן הסיבה המרכזית (הסיבוב הראשון של הגלגל) היא באוכלוסיית בעלי התשובה הטריים שהגיעה במאסה גדולה עם בניית העיר.
בעלי התשובה הם הדבר הטוב ביותר שקרה בדורנו לאחר שנות השמד הרבות שנעשו בידי האשכנזים ( כן! אלה שהסדר אינו מפחד לפגוש בסימטא חשוכה)
אולם כשקבוצה גדולה מגיעה בבת אחת למקום אחד, זה מתכון ברור לבלאגן הגדול של בני נוער רבים המצואים עצמם מתוסכלים מאורח החיים החדש של הוריהם ונהנים למצוא צוותא לאותו תסכול בשכנות להם.
קבוצות שכאלה מעצם טבען מושכות גם את המתוסכלים ומחפשי הדרך שבשכונות הסמוכות והגלגל צובר תאוצה בפתיחתן של קבוצות חדשות בשכונות שמעיקרן היו אמורות להיות עם פחות אחוזי נשירה.
איש. אהבתי את הבסיבה שבגללה אתה לא מוחק את דברי הטרול ההסדר-ניק.
גם אני מוצא עצמי לעיתים מתגבר על עצמי שלא למחוק הגיגים פרובוקטיביים מפרי מקלדתו. אתה הגדרת טוב מאוד את הסיבה.
נשלח ב-28/7/2008 17:18
נשלח ב-29/7/2008 07:00
חברי הפורום היקרים אני חוזר בתשובה
יותר לא אכתוב נגד רבנים שאני עפר לרגליהם
אם חס וחלילה יתגבר עלי היצר הרע
ואכתוב מאמר שיטנה
אבקש מהנהלת הפורום שימחקו אותו ישר
בבקשת סליחה ומחילה
הסדר
תוקן על ידי תלאביבי60 ב- 29/07/2008 8:12:33
נשלח ב-30/7/2008 07:13
גם בבני ברק ובביתר פוחדים לצאת לרחובות בערב שישי, בבני ברק אפילו לחדר המדרגות, האם גם שם מאותה סיבה?
נשלח ב-30/7/2008 11:36
הייתי מציע לך ללכת בשבת ברחוב השומר פינת ז'בוטינסקי, ר"ע פינת רחוב ירושלים, ולברר איפה התחנכו כל נערי השוליים עם הכיפות הסרוגות.