התחברו פיראטית: תושבי בית דגן שילמו במשך שנים, מבלי ידיעתם, עבור החשמל שצרכו מתפללי בית הכנסת "פועלי צדק" ביישוב. רק לאחרונה ערכה המועצה ביקורת, ניתקה את החשמל לבית הכנסת ודרשה מהנהלת העמותה שלו לשלם לאלתר סכום של 34,000 שקל. המועצה מעריכה שהסכום משקף את צריכת החשמל של בית הכנסת בשנים האחרונות.
היועץ המשפטי של המועצה, יהודה מאור אמר השבוע ל"ידיעות ראשון": "המועצה לא ידעה שגנבו את החשמל. גילינו את זה רק לאחר ביקורת שגרתית". לאחר שהמועצה ניתקה את החשמל, מיהרו אנשי העמותה לשלם את החוב וכעבור מספר ימים שב החשמל לבית הכנסת. כעת הוא מחובר באופן חוקי לשעון חשמל עצמאי.
היועץ המשפטי של המועצה הוסיף: "אם היינו יודעים, היינו פועלים. ביום שנודע לי, הוצאתי מכתב ודרשתי שיחזירו את הכסף על פי הערכה משוערת".
אחד המתפללים הקבועים בבית הכנסת הוא יו"ר האופוזיציה, רמי תנעמי, שהתמודד בבחירות האחרונות לראשות המועצה. תנעמי הוא גם חבר בוועד העמותה של בית הכנסת ובמסגרת עבודתו כרואה חשבון, סייע בהכנת הדו"חות הכספיים שלה. כאשר פנינו לקבל את התייחסותו לנושא, תנעמי לא ממש רצה להרחיב את הדיבור: "לא הייתי מעורב בזה. אני אפילו לא יודע כמה זה היה אני רק יכול להגיד לך שמגעיל אותי שמנתקים חשמל לבית כנסת".
חבר ועד נוסף הוא יואב עוזרי, שאישר כי שילם למועצה עבור החשמל אך טען בתוקף כי המועצה היא זו שאחראית לחיבור בית הכנסת לחשמל מלכתחילה: "אני אומר לך במפורש: אנחנו לא התחברנו ללוח של המועצה, שלא בידיעתה. חיבר אותנו החשמלאי של המועצה באישור. הוא לא אמר לנו 'אני מחבר אתכם לשבוע, לחודש או לשנה'. הוא אמר שהוא מחבר לבינתיים והבינתיים הזה נמשך. אף אחד לא גנב חשמל ושלא יספרו סיפורים".
ראש המועצה אלי דדון נמצא בחו"ל ולא ניתן היה להשיג את תגובתו. מזכיר וגזבר המועצה, רפי אביטן, מסר בתגובה: "אני לא יכול להגיב בעניין הזה אני אומר לך רק שזה לא נכון. מי שטיפל בזה הוא ראש הרשות. ראש המועצה נתן להם חשמל כדי לעשות את העבודות להשלמת בית הכנסת ולא לצריכה השוטפת".
אז אני מקנא בתושבים שזכו וזיכו בלי ידיעתם, הלואי על כולם כאלו זכויות