ברתת ובזיע נוראים החלטנו לתת דברים בעניין זהירות הלשון,היינו ענייני לשון הרע וכו'.
אקדים ואומר שהראשון שיש להוכיחו בכל עניין מעניני התורה זה אני,אך בפרט בעניין זה של לשון הרע ודיבורי שטות והבלים,שכן יודע אני את נפשי וצריך כל אחד לקיים חשבון נפש פרטי אך ורק לעניין זה של דיבור ושמיעת דברי איסור,חס ושלום.
יהי רצון שהדברים "יגעו" בנשמתכם ונזכה כולנו להפסיק לדבר ולשמוע שטויות מתוך תחינה לבורא יתברך שיסייע לנו בכל ובפרט בעניין זה.
נכון,התחלת לשמור על עצמך,קיבלת קבלות למניהם,התחלת ללמוד קצת שיעורי תורה,נטילת ידיים לעולם לא תפספס (ודאי שלא את נטילת שחרית). תפילין חשובים אצלך לתדלוק יומי ("טנק מלא") ושבת...אווו..שבת יקרה לך מכל! הכל נכון,אבל האם על הלשון אתה שומר,האם שמת לב אילו טינופים יוצאים מפיך בכל יום ורגע אפשרי. אוי לנו,אוי לנפשנו,שהרי עתידים לתת דין על כל דיבור ודיבור, ונורא מכל שאנו מטמאים את בית מקדשנו (הפרטי אצל כל אחד).
חברים יקרים וקדושים,שפתי דובבות לכוון האמיתיים שבניכם,אלה שהחליטו לשנות ולהשתנות,למען הבורא,למען הוא המחליט הכל( האחרים יכולים לקרוא ,אבל להם לא יצא פרי).
קשה לכולנו לשמוע דברי מוסר וכו',אך הקשה מכל הוא בענינים,שחס ושלום,ידוע שאנו עושים אותם,כלומר אם יבואו לפלוני(והוא שומר שבת באדיקות רבה) ויאמרו אליו:צריך לשמור שבת,שבת חשוב,מי שלא שומר שבת יתן הדין וכו',אזי בודאי שמיודענו יתייחס למילים,ואף יראה בקיאות ותמיכה,מאידך אם נוכיח אותו ונאמר לעברו דיבורים בעניין כמה חמור עון לשון הרע,אז ודאי שיסלוד (ברוב הפעמים) ואף ישתדל ויתפלל בסתרי ליבו שנעוף לו מעיניו,כמה שיותר מהר!!! כל זאת לא סתם,אלא ישנו עניין שיצרו הרע של האדם לא מוכן לתת לו את כל ה"קופה" ותמיד מקפיד שישאר לו טיפת "חבל" לאחוז (בנשמת אותו אדם) ,היינו תמיד משתדל,יצרנו הרע,שלא לתת לנו להצליח בהכל ובאם יבוא אדם ויוכיח אותנו על דבר אשר הצלחנו לשבר היצר הקשור בו,אז ודאי שנשמח לשמוע וכו' (זאת משום שהיצר הנורא נותן לנו להרגיש צדיקים וקדושים ומסתיר את האחר,על מנת שלא נשפר),מאידך אם יוכיחו אותנו על דבר שאנו לא מקיימים (שמירת הלשון,לעניינו היום) אזי באופן שיטתי ואצל רוב בני האדם,יגררו הדברים תגובת סלידה מצד המוכח (וזאת מצד יצרו הרע ששואג לתוך הלב:"עזוב אותך,הם מדברים שטויות,אתה חזק בעניינים שלך ויותר מזה לא צריך,אתה לא רבי שמעון בר יוחאי,זה דור חלוש, מספיק מה שאתה עושה").
רבותי היקרים,בכל פעם שאדם מדבר דברים אסורים הוא פוגם בעולמות עליונים וגנוזים,הורס,מחריב,וכו'.
כידוע לכל טיפש (קל וחומר לברי-הדעת),יש בורא לעולם,מלך מלכי המלכים,הקב"ה,שברא כל דבר מא' ועד ת',היינו מגרגיר חול הדבוק לנעל הריצה ועד לאדם המפותח (הוא נזר הבריאה).
לאחר שאף הטיפשים (שידוע לי שאין אתם נמנים ברשמיתם) מסכימים על כל זאת נביא דבר מבהיל ומחריד: אם מוסכם עלינו שכל אדם נברא ע"י הבורא יתברך ומושגח על-ידו פרטית,היינו כל דבר קורה בהשגחה מדוייקת ומבהילה,אזי בכל פעם שמדברים רעות על אדם מסוים,יוצא שאנו סולדים מהבורא,כופרים ברצונו ולא מסכימים עם מעשיו-יתברך,חס ושלום.
אך נורא מכל: כאשר אדם מדבר רעות על חברו,או מי שלא יהיה,אזי הוא ממש מדבר לשון הרע על הבורא יתברך.
אם ניקח אבא מסוים,ויהיה אשר יהיה. נעלה לביתו ונכריז:"הבן שלך משוגע,פגום,חולה,רע,כולם שונאים אותו,קנאי וכו'...אף אם הדברים נכונים (ובודאי שאביו יודע מה ומי הוא בנו) בטוח שכל אבא יסלק את אותם אנשים מביתו ובמקרים מסוימים אף יכה בהם קשות,כל זאת משום שקשה לאבא שמדברים רעות על בנו,מכאן נקיים כולנו קל וחומר (כמעשה רבי עקיבא הקדוש שקיים שראה המים הנוטפים על האבן) ונבין שאם לאבא בשר ודם,שאינו בר דעת גדול,קשה לקבל דברים אלו ועוד הם מכעיסים אותו,קל וחומר שלהבורא יתברך(ממציא הדעת) "קשה" לשמוע דיבורים רעים על בניו הנאהבים (ויהיו אשר יהיו), וודאי שתגובתו עלולה להיות קשה מנשוא,חס ושלום.
קשה,אני יודע,לפעמים אף משתדלים רבות ולא מצליחים,מדי פעם מחליטים להפסיק ופתאום מישהו מספר דבר "מעניין". ואנחנו,אנחנו בועטים ברצון הבורא אך ורק כדי להזין זוג אוזניים מגושמות הנשלטות באותו רגע ע"י אותו יצר-נורא,השונא הגדול ביותר שלנו!!!
במסכת סוטה דף מב' וכן במסכת סנהדרין קג' נאמר: אמר רבי ירמיה בר אבא:ארבע כיתות אין מקבלות פני שכינה:כת ליצים, וכת חניפים,וכת שקרים,וכת מספרי לשון הרע..."
וכן במסכת ערכין טו':"... אמר ר' יוחנן משום ר' יוסי בן זימרא כל המספר לשון הרע כאילו כפר בעיקר... ואמר ריש לקיש כל המספר לשון הרע מגדיל עונות עד לשמים... אמר רב חסדא אמר מר עוקבא כל המספר לשון הרע ראוי לסוקלו באבן... ואמר רב חסדא אמר מר עוקבא כל המספר לשון הרע אמר הקב"ה אין אני והוא יכולין לדור בעולם... אמר רב חסדא אמר מר עוקבא כל המספר לשון הרע אומר הקב"ה [לשר של] גיהנם אני עליו מלמעלה ואתה עליו מלמטה נדוננו... תנא דבי רבי ישמעאל כל המספר לשון הרע מגדיל עונות כנגד שלש עבירות עבודת כוכבים וגילוי עריות ושפיכות דמים" חברים יקרים ראו עד היכן הדברים, שנאמר כי לשון הרע הינו עוון גדול יותר משפיכות דמים עבודת כוכבים וגילוי עריות!!!אוי לנו מהדבר הנורא שכן אם היינו אומרים לאדם יהודי תשתחוה לפסל (אם אינו משוגע לגמרי) ודאי שלא יעשה כן ,ואף יכריז:"מה,השתגעתם,אני מעדיף למות ולא להשתחוות",אך שימו לב אומר רבי ישמעאל מראשי התנאים(הפשוט שבתנאים היה מחיה מתים):שכל הדיבורים הרעים שיוצאים מפיו של אדם,גרועים בהרבה מלהשתחוות לפסל,מלעבור על איסורי עריות ומלשפוך דמים(ואין זה אומר שאלו עבירות קלות,חס ושלום,אלא אך ורק על-מנת להראות את חומרת הדברים)!!!
אוי לנו,אוי לנפשנו מהדברים הנוראים שמבשרים על התרחקות נוראית מהשם-יתברך בגלל דבר שלכאורה נראה סתמי ולא נשמע,אך רואים אנו כי הדברים קשים מנשוא וכל מילה שקולה במאזני הבורא!
רבי חיים ויטאל,תלמיד האר"י הקדוש,מביא באחד מספריו את עניין "הכיתות שאינן מקבלות פני שכינה"(חנפנים,שקרנים,ליצנים,מספרי לשון הרע) וכותב שם את שדיבר איתו הארי ז"ל בעניין לשון הרע---נשמות יקרות רואות העיניים ובוכות אילו דברים נוראים מביא האר"י הקדוש,זה שהוריד את הקבלה לעולם(ולא כמו המשוקצים,ימח שמם,המלמדים קבלה לכל הדופק על דלתם,ודי ברמיזא לחכימא),פשוט מחריד!!!----לפי דבריו לשון הרע פוגם בכל השפע של האדם לגמרי בין ברוחני ובין בגשמי!!!
מי אני להוכיח אתכם,ישראל הקדושים,ובעיקר בעניין זה,הכאוב אצלי כפליים אם לא יותר,אך אנא,נשמות יקרות,תנו ליבכם ותפיצו הדברים,שכן זהו התיקון הגדול מכולם לעניין הלשון ויהי רצון שנזכה לדבר רק דברים חיוביים ולא חס ושלום כאלו העולים בקנה לצד לשונות רעים!
לאלו שבאמת החליטו להתעמק בעניין ו"להעביר הילוך" יקנו לעצמם ממתק של אמת,הלא הוא ספר "שמירת הלשון" של החפץ חיים הקדוש והנורא (מי שיקרא ספר הזה ויקיימו מובטחים לו חיי קודש ועולם הבא,ב"ה!!!
ברכה והצלחה...חודש מבורך ומבריק מדמיונות למניהם...
לרפואה שלימה רמ"ח איברים ושס"ה גידים (גוף ונפש) של אלון בן אילה ויצחק בן פנינה.
להצלחת מו"ר עטרת ראשנו,הקדוש והנורא,הרב יעקב עדס שליט"א,יזכהו השם להצליח בכל מכל כל!
להצלחת ברוחני וגשמי—רבי אברהם בן חנה...
הי"ת ז.ל.ק.ש.א.ת.
נ נח נחמ נחמן מאומן...(אנחנו אוהבים אותך)