כנודע אנשי סאטמאר מפלג רז"ל שכרו את בנין המתיבתא לשבתות, עקב שנזרקו מבתי המדרש של סאטמאר בבורו פארק. בתמורה, מלבד הכסף, הם התחילו לכתוב ב"דער איד" על חצר באבוב בכינוי באבוב.
לדעתי, זה צעד לא נכון, אין זה מן התבונה להסתכסך עם קהילה ענקית כמו סאטמאר של ר"א, שדורסים ורומסים את כל הנקרה בדרכם. איני חושב, שהתמורה שיהיה כתוב "באבוב" מצדיקה את המחיר להשכיר את הבנין להם.
אדרבה, אם מישהו רואה בזה תועלת, אנא לפרט.
נשלח ב-21/5/2006 19:17
לכבוד הרב סים אל תדאג המחלוקת בסאטמאר ב"ה אינו כמו בבאבוב וכת הארונים שמחים שאנחנו השכרנו להם את המקום בגלל שלא רצו אותם מסתובבים בביהמ"ד שלהם ולעשות מהומות וכדו' הם מודים לנו שדרכנו התפטרו מהם, (ולא כמו אנשי 48 שטוענים שלא רוצים אותנו ובאותו זמן הם מנסים בכל כוחם להפריע לנו בכל מקום איפה שרוצים ללכת),
נשלח ב-21/5/2006 19:26
זה היה יכול להיות נכון, אם היו מסתפקים בכסף בעד השכירות, כי אז האהרונים אולי היו שמחים בכך להיפטר מהם. אבל כשהתמורה היא כינוי "באבוב" אני סבור שזה יביא את האהרונים להזדהות עם הצד השני, וזה מיותר.
נשלח ב-22/5/2006 01:11
סים יקר ולשאר הקוראים:
כנראה שהאינפורמציה שאתה מקבל זה מצד רב"צ כי ככה הם מנסים למכור כדי לגרום פילוג בין באבוב לסאטמר-ר"א.
לידיעתך העיתון דער איד ומשה גבאי מזמן הכירו בזה שרבינו מבאבוב היא האדמו"ר מבאבוב ושזה התואר שראוי לו מכל הבחינות ולפני שבועיים כבר הסתובב שמועה בבית מדרשינו שבעוד כמה שבועות דער איד יתחיל לכתוב עלינו כפי הכבוד המגיע לקהילתנו ובאמת גם אני שמעתי את זה מפי העסקנים שזה כבר מוסכם סופית בין העסקנים וחיכו לאיזה אירוע גדול כדי שאז יהיה לזה תוקף [כמו חתונת בת האבד"ק] .
מה שאתה מקשר ומנסה לעשות ביזנעס אם קריאת באבוב זה "בלבול נגד קהילותינו ע"י שונאינו שלא יכולים לבלוע את הגלולה המרה שהנה הם רואים שגם בלי פסק בית דין מכירים בנו בתור באבוב לא רק חסידי באבוב אלא כלל קהילות החסידי בעולם"!!!
ואני אומר לך עוד יותר שר' משה גבאי אישית היה מאוד מאוד נגד יציאת חסידי רז"ל מבית המדרש של סאטמר תחת הנהלת חסידי ר"א כי הוא חשב שחייבים להישאר ולא לצאת!!! ככה שהוא היה נגד כל היציאה הזו ונגד כל ההסכם השכירות אם באבוב ובוודאי וודאי שלא בגלל זה התחיל לכנותינו בכבוד הראוי לנו!!!!
אלא כיוון שהם ממילא פירסמו "תודה רבה" לראה"ק אייזיק דייטש הם כבר אמרו שהגיע כבר הזמן לכנות אותנו באבוב כרגיל כפי שכבר הובטחה לנו לפני שבועיים.
ועליך סים ועל הכותבים האחרים החובה להכפיש את הזוממים בדרך מתוחכמות לפרסם שיש פה דיל על השם באבוב!!!!! כי זה שקר גמור .
נשלח ב-22/5/2006 20:04
סים
אני באמת לא מבין אותך, וכי חשבת שעד עכשיו הם לא כתבו את השם באבוב בחינם?
עד עכשיו השתלם להם יותר לא לכתוב באבוב ואכמ"ל. ומעכשיו הסיפור התהפך, אף אחד לא מסתכסך עם אף אחד על זה אדרבה, זה יקל גם על הצד השני לרדת מהעץ.