בא לדוג ונשרף
קפלן": אושפז אזרח שנכווה בחוף הים
תושב ירושלים הובהל לבית החולים ברחובות היישר מחוף אשדוד לאחר שנכווה כתוצאה מהתלקחות כיריים בחוף הים. "הרגשתי שאני בתוך להבה גדולה של אש" - סיפר לאחר שטופל ויצא מכלל סכנת חיים
| *******>var addthis_config = {services_compact:'favorites,facebook,google,stumbleupon,twitter,live,myspace,digg,delicious,linkedin,blogger,more',services_exclude:'print',ui_offset_top:((RegExp(' AppleWebKit/').test(navigator.userAgent))?7:-10),ui_offset_left:-50,ui_hover_direction:-1,ui_language:'he'};>******* src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#username=mydev" type="text/">> |
*******>var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) );
function txt_link(type,url,urlAtts) {
switch (type){
case 'external' :
if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);}
break;
case 'article' :
urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url);
if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)}
break;
case 'yaan' :
urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url);
if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)}
break;
case 'category' :
urlStr = '/home/0,7340,L-to_replace,00.html'; url=urlStr.replace('to_replace',url);
break;
}
}
function setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));}>הפתעה חמה: בשעות הערב של יום חמישי האחרון הובהל תושב ירושלים לחדר המיון בבית החולים 'קפלן' עם כוויות בדרגה שניה באיזורים נרחבים בפלג גופו העליון וברגל כתוצאה מהתלקחות כירת גז במהלך הכנת ארוחה בחוף אשדוד. הוא הועבר לחדר התאוששות עם חשש מצוקה נשימתית, ולאחר מכן נחבש והוא מטופל במחלקה לכירורגיה פלסטית. הפצוע סיפר כי נסע עם בנו בן ה-11 לדוג בחוף אשדוד. "עשינו הפסקה מהדייג והדלקתי את הכיריים עם בלון גז נייד כדי לצלות בשר על מחבת. לפתע השתחרר הצינור והחל לדלוף גז והרגשתי שאני בתוך להבה גדולה של אש", הוא מתאר.
"ברגע שגופי בער צעקתי לבני ושאר הסובבים להתרחק מהמקום. הצלחתי בקושי להרחיק את בלון הגז בין הסלעים שלא יתלקח עוד, והרגשתי ערפול חושים. הבן שלי, שאני גאה בו מאוד, לא נבהל מהמראה הקשה וגילה תושייה לאורך כל האירוע. הוא הזעיק עזרה ולקחו אותי באמבולנס לחדר המיון בבית החולים 'קפלן'. שם ראיתי בעודי מעורפל את הרופאים והאחיות רצים אלי ומטפלים בי בצורה מעוררת כבוד ועם הרבה נשמה ואיכפתיות". ד"ר אורי שולמן, מומחה לכירורגיה פלסטית בבית החולים 'קפלן' שטיפל בפצוע, אמר כי המטופל הגיע לחדר המיון עם כוויות בדרגה ראשונה ושנייה מפושטות באזור פנים, צוואר, חזה ויד. "תחילה היה חשש מקיפוח נשימתי שעלול להתפתח בעקבות כוויות מאש באיזור הפנים. לכן, הוחלט לאשפזו בחדר התאוששות במהלך הלילה תוך שמירה קפדנית שלא תתפתח מצוקה נשימתית. לאחר מכן, כשהוא נושם באופן עצמוני, הוא עבר למחלקה לכירורגיה פלסטית ושם טופל במשחות מתאימות וחבישות פעמיים ביום. בנוסף, המטופל קיבל תזונה עשירת חלבון וויטמינים ותוספי מזון ואבץ. לאחר הטיפול סביר להניח שלא תהיה התערבות ניתוחית". ד"ר שולמן הוסיף כי היה לו מזל גדול כי הבגדים שלבש התלקחו באופן מהיר. "הוא עלול היה להגיע למצב של לפיד בוער עם כוויה נרחבת עד כדי סכנת חיים. במזל רב ותושייה הוא הצליח להשתלט על הבערה, וקיבל טיפול שמרני בבית החולים ששיפר את מצבו". "הגעתי לים מירושלים לאשדוד כדי לדוג בימות הקיץ החמים", אומר הפצוע. "לא תיארתי לעצמי שאהיה בסיטואציה כזו. אני מודה מאוד לאנשים הטובים בחוף הים ולצוות הרפואי המעולה בבית החולים 'קפלן' שטיפלו בי באופן כזה שאוכל לשוב ולתפקד כבר בימים הקרובים", הוא אומר, "בזמן הקרוב לא אשתמש בגזיה...".
 |
|
|