בית פורומים אשדוד החרדית רובע ז- ג

ה'אני מאשים' של הגר"ח פינטו: גזלו את משכורתי ופגעו במעמדי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2010 01:30 לינק ישיר 
ה'אני מאשים' של הגר"ח פינטו: גזלו את משכורתי ופגעו במעמדי.

מכתב ה'אני מאשים' של הגר"ח פינטו: גזלו את משכורתי ופגעו במעמדי. אני לא רוצה את התפקיד • חשיפה

מכתב ששלח רבה החדש של העיר אשדוד, הגר"ח פינטו לגר"ש עמאר, חושף את הסיפור הבלתי ייאמן על המתרחש ברבנות אשדוד • במכתב מגולל הגר"ח את סאת הסבל: אנשים צמאי הון נלחמים נגדי מחשש שאגזול את פרנסתם • כיצד הפכה הרבנות לקן צרעות: פיטורין, השמצות, מניעת משכורות ומה לא • 'מוקד הציבור' חושף את המסמכים • בפנים: המסמכים המלאים

חיים שפירא ויוסי כץ, בחדרי חרדים
תאריך: 13/10/2010 00:34:00

הסערה הפוקדת בימים אלו את בניין המועצה הדתית בעיר אשדוד, יכולה להפוך לספר עב-כרס על תככים, מזימות ומה לא. אלא שלא בספר מתח עסקינן, אלא בדיני נפשות ובכבודם של תלמידי חכמים, והמציאות העגומה טופחת על פני העוסקים במלאכת הקודש של צורכי הדת בעיר אשדוד.

לידי אתר 'בחדרי חרדים' הגיע מכתב סוער וחסר-תקדים בחריפותו, אותו כותב הגר"ח פינטו לרב הראשי לישראל, הראשל"צ הגר"ש עמאר. 

לפני שנגע בשורש המכתב, מעט היסטוריה: לפני כשבעה חודשים נבחר הגר"ח פינטו לכהן כרבה הראשי של העיר אשדוד, זאת לאחר שנים ארוכות, בהם כיהן הגר"י שיינין כרב יחיד בעיר.

לבחירה, שבוצעה פה אחד, קדמו מאמצים רבים. בנו, האדמו"ר רבי יאשיהו פינטו, רצה שאביו ייבחר פה אחד, והפעיל את כל קשריו לצורך כך. המאמצים נשאו פרי, והרב חיים פינטו נבחר לתפקיד המכובד.

כבר כשנכנס לתפקידו, החלו החיכוכים בינו לבין הרב האשכנזי, שנסובו בעיקר על הגדרת הסמכויות. לא אחת הביע הרב חיים פינטו את רצונו לעזוב את משרת הרבנות, שעולה לו במאמצים גדולים וביריבות בלתי פוסקת מול גורמים במועצה הדתית.

הקש שהכריע היה 'סיפור הכתובה'. במכתב, אותו אנו חושפים לראשונה, מרמז על כך הרב חיים פינטו, כדבר שהביא אותו אל קצה גבול הסיבולת.

למי שאינו מונח בנבכי הפוליטקה האשדודית נספר בקצרה, כי לפני כחודשיים חיתן ראש עיריית אשדוד את בנו. ראש העיר כיבד את הגר"ח פינטו לסדר קידושין, והשמחה הייתה רבה. אלא שככל הנראה במהלך כתיבת הכתובה נפלה טעות, שלפי דעות הלכתיות מסוימות פוסלות את הכתובה.

ימים ספורים לאחר החתונה, נקרא החתן הצעיר למועצה הדתית, שם הובהר לו כי הכתובה טעונה תיקון. הרב סגיס, הממונה מטעם המועצה הדתית על חקירת הנישואים, נחשב למקורב לרב העיר האשכנזי, הגר"י שיינין, ואנשיו של הרב פינטו ראו במעשה זה פגיעה חמורה באמון. משהו עליו אי-אפשר לעבור בשום אופן בשתיקה.

הגר"ח פינטו סבר כי אין בכתובה אותה ערך כל בעיה הלכתית, והתערבות המועצה הדתית בנושא זה נועדה לדחוק את רגליו ולהוריד את קרנו.

במכתב המתפרסם כאן הוא מונה את צרותיו האישיות. הוא כותב לרב עמאר כי הוא אינו חפץ כלל בתפקיד, ואנשים שכל עניינם כספים וכבוד עושים יד אחת בכדי לנהל נגדו מלחמות. "חשבתי לפרוש מהתפקיד, ומי שמכיר אותי יודע כי אין זה איומים בעלמא, אך בסופו של דבר החלטתי להישאר", הוא כותב.

הוא מפנה אצבע מאשימה לעבר תוקפיו: "יש אנשים שחוששים שאגלה את צדיקות אבותי, והמון העם ינהר לקבריהם, וזה יגזול את פרנסת מאחזי העיניים. אני מעולם לא לקחתי כסף מאנשים וגם את משכורתי חילקתי תמיד לעניי העיר. בעיר אשדוד מזה ארבעה חודשים איני מקבל משכורת".

הרב פנה אצבע מאשימה כלפי אנשי הרב שיינין שמונעים את משכורתו, ועושים הכל בכדי לדחוק את רגליו, אך לאחר מחשבה הוא מבטיח לא להישבר ולהמשיך לכהן כרב העיר.

הבוקר, החליט הרב פינטו, לקבוע עובדות בשטח. הרב סגיס, שפסל את הכתובה, נקרא לשימוע בלשכתו של עובדיה דאהן, יו"ר המועצה הדתית. לפגישה אליה זומן ניתנה הכותרת 'שימוע לפני פיטורין'. הרב פינטו התחיל היום לחתום על תעודות נישואים, זאת בעוד הרב שיינין נמצא בחו"ל, וזאת על מנת לקבוע עובדות בשטח.

מקורבי הגר"י שיינין מבטיחים להשיב מלחמה ברגע שהרב יחזור ממקום שהותו בחו"ל, אך נראה שלסיפור זה בכל מקרה סוף טוב כבר לא יהיה.

תוקן על ידי יוסףלייב ב- 13/10/2010 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 08:11 לינק ישיר 

בושה וחרפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 12:57 לינק ישיר 

חילול ה' גדול.

בושה וחרפה שהרב האשכנזי רודף את הרב הספרדי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2010 08:06 לינק ישיר 

ואולי הפוך? מאיפה המידע שלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2010 10:38 לינק ישיר 

צר לי מאוד אבל זאת האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2010 13:39 לינק ישיר 

תברר יותר טוב  וכאן אין המקום לפרט לצערי (אני שומר על כבודו של הפורום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 03:14 לינק ישיר 

אתה צודק ומפאת כבוד הפורום אני לא מרחיב.
זאת חרף המידע הרב שיש לי בענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 04:12 לינק ישיר 

זיגזג???!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אשדוד החרדית רובע ז- ג > ה'אני מאשים' של הגר"ח פינטו: גזלו את משכורתי ופגעו במעמדי.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext