בית פורומים כל העולם כולו

אלפים בטיש ליל שב"ק אצל כ"ק מרן האדמו"ר מסאטמר בככר זופניק בירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/8/2007 05:35 לינק ישיר 
אלפים בטיש ליל שב"ק אצל כ"ק מרן האדמו"ר מסאטמר בככר זופניק בירושלים

באריכט פון אלע תגובות אין בח"ח
אלפים בטיש ליל שב"ק אצל האדמו"ר מהר"א מסאטמר בככר זופניק

באהל הטיש שהוקם במיוחד לעריכת השולחן לא היה אפשר להכניס סיכה ואלפים ניסו להיכנס ולהידחף לתוך האהל המלא על גדותיו.  וכל הרחובות הסמוכים שטראוס ישעיהו יחזקאל וחלק מלכי ישראל ומאה שערים היו מלאים באלפי איש.
באויבן אן ישבו חברי הביד"ץ ראיתי את הרב גמליאל רבינוביץ מהמקובלים של ירושלים גם המקובל הרב מורגנשטרן ועוד רבנים רבים זקנים ירושלים עם קאפטנעס, שאני לא הצלחתי לזהותם. מצידי הטיש היו 12 קומות טריבונות פארנצ'ס וכמעט כל הקומות היו מלאים, הקומות העליונים היו דלילים טיפה כי אי אפשר היה לראות משם כלום. גם ממול האויבן אן היה פראנצ'ס של איזה שמונה קומות ועליו אי אפשר היה לעלות.
בגב האהל הוקם גם פארנצ'עס לנשים, ושם היה קצת מהומות בין נשות סטמר שיכלו להיכנס רק עם כרטיס לנשות ירושלים הצנועות והחסודות שניסו גם הן ל היכנס. בחלק העליון של רחוב שטראוס ניסו לעשות שם סדר עם הצניעות שלא היה איי איי.

הטיש הסתיים בסביבות שתיים וחצי אז ליוו אלפים את האדמו"ר מסטמר מהככר עד לביתו.למרות העומס הצלחתי לעלות על הפרנצ'ס

כל מי שהיה בשבת בסאטמאר התאכזב ממיעוט האנשים שהשתתפו בטיש בליל שבת, על אף מאות הסקרנים שהגיעו היו שורות שלימים בפארנצ'ס ממש ריקים.
    מי שאומר ששורות שלמים היה ריק הוא שקרן היה מפוצץ אני ראיתי כל הזמן

היה מפוצץ. הרחוב היה מלא באנשים שלא הצליחו להיכנס

הייתי בדרכי חזרה משלום זכר של ידיד, ונתקלתי בככר השבת בהמון רב של אנשים, ניסיתי להיכנס לפלס לי דרך לאוהל שהיה עמוס בהמון איש ופשוט לא הצלחתי. לאחר המתנה של כחצי שעה ולפי הצעה של אחד שמכיר את המתחם באתי מכיוון בתי וורשא ומשם הצלחתי להשתחל לתוך האהל ולראות טיש כפי שלא ראיתי מעודי, למרות הצפיפות והדוחק הנורא זה היה הטיש עם הכי הרבה אנשים שהייתי אי פעם. השירים העתיקים ומחממי הלב ריגשו אותי. נ. ב. אני וסטמר לא מי יודע מה חברים

הייתי השבת בטיש כמו מאות סקרנים. הלוגיסטיקה הייתה חלשה מאוד, בפרט בעריכת הטיש בככר זופניק. היה נזילת מים מהתקרה. החום באוהל דווקא היה נסבל. כל השטח של זופניק היה בוץ. ורוב האנשים שנכנסו בבגדי שבת מצוחצחים יצאו. מלוכלכים. דבר נוסף שהם לא לקחו בחשבון. בחיים לא עושים כניסה ויציאה מאותה פתח, שגורם לדחיפות איומות אשר אין שליטה עליהם, זה דוחף פנימה הזה דוחף החוצה. אין אפס היה אלפי איש שבאו והלכו. היה תחלופת אנשים כל הזמן. לאחר הטיש האדמו''ר לא רצה ליווי אז הוא תפס בידי שניים מגבאיו והחל לרוץ. כאשר כל העוילם רץ אחריו בגאולה. בקיצור היה שבת נחמדה. רק חבל שהם לא לקחו הרבה דברים בחשבון. אגב ארוחת הבוקר שמתוכננת במקום סודי! תתקיים במקום יפה בתלפיות.

מוצש! במידי דעבידי לגלויי לא משקרי אינשי צריך להיות שפל לומר שהיה ריק על הפארשטשס, הייתי בטיש שעה לפני שר' אהרן נכנס היה מלא עד אפס מקום, רחובות שטראוס וככר השבת היה מלא באלפים שרצו להיכנס ולא יכלו, ולדעתי זה פישול של הסטמרים עד שכבר מגיע הסטמר רבה שיכינו כמו מענטשין,היה מפוצץ!!!! ירושלים כבר שנים רבות לא ראתה קהל כזה!!!! זה היה אחד הטישים הגדולים של אלפי איש כל הפארנצ'עס היו מלאים עד אפס מקום
    עכשיו הודיעו בקול החרדי שבליל השתתפו חברי הבד"ץ הגאון רבי ברנסדאפער והגאון רבי יעקב מנדל יורוביץ והגאון רבי נפתלי פרנקל שליט"א וכן יו"ר הנהלת העדה החרדית הרב יעקב ראטה בסעודה השלישית גם היה מלא עד אפס מקום תפילת מנחה גמרו כמנהג סאטמר לאחר השעה שמונה בערב... ואז התיישבו לסעודה שלישית  בסעודה השתתפו הגאון רבי מתתיהו דייטש שליט"א רבה של שכונת רמת שלמה, והגאון רבי אהרן ראז שליט"א  רבה של ביה"ח ביקור חולים, האדמו"ר מקאמרנא י-ם, והגאון רבי אהרן קאהן שליט"א ראש ישיבת תולדות אברהם יצחק, וכן בני וחתני האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק שליט"א ובני וחתני הגאון רבי משה הלברשטאם זצ"ל והרב חיים חשין יו"ר אגודת עזרא למרפא הטיש נגמר בשעה 10.00 בלילה ולאחר מכן תפילת מעריב במקום ולאחר מכן ליוו את האדמו"ר עד לביתו ברח' הישיבה ע"י שירה וריקודים ברחובות ירושלים ותזמורת ברחובות הסמוכים לה, האדמו"ר עלה לבית האכסניא ומשם יצא למרפסת הנשקפת על פני רחבת בנק דיסקונט וברך את כל קהל המשתתפים והעומדים במקום הצנועה  נעצרה במקום למעלה מחצי שעה הייתי שם בכל הסעודות היה מפוצץ עד אפס מקום. בבאגלייטן במוצ"ש לדעתי היו יותר מעשרת אלפים איש. לא, אני לא שייך לר' אהרן... אני בכלל לא סאטמער חוסיד.

יצחק ווייס כותב: רבותי! לעמומת הקבלת פנים והאבן הפינה שהיתה כשלון גדול בטיש בליל שבת היה קהל גדול מאד, והאוהל היה מלא על גדותיו,  לא שזה אומר מישהו אבל זה המציאות. גם בבטגלייטן אשר חצי מהציבור היה נשים היה קהל גדול. שיינע אידן בטיש גם היה לו

שמעון מאיר מענדעליסט כותב: האדמו"ר מסאטמאר ישב משמאל הגה"צ אב"ד ויזניץ שבירך על הכוס. לגבי הקהל אמנם הקומות העליונות היו די דלילות (אולי מהסיבה שהיו גבוהות מדי), אבל מאידך רבים נאלצו לעמוד מבחוץ מהצפיפות הרבה. בין האלפים נצפו בס"ה כ 800 חסידי מהר"א מסאטמאר. המענין שבמקום ניצפו גם רבים מחסידי מוהרי"י ט"ב מסאטמאר. אי אפשר לתאר את הטיש. ובדאי אי אפשר לתאר את הדחיקות ומפוצץ של רבבות אלפי ישראל.
        במוצש"ק בשעה 4 האדמ"ר עלה להכנס האבן הפנה לשיכון קרית יואל דסאטמאר - אדיסון- למחק יתקיים מסיבה פנימיות לגבירים מסאטמר, הנותנים לכה"פ חמישים אלף דאלער להמת בית המדרש סאטמר בירושלים

יצחק ווייס כותב: חשיפה: ארוחת הבוקר של סאטמר במלון דיפלומט פרסום ראשון: ארוחת הבוקר שאמורה להיערך מחר לעשירי (אין כמעט כאלו) סאטמר ששילמו עשרות אלפי דולר עבור ההשתפות תתקיים במלון 'דיפלומט' בתלפיות. זאת, לאחר שההזמנה במלון רמת רחל בוטלה לאור פעילות מיסיונרית במקום

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כל העולם כולו > אלפים בטיש ליל שב"ק אצל כ"ק מרן האדמו"ר מסאטמר בככר זופניק בירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext