אין די בחרדי חרדים נייעס סייט איז דא היינט מער איבער די אינערליכע פייט:
"זה לא הקו של 'העדה'"
הרב פפנהיים הנחשב לדובר 'העדה החרדית' ואף ערך בעבר את עיתון 'העדה' אומר בשיחה ל'בחדרי חרדים': "אין זה סוד שהרבה אנשים מתוך 'העדה החרדית' לא מרוצים מהעיתון. הוא מוביל קו שהוא לא בהכרח הקו של העדה החרדית, וחבל. בעבר אני ערכתי את העיתון ובוועדה שעמדה מאחוריו היו האנשים הבכירים מההנהלה של 'העדה'. כיום, המצב שונה לחלוטין והוועדה לא מעורה מספיק מה שמביא לכתיבת כתבות, שהרוב לא מסכים איתם".
יצויין, כי המריבות הפנימיות ב'עדה החרדית' התחזקו לאחר אירועי הודו. חסידות תולדות אברהם יצחק, ששיכלה את חתן האדמו"ר באירוע המזעזע, השתתפה באירוע 'שלושים לקדושים' בעוד 'העדה החרדית' יצאה נגד האירוע ואף עשתה ככל שביכולתה להביא להכשלתו. האירוע הזה הוא עוד חוליה בשרשרת החיכוכים בין העדה החרדית לחסידות תולדות אברהם יצחק.
לאחורנה בפרשיית הקברים במירון, חל סדק בהנהגה. במהלך החפירות, נוצרו מחלוקות כיצד לטפל במציאת הקברים. עיתון 'העדה' הוציא באופן חד צדדי את דעתם של חלק מרבני העדה החרדית, הראב"ד הגר"מ שטרנבוך נאלץ להוציא מכתב, שהפרסומים בשמו הם שקריים. ועוד כהנה וכהנה סיפורים המערערים את יציבות ההנהגה ב'עדה החרדית'.
עורך העיתון טוביה ליברמן הגיב ל'בחדרי חרדים' :" ידוע לכל של'עדה' אין דובר, ומי שמציג עצמו כך הוא מתחזה. יתירה מכך, כתבי העיתון הם רק הזרוע המבצעת של חברי ההנהלה. אני בכלל לא מבין למה התביעה מוגשת כלפי. אבל אני אלך לבית הדין ושם אשטח את טענותי".
 |
|
|