בשקט בשקט רחוק מעין הסערה, בתי חב"ד בעולם כולו מהווים מרכז של יהדות וטוב וחסד. בית חב"ד זהו הסמל של האחדות היהודית.לא פלא שכ"ק אדמו"ר מסטאמר שליט"א מוצא בהם מקום ראוי ובטוח לנפוש בעבודתו הקדושה.ראויים הם הצדיקים הללו, שלוחי הרבי, לכל הערכה והכבוד הראוי מכלל עם ישראל.
לעניות דעתי אפשר לתרץ (ל”ת) עוזי לוי לונדון 16:04 27/12/2010
שמצוות ביעור חמץ כוללת בתוכה גם בזה שאני לא עובר על בל יראה וזה גם לפי הרא''ש.וגם מצוות ביעור. ובביטול החמץ לפי הרא''ש שזה לא ביעור יש בזה רק את המצווה שאני לא עובר על בל יראה. א''כ ע''י שאני מברך על ביעור וודאי שאני מקיים את מצוות הביטול.לא בכך שביערתי כי ע''פ הרא''ש זה לא ביעור.אלא בכך שאני לא עובר על בל יראה. שזה גם כלול בתוך מצוות ביעור. וא''ת א''כ שיברך על ביטול חמץ. ע''ז י''ל שברכה כזאת לפי הרא''ש אינה פוטרת את מצוות הביעור שהרי ביטול הוא לא ביעור.א''כ למה שלמחר יברך שוב על הביעור שזה ברכה שאינה צריכה. וא''ת בזה שהוא מברך בביטול ''על ביעור'' לפי הרא''ש זה לא ביעור. י''ל כוון שיש את אותה מיצווה של בל יראה גם בביעור וגם בביטול אפשר לברך ''על ביעור'' בביטול.וא''ת א''כ חזרה השאלה מדוע מברך ''על'' ולא 'ל' שהרי זה מיצווה אריכתא כמומרור ומצה. ע''ז י''ל שזה לא מיצווה אריכתא אלא שתי מיצוות שונות שמיתקיימות ע''י הביעור 1בזה שאני לא עובר על ''בל יראה'' 2 ביעור החמץ. וא''ת איך אני מברך ''על'' על מיצווה שתתקיים רק מחר. ע''ז י''ל שכוון שחלק מהמצווה כבר היתקיימה במלואה ע''י הביטול בזה שאני לא עובר בבל יראה. זה נחשב למצווה שנעשית מייד. וזו ברכה אחת על שתי מצוות.
כ"ק האדמו"ר מסטמאר שליט"א יצא לפני כשבוע לנופש באקלימה החמים של העיר פאלם ספרינגס שבקליפורניה.
האדמו"ר ישהה שם עד תחילת פרשת בא.
האדמו"ר המשמש גם כראש ישיבת סאטמר, אינו שוכח ממקום הנופש שלו את תלמידיו שנותרו ללמוד בכפור השורר בעיר קרית יואל ושלח להם מכתב אישי לדרוש בשלומם ולחזקם בלימוד התורה.
כדי לעורר את אהבת התורה ולהגדיל את ההתקשרות בין האדמו"ר לתלמידיו, גם שיגר להם האדמו"ר שתי קושיות בסוגיא הנלמדת בימים אלו בישיבה, ומספר פקס מיוחד שבו התלמידים יכלו לענות על הקושיות.