#4 צענדילגער טויזענטער ביי די חתונה דארכפאל...פאר האדמור מסאטמאר שליט"א
#5 אויףגענימען געווארען פין אלע רבנים אין בני ברק דארכפאל...פאר האדמור מסאטמאר שליט"א
חלה דעקעל בלייבט חלה דעקעל...
נשלח ב-29/1/2013 20:47
און נישט פארגעסן אז עס שטייט אין רש''י די וואך ''כל הנהנה מסעודה שתלמידי חכמים מסובים בה'' לויט די נייע גירסא שטייט כל הנהנה מסעודת חתן דאס איז נתחדש געווארן ביי ויז'ניצער רבי אין שטוב ביים ביקור פונ'ם מעשי המלאכות
נשלח ב-30/1/2013 05:09
באקימען אין אישי פון א ארץ ישראלדיגע איד
בונדמן (תאריך: 30/01/2013 00:29:00)
איך קען דער מעיד זיין שמים וארץ, אז מהאלט שוין א וואך נאך די חתונה, אין נאר יעצט זעה איך דאס ערשטע מאל עפס אבילד דערפון,
דער עוילם איז געווען אזוי שטארק פארנומען אין די וואלן וואס איז פארגעקומען יעצט דא, אז קיינער האט פשוט נישט גהאט קיין געדולד צי די פראפעגאנדע וואס די זאליס האבן פראבירט אנמאכן, יעצט זעה איך בילדער פין די חתונה, יא גאנץ שיין, אבער דער מחנובקא רבי מיט דער נדבורנער רבי שטעלן אויכעט צי אזא חתונה,
דערצו האבן די פארשידענע סערוויס געבער באקומען א ווארנונג אז די זאליס האלטן פשוט נישט ביים באצאלן, אין אלע לעקערס האבן אפגעצויגען, אין בחדרי חרדים האט זיך אויפגעמאכט אספיציעלע שמועס אויף די גניבות פין די זאליס, אין פארשידענע מענטשען האבן זיך אפגרעדט אז מהאט זיי נישט באצאלט,
איך רעד שוין נישט פין די באזוך אין בני ברק, וואס קיין שום נארמאלע פרעזינליכקייט האט זיך נישט מטריח געווען קומען צי זיין א.ג. הנחת אבן הפינה,
הער מיך אויס, דער רבי זאלי וועט קלערן צווי מאל פאר ווען ער קומט נאכאמאל קיין ארץ ישראל,
נשלח ב-30/1/2013 05:12
פון בחדרי חרדים. די מעשה פון וואס בונדמן רעדט
סופת סאטמאר • אשכול העוקץ הגדול
סיפורי הנעקצים הולכים ומתרבים וחוששני שזכרוני לא יוכל להכיל את הכל, אז חשתבי לפתוח את האשכול לרכז את החומר.
שכרו כ6 צלמי וידאו ועוד מספר דומה של צלמי תמונות לתעד את מסע הרבי מסאטמאר בישראל. לסיומו של שבוע ראשון הם כבר הספיקו להודיע לצלמים שעבדו כשבוע + שכרו ציוד כבד שעלותו גבוהה + שכרו אנשי צוות + שכרו שירותים של חברות חיצוניות.... כי מתוך הצלמים שעבדו הם בחרו 2 צלמים אותם הם לוקחים כצלמי המסע והשאר עשו בסה"כ 'מבחן בד' שלא צלחו ועל כן יראו עצמם כמי שלא נשכרו כלל.
שמועה עיקשת טוענת שמתחם 'סופר בני ברק' בו נטען כי יתקיים טקס הנחת אבן הפינה לקריה החדשה בב"ב - הושכר, אלא שבעל המקום טוען שבניגוד למוסכם הוא טרם קיבל את שכרו ואמש ניסה למנוע את המשך שימושם במתחם.
[ אחד הצלמים מספר כי נשכר ע"י גורם חיצוני שטען בפניו "אני יודע שהם לא ישלמו, לכן אני מיידע אותך שאני שכרתיך ואני אשלם לך - אתה תעביר להם תמונות רק בהוראתי" ]
לעניין עוקץ הצלמים, הטענה הרווחת היא של--- היה עניין ותסבוכת חשבונית מורכבת הקשורה באחיו --- ובהתייעצות ארוכה עם --- ----- נולדה המרקחת שהותירה את הצלמים שעבדו קשות וארוכות - ללא התשלום.
נשלח ב-30/1/2013 05:16
יש כאן כמה גנבים שמבאישים את שם רבם מזמינם על חשבון הברון את כל נותנני השירותים ועוקצים אותם החל מפרסומאים . צלמים . הסעות . אירוח מסתבר שאלו (הגנבים) אנשים הקרובים לאדמור בעצמו וחבל מאוד התמונות הללו לא יסבו כבוד גדול לרבי ולחסידות