פעם היו אוכלים כבד אווז רגיל איך שהוא, ללא פיטום מוגזם.
היום הפיטום של האווזים מוחדר בצינוריות ישר אל הוושט שלהם, דבר הגורם בכמעט וודאות להטרפת האווז, כך שגם הכבד שלו אסור.
הענין העסקי, כבד אווז מפוטם גדול כמעט בפי 4 מכבד אווז לא מפוטם.
נשלח ב-2/3/2006 10:41
מאמין בהשם,
תוכל בבקשה להסביר לי איך הכנסת הצינורית לוושט ישירות גורמת להטרפת העוף?
למה יש כשרויות שנותנים הכשר לכווד אווז?
האם אין כאן גם בעיה של צער בעלי חיים, שעוזרים לאלו שעוברים על המצווה?
נשלח ב-22/6/2009 12:59
כיום נאסר הפיטום בארץ לכן היצור עבר לחו"ל המפעל בבעלות ישראלית והם שולחים לארץ את הכבד אווז קפוא וכל זה כי המחוקק אסר את הפיטום בארץ הוא לא אסר את היבוא אחרי השחיטה בודקים את הוושט של כל אווז ששחטו כיצד בודקים מנפחים את הוושט על ידי צינור ולפי הצורך קולפים גם חלק מהעור החיצוני ובמידה שאין נקב אז שמים פלומבה ומכשירים לפעמים באמת יש נקב וליפעמים אין. הנקב נגרם בשעת הפיטום ברך כלל מהדחיסה או מהאווסה של כמיות אוכל מהצינורית לפעמים זה מחמת החולי וראית י גם גרגירי תירס שגרמו לנקב ואגב הניק מאמיןבהשם כתב שהפיטום גורם כימעט בוודאות להטרפת האווז כך שגם הכבד שלו אסור המציאות מוכיחה שזה לא נכון בכלל ובוודאי שדינו של הכבד אינו שונה משאר האווז אגב אם יש בנינו חילוק על המציאות אני מזמין אותך לבא לבקר אצלנו במפעל
נשלח ב-22/6/2009 13:45
שו"ב יר"ש הראה לי בשעתו פעמים רבות במשחטה בה גם היה מסלול לאווזים מלהקות פיטום. כי אחוז הכשר ללא צרוף כל הקולות האפשריות נמוך ביותר.
זאת תוך כדי בדיקת כשרות וושט/כבד/ריאות וכיו"ב בטרם נכנסו בכלל למסלול הדחה/מליחה/שריה וכיו"ב.
מי שרוצה לאכול כבד אווז כשר ללא פקפוק הלכתי, העצה היחידה היא שיגדל לבד את האווזים בחצר ויערבב בשתיה ובאוכל שלהם חומר שגורם להגדלת התאבון של האווזים. רק באופן שכזה ניתן לקבל פיטום ללא חשש נקבים/פצעים במערכת העיכול כולל בכבד שלעיתים קרובות עקב העובדה שהוא גדל באופן מופרז ממה שרב"ע הועיד לו, נוצרים גם קרעים בכבד עצמו שאינם מוסיפים מאומה לכשרות האווז.