בית פורומים כשרות

מה קדם למה החרקים, הרבנות אפרתי או שארית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/6/2009 00:27 לינק ישיר 
מה קדם למה החרקים, הרבנות אפרתי או שארית

ידיעה בעדכון הכשרות מס' 19 היוצא על ידי מח' האכיפה ברבנות הראשית גרמה לסערת חרקים.

האמת שאותי זה לא הפתיע. אני מזמן טוען כי כמעט כל החברות המוכרות ירקות עלים ללא תולעים רק לוקחות יותר כסף מירקות עלים רגילים, התולעים אותם תולעים. ידיעות מעין אלו כבר הופיעו בעידכוני הכשרות בעבר.

אך מה הפעם?

בסע' 7 בעדכון מס' 19 מיום חמישי כ"ו סיון תשס"ט (18-6 ) נכתב: "בבדיקת מעבדה שנערכה ע"י הועדה לעלי ירק ברה"ר לישראל, נמצאה רמת נגיעות גבוהה הפוסלת על פי הנהלים את שווק המוצרים של החברות "עלי השרון" כפר ג'את ושל חב' "יבולי הנגב" במושב שובה. נותני ההכשר התבקשו לערוך שימוע דחוף לחברות הנ"ל טרם הסרת כשרות. אין לקלוט מוצרים אלו במקומות המושגחים עד להודעה חדשה. ידע הציבור ויזהר"

באותו יום פורסם גם מכתבו של הרב שמואל אליהו, רב העיר צפת ויו"ר ועדת עלי ירק ברה"ר, ובו ממצאי הביקורת ופרטי העכבישונים, הזבובים, זחלי העש ושאר מרעין בישין. מכתבו מצ"ב.

נותן הכשרות לחברת עלי השרון הוא הרב יוסף אפרתי העומד בראש "כשרות למהדרין" ואשר הממצאים המתולעים אשר נמצאו בחברת עלי השרון אינם הפעם הראשונה בה נתפסה חברה זו.

רק ביום ראשון, כ"ט סיון פרסם הרב אפרתי בעיתונים יתד נאמן והמודיע הודעה על הסרת הכשרות מחברת "עלי השרון".המודעה מצ"ב.

מכאן הכל הבינו כי הרב אפרתי נתפס בקלקלתו ע"י הרבנות הראשית , ורק לאחר כמה ימים בלתי ברירה הודיעה על הסרת הכשרות. מסקנה זו לא מצאה כן בעיני מאן דהו. נעשתה פניה מטעם כשרות הרב אפרתי לרבנות הראשית על העול שנגרם להם. ואכן הרב שמואל אליהו ביום שני ל' סיון כתב מכתב מתנצל לרב שבתי אפרתי מנהל הכשרות של הרב אפרתי,  המכתב לפניכם:

ה ר ב נ ו ת   ה ר א ש י ת   ל י ש ר א ל

THE CHIEF RABBINATE OF ISRAEL

הועדה לבדיקת כשרות ירקות עליים, כרובית וברוקלי

בס"ד  ‏ל' סיון תשס"ט

לכבוד

הרב שבתי מרקוביץ

השלום והברכה

שלום וברכה

הנדון: כשרות עלי השרון

1.      קיבלתי את מכתבך ובו קבלת על הפרסומים הפוגעים בכשרות הרב אפרתי, ואני מצר על כך מאוד. לדעתי הטיפול שלכם בחברת "עלי השרון" היה מקצועי ואמין. אני שמעתי מכם לראשונה על הכוונה להסיר את כשרות מ"עלי השרון" דרך הרב משה סלומון.

2.      כשמצאנו בחודש סיוון את הממצא החמור בחברה זו, הודעתי לרב משה סלומון על כך והצעתי לו שאתם תפרסמו ראשונה על הסרת הכשרות כיוון שהמציאות האמיתית היא שאתם הייתם היוזמים להסרת הכשרות ולא נגררתם אחרי בדיקות הרבנות.

3.      לפי מה שהבנתי מר' משה סלמון הפרסום שלכם היה אמור לצאת ביום רביעי שעבר. אשר על כן קיימנו ישיבה ברבנות הראשית ביום חמישי כדי שנוכל להניע בהקדם את תהליך הסרת הכשרות של חברה זו גם ממכשירים אחרים. והציבור לא יאכל חרקים בלי דעת.

4.      משום מה היה איזה עיכוב בפרסום הדברים מצדכם והדברים הצטיירו בציבור כאילו אתם נגררת אחרי הרבנות הראשית בהסרת הכשרות של חברת עלי השרון, ולא היא. אתם הייתם היוזמים ואנחנו רק סייענו.

5.      לעצם הממצאים, גם בעיני תמוה המספר הרב של חרקים בשקית אחת של כוסברה. אשר על כך פניתי למעבדה שבדקה את הסחורה הזו ושאלתי פעם אחר פעם האם באמת אין פה טעות? נעשתה בדיקה שנית, ונענתי שזו התוצאה המדויקת. הסחורה הנבדקת נארזת בשקיות שקופות עם מספר ביקורת. השקיות השקופות נשלחות למעבדות שונות. רק אחרי שמתקבלות תוצאות מהמעבדות אנו משווים את המספרים לשמות החברות.

6.      כבודו שמצוי בענף בודאי יודע שכנראה בעל הבית של "עלי השרון" או אחד מעובדיו ארז סחורה מן השוק באריזות בהכשר. רק בסחורה מן השוק יש מספרים כאלו של חרקים.

7.      אני רוחש כבוד לעבודתכם הקשה והמייגעת בנושא זה של הכשרות, ולכן אני מנסה בכל כוחי לשתף את רבי משה סלמון בעבודה זו, כמו את כל ראשי מערכי הכשרות האחרים בממצאים שלנו. המטרה המשותפת של כולנו היא לבצר את מערך הכשרות.

שמואל אליהו

למי להאמין? לא יודע.

אך פליאה עצומה יש לי על בד''צ "שארית ישראל" שביום ג' א' תמוז פרסמו מודעה ביתד נאמן (המודעה מצ"ב) שבה נאמר כי, חברת עלי השרון מפוקחת על ידע כנגד חרקים למהדרין. מה למהדרין ההשגחה או החרקים.  איך כל מה שאחרים פוסלים בד''צ "שארית ישראל" מכשיר. אני מעדיף להימנע !

ראוי לציין גם כי כבר לפני שלוש שנים במהלך חודש תמוז תשס''ו בכנס משגיחי הכשרות של בתי המלון בירושלים הציג הרב אברהם צבי הכהן (שהיה הרב הפוסק של רבנות ירושלים),  בפני המשתתפים את תוצאות הבדיקות של המעבדה המיוחדת של רבנות ירושלים המגלה כי בירק שעל אריזתו מופיע הכיתוב "ללא תולעים", או "נקי מחשש תולעים" נמצאים עכבישונים, תולעים וחרקים מסוגים שונים. הרב הכהן תלה את הימצאות החרקים בעובדה שתנאי הגידול האידיאליים היו באיזור גוש קטיף – מבחינת תנאי הקרקע ומזג האוויר, ולא כל המגדלים מצליחים לשחזר באופן אופטימאלי את גידול הירק. "האיסור של אכילת שרצים הינו איסור דאורייתא", אמר הרב אברהם צבי הכהן, ו"אכילת כל חרק חמורה יותר מאכילת דבר אחר, על כן נדרשת מאיתנו הקפדה מיוחדת בהתייחסות לירק ללא תולעים".

להלן אני מביא קטעים ממכתב ארוך שכתב לי לפי כשלוש שנים  אדם שהיה מעורה היטב בתחום.    

הציבור חייב לדעת מה הוא מכניס לפה.. ועל מה הוא משלם פי 2 או יותר !!
באופן כללי נגיד שבסך הכל  אם המגדל עמד/עומד/יעמוד בתנאים של מערכות הכשרות אזי יש סיכוי גדול שהירק ייצא נקי {כמובן לאחר שטיפה והשרייה ביתית בסבון לפחות} אבל מניסיוני המר זה לא כך כי  כמעט ואין באפשרות המגדל לעמוד בתנאים כי הוא יפסיד כסף
 {1,קניה של השתיל מחממה
   2,השקעת החממות (שלד, בד 50-מש ואחזקה
שוטפת )
 3,ריסוסים {המון}
   4,פסילות-שטח {ויש הרבה..}  
5,הובלה ברכב סגור למחסן
   ,
6
פסילות-מחסן  
 7, הכנת מעבדת בדיקות  
8, הקצאת מקום/ זמן לשמירה ולאריזה
נפרדות  
9, משכורות למשגיחים (תלוי בחותמות +הרבנות המקומית)
   10, אגרות כשרותיות
+ הוצאות נסיעות ובדיקות מעבדה במשרדים השונים בארץ=הרבה מאוד כסף!!!! ....

אבל הוא לא חייב לעשות את כל זה כי יש את הדילים של המפקחים השונים -כל אחד מצטרף ועושה קואליציה עם עוד כמה כמוהו שיש להם שליטה על איזור מסויים ובתנאי שלו זה או שאני בפנים ואתה יכול לשווק חופשי לאיזור א-ב-ג או שלא!! 
ואז בא השני ועושה אותו דבר באיזורים מסויימים  וכן השלישי ועוד... ואז בעה"ב צריך להחליט או שהוא נשאר עם חותם אחד והוא לא מרוויח את ההוצאות. או שהוא עושה את שניהם ועדיין הוא לא עשה כלום- כי יש את האגרה הנוספת- ולפעמים גם משגיח נוסף... אז מצאו דרך חדשה אפשר לקחת את כולם לקבוע מחיר תקרה של משגיחים ואז לא יהיה משתלם להם "להשקיע" את המאמץ הכביר שנדרש והם יהיו חייבים לחפף כי בסך הכל המשגיחים צריכים לכלכל את ביתם.. 
ויוצאים לדרך כמובן עם קצת שקרים, הרבה הבטחות, ותמיכה לאורך כל הדרך ממפקח/משגיח של הרב אפרתי וירושלים והרבנויות האזוריות שיש לו הרבה מאוד קשרים {נקדים ונאמר שהמפעל עבד במשך 4 שנים מהדרין על משגיח 1 של ירושלים-מהדרין עד שהוא נאלץ לעזוב ובמקומו הם לא מצאו אחר, אז המהדרין השני {בסוף נזכיר את שמו} שם משגיח שלו כדי למלאות את החסר ואז ירושלים-מהדרין לא מצאו מנוח (הוא יראה את כל הפשלות שקורות להם??!) והם גם לא נתנו מנוח למשגיח שלא בחסותם והחליטו להתנכל בכל מיני צורות ולחייב להוסיף עוד משגיח.

ובראות את המצב ברבנות הראשית השכילו לעשות להוסיף עוד משגיח שייחשב כרבנות מקומית "כולם משרה-מלאה" }

סיכום 3 משגיחים והמפקח הנ"ל שגם מיתפרנס.. וביקורות שבועיות..

נשמע בו כאילו עכשיו הירק יוצא מבריק?  התשובה כמובן שלילית !!!
אחד בודק את השני (בהוראת מפעיליו) וכך רק המפעל מרוויח אין להם זמן להתעסק עם הבעיות הכשרותיות -והציבור אוכל את החרקים למיניהם ובנוסף הוא בסוף החודש נותן את הש'יק וכדלעיל עצת יועצו הוא הקציב מחיר למשגיחים.. ואז המשגיח לא משקיע יותר מהחובה שלו..

ועוד לא דיברנו על העיקר זה שהמשגיחים {כווולם} נמצאים רק את ה6-7 שעות מקסימום ויש כאילו שפחות כי יש להם עוד 6 מקומות  וכן יום שישי ומוצ"ש שהמפקח הנ"ל טוען שהוא מגבה.. והמפעל לא שובת אלא להיפך כמות המהדרין גודלת וגם הסחורה שנפסלת בבוקר נשלחת בערב או בימי שישי ומוצא"ש (ויש לי הוכחות מתועדות ומצולמות)וגם מעשרות {טבל} לא עושים כי מפרישים רק כאשר הסחורה ארוזה ועדיין לא סיימו לארוז כשכולם הולכים..ועל זה ירושלים-מהדרין על כל משגיחיה לא פצתה פה "הכסף יעוור עיני חכמים וכ"ש טיפשים" והמשגיח הקטן (מתוך 3) שבא תוך חודשיים עשה סקנדל וגילויים מרחיקי-לכת שלא אפרט בפורום מלא {מי שחשוב לו -אני אשלח לו בפרטי}  העמיד אותו במצב נכות ושפלות (כ"כ הרבה שקרים ועוותים שנתפסו על חם שזה נשמע לא מציאותי) בקיצור לא היה לו רווח כי הוא נתפס הרבה פעמים על-חם וזה כלל פסילות גדולות ואפי' ביקורי-פתע בשעות לא שגרתיות בכלל -על חשבון המשגיח, או המצאות המשגיח 12 שעות ויותרבמפעל כמובן על חשבונו עד שבעה"ב החליט שלא שווה לו "המהדרין" והוריד אותו שוב בעצת אותו מפקח הנ"ל של ירושלים ואפרתי שהוא חברו הטוב..

אני שמחתי- אך להפתעתי התגלה לי שמיום המחורת ירושלים-מהדרין חזרו לעבודה כרגיל והמפעל עדיין ממשיך לשווק "מהדרין" ותסמכו עליהם שהם יידעו טוב לחפות תמורת כמה ג'ובות (ולדעתי כולל כל החותמות -יש לי הכרות רבה עם המפעל) רק בלי המשגיח הנודניק ואני חייב להתריע על כך בפורום הזה שיש פה הרבה משגיחים וכ"כ צוחרי כשרות .. חייבים לעשות סוף לקומבינות על חשבון הצרכן החרדי

מדובר בחברת fresh-li טרי-לי שמשווקת ברוב איזורי הארץ בכמויות מסחריות {בתי-מלון מסעדות וכד'} עם שקיות של "אסיף" או fresh-li  

אני רק יוסיף בקצרה שגם בחברות אחרות שיש בהם רבנות ירושלים-מהדרין  דוג' "משק-מן-כהן"  "שדות"  "יבולי-קטיף" הוא עשה בדיקות ונמצא הרבה נגיעות שלא יורדות גם לאחר שטיפה (זבוב מנהרות -כנימות –ופרודניות(

ולידיעתכם יש באחד מהם משגיח יחיד על 250 דונם שבהוראות הרבנות משגיח 1 לכל 40-50 דונם -ואת הבדיקות מעבדה עושה אשתו שידוע שסומכים על משגיח כי עד אחד נאמן באיסורים אבל לא שמעתי על עידה? ועוד באיסורי דאורייתא!!
וכששאלתי אחד מהבכירים ברבנות הראשית למה בתיקון עדכון כשרות 27 כתוב שיש 3 משגיחים וזה לא כך בשטח הוא ענה לי שיש מי שמטעה את רפי-יוחאי  יידע הציבור וישכיל !!!.  עד כאן דבריו

לדעתי ניתן לסמוך כיום רק על חברה אחת והיא "חברת חסלט- עלי קטיף" (אין לי מניות שם...). על כל השאר אתם משלמים יותר כסף על אותם חרקים.

חשוב לציין כי את כל ירקות העלים יש להשרות במי סבון כמה דקות ואח"כ לשוטפם במים, גם את אלו מתוצרת המתיימרת להיות ללא חרקים.

מאמרנו עסק בעניין החרקים בירקות העלים. לא דיברנו על הירקות הקפואים כמו הברוקולי והכרובית, שאותם אסור לאכול כלל ! מכל תוצרת בארץ.  ישנם רק שני חברות המייצרות ירקות  אלו בחו"ל ומגיעים באריזות קפואות לארץ והם בודק וחסלט. אך על כך נפרט ונסביר במאמרנו הבא בל"נ.

תוקן על ידי מסטוגי500 ב- 26/07/2009 13:33:08

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2009 00:57 לינק ישיר 

אפשר  להאמין  לכולם !!!

אצל  הרב  אפרתי חל  עיכוב  [ מזל  שארגוני  הנשים  לא הכריזו  על  עגינות...]

הרה"ר פרסמה  כראוי...

שארית  קוראים  את  יתד  ששם  כרגיל  הכל  מתפרסם  בערך  יומיים  לאחר  כל  אמצעי  התקשורת,  כך  שממילא  הם  לא  יכלו  לפרסם  קודם...

ובאה"ח

הרה"ג  ט. ריפס -   אב"ד                         הרה"ג  י.ב.חוש  - דיין               הרה"צ  פ.רודניה  - דיין

בי"ד  דק"ק  ג'ת    וגלילותיה  תובב"א

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2009 01:02 לינק ישיר 

אני ראיתי מדבקה על השם של הרב אפרתי מהדרין רבנות ירושלים.
מחר נביא לכם תמונה של האריזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2009 02:02 לינק ישיר 

המציאות   בשטח   לאמיתה

כל  הירקות  העליים  ואפילו  עגבניות - פלפלים  - סלק אדום  -  גזר - תירס  - פרי הצבר -  פירות  יער [ אוכמניות - פטל  וכיו"ב  ]  עלולים  להיות  נגועים  בשרצים  למיניהם,  כל  זה  באם  לא  טיפלו  כראוי  בהדברת מזיקים  בגידולים  אלו.

ישנן  מספר שיטות  הדברה:
1.  באמצעות  רעלים  על  בסיס  זרחן  אורגני
                  רעלים   על  בסיס  חומרים  טבעיים  כגון  פירטרינים
                  רעלים בעלי  אפקט  מקביל  לפירטרינים ההטבעיים  אך על  בסיס  סינטטי.
2.  הדברה  ביאולוגית  ע"י מלכודות  שמושכות  אליהן  את  החרקים
3.  הדברה  משולבת   רעלים  /  ביאולוגית.

עקב  שימוש במינון  בלתי  מבוקר  של רעלים  למיניהם  החרקים יוצרים  תנגודת  לחומרי ההדברה, דבר המפחית  את  יעילות  חומרי ההדברה, דבר אשר  כשלעצמו  יוצר  מצב  של  אפשרות  המצאות  חרקים  פעילים,  כלומר,  חיים,  בירק/פרי.

הוראות הבטיחות  מחייבות  שלא להדביר  באמצעות  רעלים  [ לגבי  כל  סוג רעל  בהתייחס לסוג הירק/פרי]  מספר ימים  לפני  הקטיף/שווק,  דבר  אשר  גם  הוא  עשוי  לעיתים  להביא  למצב  שחרק  מטיל  ביצה  ע"ג ירק  מסויים  והזחל  בוקע לאחר התפוגגות  פעילות  חומר  ההדברה,  בפרק  הזמן  שבין  הקטיף/לקיטה   למועד  השווק/רכישה/צריכה  של הירק/פרי.

אפשרות  נוספת  היא כי  בוצע ריסוס  כנדרש  בחומר יעיל,  אך  זבובון/טריפס/ או  בקיצור, חרק  כלשהו  בקע מהביצה  או הגולם  ומיד  מת  על  גבי  הירק.  דבר שבלתי ניתן  למניעה  באופן  מוחלט  לגמרי.

הדברים  אמורים  גם  לגבי  ירק  הגדל  בחממה.

עקב  צרוף  כל  הנתונים  ברור כי  חובה  לבדוק  יסודית  כל  ירק   כגון  כרוב/חסה/בצל ירוק/פטרוזיליה  וכיו"ב  גם  באם  הוא מגיע  ארוז  בתוך שקית  סגורה  הרמטית  וכיתוב  ללא  חשש,  ולא  משנה  מי  הגורם  שחתום  על  ההכשר.  לא  פעם  ולא פעמיים מצאתי חרקים  באריזות  שכביכול  הינן  ללא  חשש  חרקים  והדבר  מתייחס  להכשרים  שונים.

לעומת  זאת,  ישנם  חקלאים  המגדלים  ירקות   עליים  וכיו"ב  שלא  משווקים  ע"י  הכשרים  ללא חשש  ומטפלים  באופן רציני  בהדברת  מזיקים, וניתן  למצוא  בחנויות/ בסטות  וכיו"ב  ירקות  כולל  ירק  עלי,  נקי  לחלוטין  מהמצאות  חרקים. אך פשוט  צריך לערוך  בעת  הקניה  בדיקה ראשונית  שטחית, ואח"כ  בבית  בדיקה  יסודית  יותר. 

הבעיה  העקרונית  הינה,  רבים משוכנעים  כי  התוצרת  המשווקת  באריזות  ללא  חשש  חרקים  אכן  נקיים  ואפשר  רק לשטוף  ולאכול/לבשל.  ובמטבח  שכזה  הייתי  מעדיף  לא  לטעום  מאומה, גם  באם  מדובר  במטבח  של אחד 
מיקירי  קרתא...

אין  שום  סיבה  הגיונית  וסבירה  לקנות  למשל כרוב  במחיר  6 ש"ח  לק"ג  באריזה  כאשר  ניתן  למצוא [  כאמור  לעיל  לערוך בדיקה  שטחית בעת  הרכישה] במחיר של  2  ש"ח  לק"ג.  או מדוע  לשלם  עבור  חסה  רארוזה  בעלת  15  עלים  בממוצע  5  ש"ח  כאשר  במחיר זול יותר ניתן למצוא חסה  נקיה  מחרקים אך  לא ארוזה  בעלת  30-40 עלים במחיר 4 ש"ח.

לסיכום  [ ויש לי  קשר  טוב  הן  עם  מגדלי ירקות   והן  עם  אנטמולוגים, כלומר מומחים  בהדברת  חרקים] :
בירקות  המשווקים ארוזים  בשקיות  עם כיתוב  ללא חשש  הסבירות  למצוא  חרקים  נמוכה  יותר אך הדבר  כלל  איננו  החלטי שאין  בהם  חרקים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2009 15:40 לינק ישיר 

מעבדה תחשוף תולעים שקיבלו הכשר

הרבנות הראשית לישראל מקימה בימים אלה מעבדה במרכז הארץ בה תבצע בדיקות כשרות לחברות המשווקות ירקות עלים. ברבנות הראשית הוחלט על המהלך לאחר שבבדיקות התברר כי במוצרים שונים של חברות המשווקות עלים בהשגחה "למהדרין" התגלו תולעים.

בדו"ח המעבדה האחרון עליו חתום הרב שמואל אליהו נכתב כי בכוסברה של חברת 'עלי שרון' (בהכשר הרב יוסף אפרתי) נמצאו - 59 טריפסים, 6 רימות, ו-10 זחלי עש. בפטרוזיליה נמצאו - 5 טריפסים וזבוב אחד.

בנענע של חברת 'יבולי הנגב' (הכשר בעלזא) נמצאו 10 עכבישונים וזבוב אחד. בבדיקה נוספת נמצאה בנענע 30 עכבישונים ו-2 פסוקים.

הרב שמואל אליהו כותב בתחתית הדו"ח כי "ממצאים אלו הם החמורים ביותר, אם כי הם לא היחידים. די בממצאים אלו על מנת לפסול את הסחורה של החברות הנ"ל ולהוריד את המוצרים שלהם מהמדפים".

הרב אפרתי הסיר אתמול בעקבות הממצאים את ההכשר מחברת 'עלי השרון'. במודעות שפורסמו בעיתונות החרדית כתב הרב אפרתי, "חלילה להשתמש בתוצרתם גם בשקיות שיש עליהן חותם כשרות למהדרין".

מנהל היחידה הארצית לאכיפת חוק איסור הונאה ברבנות הראשית, רפי יוחאי, אמר לערוץ 7 כי ברבנות התקבלו בחודשים האחרונים תלונות רבות על תולעים שנמצאו במוצרים הזוכים לכשרות מהדרין, "עלינו ומתפקידנו לבצע בדיקות כאלה כדי לא להכשיל את הציבור. אני מציע לחברות לעשות חשבון נפש ולבדוק עד כמה השליטה שלהם על המוצרים ועל השטח היא הרמטית", אמר.

מקור הידיעה: אתר ערוץ 7

תוקן על ידי מסטוגי500 ב- 26/07/2009 13:29:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2009 15:54 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2009 15:40 לינק ישיר 

פורסם באתר שורש.

ירקות ללא חרקים - האמנם?

הרב שמואל אליהו
החקלאים המגדלים משקיעים הרבה מאמץ על מנת לשווק ירקות נקיים מחרקים. הם בונים חממות עם רשת דקה במיוחד. מרססים בריסוסים מיוחדים... השאלה היא האם הירקות באמת נקיים מחרקים? התשובה לצערנו היא - לא!
................................................
פסח, חג החירות של עם ישראל, הוא גם חג של כל עם ישראל. האחוזים הגבוהים של חוגגי ליל הסדר והמספרים הגבוהים של המקפידים שלא לאכול חמץ בחג... חוצים גבולות רגילים של גלויי ראש ו"דתיים". פסח הוא, במובן מסויים, גם חגם של הכשרויות, גם בתחום הירק. למעלה ממליון ראשי חסה ועוד עשרות אלפי סלרי (כרפס) יימכרו לקראת חג הפסח לליל הסדר. חלק גדול מירקות אלה יהיה גידול מיוחד ללא חרקים. אותו פיתוח מיוחד של חקלאי גוש קטיף תו"ב, שהפך ל"סטנדרט" בבתים כה רבים. ירקות אלו עולים פי שניים או שלושה מירקות בגידול רגיל, ובצדק. החקלאים המגדלים משקיעים הרבה מאמץ על מנת לשווק ירקות נקיים מחרקים. הם בונים חממות עם רשת דקה במיוחד. מרססים בריסוסים מיוחדים ומידי פעם זורקים סחורה שלא נקייה כל צרכה. במבחן התוצאה השאלה היא האם הירקות האלה באמת נקיים מחרקים? התשובה לצערינו היא - לא!
הרבנות הראשית לישראל באמצעות מחלקת הכשרות הארצית בדקה כמה וכמה פעמים ירקות מרוב החברות המשווקות ירקות ללא חרקים, ומצאה שברוב השקיות שנבדקו היו חרקים. כמות מועטה, אבל היו.
הבאנו את הממצאים לפני הרבנים נותני הכשרות והם אמרו לנו שהם מחלקים בין חרקים שיורדים בשטיפה לבין חרקים שאינם יורדים בשטיפה. הכל לפי סוג הירקות ולפי סוג החרקים. הם אמרו שיש להם אפשרות לאלץ את החברות לשווק ירקות נקיים לגמרי מחרקים אך זה ייאלץ את המגדלים להשתמש בחומרי הדברה חריפים וזה מסוכן. לכן הם מעדיפים לאשר להם פחות ריסוסים אע"פ שישארו חרקים, רק כאלה שיורדים בשטיפה.
חייבים לפרסם את הנוהל הזה כדי שכל עקרת בית וכל בעל מסעדה. כל רב וכל מורה הוראה ידע כי גם בשקית של חסה, כרוב, פטרוזילה, סלרי וכל השאר עלולים להיות זבובים או עכבישים שיורדים בשטיפה. לפני כל שימוש ב"ירקות ללא חרקים" חייבים לשטוף את העלים בזרם מים חזק ויותר טוב להשרות את העלים במי סבון ואחר כך לשטוף במים זורמים.
היו חברות שבכל הבדיקות נמצא שהירקות שלהם יותר נקיים באופן יחסי, והם: יק"מ. כהן מן. חסל"ט ועלי הבשור. וגם הם צריכים שטיפה כנ"ל.
לשם השוואה בדקנו גם חסה או סלרי מן השוק. כאלה שלא גודלו בחממות, בחלק מצאנו עשרות חרקים ובחלק מצאנו מאות חרקים. שטיפה במי סבון לא תועיל להם כי החרקים שנמצאים עליהם הם מהסוג שלא יורד בשטיפה. והם נמצאים בכמות כל כך גדולה ששטיפה לבדה לא מועילה. אם רוצים להשתמש בהם צריכים לבדוק עלה עלה לאור השמש לפני השימוש. וזה לוקח שעות רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 10:54 לינק ישיר 

א. תודה רבה
ב. רק על חסלט עלי קטיף ניתן לסמוך?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כשרות > מה קדם למה החרקים, הרבנות אפרתי או שארית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext