| נשלח ב-15/7/2012 21:25 |
|
| |
אי אפשר יותר לסמוך על הכשר העידה
הגאון החסיד רבי משה לנדא אב"ד בני ברק הסיר את ההכשר ממחלבת 'החלבן' בשל מעשים חמורים שעשה, וכינהו עבריין כשרות. הוא נתפס בעבירות חמורות וחשוד היה שהכשיל את הרבים
, במקום ש'העדה החרדית' תצטרף למאבק נגד עברייני כשרות מי שמפרים את ההוראות, הם קפצו על המציאה והציעו את ההכשר שלהם לאותו עבריין כשרות. לא רק שלא הצטרפו למאבק נגד אותו עבריין אלא אף נתנו לו מתנה הכשר משלהם

|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 23:07 |
|
| |
בתחילה פורסם בשם העדה שהם אינם יפרשו את חסותם במקרה שהרב לנדא יסיר את השגחתו, מעניין מה קרה פתאום? חבל שאין איזה נוהל בין גופי הכשרות הגדולים כדוגמת לנדא ,בד''ץ , רובין , ויתר הפופולריים.... שכל עבריין כשרות באשר הוא, לא יוכל לקבל הכשר מכל ההכשרים אחרי העבירה שביצע, למשך תקופת מהתוקן על ידי חריידישער ב- 15/07/2012 23:55:00
תוקן על ידי חריידישער ב- 15/07/2012 23:55:51
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 23:37 |
|
| |
למה החלבן היה עבריין כשרות ?
הוא לא תיגמל כראוי ארת מי שנתן לו הכשר עד עכשיו או שמא חורה לו שעברו להכשר יותר אמין ?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2012 08:16 |
|
| |
הסיפור של החלבן היה שהכניסו את הרב קופשיץ נוסף על הרב לנדא , וזה הדבר שגרם לרב לנדא לעזוב, זה לא נכון שכל מקום שהרב לנדא מוריד כשרות [או שלקחו לו את הכשרות] ראו דוגמא את שטראוס, זה סימן שהיה בעיית כשרות. וגם לומר "הוא נתפס בעברות חמורות וכו'" זה פגיעה ברב לנדא איפה היית שזה קרה? ולמה רק עכשיו הורדת את הכשרות?
תוקן על ידי יאד ב- 16/07/2012 08:17:21
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2012 08:58 |
|
| |
תופעה ידועה ומוכרת מזה עשרות שנים, כאשר עסק (מפעל/מסעדה/פלאפל/קונדיטוריה וכיו"ב ) עובר להכשר אחר, לעיתים קרובות ביותר הואיל והדבר עשוי למשוך יותר לקוחות לתוצרת שלו, מיד אותו גורם שעד כה עבדו איתו מפרסם ברבים הודעות בסגנון יראה הקהל ויזהר... הוסרה ההשגחה... כל זאת בסגנון שיווצר רושם כאילו העסק הכשיל בנבלות וטרפות ושאר איסורים חמורים ביותר.
התופעה קיימת לעיתים (בפרט אצל גורמי הכשר קיקיוניים ) כשהיה עיכוב טכני כלשהו של מספר ימים בהעברת האתנן החודשי למרות שכלל איננו מחזיק משגיחים מטעמו במקום וליתרה על כך אפילו אין לו משגיחים שמבקרים מידי פעם למעט גובה הכספים, אלא רק מדובר בדמי חסות בצורת חותמת של הטעיית והונאת כשרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2012 11:00 |
|
| |
| ארבל45 כתב: |  | | .
התופעה קיימת לעיתים (בפרט אצל גורמי הכשר קיקיוניים ) |
|
מילא אצל הקיקיוניים, אבל אצל הרב לנדא? אתמהה! ואני לתומי חשבתי שמדובר בגוף מכובד שמשתדל לחוף מפוליטיקות שאינם הכרחיות.. יכול להיות שטעיתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2012 14:17 |
|
| |
כאיש שטח של כשרות, בהרבה מקומות בכשרויות מהדרין מצאתי בעיות וחלקן חמורות מאד שאפילו ברבנות [ללא הגזמה] לא היו מאשרים את זה ואני מדבר על הכשרויות הטובות ביותר, בלי להיכנס לשמות, הרבה תלוי במשגיח במקום וכן במפקח.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2012 15:01 |
|
| |
יאד. מה שאתה אומר - עזבו אתכם ממותגים ושמות מפוצצים. בד''ץ לנדא י-ם מהדרין וכו' . אל תכניסו לפיכם כלום עד שתתהו על קנקנו של המשגיח המקומי! ומעתה אמור לי , בכזה מצב איך אוכל לאכול מחוץ לבית? אני מכיר רק משגיח של מסעדה אחת ( מחפוד) וגם שם הוא מצלצל אלי לשאול מה ואיך לעשות.... איזה מצב מוזר. אולי צריך לפתוח אשכול עם המלצות על משגיחים טובים שניתן לאכול תחת השגחתם...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2012 20:40 |
|
| |
ואיך תאכל בבית? מאיפה תקנה מוצרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2012 09:10 |
|
| |
מה שהתכוונתי שהיום אחרי שאתה סומך על כשרות מסוימת [ כי אין ברירה כמו שכתב gyurika ] , בכל זאת שאוכלים בחוץ עדיין אפשרי לבדוק מי המשגיח במקום, ולדעת את רמתו בשאלות כגון איך שוטפים ירק עלים וכדומה, אני חייב לציין שבהרבה מקומות המשגיחים לא יודעים לבדוק אורז , וכבר מצאתי נגיעות אחרי משגיחים, וכן השבוע עשיתי בדיקה לפני שימוש לירק עלים מחברה טובה ומצאתי עכבישונים חיים, היום מה בגלל שהכל תעשייתי יכול לקרות טעויות , לכן מה שניתן לבדוק ראוי לבדוק אפילו שיש כשרות , דרך אגב את הירק עלים בסך הכל ניערתי מעל משטח לבן ומייד ראיתי את הנגיעות [בלי להיכנס על סוג הנגיעות ]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2012 10:59 |
|
| |
גם בנושא מצוות התלויות בארץ ( תרו"מ, שמיטה,ערלה) תפסתי על חם מבלי כל כוונה לחפש ישהו בזכוכית מגדלת בתרגילים מתועבים איך שעבדו לעיתים על המפקחים/משגיחים לעיתים אף תוך העלמת עין ויתרה על כך ביודעין מנותני ההכשר שנחשב בציבור כהכשר מהדרין, בר סמכא.
כנ"ל גם בנושא בשר, ביצים וכיו"ב.
|
|
|
|
|