בית פורומים כשרות

זיוף כשרות הok על יקב קורן בקיבוץ כברי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/1/2017 08:52 לינק ישיר 
זיוף כשרות הok על יקב קורן בקיבוץ כברי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2017 11:37 לינק ישיר 

תרגיל  הונאה והטעיה  מתוחכם.

על  תוית  הבקבוק  נכתב  כי  הענבים  נבצרו  בכרם  כשר,  לא  נכתב  יין כשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2017 17:35 לינק ישיר 

בערך כמו לכתוב שהיין אינו מכיל כולסטרול

וכי יש כרם שאינו כשר? שייך חשש ערלה בכרם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2017 17:38 לינק ישיר 

תמניא אפי
תתחיל  ללמוד  הלכות  ובמקביל  את  המציאות  בשטח (בכרמים)  לפני  שאתה  מעלה  שאלות  שכאלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2017 17:48 לינק ישיר 

ארבל45 כתב:

תמניא אפי
תתחיל  ללמוד  הלכות  ובמקביל  את  המציאות  בשטח (בכרמים)  לפני  שאתה  מעלה  שאלות  שכאלו

אפשר הסבר מה יכול להיות לא כשר בכרם?

הדברים היחידים שנראה לי ששייך הם כלאים בכרם וערלה.

אם יש לך מה להוסיף אשמח לשמוע

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2017 18:14 לינק ישיר 

האם  כלאי  הכרם  ו/או  ערלה  אינם  בגדר  דבר  הפוסל  את  היבול  מהנאה ?
לפני מספר  שנים  עליתי  על כך  שכרם  מסויים  ביותר היה נטוע במרחק  של  פחות מאשר 30 ס"מ  משדה  תבואה  שלא  נקצרה  בתחילת הקיץ  הראיתי  את  המצב  לרב הישוב בו  הדבר  ארע.  כמובן  שהרב  אסר  הן את התבואה והן את הענבים  מהנאה  בדרך כלשהי.

בנוסף,  אולי  תופתע  לשמוע,  אבל  פעמים  רבות  יש  בעיות  ערלה חמורות  במטעים  וכרמים  הן  מפאת  יבול בכמות מסחרית  כבר  בשנה השלישית  ולעיתים  אפילו בשנה השניה  מהנטיעה.  כבר  אינני  מתייחס  לבעיה  החמורה  שנוצרת  פעמים  רבות  בהעברת  שתילי  גפנים/עצי פרי  מהמשתלה  לשטח  הנטיעה  באופן  שחייבים  להתחיל  מחדש  את  ספירת  שנות  הערלה  ממועד  נטיעתם במטע/כרם.  יתרה  על  כך,  כיום  ישנה  שיטה  של  האצת/זרוז  הגידול  במשתלות עצי פרי/גפנים,  כאשר  כל  מספר  שבועות  מעבירים  את  השתילים  ממקום  חם  יחסית/ו/או  מקורות  מים  חמים  למקומות  כגון  רמת הגולן  וכיו"ב  ו/או  חממות בהן  טמפרטורה  נמוכה מאד  כמו בחורף,  דבר  המאיץ  את  השתילים  בגידול  וכתוצאה מכך  במתן  פרי  בטרם  עברו  3  שנים  מהנטיעה המקורית.   כך  שחייב  להיות  פקוח הלכתי  צמוד  לכל  משתלת  עצי פרי/גפנים.  וכבר  אינני  מתייחס  בכלל  לבעית  הרכבת  כלאי  אילן  שאוסרת  קיומו  וטיפול כלשהו (כולל השקיה )  של  העץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2017 09:58 לינק ישיר 

אני מניח כי סמל ה ok הינו סימן מסחר מוגן ברשות הפטנטים. שימוש שלא כדין הינו פגיעה בקניין ובמוניטין. כמו''כ שימוש ללא היתר בסימן זה הינו עבירה על פקודת סימני מסחר(נוסח חדש) התשל"ב- 1972 ועלול להגיע לתביעות אזרחיות ופליליות.

וכאן נעשה לכאורה שימוש מפר ב"סימן המסחר/השרות "
כמו''כ ישנה עוולה של גניבת עין והטעיית ציבור הצרכנים.
נוסף לעילות אלה, ישנם עילות תביעה נוספות המתקיימות והן: גזל, עשיית עושר ולא במשפט, תיאור כוזב, רשלנות, התערבות בלתי הוגנת והפרת חובה חקוקה בהתייחס לסעיף 1 בחוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט-1979 וסעיפים 2(א)(1), 2(א)(6), 2(א)(7), 2(א)(10), 2(ב) ו – 6(א) בחוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2017 03:00 לינק ישיר 

מסטוגי  הנכבד

אמנם  לא למדתי  משפטים,  אך  מצוי  מעט  בנבכי  המערכת  והפסיקות.

אם  אתה  חושד  במערכת המשפטית  שתפעל  כנגד  גורם  מטעה  בתחום  הכשרות  למעט  אזהרה,  באם  תוגש  תביעה משפטית ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2017 11:07 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2017 10:51 לינק ישיר 

מעניין להתעדכן...

נשלח מהאנדרואיד שלי

הפורום החדש שלנו. מוזמנים להיכנס:
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כשרות > זיוף כשרות הok על יקב קורן בקיבוץ כברי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext