עו''ד יניב בדלוב: שחיתות במכרז תפור של העירייה על הפעלת מכון כושר במתנס
המכרז לבריכה - תחקיר חדש שהפתיע אפילו אותי!
לאחר סערת אולם הספורט החדש, בטח לא תתפלאו לשמוע על שערוריה חדשה אליה נחשפתי במתנס
לפני כשבוע וחצי, הגיעה לאוזניי שמועה על מכרז להפעלת מתחם הבריכה במתנס החדש הכולל את הפעלת בריכת שחייה, אולם כושר חדיש ומסעדה הצמודים למקום
עקב התנהלות העירייה בפרשת החתונות הפרטיות במתנס ובעקבות טענות ששמעתי על תפירת המכרז וייעודו למקורב לראש העיר החלטתי לקרוא בדקדוק את עשרות עמודי המכרז ולוודא שמתקיים הליך מקצועי וישר
כשניסיתי לחפש את המכרז לא הבנתי מדוע איני מוצא אותו. למרבה הפלא המכרז כלל לא פורסם באתר העירייה ולא באתר המתנס - הדרך היחידה להגיע אליו הייתה דרך אתר מכרזים הדורש מנוי בתשלום!
איזה ערך יש במכרז אם הוא לא מפורסם לציבור הרחב?
ועכשיו למכרז עצמו. לא תאמינו לנכתב בשורות הבאות:
1. המתנס התעלם מחוות דעת משפטית שביקש הוא עצמו בנוגע לקיום המכרז בצמוד למועד הבחירות. חוות הדעת כצפוי התנגדה לקיום מכרז כה חשוב לפני בחירות.
2. התברר לי כי הישות שכתבה את המסמך היא לא אחרת מעיריית אלעד - בעוד מי שחתום על המכתב הוא המתנס, גוף חיצוני לחלוטין. האם יש כאן ניסיון לנקות חשד לניגוד עניינים באמצעות חתימת גורם אחר שאינו העירייה על המסמך?
3. בנוגע לניסיון הדרוש המקנה נקודות לזכייה במכרז, צוין במסמך כי למציע צריך להיות ניסיון של שלוש שנים בפעילות ספורט, תרבות או חינוך. ממתי ניסיון בחינוך הוא קריטריון להפעלת בריכה ואולם כושר? האם הוסף קריטריון החינוך כדי להתאים לאדם מקורב שאינו עונה על התנאים האחרים?
זאת ועוד בנוסף לאי פרסום המכרז בדרכים המקובלות והבעיות הנשקפות מתוכנו, לא האמנתי כשקראתי שמחר (!) מתקיים סיור במתנס למעוניינים בזכייה במכרז, והסיור הוא תנאי חובה להשתתפות!
זה נראה לכם הגיוני? מכרז בעייתי ומוטה שמפורסם באתר בתשלום ונועל את האפשרות להירשם אליו תוך שבוע וחצי?
לי לא!
פניתי במהירות במכתבים בהולים ליועצת המשפטית של החברה למתנ״סים, למנכ״ל החברה ולשר הממונה
אני קורא לראש העיר, בטל עוד היום את המכרז ודחה אותו לאחר הבחירות!
נשלח ב-23/1/2024 17:55
עיריית אלעד הוציאה מכרז על תפעול הבריכה העירונית לכביכול ניהול חיצוני. אבל רק כביכול, כי תנאי הסף להתמודדות במכרז מוכיחים שהמכרז לכאורה תפור למידותיו של ידידו משכבר הימים משה שטיין שהוא לכאורה שותף עסקי שלו
המתמודדים למכרז: הראשון הוא נציג של אורחות חינוך של משה שטיין שהמכרז לכאורה תפור עבורו.
חבר ועדת ביקורת באורחות חינוך הוא שלמה ברילנט מבית שמש
*חדר"ג:* https://chat.whatsapp.com/EvorAPXjcCDABAsK6af2Rx
נשלח ב-24/1/2024 20:03
*עדכון רותח* הבטחתי וקיימתי - שמים סוף לשחיתות!
שמח לעדכן אתכם שהגשתי תלונה למבקר המדינה, נציב תלונות הציבור והמפקח על הבחירות המקומיות על השימוש הלא חוקי באולם הספורט החדש לארועים פרטיים. לתלונה צורפו צילומים, הוכחות ועדויות לחתונות במקום.
במקביל, שלחתי תלונה על קיום מכרזים בתקופת בחירות, ביניהם המכרז הבעייתי להפעלת הבריכה העירונית אותו חשפתי השבוע.
תלונה נוספת על בנייה בשטחים ירוקים הוגשה אף היא.
פניה למבקר המדינה היא ציון דרך שלילי ענק לעיר שלנו ולעומד בראשה, הלוואי שאפשר היה אחרת.
מבול התגובות התומכות שאני מקבל מכם נותנות לי כח.
אעדכן כמובן בכל התפתחות - מגיע לנו יותר מזה!
נשלח ב-24/1/2024 21:15
עו''ד יניב בדלוב: שמח לעדכן אתכם שהגשתי תלונה למבקר המדינה, נציב תלונות הציבור והמפקח על הבחירות המקומיות על השימוש הלא חוקי באולם הספורט החדש לארועים פרטיים. לתלונה צורפו צילומים, הוכחות ועדויות לחתונות במקום.
במקביל, שלחתי תלונה על קיום מכרזים בתקופת בחירות, ביניהם המכרז הבעייתי להפעלת הבריכה העירונית אותו חשפתי השבוע.
תלונה נוספת על בנייה בשטחים ירוקים הוגשה אף היא.
פניה למבקר המדינה היא ציון דרך שלילי ענק לעיר שלנו ולעומד בראשה, הלוואי שאפשר היה אחרת.
מבול התגובות התומכות שאני מקבל מכם נותנות לי כח.
אעדכן כמובן בכל התפתחות - מגיע לנו יותר מזה!