| נשלח ב-30/5/2006 23:48 |
|
| |
מדהים!!! אין מה לומר אני אשתי חמותי וכל המשפחה קראנו בשקיקה........ אין להשוות בכלל בין הטיוטא לספר מוצלח ביותר
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2006 01:55 |
|
| |
ספר שלפניו לא היה ואחריו לא יהיה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2006 10:36 |
|
| |
שלא היה לפניו אבל לאחריו היה גם יהיה בע"ה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2006 11:34 |
|
| |
קיבלתי באישי
מלונצערס
היות ולא זכיתי באישור כתיבה בפורום, אשמח אם תעניק לי אישור, או לחילופין תעלה את ההודעה החשובה הזאת באשכול הדן בספר: "געגועים שהפילו חומות"
אני מרשה לעצמי לשרבט מספר מילים כביקורת בונה ומחזקת, ואין בכוונתי חלילה לרפות ידיהם של הכותבים המכובדים, בפרט לאור היגיעה העצומה שהשקיעו בו.
מתקבלת תחושה מסוימת, כי כך משכתבים היסטוריה.
אכן כך בדיוק!
עד כדי כך, שאין לנו אלא להסיק כי עיוותים כרונולוגיים שונים, הנפרסים על פני הספר, אכן הופכים אותו "לספר שכמוהו לא היה וכמוהו לא יהיה", כמאמר אחד הניקים.
היכן נעלמו אבני היסוד, תלמידי רבינו הק' מדור דור שעלו והתעלו במהלך ההיסטוריה בדרכם לציון רבינו הק' במסירות נפש, ובכיסופים עד כלות הנפש והגוף?
האם שלטי הכוונת הדרך לאומנה, יוצקו במעבדות "שובו בנים נחמת ציון", חדשים מקרב באו ובלתם אין?
דומה כי טחו עיניהם של הכותבים המוכשרים, ולא הביטו אל מסעם הנשגב, אפוף הוד הקדומים של הגרי"מ שכטר והגר"ל ברלנד שליט"א בצוותא חדא!?
כיצד מתעלמים בבוטות מהמסעות הגדולות, של כל תלמידי הר' צבי אריה רוזנפלד לדורותיהם, שפרצו את הדרך פשוטו כמשמעו,- וכנ"ל פסו גם כל העליות והנסיעות השונות, שהתגשמו צעד אחרי צעד בנתיבי הייסורים ממש.
האם שמתם גם לב, כי אלו מבין רבני ברסלב שהביעו את שביעות רצונם המלאה מהספר, שייכים לזרם מאד מסויים?!
תוקן על ידי - אומניש - 04/06/2006 0:36:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2006 16:27 |
|
| |
אומניש,תמיהה לי עליך כיצד נתת פה לאותו שקרן ובן בליעל שהארס הנוטף מבין השורות של מכתבו מתחרה כמעט באותו הקונטרס של ירמיה כהן הנבזה!!!
הכותב המוכשר ששלח זאת באישי לא מבין ולו כלום בהיסטוריה הברסלבאית ואם רק יפקח את עיניו לראות האמת מי פרץ והפיל את מסך הברזל באוקראינה ממש כמו שמתואר בספר, רק הרב ברלנד והוא ורק הוא ולא יעזור לאף אחד מ 'קרן חושך' שינסה לרמוז או לומר ששכטר או מישהו אחר בברסלב הם אלו שפרצו במסירות נפש את הגבולות האוקראינים...!!!
לא מתאים לכם-בעיה שלכם  
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2006 19:06 |
|
| |
ללוצערס תחילה אקווה שאומניש יאשר אותך המלצתי בחום
עתה אענה לתגובתך משך שנים מתוך מגמתיות של אנשים נלוזים ומלוכלכים היו מי שהקפידו שנים על גבי שנים עוד לפני שהדרך לאומן נפרצה להרפות את ידיו של הגר''א ברלנד שדאג בכל נימי נפשו להביא עוד ועוד יהודים לאומן בתואנות שונות ומשונות
גם אחרי שנפרצה הדרך היו בעלי המחלוקת הנצחים שניסו לגמד ולהעלים את העובדה עד כמה טרח הגר''א ברלנד בנושא וניסו לזקוף את גאולת הציון ועוד לזכותם
עם פתיחת הנסיעות לאומן הוקם הגוף ה'ועד העולמי' כשהרב ברלנד מקבל בו במה עם אנשיו ור' מיכל משמש בו כיו'ר הוועד שנים חלפו ועימם התהפוכות השונות על החסידות הנודעת אלא שבמגמתיות בלתי נסלחת היו מי שדחקו אותו הצידה וניסו לטשטש את פועלו הכביר
במבט לאחור יודו כל ותיקי וחסידי ברסלב כי מי שהטביע את המושג אומן ר''ה בקרב החסידות והפך אותה לאבן יסוד בפועל הוא ר' לייזער
גם תלמידיו של ר' לוי יצחק זצ''ל כהרב ברנר ועוד עד היום לא משוכנעים בלהיטותו של ר' לוי יצחק לעניין
לאור כל האמור לעייל ועם התמוטטתו של המוסד הנפשע שרדה משך שנים באנ''ש השלמזלניקים ראיתי לנכון להוציא את מעשיו הכבירים של מורי ורבי למען ידעו כולם את מסירות נפשו לעניין אשר להערתך בעניין ר' צבי אריה רוזנפלד כתבתי עליו בהקדמה וציינתי את מסירות נפשו לענייו ומה עוד שחים מנחם קרמר מקדיש לו ספר יחודי בעניין
אני גם סיפרתי על שנים מאוחרות יותר ונסיעות רוויות בא'קשן מה שלא היה קיים בנסיעות החוקיות של ר' צבי אריה בגדול
ובעניין ר' יעקב מאיר איני חושב שנסיעה חד פעמית של מי שמתיימר להנהיג את חסידות ברסלב [גם הנסיעה ההיא הייתה אחרי לחצים פסיכולגים אין סופיים] ראויה לבמה כה נרחבת
אולי על ידי בצאלאל פרידמן...ודו''ק
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2006 23:32 |
|
| |
לוצערס מה אתה מבלבל במוח? כל הנסיעות שהיו קודם היו חוקיות וחוץ מזה ר' צ"א רוזנפלד קיבל במה בספר אומן כך נפרצה הדרך שזה לא כ"כ נכון הדרך היתה סלולה חוקית הדרך נפרצה באמת ע"י מי שנסע במסירות נפש בל תתואר כר' לייזער אני לא מזלזל בנסיעה המשותפת עם ר' י"מ שכטר אלא שהנסיעה ההיא עלתה על הכתב בעבר בחוברת שיצאה לאור בזמנו מושקעת ויפה לך תראה שם איזה ביטויים העניק הגרי"מ לר' לייזער ואח"תפתח את מלתעותך במחילה מכבודך. אחד שמכיר את כל תהפוכות הספר מערש לידתו ועד הוצאתו לאור ואם כן עברתי על כל החומר הנלווה שזה אומר שאני מכיר את כל הסיפורים שהיו בנסיעות ואין תחליף לנסיעות המיוחדות האלו שפרצו באמת את הדרך.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2006 13:51 |
|
| |
ספטמבר היקר
מאחר שהנך מסיים בנימה אליטיסטית משהו, אין לי אלא להתייחס לסוף מאמריך, ולשבר את אוזנך באופן חד משמעי, כי הנסיעה האגדית והמשותפת של גדולי ברסלב, וביניהם הרי"מ, רב לייזער, ור' נתן צבי וכו', היא זאת שפרצה את הדרך בפני ציבור גדול ורוחבי, ברובם אנ"ש מימים ימימה, אשר המה מותיקי החסידים ותולדותיהם במסורה מדור ודור, ודווקא נסיעה זאת, שלוותה במסע פרסום ותקשור מאין כמוהו, היא זאת שהצליחה לשוות למסע האישי, ממד ריאליסטי ומפוכח, השווה לכל נפש ולכל חסיד, שאינה מחייבת לחרוג מגבולות הנורמה והשפיות במהלך הביצוע, ובכך סללה את המשך הדרך, לרבים שעשו בעקבותיהם.
לכן מתעצמת הפליאה שבעתיים! הרי דווקא משום חובת האובייקטיביות הטהורה, שבה מתעטר הספר. היה מן הראוי לייחד לה מקום של כבוד בספר, ומה עוד שבשעתו אמר ר' יצחק ויצהנדלר (אחד החברים למסע ההוא) שנסיעה זו הייתה הרצינית מבין כל קודמיה, וייתרה מזו: ידוע שחוברת העלייה מקובלת היטב בשובו בנים-למרות שבבית הרי"מ היו תמיד מעט סקפטיים לגביה. ואם ניתן דעתנו על כך, כי בכל תפוצות ברסלב גמרו עליה את ההלל, התמיהה גדולה במיוחד, כיצד לא מצאו עדיין אפילו את שוליו של העמוד האחד והיחיד בספר האורבני, שבו יוקדשו מספר מילים ראויות לנסיעה זו?!
ואתייחס אולי בקצרה לעניין נוסף אליו סטית בתגובתך: הנך מתעקש לשים את האצבע בחיפוש אשמים,- כדאי לפיכך שנשנן ונזכיר לעצמנו עובדות היסטוריות, שלא ניתנות לפקפוק: אלו שניסו להרפות את ידם של הנוסעים בראשית הימים, לא היו אחרים מאשר מארגני הנסיעות דאז, (שבינם לבין עסקני הוועד העולמי הממשיך-לא היה אפילו שמץ של קשר ותקשורת) שדאגו לצאת בשלל גדול ורב, מעצם ארגון הנסיעות, וכל זאת על גבם הכפוף, וכיסם הדל והמרופט של הנוסעים הראשונים, ואין כאן המקום להאריך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2006 14:09 |
|
| |
לונצערס היקר
אני לא מבין מה אתה רוצה ולאן אתה חותר איך בדיוק הנסיעה ההיא של הרב שכטר גרמה לפריצת הדרך אם היא כבר נעשתה עם פריצת החומות...?!!
וחוץ מזה אם כבר יוחד ע''ז ספר מה לי ולנסיעה הזו...?!!
ותחזור שוב מי בדיוק הרפה את ידו של הגר''א ברלנד בנסיעות לאומן..?!!
שמע אתה כנראה עייף מהישנוניות של הפורום בו אתה סגן מנהל 
[אל תיקח אישי באמת שלא]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2006 16:58 |
|
| |
רציתי להגיב אבל העדפתי שלא להרתיח פה ניקים נכבדים ולך ספטמבר על אף חד הצדדיות שלך . במילה אחת אומר לך 1.0 אתה גדול
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2006 17:15 |
|
| |
שם הספר המדובר הוא "געגועים שהפילו חומות" ואילו הנסיעה המדוברת היא לאחר שהחומות כבר נפלו כך שאין קשר
ספטמבר יש ספר אחר "אומן עיר הגעגועים" לא קראתיו אבל מה איתו ותקופת סיפורו
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2006 18:44 |
|
| |
הספר נפלא. רק שבחלק נכבד ממנו, הקריאה לא כל כך זורמת, ויש כמה בעיות בתחביר. לא שאני מלך הדקדוק או משהו מהסביבה. אבל ביקורת בונה, הלא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2006 10:13 |
|
| |
אני רק מקווה ששינוי השם שעבר וחלף על אי אלו אנשים, לא ישפיע חלילה גם על איכויות זיכרונם, דבר שעלול גם להשפיע באופן ישיר, על האופן שבו למדו ועיכלו את ההיסטוריה המפוארת של ברסלב לדורותיה.
ראו הוזהרתם 
|
|
|
|
|