אני מעלה כאן נושא שעל אף שאינני מכיר אותו מקרוב, קיבלתי אישורים לכך מרבים שביררתי אצלם והלוואי שאתבדה...
המיטות בדירות של הגויים לקראת ראש השנה ס"ז מזנקים כלפי מעלה והגיע כבר עכשיו לסביבות 250 $ למיטה אחרי שהפצועים עורכים בימים אלו סבב בין הגויים וסוגרים איתם על שכירות גבוהה יחסית וע"ז עוד יוסיפו דמי תיווך לעצמם וכך חסידי ברסלב שאינם יודעים מהיכן לגייס את המחירים המופקעים של חברות התעופה יצטרכו מהשנה להתמודד עם "מס תיווך" חדש מסוגו שישתלשל לכיסם של ה... שבימים כתיקונם מופיעים כשנוררים.
כאמור, אינני מכיר את הסוגיה מקרוב אבל לאחר שיחה שקיימתי ב"שלום זכר" עם אברך מבית שמש בה הוא העלה את הנושא הכאוב הזה ואף סיפר לי שהוא חזר בימים אלו מאומן וראה את הדברים הנ"ל במו עיניו.
אם הדברים נכונים, מדובר בשערורייה של ממש...
נשלח ב-2/7/2006 18:36
אכן מי שמכיר את התופעה הזו שהחלה כבר בשנה שעברה מכניסה ה מ ו ן כסף ויש בה המון אטימות לב ותאוות ממון שלא תבינו לא נכון איני מגנה את התופעה שהיא מופניית כלחפי אמריאים,אירופאים או כאלה ואחרים אבל כשהיא מופניית כלפי אנ''ש תפרנים בני תפרנים זו שערוריה ואטימות לב ממדרגה ראשונה
נשלח ב-2/7/2006 18:45
נו, אז מה עושים???
לא שייך לשבת בחיבוק ידיים לנוכח השערורייה...
צריך פתרונים למנוע סחיטת שלמונים.
נשלח ב-2/7/2006 19:02
דבר עם ה'מרכז'...
נשלח ב-3/7/2006 00:09
איזה מרכז???
מה הכח שלהם????
נשלח ב-3/7/2006 18:55
נשמע לא טוב בכלל בורוביץ הפעל קשריך הטלפונים ודווח מה עושים בעניין
נשלח ב-3/7/2006 20:31
שמעתי ששובו בנים שלחו אברכים לאומן, לטפל בנושא ולסלק את הפצועים מ'אומן...
נשלח ב-3/7/2006 21:05
אני הבאתי כאן סיפור שאמור לבטא את כאבם של חסידי ברסלב כ ו ל ם...
ואייני חושב שיהיה זה נכון שרק אנשי שובו יטפלו בבעיה זו כי על אף שאינני מבין מה הקשר הישיר של שובו לענין הזה, אבל אם הם יטפלו בזה לבדם זה יהפוך לענין סקטוריאלי...
כל חסידי ברסלב צריכים להירתם למערכה זו ולא לתת לשדוד את הציבור העני ע"י תיווכים !!!
נשלח ב-4/7/2006 00:33
בורוביץ אתה צודק בדבריך אבל אשאל אותך שאלה מה היה עד היום . שנזכרו רק עכשיו לטפל בהם
נשלח ב-4/7/2006 11:52
שיקהלויץ
מה השאלה שלך: מה קרה עכשיו?
הבאתי שערוריה שכמוה עוד לא נהייתה שבחורים ריקים ופוחזים רוצים לסחוט את לשד עצמותיהם של חסידי ברסלב, האם אינך מבין לבד שמדובר בעליית מדרגה בהתעללות שלהם בציבור????
נשלח ב-5/7/2006 04:35
א. רק משום שהם בחורים מקהילת 'פצועי הנחל' יש לכם פתחון פה. לו היו בערל קרמר וצוותו שוכרים מהגויים את הדירות ומשכירים לכם, לא הייתם מדברים. ב. השמועה כי הם מעלים את המחירים על הדירות, אינה נכונה. וגם אם כן, למה שלא תפרנס בחור הנזקק לדמי מחיה? ולולי הבחורים האלו, היה הופך הציון במשך השנה לאתר תיירות נטו ולא למתחם בו עובדים את ה' במשך שעות היממה.
נשלח ב-5/7/2006 04:43
א. אני מתייחס נקודתית להעלת המחירים ולשמועת המכות באומן. ואני שמח לשמוע שבעצם הכל עורבא פרח ב.גם אם בערל היה עושה זאת הייתי יוצא נגדו ג.אכן זו זכותם לעשות מכך כסף ובהחלט לגיטימי בעייני אבל לפי הטענה שלכן המחירים עלו אין זה אמור לבוא על חשבונינו
נשלח ב-5/7/2006 10:52
נובמבר קודם כל לא היינו נושאים את פניו של בערל קרמר אם היה עושה סחיטה כזאת, ואל תשכח שכל הנפילה שלו היתה בגלל 25 $ שגבה מהציבור. 2. מדובר כן בהעלאת מחירים והפקעתם ע"י שמבטיחים לגויים סכומים הגונים אף למעלה מהרגיל ע"מ שיסגרו איתם מעכשיו על הדירות וכך המחיר עולה, זו עובדה וגם הגיון מסחרי פשוט!!! וע"כ אנו מקימים שערוריייה.
לגבי הבחורים הרי שאני מוותר על שירותם הנפלא ומעדיף שהציון יהיה אתר תיירות שניתן לומר בו בשקט ליקוטי תפילות מבלי לשמוע קללות וצעקות מהרמה השפלה ביותר.
ולשיקהלוייץ מדוע אתה חושב שזה לגיטמי להתפרנס בצורה כזאת אם אפילו דגים לשבת חז"ל אסרו לקנות בעת שמפקיעים מחירים.
נשלח ב-7/7/2006 03:42
בורוביץ דייק מדבריי לגיטימי לעשות מכך כסף אבל...לפי הטענה שלכן המחירים עלו אין זה אמור לבוא על חשבונינו
נשלח ב-7/7/2006 07:43
אין מה לעשות בנושא הזה!!!!! מכיוון שיש ריבוי טבעי בזרם הבאים לציונו הקדוש של ה"רבה" והרי אין מספיק דירות קרובות לכולם אז תמיד יהיו האלה שישלמו מחירים מופקעים גם אם גדולי הרבנים יאסרו לשלם מחירים וכו' והמקומיים יראו שזה משתלם לחכות עד הרגע האחרון
לגבי הפצועים, אני מפרגן להם שירוויחו אבל רווח נורמלי ולא ח"ו להתנהג כמקומיים ולהפקיע וכו'
נשלח ב-7/7/2006 07:48
לא נראה לי שהמקומים יראו שזה משתלם לחכות לרגע האחרון אגב הזכרת לי את השלט שהיה תלוי בזמן הוועד ביציאה מהציון על שמירת הספרים ש"המקומים"וכו נוסטלגיה